Fildza Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 da li su reci kao sto su mrkva, tisuca, zrak, zrcalo, povjest, srpske ili hrvatske reci...?? nalazimo ih u srpskoj knjizevnosti i pesmama... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Znam da su zrakoplov, zrakomlat i zračna luka novo komponovane hrvatske reči. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Novokomponovane- zajedno se piše. On 24. 7. 2013. at 0:20, Fildza рече da li su reci kao sto su mrkva, tisuca, zrak, zrcalo, povjest, srpske ili hrvatske reci...?? nalazimo ih u srpskoj knjizevnosti i pesmama... a, nalaze se tu, pogotovo u starijim tekstovima. Ajd ja kao nesuđeni filolog, da kažem koju- uglavnom ,,srpske''. Više bih to nazvala- naše. Slovenske. Mi smo pokupili dosta grčkih, latinskih, a sada i engleskih reči,a Hrvati su zadržali jako puno starih slovenskih naziva. Imaju i oni svojih bisera sa ovim novijim rečima, ali pričam o nekim starim izrazima. Očigledan primer- nazivi meseca u godini. Баба, Лидија Миленковић, -Владимир- and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 On 24. 7. 2013. at 0:30, Margareta рече Novokomponovane- zajedno se piše. a, nalaze se tu, pogotovo u starijim tekstovima. Ajd ja kao nesuđeni filolog, da kažem koju- uglavnom ,,srpske''. Više bih to nazvala- naše. Slovenske. Mi smo pokupili dosta grčkih, latinskih, a sada i engleskih reči,a Hrvati su zadržali jako puno starih slovenskih naziva. Imaju i oni svojih bisera sa ovim novijim rečima, ali pričam o nekim starim izrazima. Očigledan primer- nazivi meseca u godini. Hrvatima je kauč postao odmornica, TV zvezda popularnica i tako dalje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Не постоје хрватске или било које друге речи . Све су српског порекла. Само је вавилонско-ватиканско-бечка завера целу историју изокренула... ако ме разумеш. zuti car је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 On 24. 7. 2013. at 0:33, Ignjatije рече Не постоје хрватске или било које друге речи . Све су српског порекла. Само је вавилонско-ватиканско-бечка завера целу историју изокренула... ако ме разумеш. Dobro jutro Kolumbo. Hrvatski jezik je nastao od srpskog. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 On 24. 7. 2013. at 0:33, Kolega2357 рече Hrvatima je kauč postao odmornica, TV zvezda popularnica i tako dalje. ma što rekla moja keva- Hrvatima svaka čast, oni makar smisle svoju reč,al' neće da uzmu tuđicu. Баба, Рилски, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 On 24. 7. 2013. at 0:35, Margareta рече ma što rekla moja keva- Hrvatima svaka čast, oni makar smisle svoju reč,al' neće da uzmu tuđicu. Oni su čuveni po tome što svoje izmišljaju već godinama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Хрватски и српски су један те исти језик по свим могућим и немогућим критеријумима (осим по политичким). Аурор, Grizzly Adams, Ћириличар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 On 24. 7. 2013. at 0:37, Juan Valdez рече Хрватски и српски су један те исти језик по свим могућим и немогућим критеријумима (осим по политичким). Politički se ubacuju nove reči. To se može videti na HRT-u taj takozvani novohrvatski govor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 On 24. 7. 2013. at 0:38, Kolega2357 рече Politički se ubacuju nove reči. To se može videti na HRT-u taj takozvani novohrvatski govor. pa ne znam da l' si upalio skoro neki naš program, pa čuo neku emisiju... prvo pogledaj u svoje dvorište pa onda u komšijino. Ovi naši su tek kreteni, sa polu srpsko-englesko-nešto izrazima. Јанко, nana and Kolega2357 је реаговао/ла на ово 3 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 On 24. 7. 2013. at 0:40, Margareta рече pa ne znam da l' si upalio skoro neki naš program, pa čuo neku emisiju... prvo pogledaj u svoje dvorište pa onda u komšijino. Ovi naši su tek kreteni, sa polu srpsko-englesko-nešto izrazima. U srpskom jeziku se odomaćile reči postovati šerovati i ostale koje su deca pokupile sa Facebooka. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 ...definitivno skoro nisi upalio TV... Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 On 24. 7. 2013. at 0:43, Margareta рече ...definitivno skoro nisi upalio TV... Pa nisam gledao TV verovala ili ne još od januara 2012. godine. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Хрвати говоре чистијим српским него сами Срби. Примјер типичног балканског парадокса Јаков., Баба, Margareta and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука