Jump to content

Владимир Димитријевић - ЛИТУРГИЈА И ТАЈНА ОЧИНСТВА

Оцени ову тему

Препоручена порука

??? ?? ???? ????????? ????? ?? ?????

???? ????? ???? ?????.

?????? ?? ??????? ?? ??????? ???? ????? ? ??? ????? ????? ?? ????????? ??????

? ????? ???? ?? ?? ????? ?????????? ?? ?????.

??? ?? ?? ??????????

-??? ?? ????? ??????????, ???

-??? ?? ?? ??????

???, ??? ?? ?????? ?? ?? ??????? ?? ?? ????? ??????????.

? ??? ??????,

??? ?? ?????? ??? ????? ??? ?? ????????? ??? ?? ?? ?????????? ?? ?? ???????????

Подели на овим сајтовима

• Одговори 78
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

?? ????? ????????? ?????????????, ??? ????? ??? ??????? ?? ??????? ? ?? ?? ??????? ????? ???????.

? ?? ?? ????? ???? ?? ??????? ?? (?)???? ????? ??????????

?? ?? ?????.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

?? ????? ????? ?? ?????

???? ?? ??????? ??? ? ??? ??????....  :drugarstvo:

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

Bivši verou?itelj iz ?a?ka

?????? ????? ??? ?? ?????.... ?? ???? ?? ???? ???? ???????? ?? ????? ??????....?????? ??? ????????? ??? ? ???????? ? ???? ?????....? ????? ?????

"И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26)

Подели на овим сајтовима

??????? ?? ????!

..................................

???? ?? ????????? ? ?????????? ? ?????? ????? ???????, ?????

..................................

??? ??? ???? ?? ????????? ? ??? ?? ?????? ?? ????????? ??????? ? ??????????

???????? ?????????? ?? ?????????, ????? ???? ????????, ???? ???? ???? ????????.

? ?????? ??? ???? ??? ???, ???? ??? ????? ?????????, ???? ????????.

?????? ??? ???? ????? ????. ??????? ?? ???? ? ????.

?? ???? ?? '????????????' ???????? ???? ?? ????. ????? ??? ... ?? ??????? ???, ???

?? ?? ???? ?? ??. ???? ?? ????? ??????, ????? ? ????????? ?????? ?? ???????.

? ???????? ?? ? ?????????? ??? - ?? ?? ??? ??? ?????????? ?????, ?????, ??????...

? ??, ???? ??????? ?? ????????, ???? ????? ????? ?????, ???????? ???????????.

? ????? ?? ?? ? ??????, ??? ?? ???? ???????? ? ??????? ?? ????????

? ?????? ??????????? ???? ?? ? ???? ?? ?????????? ? ?????? ????????,??? ??

????? ????????? ????.... ???? ???!

? ???, ?????????? ?? ????? ??? ?? ? ?? ?? ?????? ?? ???????? ?-?-?-?...

?? ?? ??????? ?? ????? ? ????? ? ??, ???????, ?? ?? ?? ??????? ?????????.

??? ??? ????? ??? ?? ? ??????? ? ????????.

??? ?? ? ???? ? ????? ????? ????, ?????? ?? ?? ????? ? ???????????? ?????????,

????????? ?????? ? ????????. ??????? ?? ???? ? ??????, ? ??????? ???????? ????.

??? ???? ??? ?? ??? ?????. ? - ????!

???? ????

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

добро, имам пар питања:

- има ли тај сајт на коме су сакупљени и ексклузивно се дистрибуирају радови Владимира Димитријевића благослов надлежног владике или Цркве?

- да ли се иначе у СПЦ објављују радови или књиге без благослова надлежног владике?

- како функционише давање благослова и због чега се то ради?

Подели на овим сајтовима

Vladimir Dimitrijević - Carsko sveštenstvo

Vladimir Dimitrijević - Da li Srbi treba da se poklone Papi

Vladimir Dimitrijević - Dođi i vidi

Vladimir Dimitrijević - Evrounijaćenje

Vladimir Dimitrijević - Hleb nebeski i čaša života

Vladimir Dimitrijević - Jagnje i zmija

Vladimir Dimitrijević - Nema krsta bez tri prsta

Vladimir Dimitrijević - Obnova ili obmana

на

http://www.baneprevoz.com/bane/bok/index20.php

Vladimir_Dimitrijevic-Dodji_i_vidi

Vladimir_Dimitrijevic-Evrounijacenje

Vladimir_Dimitrijevic-Nema_krsta_bez_tri_prsta

Dimitrijevic Vladimir carsko svestenstvo

Dimitrijevic Vladimir hleb nebeski

Dimitrijevic Vladimir Jagnjeizmija

Dimitrijevic Vladimir obnova ili obmana

на

http://rapidshare.com/files/142379966/V-knjige.part1.rar

http://rapidshare.com/files/142377688/V-knjige.part2.rar

Пасворд за распакивање архиве је: rapidserbia.com

Подели на овим сајтовима

??? ?? ???? ????????? ????? ?? ?????

??????? ??? ?? ????? ??? ????.

???? ???? ???? ???? ???? ???? ?? ??????? ????????? ? ??????? ??? ???? ??????? ??? (?????? ???????????? ????????).

?????? ?? ?? ??? ?????? ???????? ? ???????. ???????? ?? ??????? ????? ??????, ?? ?? ?? ???? ??????? ??????? ??????.

? ???? ?? ? ?????? ?????? ???????? ? ???????????? ??????, ?? ???? ???? ???????? ? ?????? ???? ??????? ????????? ??????? (??????? ???? ?????).

Подели на овим сајтовима

Наравно. Димитријевић показује један степен секташтва и гордости. Замерио се многим Архијерејима; осуђује их за ,,јерес'' итд. Никаква препричавања теологије неће му помоћи. Знамо сви како пролазе они налик њему, а мени лично, све његово потсећа на ,,робињу која има дух погађачки'' (Дап.16,16).

Некима може да изгледа чаробно, праведно итс. оно што прича, али нама који се бавимо теологијом, егзистенцијално, приметно је да дотични запада у огромне проблеме и на ивици је отпадања од Цркве.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Како прочитах  браћа, Александар и Милан Николић нас не одвраћају од читања уводног теста, иако имају неслагање са неким ставовима Владе Димитријевића.

Ја се усуђујем рећи да се не слажем са неким ставовима брата Александра такође, али ми не пада на памет да га окарактеришем као  безвредног саговорника. У овом бих желео да сажмем моју малу критику

брату Дејану, који се не јави ни једном на теми да појасни свој одбојан став према

бившем вероучитељу из Чачка.

Надам се да ће се наставак ове теме бавити коментарима уводног текста који је поставила Тавита. јер

подсетићу,

тему коју је отворио брат Алефшин, после само пар порука затворио је отац Иван, са образложењем да на овом форуму нема потребе за таквом темом.

Подели на овим сајтовима

И ја сам против неких ставова Владе Димитријевића (нажалост, против већине), али ми ни на крај памети није да ниподаштавам његов труд.

Подели на овим сајтовима

???? ????????  ?????, ?????????? ? ????? ??????? ??? ?? ????????? ?? ?????? ??????? ?????, ???? ????? ????????? ?? ????? ????????? ????? ?????????????.

?? ?? ???????? ???? ?? ?? ?? ?????? ?? ????? ????????? ????? ?????????? ??????, ??? ?? ?? ???? ?? ????? ?? ?? ????????????? ???  ?????????? ???????????. ? ???? ??? ????? ?? ?????? ???? ???? ???????

????? ??????, ???? ?? ?? ???? ?? ?????? ?? ???? ?? ??????? ???? ??????? ???? ?????

?????? ??????????? ?? ?????.

????? ?? ?? ?? ?? ???????? ??? ???? ?????? ??????????? ??????? ?????? ???? ?? ????????? ??????. ???

?????????,

???? ???? ?? ??????? ???? ???????, ????? ???? ??? ?????? ???????? ?? ???? ????, ?? ???????????? ?? ?? ???? ?????? ???? ??????? ?? ?????? ?????.

Moj stav je moja li?na stvar,rekao sam da je bivši i pitao zašto,nemam ja nikom ništa da pojašnjavam!
Подели на овим сајтовима

???? ????????  ?????, ?????????? ? ????? ??????? ??? ?? ????????? ?? ?????? ??????? ?????, ???? ????? ????????? ?? ????? ????????? ????? ?????????????.

?? ?? ???????? ???? ?? ?? ?? ?????? ?? ????? ????????? ????? ?????????? ??????, ??? ?? ?? ???? ?? ????? ?? ?? ????????????? ???  ?????????? ???????????. ? ???? ??? ????? ?? ?????? ???? ???? ???????

????? ??????, ???? ?? ?? ???? ?? ?????? ?? ???? ?? ??????? ???? ??????? ???? ?????

?????? ??????????? ?? ?????.

????? ?? ?? ?? ?? ???????? ??? ???? ?????? ??????????? ??????? ?????? ???? ?? ????????? ??????. ???

?????????,

???? ???? ?? ??????? ???? ???????, ????? ???? ??? ?????? ???????? ?? ???? ????, ?? ???????????? ?? ?? ???? ?????? ???? ??????? ?? ?????? ?????.

Moj stav je moja li?na stvar,rekao sam da je bivši i pitao zašto,nemam ja nikom ništa da pojašnjavam!

?????? ?? ????, ?????? ?? ?? ?????? ???? ????????? ????????. ?? ???? ???? ????.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...