Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 4 минута, Ayla рече (Ayla gleda u svog kralja, i bez dvoumljenja drsko odgovara)O dragi, kralju, veliki sine, pokaži sada svu snagu svoju, Znaš da ja uvijek kažem što mislim, sremna sam položit i glavu moju. Ako, pak, sumnjaš u riječi moje, Ti mačem svojim za glavu me skrati, al ne dozvoli da zarad nekih, tvoj cijeli dvor beskrajno pati. Ja sam se zaklela na vjernost kruni, pa neka stradam, tu pred svima. Poslednjim činima čuvaću kraljevstvo, Da sloga vlada dokle ga ima. Samo je jedna ostala želja, na koju pravo plažem sad, Muramasu čuvajte umjesto mene, jer još je dijete, i još je mlad. Ne dajte da nam bosonog hodi, on ne zna da zdravlje se ne čuva tako. Bar vunene čarape nek obuje bleso, jer s nogu hoće zlo svako . (Овај тренутак искрених речи, сету навуче на краља лице, те позва Хуана да лаути својој, нарикта добро и наштима жице) - О добри Хуане песниче дерта, што својом песмом увек нас снажиш, распали прстима по лаути својој, и тугу настој да ублажиш! А ти Ајло што краљевству овом, чинима својим заштиту дајеш, ценим спремност за жртвовање, и то што се речима кајеш! Само ти ради свог посла део, и немој да се бринеш за ишта, краљевски указ на снагу ступа, чарапе вунене за сва деришта! @Juanito Phoebe, Juanito, Ayla and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 (Очекујућ` неку, реч писану нову, ал` пошто пауза настаде нека, краљ крену тада у одаје своје, да својој тузи пронађе лека) - Идем да државне послове сада, обавим и да ризницу `збројим па да се после окрепим мало, пивом из бачве, да се напојим! Рапсоди, Лидија Миленковић, obi-wan and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 2 1 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Tišina, nigde nikoga, dolazi pustinjak i glasno razmišlja: Nekada su ovim dvorom šetali Srbi, a danas, vidim, kako kog zasvrbi. Kralj neće da se ženi, blago meni, čarobnjake uselio u carski dvor, Pod mač, bato! Nemaš izgovor! Čarobnjake za prijatelje ima, zamisli!!! Da narod sazna, ala bi ga stisli Ja to ne mogu da shvatim pa zato patim. Ne zna moja prosta duša pustinjska za veštice, čarobnjake, zato kralju ne dam više žvake. Odlazi da potraži kuvaricu da porazgovaraju uz meze i da joj namigne malo. Vladan :::., Милан Ракић and obi-wan је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 2 часа, Phoebe рече Tišina, nigde nikoga, dolazi pustinjak i glasno razmišlja: Nekada su ovim dvorom šetali Srbi, a danas, vidim, kako kog zasvrbi. Kralj neće da se ženi, blago meni, čarobnjake uselio u carski dvor, Pod mač, bato! Nemaš izgovor! Čarobnjake za prijatelje ima, zamisli!!! Da narod sazna, ala bi ga stisli Ja to ne mogu da shvatim pa zato patim. Ne zna moja prosta duša pustinjska za veštice, čarobnjake, zato kralju ne dam više žvake. Odlazi da potraži kuvaricu da porazgovaraju uz meze i da joj namigne malo. (Почеше краљу да крче црева, те крену он у кухињу сад, да смаже један овнујски пречњак, те њиме себи утоли глад. Кад беше дош`о пред кујне врата, из ходника једног дозва га глас, беше то куварица дворска што рече: - Добро сте дошли, у прави час!) - Говори жено, шта те то мучи, шта имаш ми рећи у овај час, каква те мука натера да с` кријеш, какав си то видела ужас? - Није то ужас, о краљу мој, само сам хтела касти вам баш, дош`о је данас пустињак стари, и имао замерке на рачун ваш. Каже он како и пита се зашто, чаробњака ви уселисте у двор, прети вам мачем и каже још ово, да ће од народа искат` одговор! - Реци ти њему, домаћице дворска, да од како је света и века, чаробњак има бити на двору, не смета ништа од памтивека. Да ли ће краљ слушати њега, ил` њу ако је чаробњак жена, то није проблем тог пустињака, своја посла нек` гледа сложена! И дедер додај ми тај пречњак овнујски, лепо испечен и добро слан, да утолим себи глад краљевску, док луда не дође д`улепшам си дан! Paradoksologija, Vladan :::. and Phoebe је реаговао/ла на ово 1 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 20 часа, Милан Ракић рече Не нађох у твом стиху ја риму, нажалост, добра, о лудо моја, ал` краљ ће свакако, на починак сада, а ти сад вежбај, избаци зноја. Зноја јер није, лако бит` "луда", у овом форумском ЖРУ дворцу, требамо поред и шале многе, помолит` се нашем небеском Творцу. Нека нам шала ова сад буде, на корист увек и без имало блама, поздраве примите од краља вашег, да деламо тако, да не буде срама. Лако је тлапит`, без поретка стално, не водећ` рачун о другима стању, ал` често то буде то крајње банално, и тугу чини њим` осећању. Зато о лудо, дворска сад знај, није тек тако запишат`лако, људско је биће запишано, а често не знаш, зашто је тако! На фору и шалу, у речи зез, можда ти мислиш-неће се љути, а он од муке набаци кез, и од Поука после заћути. Није нам циљ то, о лудо добра, знам да си свесна, шалица своји`, сам` мало смањи "доживљај" сада, и по неке у шалу не уброји! Добри мој краљу на двору твом бајном није све рима, много овде шошта не штима, почини краљу и немој да бринеш, краљевство чека када се дигнеш Од шале многе мили мој краљу, Молитве наше тихују канда И небо плаче а земља се смије И ништа није више ко прије О драги краљу , стихови твоји нежну душу рекла бих крију, и болећивост за друге траже, ал правила та за д.луде не важе И луде имају нежно срце И оне често повређене бити знају Али авај краљеви за то не хају Тужна сам краљу јер знам да је тако Људско је биће склоно глупости и паду И када луде још на то своје додаду .................................................................. Луде немају рањава места па мисле да појава је та честа, ал авај изгледа да тако није да свако рањивост своју вешто крије Шалице моје најдражи краљу Никада не дирају у драга нам бића Боцкице моје ставове режу А личности се ту саме надовежу. Милан Ракић, obi-wan, Vladan :::. and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 2 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Сада нисам у улози краља, ал` морам да кажем само нешто, одлична ова тема јесте, и причу и стих сви слажемо вешто. Рапсоди, obi-wan, Phoebe and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 4 часа, Милан Ракић рече - Идем да државне послове сада, обавим и да ризницу `збројим па да се после окрепим мало, пивом из бачве, да се напојим! Користи време док поста није пивом ти своје тело охлади и краљевску ти душу наслади ал пост кад дође упамти краљу народ у те ко у пастира гледи кострет на тело , молитву преди . Милан Ракић, Vladan :::. and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Да ви кажем: Ко је Србин и српскога рода треба да зна да имамо Ирода ! и чаробницу Иродијаду ориђинале залуђела српског цара травкама из Гватемале. Опсели га демони да л демони, да л тестостерони или бомбони није то ни тако битно ал је хитно! Намножили се туј велики инквизитори понашају се као страни инвеститори. ВИТЕЗОВА НЕМА НИГДЕ, САМО ПИЈУ И ЖЕНЕ БИЈУ Па и ова дворска луда жена чуда јуче једно, данас друго ( старац плаче и одлази да слуша песме Томе Здравковић) Милан Ракић, Рапсоди, Ayla and 1 члан је реаговао/ла на ово 1 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 Управо сада, Phoebe рече Да ви кажем: Ко је Србин и српскога рода треба да зна да имамо Ирода ! и чаробницу Иродијаду ориђинале залуђела српског цара травкама из Гватемале. Опсели га демони да л демони, дал тестостерони или бомбони није то ни тако битно ал је хитно! Намножили се туј велики инквизитори понашају се као да су страни инвеститори. ВИТЕЗОВА НЕМА НИГДЕ, САМО ПИЈУ И ЖЕНЕ БИЈУ Za ovu klevetu, dlakavo biće, lako te može sledovat kazna, za duševnu patnju, mogu te tužit, i dodat tome čudesa razna. Od kad je svijeta, i velikog dvora, svaki je jedan čarobnjak čuvo, on je zadužen da čuva kraljevstvo, i nije tu da kralja bi muvo. Zato ja sada, pred dvorom cijelim, od tebe javno tražim izvinjenje, i to je vjeruj mi, jedini način, da među nama bude izmirenje. Ne ljuti one što tajne znaju, jer samo ludak na čini skače, mogla bi sjutra osvanut ko leptir, maleni pauk, il veselo mače. Рапсоди, Милан Ракић, Phoebe and 2 осталих је реаговао/ла на ово 1 1 3 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Phoebe Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 27 минута, Ayla рече Za ovu klevetu, dlakavo biće, lako te može sledovat kazna, za duševnu patnju, mogu te tužit, i dodat tome čudesa razna. Od kad je svijeta, i velikog dvora, svaki je jedan čarobnjak čuvo, on je zadužen da čuva kraljevstvo, i nije tu da kralja bi muvo. Zato ja sada, pred dvorom cijelim, od tebe javno tražim izvinjenje, i to je vjeruj mi, jedini način, da među nama bude izmirenje. Ne ljuti one što tajne znaju, jer samo ludak na čini skače, mogla bi sjutra osvanut ko leptir, maleni pauk, il veselo mače. Stari pustinjak je u pustinji, ispred svoje pećine metaniše...zalazi sunce Vladan :::. and Ayla је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 SAd sam se probudio al se još nisam usudio da pogledam oko sebe i skapiram ko je ko ovde i ko koga ..... želim samo da pronađem onoga koji mi je brata skratio za glavu svoju slavu ....ne tražim ako krivca pronađem ima da ga ko u Hamletu progoni prividjenje i strah koji odgoni laž Vladan :::., Милан Ракић and Ayla је реаговао/ла на ово 2 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 (Boldrik ulazi u kraljevsku trpezariju, zgrabi pomorandju i halapljivo pojede; seda za sto i kao vise za sebe prica) - Buradi mi, sa picem uskoro prestajem!... Samo jos malo da se pripremim... Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 12 минута, obi-wan рече (Boldrik ulazi u kraljevsku trpezariju, zgrabi pomorandju i halapljivo pojede; seda za sto i kao vise za sebe prica) - Buradi mi, sa picem uskoro prestajem!... Samo jos malo da se pripremim... Osećaš se na jeftin rum i sendvič...onaj kraljevski da ne bi bilo po glavi "bum" sedi da pričamo prijateljski obi-wan and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 (Boldrik iznenadjen odskoci udesno, i vidi ser Draska; silno obradovan usklikuje) - Ljudino! Casti mi, ima li kad da te nadjem bez zena u narucju?! (pa kao mune Draleta mangupski, i namiguje) HAHAHAHAHA!!.... nego, jeste... jeftin rum podmetnu mi Sedrik necasni, kunem se veprovinom to mu je bio zadnji put! A i da ti bese onamo kad smo pili sinocke, ne bi on smeo tako!... (onda sedne, pa kao u poverenju) - Nego, dosta o meni i picu mojemu... pricaj, ima li stagod novog da se cuje... (klima glavom pokazujuci na vrt) da mi je da i ja budem vrtlar, avaj! HAHAHAHA!... cuj me, ne zameri starom prijatelju... istrosilo se ovo srce od mnogo zena jednodnevnih... i zudi za onom pravom! Милан Ракић and Phoebe је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Фебруар 9, 2018 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2018 пре 2 часа, obi-wan рече (Boldrik ulazi u kraljevsku trpezariju, zgrabi pomorandju i halapljivo pojede; seda za sto i kao vise za sebe prica) - Buradi mi, sa picem uskoro prestajem!... Samo jos malo da se pripremim... пре 2 часа, Драшко рече Osećaš se na jeftin rum i sendvič...onaj kraljevski da ne bi bilo po glavi "bum" sedi da pričamo prijateljski пре 1 сат, obi-wan рече (Boldrik iznenadjen odskoci udesno, i vidi ser Draska; silno obradovan usklikuje) - Ljudino! Casti mi, ima li kad da te nadjem bez zena u narucju?! (pa kao mune Draleta mangupski, i namiguje) HAHAHAHAHA!!.... nego, jeste... jeftin rum podmetnu mi Sedrik necasni, kunem se veprovinom to mu je bio zadnji put! A i da ti bese onamo kad smo pili sinocke, ne bi on smeo tako!... (onda sedne, pa kao u poverenju) - Nego, dosta o meni i picu mojemu... pricaj, ima li stagod novog da se cuje... (klima glavom pokazujuci na vrt) da mi je da i ja budem vrtlar, avaj! HAHAHAHA!... cuj me, ne zameri starom prijatelju... istrosilo se ovo srce od mnogo zena jednodnevnih... i zudi za onom pravom! - О добри моји генерали, стража многи` командни кадре, још мало има, тек дан, два ето, да вас поздрави, ваш краљ-ПАДРЕ! Рапсоди, Paradoksologija, Лидија Миленковић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 2 2 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука