Jump to content

Dnevnik zalutalog forumaša

Препоручена порука

Подели на овим сајтовима

Hrišćanska vrlina - smirenje.

Смиреномудрени не треба да показују своје смирење смиренословљем (вербалним самопонижавањем): за њега је довољно да говори: „опрости ми“ или „помоли се за мене“. Не треба такође сам да се прихвата обављања најнижих послова: ово, баш као и прво (то јест као смиренословље), води ка сујети, омета духовно напредовање и доноси више штете него користи; али када ти нешто заповеде, немој да противуречиш, него послушно изврши – то доноси напредак (преподобни Јован Пророк).

О, човече, сродниче земље, и пепелу, и непостојани створе: данас си богат, а сутра сиромах, данас здрав, сутра болестан, данас весео, сутра тужан, данас у слави, сутра у понижењима, данас млад, сутра стар, данас на престолу, сутра у гробу. Не узноси се, него обуздај гордост (св. Јован Златоуст).

Смирени мрзи мировање, он воли да ради (св. Јефрем Сиријски).

:351780:

Подели на овим сајтовима

Они који хране своје тело разним посластицама, покваре тело своје и падају у разне болести. Тако исто и они, који хране душу своју разним посластицама лажних теорија и филозофија, покваре душу своју и падају у разне болести. Једна потпуно здрава и потпуно довољна храна за душу човекову јесте Господ Исус Христос, Од те хране душа се никада не може прејести, ма колико јела. И та храна не само да никога не уболешћује, него она лечи од свих болештина.
Свети Владика НИКОЛАЈ Жички

Подели на овим сајтовима

Исповест, причест и ничег, не бој се. Исповест то је кључ за Царство Небеско. Запамти или не,ја сам ти рекао све. Схиархимандрит Стефан Каруљски    :bendoff: 

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Јој, не бих јој давала да пева овако тешке арије. Напреже гласне жице вежбајући нешто далеко изнад свог домета, и уништава свој богомдани таленат...

А можда је то само до мене и мог лошег старта са експонираном децом, још од Ширли Темпл. :)))

"Драги мој господине, није битно да ли Бог постоји или не, већ да ли бисте Ви своје понашање променили ако бисте открили да Он постоји? Ако је одговор: да, онда значи да је Вама Бог потребан."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...