Jump to content

Шта мислите о .....?

Guest Alefshin

Препоручена порука

Ja se nesto nisam takmicila kao ucenica. Kad sam vodila ucenike, rekla sam im da se takmice ako vole biologiju i imaju zelju za ucenjem, ne da lece komplekse.Bilo ih je raznih, neki su stvarno hteli, ali neki su to radili pod  pritiskom, a i zeljom da natrljaju na nos deci iz drugih odeljenja, sto mi se nije dopalo.

Подели на овим сајтовима

Nikad nisam bio takmičarskog duha, što mi je krivo donekle, jer me je koštalo samopouzdanja. Mada je to posledica mojih izbora. Slažem se da se takmičarski duh vredi razvijati uporedo sa ljubavlju, inače nema 'leba, ode to u neku drugu krajnost.
Takođe, kada god izađeš na takmičenje (bilo kog tipa), bitno je da si svestan zašto si tu i zbog koga, da pobijanjem nekoga u zemlju nećeš uzdići sebe ni u čijim očima do svojim. Moje mišljenje :)

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

Moja takmičenja su uvijek bila individualna, zbog same oblasti u kojoj sam se takmičila. Pripreme su bile interesantne, a samo takmičenje uvijek stresno.  Motivisana vrlo, ali svaka prethodna godina je bila uslov da pokažem još bolji rezultat. Na kraju sam shvatila da se borim sama sa sobom i da sam sebi nametnula neiviđeni stres....i na kraju pitanje - šta će to meni?

Подели на овим сајтовима

Pa ta vrsta fer i sportske borbe je veoma prihvatljiva čak i u pravoslavlju a nama je bliža opisom borba protiv samoga sebe.

Mnoge lične pobede u odnosu prema životu su vidjene u sportu pogotovo tu prednjače naprimer invalidi....

Tako da...Nek nas Duh Sveti nosi i upravi i nikad da nam ne da demona odustajanja...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Vrline: odanost, požrtvovanost. Srčanost. Umem da volim . Maštovitost. Kreativnost. Dete u telu odrasle osobe, po gledanju toga, šta i kako treba pričati. Otvorenost. Poštenost uma. Spremnost na učenje. Istrajnost. I strpljenje. Mogu da čekam doveka ako u glavi zacrtam sta želim da (do) čekam. Osećajnost.

Mane: tvrdoglavost, gordeljivost,  brzo planem ali brzo se smirim, i od kako sam neke loše stvari doživela, sastavni deo je postao ironija, sarkazam i cinizam. Teško se zaljubljujem, predajem, treba mi vremena, da ti se otvorim, ali kada se otvorim, to je zaista to sta vidiš ali jedan deo mene nikada nećeš više videti i taj deo, a predivan beše deo mene, je zauvek izgubljen a ja još uvek pokušavam da ga u sebi vratim. A nemam pojma sto i dalje sebi to radim. :)  Sklonost sada ka preteranoj sumnji i opreznosti. Nestrpljivost. Jao, ta mi je glavna. I ako mi nešto obećaš, pa ne ispuniš, kao dete sam. Znači prvo mućni glavom, pa onda vidi da li ćeš reći, a ako mi daš reč za nešto...čuvaj se. Ili u protivnom - ne trči pred rudu.

Karakter: oni koji me ne poznaju, rekli bi zeznuta. Oni koji me znaju, kažu zeznuta. :))) Šalu na stranu, jak karakter, čelična volja, nasuprot jakoj osećajnosti. Neki dualitet. I to en volim kod sebe. Nesigurnost po pitanju ljubavi, jer znam sta ja mogu ali se plašim sta ne mogu drugi, zašto neće, zašto ne znaju ili zašto ne žele ako i kada sam sve ono šta jesam ovako i inače, ali kada dođu emocije,  srce ode u petu i gubim na toj snazi i jačini. Gde nestaje sav rezon jednostavno, sva ona nepokolebljivost, postajem grozno mekana ,bolećiva, šrogledavam kroz perste, nalazim ljudima opravdanja i čudim se sebi, šta sve dopuštam ljudima da (mi) rade . Kao vojnik. Nema šale i nema zezanja po pitanju ozbilnjih stvari. Po pitanju onoga sta kažem da vrednujem i tolerišem.  Što sam starija, sve sam gora po tom pitanju. I po toj osećajnosti i po toj nepokolebljivosti.

To bi bilo to, ukratko. :)

Подели на овим сајтовима

Mislim da je bolje da uopšte ne mislim  o sebi.Zato što volim sebe i mislim da još treba da uznapredujem u toj ljubavi.

Nemam ja mnogo osobina.Bar ne onih dobrih.Stvarno.Uvek sam negde na pola ni tu ni tamo.A to je najgore,nit* si hladan nit* si vreo.Ukratko ja sam u svemu mlaka i to me užasno nervira,ali nemam snage da bilo šta promenim.

:351780:

Подели на овим сајтовима

Ништа , то је на другима да процене.

• Волим 1

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Trudim se da ne mislim toliko na to, sam sam propadljiv, "kvarljiva roba" kako reče jedan moj drugar, i da se uzdam u Gospoda, koji čoveka čini nepropadljivim. A ako bi morao, opisao bih sebe ovim citatom:
"Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi se, al zube polomi" ;)

Uglavnom u negativnom smislu, ali može i da koristi nekad ta tvrdoća... Problem mi je što često sebe pobijam u zemlju malo više nego što treba, a to ne valja. Mada ide na bolje.

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...