Kolega2357 Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Artemije je raskolin i on nema šta više da se vraća u SPC. Pokrao je pare i još priča protiv nekoga nešto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Одете лепо на званичну фејсбук страницу Епархије рашко-призренске или на њихов званични профил, па да видите шта је "љубав". Куну и проклињу све редом што је у Цркви. Свог вођу већ називају светим. А онда нађете скорашње изјаве монаха Артемија, ни њему не мањка таквих речи у говорима. Драгана Милошевић and Рилски је реаговао/ла на ово 2 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Одете лепо на званичну фејсбук страницу Епархије рашко-призренске или на њихов званични профил, па да видите шта је "љубав". Куну и проклињу све редом што је у Цркви. Свог вођу већ називају светим. А онда нађете скорашње изјаве монаха Артемија, ни њему не мањка таквих речи у говорима. Koja to Artemijeva ljubav, da bolesne takozvane njegove monahe šalje da prose po ulici? Njemu je očigledno ljubav to što je raskolio Crkvu i pokrao pare. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Одете лепо на званичну фејсбук страницу Епархије рашко-призренске или на њихов званични профил, па да видите шта је "љубав". Куну и проклињу све редом што је у Цркви. Свог вођу већ називају светим. А онда нађете скорашње изјаве монаха Артемија, ни њему не мањка таквих речи у говорима. A brate isto tako imas one koje penzionisanje episkopa Vasilija shvataju kao podmetacinu i koji svuda pljuju druge episkope za koje misle da su njemu radili o glavi i za koga kazu da je svet,tako da toga ima svuda,nazalost. Ne bi ja bas poistovecivao pisanja po fejsu,tviteru sa monahom Artemijem. Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Ne bi ja bas poistovecivao pisanja po fejsu,tviteru sa monahom Artemijem. То су његове и њихове изјаве на њиховим интернет страницама и њиховим страницама на фејсу, а често дођу на званичне странице цркава, манастира и Епархија, само да би пљували свештенство и вернике и називали их губавцима и сличним називима. Само кажем оно што видим Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 mene najviše zabrinjava kad primetim da sveštenici odbijaju da poslušaju svog episkopa i nastavljaju sa praksom odbijanja ljudi od pričešćivanja , čak sam čula gde se svešenik obraća mirjanki rečima "i zamislite,nas 5 godina učili na bogosloviji jedno, a vladika nam sad kaže da pričešćujemo ljude". Рилски је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 da li treba razgovoarati sa njima,ne znam, koliko čujem od administracije, to je do sad bila nemoguća misija jer nema teorije da se uzdrže od vredjanja episkopa i slično ali da treba razgovarati o njima,treba, i to obavezno, jer su vrlo agilni u brlaćenju prostog naroda. I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Uvažena Administracijo. Pa bilo je obećanja sa vaše strane da na ovom forumu neće više biti tema o artemijevcima jer zavađuju ljude i unose pometnju.Sam Vladika David je apelovao . Uvažena administracijo ,sam Vladika David je apelovao.... Ako je ovo nekome zabavno da o nekome priča sve gore i gore iz posta u post i da o jednom čoveku sude na osnovu grupe neistomišljenika ,onda ja iskazujem duboko žaljenje što sam se uopšte i učlanila na pravoslavni forum,gde svega ima samo Boga nema. Ako "oni" šire mržnju,nije mi jasno šta mi to radimo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Vidim na tom njihovom sajtu dosta normalnih ljudi da se tamo nalaze, zene sa bebama, monahinje itd. Verovatno i krste decu pricescuju se, koliko je sve to validno ili im to nista ne vredi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Ko je vladika u tom Boru, zasto ne ode kod njih na rakiju i sednu lepo i popricaju malo o svemu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Uvažena administracijo ,sam Vladika David je apelovao.... Ako je ovo nekome zabavno da o nekome priča sve gore i gore iz posta u post i da o jednom čoveku sude na osnovu grupe neistomišljenika ,onda ja iskazujem duboko žaljenje što sam se uopšte i učlanila na pravoslavni forum,gde svega ima samo Boga nema. Ako "oni" šire mržnju,nije mi jasno šta mi to radimo? nije to jedan čovek,već organizacija koja podriva SPC, i treba biti svestan njihovog dejstva,upućen i oprezan. crkva nam je na tapetu sa svih strana, neodgovorno je da prećutkujemo negativnosti ako želimo duhovno zdravu crkvu Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 @@МилошБГ, Милоше .. очигледно је да је и ово твоје изненађивање .. и како кажеш ''првипут виђање'' некаквих наступа и ставова .. овог бившег епископа а ускоро како рекох, и бившег монаха, Артемија, потпуни и јасан доказ ономе на шта сам апеловао у свом посту киоји је писан као реплика на твоје закључке.. Артемије се скоро двадесет година оглушивао на најзначајније које су самим тим и најсуштинскије, одлуке у које је доносио Сиинод и Сабор наше Помесне Цркве .. Братске позиве љубави своје најближе браће није желео не да слуша .. него се са њима изигравао и понашао с еохоло, брутално, и претенциозно .. правећи се да ''није до њега'' и да је у немогућности да делује онако како то од њега тражи Црква и како то Истина налаже. Те ствари које су у његовом случају спорне.. и због којих је на крају и завршио овако, су далеко озбиљније и страшније од преступа било ког другог Архијереја или члана СПЦ у овом тренутку ..Да ли је то Качаввенда, или неки други владика .. небитно .. Углавном сви до једног су ''мала деца'' у односу на Артемијево деловање .. Новац који је проневерен а ради се о нешто мање од пола милиона евра .. је ту НАЈМАЊИ ПРОБЛЕМ! Нећу даље.. јер је о овоме много и писано и речено .. опет ћу апеловати да свако0 ко није најбоље упознат са деловањем монаха Артемија док је био епископ, па и сада, са његовим ставовима, учењем и понашањем као Епископа СПЦ, боље нека не дискутује јавно на ову тему ..јер тако само износиу своје погрешне ставове и закључке и пкиазује скоро потпуно непознбавцање и чињеница, и теологије, али и Цркве онакве каква она МОРА д абуде. Додаћу само на крају. . а то многи ''поштоваоци '' монаха Артемија ''заборављају'' .. Артемије је одговоран за покушаја убиства оца Срђана Станковића, ранијег секретара епархије .. и као и његове супруге и њихове двоје малолетне деце! Све укупно 4 особва у овом слушају! Одговоран је такође за протеривање свештеника .. да не помињем имена.. сви то знају, за протеривање монаха, неко9лико Јеромонаха, те неколико Игумана! ... Опет велим, новац је у случају Артемија најмање битан за његово расчињавање. И на ккрају само да кажем за оне који то не ђеле да чују, и да знају .. тако ''велики духовник'' је имао ЗАБРАНУ УЛАСКА НА СВЕТУ ГОРУ АТОСКУ 20 ГОДИНА... Од стране Васељенског Патријарха ..много пре него се нама упалила лампица да са њим нешто није у реду .. Забрана је била због шуровања са грчким старокалендарцима - такође расколнхицима.. ! А све ово је само кап у мору .. из његовог случаја, гд еје новац и проневера, тек занемарљива сличица .. Срђан Ранђеловић and МилошБГ је реаговао/ла на ово 2 الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 Моје је мишљење да артемијевци пате од једне врсте теолошког застрањења. То ми је разумљиво из богословског деловања бившег Симеона Виловског. Наиме, ради се о извесном антифилиоквизму на темељу ипостасног агностицизма. Таква врста застрањења проналази своју службу у одбацивању сваке могућности да се миленијумски раскол између Запада и Истока зацели и разреши. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 @, Сигурна сам да је било покушаја од стране епископа Јустина, али као што видиш без успеха. На крају крајева није Артемије једини проблем у овој епархији. И молим вас без емоција на овој теми.Сабор и Синод су донели одлуке! Срђан Ранђеловић је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јул 26, 2013 Пријави Подели Написано Јул 26, 2013 moja emocija je strah da će jedne nedelje u crkvi u koju najčešće idem (iz lenjosti,jer mi je najbliža) liturgiju služiti raščinjeni episkop, jer mi sve nešto deluje sumnjivo,i narod i klir I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука