Arsenija Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 7. Lady Lara - dvorska dama, zaljubljena u nekog nama nepoznatog pa iz tog razloga odbija udvarače Zaljubljena u princa koji tek treba da se pojavi....mi,ovaj ja,njega čekamo....a VolimSina Božjeg mu je odneo pismo....i verovatno će zajedno da se vrate.... , P.s.A možda i neće.... Олимп and Sara" је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Стева Ченејац и Илија громовник (у споредној улози - Св. Сава) Славу слави краљу од Србије, Слави славу на светога Саву, Слави краљу три велика дана, Кад се краљу у Цркви крстио, Кад се краљу за вилу венчао, Кад се краљем српским крунисао. Слуге гозбу вел`ку приправиле, Сто оваца и двеста волова, Вина кол`ко море воде нема, Окупио кнежеве и племство, Витезове што краљевство бране, Ал` у краља срце христијанско, Отворио све одаје своје, За сироте, сужње и просјаке, Па и њима гозбу приправио, Није краљу Христа оставио. Ал` највише краљу приправио, Своме куму од Ченеја Стеви, Кога љуби ко рођеног брата, Коме благо своје поверио, Коме срце своје отворио, Свима краљу оштрим гласом збори, Само Стеву благо дочекује, И у чело гозбе га поседа. Заповеди краљу громким гласом, Кано громе из мрког облака, Двери дворске слуге отвориле, Све су дворске трубе затрубиле, Да на врата уђе куме Стево, Ту где чета краљева пролази, Стева оба зида закачиње. Скочи краљу са престола свога, Ево мени брата, кума мога! Ал` се Стево тешко намрчио, Велика га мука притиснула, Црне мисли, још црнија душа, Два је вранца Стево приправио, Иза двора краљевог сакрио, Када краљу рујно вино пије, Када пије, па се и опије, Да украде краљу белу вилу, Своју куму, што краљу венчао, Свој је завет куму издануо, Црну душу авет помрачила. Кад се краљу вином напојио, Стево кришом на двери излази, Црна сенка по шору га прати. Кад је Стево пола пута преш`о, Обасја га светлост са небеса, Паде Стево на земљу од бола, Што му очи светлост заслепила, Ништа Стево очима не види, Само гласа са небеса чује. Стево сине, куда си кренуо? Што си завет Богу прекинуо? Ја сам чедо моје отац Сава, Ког си чедо увек прославио, Коме си се сваки дан молио, Господа сам благог умолио, Да ти благу реч прозборим, Господ чедо све опрашта, Али Господ тражи покајање, Немој сине да изгубиш душу, Врати се на славу своме куму, Чувај душу ко краљево благо. Неста Сава како с` појавио, Стеву самог у мрак оставио, Коме ће се приволети царству, Да или ће царству небескоме? Да или ће царству земаљскоме? Кано мрачна сена из дубина, Полако се Стево с` земље диже, Срце црно мало отоплило, Окреће се Стево да се врати, Кад пред очи утвара му дође, Вила бела како косе чешља, Очи њене ко звезде с` небеса, Зуби бели ко сјајни бисери. Авет опет Стеву обузела, Страст га црна у таму вратила, Оставио Стево покајање, Па пожури ка вранцима сивим, Да издаде кумство и поштење. Све то Сава са небеса гледа, Горке сузе светитељу рони, Ал је Господ већ све уредио, Громовника Илију послао, Да светињу и кумство одбрани, Кад је Стево на сред шора био, Гром загрме на светога Саву, У сред зиме кад му време није... Наставак знате... Драшко and Sara" је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 (Pred dvorane izlazi čarobnica Ayla) Svaki dvor svoju čarobnicu ima,i magijom štiti sve dvorane mile, ne napušta zidine i bdije nad svima, ne boji se nikog, ni sablje, ni sile.Nek se pazi svako ko samo poželi,zatrovat dvor silama zlim, čuvam vladara i njegovu svitu, a drznike zle pretvaram u dim. Sara", obi-wan, Биљана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јул 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Zaljubljena u princa koji tek treba da se pojavi....mi,ovaj ja,njega čekamo....a VolimSina Božjeg mu je odneo pismo....i verovatno će zajedno da se vrate.... , P.s.A možda i neće.... Pusti ti te daleke prinčeve. Imamo mi ovde valjanih mladića...evo npr. šta fali Boldriku ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Yok. Angli smo. (ovo je bio pomocni text, zato ide kurziv font) ок то ми више лежи "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Gledam u bivšeg brata i izdajnika našeg, gledam u Boldrika izdajnika vašeg... Oooooo da. Taj što mač meni na vrat stavlja, taj vas izda. Na kraljevsku krv on digao je ruku. Dovoljno je... U okove. Oba izdajnika u okove. Klinove u nokte, neka dželat njima zbije, da neveru svoju oplaču. Moja kraljevska naredba će biti da se zakolju po celoj kraljevini od ovaca svaka kuća tri, od krava svaka velikaška kuća tri. Nek krčme rade tri dana bez prestanka i nek se veseli. Jer narod dobi novog, pravednog kralja. Nas, kralja Vladimira III, koga ćete u pesmama zvati i Mačem Osvete. Ali i kralja mira i oproštaja, jer ne pogubi izdajnike. Dovedite mi snahu moju, kraljicu. Njoj je oproštena izdaja kraljevstva jer je po naivnosti svojoj slušala bivšeg kralja. Njeno srce je pravo. Igrajte, pevajte, veselite se. Živeo kralj. Mi Vladimir III, blagoslovim vas. keka, Sara", obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Oх не Зар неко Болдрику прети? Иако маказе су мој алат сад Још мој мач може да се свети Неће се херојство тек тако заборавит Круну краља Џона бранићемо часно ЗА јединство "острва" Борити се сласно! Биљана, keka, Јанко and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=JiE17pvisBg Tako narode moj.. veseli se... Sara" је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан М. Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 (У том се јавља дворски писар. Онижи човек, пунијег стаса. Носи црни шеширом са кратким ободом, беле аљине и из неког разлога црни прслук. Има упадљив нагласак северних покрајина. Прича меко, а неретко се и прави луд.) "К'о што знате, мени је Његово Височланство поверило послове записивања свега што се има пописати па и овога што се овде дивани. Но, мене мој бабо научио да ваља имати меру у свему, а поготово у казивању. Поред ови, имам ја и други' обавеза. А има овде и бизмисмена разни и запослени' од другија феле. А виногради и њиве се неће саме уредити. Зато имам један предлог."(Скида шешир и држи га обама рукама испред себе) "Да се сваки од уважених, је л' те, ноблеса што станују овде има изјашњавати само једаред надан. Биће тако много лакше испратити фабулу (тако код нас кажу за кад се нешто дешава) која ће бити и квалитетнија. Ето то сам имао за данаске да кажем, па вас молим да о томе поразмислите." obi-wan је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Pusti ti te daleke prinčeve. Imamo mi ovde valjanih mladića...evo npr. šta fali Boldriku ? Odbijam da znam...ne zanima me niko više....moj me princ čeka i nema ničeg više... O ,kad bi samo znala da li je živ ili nije lakše bi mi bilo sada ,nebi bilo ovog jada.... .......... Tužna Lejdi Lara vadi portret princa svoga i dugo gleda.... Ленка*, obi-wan, Олимп and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Збогом маказе баштованске Сад је мачу време Некад је главе француске Ко руже секао И ко би рекао Да време му је дошло На уздају он се гнуша Што поштена човека куша Олимп, Broken, keka and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 (Крмељива принцеза устаје и, тетурајући се, одлази до прозора) Ко удара тако позно, у дубини мира ноћног На капији затвореној, ЖРУ дворца моћног? Што принцезу пробудисте, та тренула није! Зар сад треба прашкове отровне да пије? Мало јој је што је жуља то досадно зрно грашка, Сад још смета тамо нека неваспитана вашка. (Наједном јој сину) Да то није принц мој драги, што муж ми постаде, Ал` у лов на змајеве одмах потом отиде? Отиш`о да лови аждаје и змајеве љуте, Место драгој својој да пригрли скуте. Оставио младу мене, Да ми срце за њим вене.. Принче мој, мој витеже, о, мој мужу, да ти ниси!? Дворски пас лаје, ја све мислим ти си! Али, авај, та знала бих, то он није. Сад низ лице поново ми горка суза лије. То је, ипак, само нека неваспитана вашка. Можда су и маказе баштована сер Драшка. Тужна сад на кревет паде принцеза на зрну грашка. keka, Grizzly Adams, Олимп and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Oх не Зар неко Болдрику прети? Иако маказе су мој алат сад Још мој мач може да се свети Неће се херојство тек тако заборавит Круну краља Џона бранићемо часно ЗА јединство "острва" Борити се сласно! "Casno i slasno, za herojstvo nikad nije kasno, uzviknimo glasno - kralja Dzona branicemo opasno!" http://www.kislingburyschool.co.uk/page/?pid=91 Драшко, Sara" and Олимп је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Obećanje svoje ispunih pod drvo od dve boje ploda pismo ostavih. Pohitah nazad da duhovnika našeg zajedno potražimo kad strela prolete tik pored mog uha... Pogledoh u drvo se zarila to se strela Larinog princa javila. Očekivavši stranca strela donese znanca princ mi reče dobro te našao glasniče srece. Nemam glasnice odgovor na papiru svom jer ovo srce moje plodonosniji je dom. Jahacemo zajedno glasnice brate moj jer u Larinom dvoru više nece boraviti njen nespokoj. Bratijo i sestre dolazim brzo zato birajte duhovnika koji će ih spojiti mudro. Čulo se na sve strane o dvoru našem imaćemo prijatelje i od neprijatelja našeg. Sara", obi-wan, Олимп and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 aaaaaaaaaa.......... kakva tema oduseviliste meeeeeee!!!! Олимп, Биљана, Sara" and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука