Schmetterling Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Moj stav je moja li?na stvar,rekao sam da je bivši i pitao zašto,nemam ja nikom ništa da pojašnjavam!?????? ??????? ??????, ??????, ??? ??? 1312_womens https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/0913_sport.gif Следећи пут нечији цитат у потпису-бан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ???? ???????? ?????, ?????????? ? ????? ??????? ??? ?? ????????? ?? ?????? ??????? ?????, ???? ????? ????????? ?? ????? ????????? ????? ?????????????. ?? ?? ???????? ???? ?? ?? ?? ?????? ?? ????? ????????? ????? ?????????? ??????, ??? ?? ?? ???? ?? ????? ?? ?? ????????????? ??? ?????????? ???????????. ? ???? ??? ????? ?? ?????? ???? ???? ??????? ????? ??????, ???? ?? ?? ???? ?? ?????? ?? ???? ?? ??????? ???? ??????? ???? ????? ?????? ??????????? ?? ?????. ????? ?? ?? ?? ?? ???????? ??? ???? ?????? ??????????? ??????? ?????? ???? ?? ????????? ??????. ??? ?????????, ???? ???? ?? ??????? ???? ???????, ????? ???? ??? ?????? ???????? ?? ???? ????, ?? ???????????? ?? ?? ???? ?????? ???? ??????? ?? ?????? ?????. Moj stav je moja li?na stvar,rekao sam da je bivši i pitao zašto,nemam ja nikom ništa da pojašnjavam! ??? ???? ???? ????, ? ????? ?? ?????? ?????, ???? ?? ????? ????????? ?? ??????, ?? ?? ??? ???? ?? ???? ??????????? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ???? ???????? ?????, ?????????? ? ????? ??????? ??? ?? ????????? ?? ?????? ??????? ?????, ???? ????? ????????? ?? ????? ????????? ????? ?????????????. ?? ?? ???????? ???? ?? ?? ?? ?????? ?? ????? ????????? ????? ?????????? ??????, ??? ?? ?? ???? ?? ????? ?? ?? ????????????? ??? ?????????? ???????????. ? ???? ??? ????? ?? ?????? ???? ???? ??????? ????? ??????, ???? ?? ?? ???? ?? ?????? ?? ???? ?? ??????? ???? ??????? ???? ????? ?????? ??????????? ?? ?????. ????? ?? ?? ?? ?? ???????? ??? ???? ?????? ??????????? ??????? ?????? ???? ?? ????????? ??????. ??? ?????????, ???? ???? ?? ??????? ???? ???????, ????? ???? ??? ?????? ???????? ?? ???? ????, ?? ???????????? ?? ?? ???? ?????? ???? ??????? ?? ?????? ?????. Moj stav je moja li?na stvar,rekao sam da je bivši i pitao zašto,nemam ja nikom ništa da pojašnjavam! ??? ???? ???? ????, ? ????? ?? ?????? ?????, ???? ?? ????? ????????? ?? ??????, ?? ?? ??? ???? ?? ???? ??????????? ????????. Gospodine Serbone vi znate da ja uvek i vrlo rado slušam vaše savete Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Драго ми је Дејане, зато ћу ти препоручити да закључаш тему који започео под насловом "Владика Атанасије ће бити ......" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ????? ?? ?? ??????, ???? ?? ?? ??????????? ?? ???????? ???? ???? ??????? ??? ???????? "??????? ????????? ?? ???? ......" Tema je zaklju?ana blago meni još od ju?e,da bi se spre?ilo iznošenje ne istina o episkopima SPC Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ????? ?? ?? ??????, ???? ?? ?? ??????????? ?? ???????? ???? ???? ??????? ??? ???????? "??????? ????????? ?? ???? ......" Tema je zaklju?ana blago meni još od ju?e,da bi se spre?ilo iznošenje ne istina o episkopima SPC???? ????????? ?? ???????? ?? ???? ?????? ????? ???? ?? ????? ?? ???? ???? ??????, ? ?? ?? ?? ????????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
oLjuba Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Уморан сам више да се чудим, и зато у том умору шаљем ову поруку. Вероватно ће и она да изгледа уморно? А она је само примедба на нешто што јесте, на нешто што не може да се сакрије. Мржња или сиромаштво љубави. Пих "љубав", она је одавно смао фраза и фарса, она из већине бракова сад се пресели и у Цркву. Свуда по српском интернету. Мржња због убијене Речи, која носи тугу и жалост, а не више "утеху" (у овом посту). Пред истином смо да је текст Владе Дитријевића добар, барем онолико колико други заслужују ту исту пажњу и вредновања људи који заиста читају (многе ствари читају). Влада је члан Цркве, никим изопштен нити кажњен, нити ће он икада бити на овим постулатима ако не заглиби у нешто друго. И Атанасијев пише; и Арсенјев пише; и Булгаков пише; и Јанарис пише, и јанко и марко пишу - најгласније и "најмудрије"; Влада, књижевник, али "бивши" вероучитељ из Чачка, све што напише априори је за надметање ко ће први да завитла камен свог "унутрашњег ја" према том човеку. Што је једноставна "академска" беда. То је психолошка настројеност а не академска способност. Када читам разне коменаре налазим да је Владина антицрквена делатност, зло највће садржне, у томе што је он "бивши вероучитељ из Чака". Ја нигде нисам нашао интернет ваљану критику о том човеку. Способну критику. Са Владом се телефоном ретко чујем али не либим се да му укажем на нека одређења претеривања (он каже да је то методика одбране која сразмерна на омаловажавњу дисциплине у СПЦ - тако нешто?), дакле, ја нисам његов адвокат ни овде. Али видим јад и беду српског теолошког дијалога, оних увек у праву, и оних у праву и оних у криву..., све је острашено и људско иза дебелог "вела свог ја". Сумњам да су неки "критичари" прочитали ово што је овде постовано али су нешто већ рекли? То је та психолошка настројеност према човеку које је "обојен", да увек могу једно и те исто да кажу о њему. У било којој прилици. Влада Димитријевић је код неких већ израђен "шаблон" за форумашко мишљење о њему (док је форумшако не мора да се брине јер је сваком годином све више безвредно). О човеку који је много начитанији, много црквенији, много паметнији, и чак, у већем литургичком послушању од многих из нас сабраних овде. У психологији један тип људи је најачи онда када има прилику да човека не погледа, да би само онда о њему нешто лоше рекли. Само тада имају храброст! Тако и неки овде, који на сву жалост јасно показују да уоште нису прочитали овај пост а већ много чега другог рекли. Нема ниједног суштинског кометара који треба да проузрокује овај текст! Ваљда се даје коменар на текст а не на личност? Када узмемо да нешто прочитамо, а посебно оно што он напише смиреније као син СПЦ, а тиме и наш брат, опет, априори ми ћемо се сетити Душковаца. Сетићемо се како је почела свађа ... Сваки пут када нешто Влада напише сетићемо се транспарената, те жене, и друге жене, и неке тамо у ћошку, али сетићемо се и свештеника које се "оденуо светлошћу ризе", који је гурао и првртао по храму..., и никада краја сећањима... Постоји "анамнеза" живота, али и смрти... Ово је "сећање" на смрт - фигуративно да покаже озбиљност духовног стања. Да је овде Ориген изнесен, или рецимо Тафт, или Арије са више вредности би вредновали личност и право слободе у човеку него ли, изгледа и у самом "бившем" Влади. Ово је жалост пред Речју а не "утеха". Такође, ово треба да буде поука а не понижавање или нетрпељивост. Према било коме које нешто рекао. Ако све погрешно видим онда ником ништа... Игноришите, бришите... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
сербон Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Уморан али вредан, браво за коментар оче Љубо. 1312_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ????? ?? ?? ??????, ???? ?? ?? ??????????? ?? ???????? ???? ???? ??????? ??? ???????? "??????? ????????? ?? ???? ......" Tema je zaklju?ana blago meni još od ju?e,da bi se spre?ilo iznošenje ne istina o episkopima SPC???? ????????? ?? ???????? ?? ???? ?????? ????? ???? ?? ????? ?? ???? ???? ??????, ? ?? ?? ?? ????????.Gospodine Serbone,stavio sam tekst iz dnevne štampe,koji realno niko osim dušebrižnika nije shvatio kao neku opasnost.Postoje ovde dovoljno zreli ljudi koji ?e meni re?i ili mi i ne moraju re?i ve? ?e sami obrisati nešto što ja nisam trebao da napišem ili postavim.Nemojte se vi sikirati,siguran sam da imate i svojih problema u životu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Заиста,могу само једно да кажем на ваш текст,оче Љубо...Амин! :smiley: Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Dimitrijević ima konkretan problem sa Episkopima u svojoj Crkvi. Svako ko je pokušao da prati pisanja dotičnog mogao je videti da je preko 50% kopiran tekst iz pravoslavnih spisa. Neko ko nema vremena može da pomisli kako je dotični autor tih tekstova. To je njegov jednostavan vid obmanjivanja vernih. Kada se Dimitrijeviću postave direktna pitanja i ozbiljne primedbe ne koje treba odgovoriti sopstvenim stavom i mišljenjem on se tu izgubi. Ne postoji dijalog već samo nastavak klevetanja i podmetanja. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 И ја бих додао своје мишљење да се брат Влада намеће у питањима у којима није компетентан ни стручан да о њима расправља (јавно). За мене је то један вид шарлатанства. Неозбиљно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 ? ?? ??? ?????? ????? ??????? ????? ????????????? (????????, ?????? ??????), ??? ?? ?? ?? ???? ?????? ???? ?? ???????????? ????? ????.???????.??? ?????? ? ????,????? ?????? ?????????,????? ??? ????? ???????? ?? ?????? ??????. ???????? ??? ?? ? ?????????? ?? ?? ??? ?? ?? ???????, ?? ??? ????? ?? ????,?? ?? ??? ????? ?? ???????? ???? ??????? ?????? ?????? ?? ????? ??? ? ?????? ?????? ??????? ???? ???? ?? ??? ????? ???????? ???? ?? ?? ??????? ??????? ?????????? 0202_238 ???? ?? ???? ???? ???????,???? ?????????,??????? ??????? ???????? ?? ??? ??? ? ??? ??????? ???? ?? ????? ?????? ? ?? ?? ??????. ?? ??????? ?????????? ? ??????? ???? ????? ????????? ????? ???????? ??????????.????? ?????? ?????,????? ?????,??????? ? ?????. ????? ???? ????? ?? ?????? ???????? ? ????? ?????. ???? ????? ??? ????? ??????????? ??????,?? ???? ?? ???? ?? ?????? ??? ????????,????????? ??????, ???,??????? ?? ????. ?? ?? ????? ? ??????? ? ?? ?? ?? ?? ?? ????? ? ???????,???? ?? ???? ???????? ???????? ??? ? ????? ??????,??? ?????????? ?? ???? ??????? ????????? ???? ????????. ????? ?? ?? ???? ????? ??? ???? ????? ???????,????-?????,??? ?????? ?? ???? ?? ?? ?? ????? ????????. ???? ?? ??????? ??????????? ? ???? ??????? ?????? ?? ??? ?? ?????? ??????????? ????????? ???? ?????????? ?? ?????"??????????". Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ванда Написано Јануар 16, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Оче Љубо заиста се слажем са вама.... Ми сад овдје као пак неке судије о Владимиру Димитријевићу.... изаћемо сви пред Господа и ја и ви и он и све владике и сви људи на овом свијету.... и све ће остало бити небитно само како дати одговор на Страшном суду за сваку своју ријеч и помишљену а камоли написану. Овакви наводи "расколнички" онда "секташки" сајтови и сл.... је јако тешко кад се каже а ми смо једна црква Православна, и ја само видим да се браћа свађају.... и јако је лако другога етикетирати и он је онда крив за све... а ја и ја сам крива умјесто што брата свога ту осуђујем не пада ми на памет да приклоним кољена и молим Бога за њега и за цио свијет... Ми на овом сајту смо сви велики праведници, само је Влада црна овца и све остало и непослушан и сл... и шта је рекао и шта није рекао....значи не смијемо ништа ни рећи.... "И кад стојите на молитви, праштајте ако шта имате против кога; да и Отац ваш који је на небесима опрости вама сагрешења ваша. Ако ли пак ви не опраштате, ни Отац ваш који је на небесима неће опростити вама сагрешења ваша." (Марко 11, 25-26) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest свештеник Иван Написано Јануар 16, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јануар 16, 2010 Влада Димитријевић ми је неким својим ставовима заиста помогао. Човек је заиста врло образован и интелигентан, уз то и човек који воли Бога. Међутим, мора да се јасно и гласно укаже на грешке који чини, а не да би био гори, већ још бољи и плоднији. Ово што сад ради није на добро Цркве. Зато се слажем да се заиста молимо и мислим да је то најбољи лек, јер не верује да можемо другачије комуницирати са њим. Никада нисам био присталица да некоме наметнемо омчу око врата и да га називамо погрдним именима зато што нам се неко не допада због нечега. Верујем да ругачки ставови према било коме само стварају још већу одбојност, па макар тамо била сва истина света. Ја волим и желим да ме неко критикује, али баш да ми се неко руга и исмејава- нешто баш и не волим. Неће Бог да остави Владу, вратиће се Влада у прави колосек са одређеним ставовима, нарочито по питању литургичких и догматских питања. Е, сад је питање да ли то неко жели или не. Ја желим и молим се за брата Владу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука