Jump to content

Шта мислите о .....?

Guest Alefshin

Препоручена порука

Nema mlakost veze sa dobrotom.

Prava dobrota dolazi kroz oganj i rat, ili ne dođe uopšte.

Dobrota mlitavih ljudi je samo maska, jer ni za šta drugo nisu sposobni.

Maska brzo padne kod prve prepreke.

Obajsni mi to malo jasnije sa maskom, da imamo povod da kamenujemo te ljude, mislim svakako je to samo otpad, mislim nema ih gorih. Objasni de nam !

Подели на овим сајтовима

Obajsni mi to malo jasnije sa maskom, da imamo povod da kamenujemo te ljude, mislim svakako je to samo otpad, mislim nema ih gorih. Objasni de nam !

Подели на овим сајтовима

исто што и о екстремистима .mense.

Екстремисти никада нису млакоње.

две стране истог новчића, у том смислу сам мислио.
Подели на овим сајтовима

Помаже Бог, драга браћо и сестре!

Извињавам се уколико већ постоји иста, или слична, тема. Стога, праштајте!

Дејвид Вит(х)ун (нисам сигуран како се презиме изговара) амерички војник који се са Православљем сусрео на Блиском Истоку, крстио се (цела породица) у Антиохијској ПЦ. Тврди да је проучавао и ишчитавао дела св. Отаца ране цркве, мислим да је помињао Поликарпа Смирнског, Иринеја Лионског, као и "Дидахи" и остало. Након чега је дошао до спознаје да је Православна црква, она права Христова Црква.

На јутјубу је отворио канал где прави уратке о Православној вери, раној цркви, светим оцима, васељенским саборима, обичајима, учењима, традицији наше свете вере. Тренутно има око 120 видео урадака.

Интересује ме да ли сте упознати са радом брата Дејвида, да ли је неко можда пријављен на његов канал (међу пријатељима има пар Срба), имате ли било какво мишљење, став о њему?

Хвала на одговорима!

Ево пар видео урадака:

http://www.youtube.com/watch?v=jqZJ2iDgxQw

http://www.youtube.com/watch?v=AmEeiM09IXI

http://www.youtube.com/watch?v=h-wdlsTb73w&feature=mfu_in_order&list=UL

http://www.youtube.com/watch?v=DoFdou1zM-I&feature=mfu_in_order&list=UL

Бежите од паписта као што се бежи од змија - Свети Марко, митрополит Ефески (Исповедник Православља)

Подели на овим сајтовима

lupeto bih samo...

svi smo mi u stvari mlakonje.

ono u vezi dobrote, ona nije popuštanje radi sopstvene slabosti i nemogućnosti da se izboriš za nešto što ti je bitno. Dobrota je čvrsta namera, samo jak čovek može biti dobar...

eto vidiš da lupetam, nego jel neko čito dvojnika od Dostojevskog?

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Млакоње? Они су слични надгробним споменицима...нема сведочанства да је некада постојао живот који се сам од себе,полако угасио.

Такође су слични актуелној власти у Србији...неко кога би непријатељ радо пожелео.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

lupeto bih samo...

svi smo mi u stvari mlakonje.

ono u vezi dobrote, ona nije popuštanje radi sopstvene slabosti i nemogućnosti da se izboriš za nešto što ti je bitno. Dobrota je čvrsta namera, samo jak čovek može biti dobar...

eto vidiš da lupetam, nego jel neko čito dvojnika od Dostojevskog?

daaaaa.... ali još bolji primjer čini mi se dobrote koja nije mlakost je Aljoša ili knez Miškin... anti-primjer Stavrogin...

Подели на овим сајтовима

Ма нема везе с тим, него ми није јасна књига а још нисам стигао прогуглати, наравно кнез је прави идиот од доброте

Него се питам да ли у двојнику говори о схизофренији или нечему другом?

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Ма нема везе с тим, него ми није јасна књига а још нисам стигао прогуглати, наравно кнез је прави идиот од доброте

Него се питам да ли у двојнику говори о схизофренији или нечему другом?

Nije, knez je primjer velike dobrote ne iz slabosti, za koju je potrebna nepojmljiva snaga koja nije zasnovana na egu. Knez je svjetovni Isus (čovječanska priroda njegova).

Može biti čini mi se i to, ali možda prije Persona-Sjenka po Jungu...

Подели на овим сајтовима

kad si vec spomenula Junga- on ti je red lazi, dva reda istine, tako da ne bih puno obracao paznju sta on sve komplikuje, proucavao sam ga i shvatio da previse tripuje, a nazalost mnogo njih ga upija i tripuje dalje, a usput je bio i homitj i na kraju je skoncao a da naravno nista nije shvatio jer je prezakomplikovo

kupio ja neku njegovu debelu knjigu, ne mogu se sad setim kako se zove, i uzo da citam i vidim nema svrhe, a sestra mi se u to vreme bavila Jungom i tripovala naravno, i ja lepo odradim jednu od najpametnijih stvari sto sam uradio, odem u knjizaru gde sam kupio tu debelu knjigu i zamenim za malog mini princa- prodavacice me gledaju ko da sam siso s kolektivnog uma, al ja zadovoljan pivo sestra nije mogla da mi oprosti sta sam uradio, al je na kraju shvatila, kao i sto uvek shvati sve sto joj savetujem ali tek kad bude kasno, tj uvek slusam od nje jednu te istu recenicu: "bio si u pravu..." pa mislim nema smisla da vise slusam tu recenicu aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 0110_hahaha

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

kad si vec spomenula Junga- on ti je red lazi red istine, tako da ne bih puno obracao paznju sta on sve komplikuje, proucavao sam ga i shvatio da previse tripuje, a nazalost mnogo njih ga upija i tripuje dalje, a usput je bio i peder i na kraju je skoncao a da naravno nista nije shvatio

Хмм...етички варијабилан,компликовани педер,склон константним триповима...просто речено,комплетна личност.
  • Волим 1

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

kad si vec spomenula Junga- on ti je red lazi, dva reda istine, tako da ne bih puno obracao paznju sta on sve komplikuje, proucavao sam ga i shvatio da previse tripuje, a nazalost mnogo njih ga upija i tripuje dalje, a usput je bio i homitj i na kraju je skoncao a da naravno nista nije shvatio jer je prezakomplikovo

pivo homić, taj mi je trač priznajem, nov, ja sam samo znala da je čitav život bio dvoženac, ne u istom vremenu nego i u istom prostoru ponekad, pravi aga  0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

kad si vec spomenula Junga- on ti je red lazi red istine, tako da ne bih puno obracao paznju sta on sve komplikuje, proucavao sam ga i shvatio da previse tripuje, a nazalost mnogo njih ga upija i tripuje dalje, a usput je bio i peder i na kraju je skoncao a da naravno nista nije shvatio

Хмм...етички варијабилан,компликовани педер,склон константним триповима...просто речено,комплетна личност.

pa onda je za njega H.P.Lovecraft ultra transformers saibaba govnesh pivo

Dijana nije trac, simpatija mu je bio onaj jos gori kako se zove, nije faust nego aaaaaaaaa uf ne mogu se setim, onaj sto je uveo u psihologiju one tripove, navodno najpoznatiji?!

edit: Frojd! 0110_hahaha

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Ja ne znam je li on gnostik ili agnostik ili mason, ali hrišćanin sigurno nije bio; možda zato što mu je ćaća bio protestantski sveštenik  pivo

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...