Jump to content

Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?

Оцени ову тему

Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?  

22 члановâ је гласало

1. 1. Да ли је душа бесмртна по природи, или по благодати?

• Искључиво по природи
    • Искључиво по благодати
    • Једнако по једном и другом

Препоручена порука

Домострој спасења обухвата људе у оба света...Међутим нема разлога да пишем даље јер ако бих поменуо духове дотакао бих твоје погрешно мишљење  и то би водило само у даље расправе..

A čime dokazuješ da je moje mišljenje pogrešno?? Postoje dva svijeta zemlja i nebo. Ali to nije dokaz besmrtnosti duše.

Подели на овим сајтовима

Sam tražiš stih iz BIblije, a nigdje ne daješ stih da je duša besmrtna. A ja imam koji je veoma jasan a to je da samo Bog ima besmrtnost. Pa On je njima dao poruku preko te priče. Baviš se nebitnim stvarima, bitna je poruka, a ona je istinita.

A je te pitam po stoti put,zasto bi Isus prenosio poruku putem jersi kada je to mogao da uradi na hiljadu drugih nacina?

Подели на овим сајтовима

Samodovoljnost tastih rasprava - MP de-monolog trademark.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Prvo ti ne razumes sta uopste znaci izraz tastina,pa sami tim ni zasto Propovednik kaze da covek i zivotinje imaju isti duh. Da duh zivotni rusi moju dogmu to su te subotari slagali. Nisi mi odgovorio sta znaci na sliku Boziju?

Pa jeste svima ista taština, ljudi nisu bolji kada umru,a to ne znači da neće dobiti vječni život nakon vasksenja. Tebe koji su prevarili i dalje te varaju mene su varali oko 3 decenije možda i više. Al nije ni bitno. U nedostatku dokaza se hvataš za adven. JS itd. I ruši ti dogmu jer su svi od praha, i svi imaju isti duh. Tebi je neophodan duh da bi nekako dokazao svoju nauku, onda po tebi i životinje su besmrtne.

Na sliku znači da je čovjek dobio neke osobine koje ima Bog, a to je duhovnost, slobodna volja, svijst o postojanju. A to nije dokaz da je duša besmrtna.

Подели на овим сајтовима

A je te pitam po stoti put,zasto bi Isus prenosio poruku putem jersi kada je to mogao da uradi na hiljadu drugih nacina?

Pa zato što je bitna poruka. to sam ti već rekao. Od svake priče na kugli zemaljskoj je bitna poruka.

Подели на овим сајтовима

A ti svoju nauku dokaži.

Kome MP shikne otrov njemu ne mozes nista dokazati. Uostalom nisam ovde da bih nekome nesto dokazivao.

Preispituj duhove.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Боље ми је отићи и са Христом бити, што би много боље било, но остати у телу потребније је Вас ради...Да ли апостол Павле верује да ће кад умре да оде у ништавило до Васкрсења или да буде са Христом???

Боље ми је отићи и са Христом бити, што би много боље било, но остати у телу потребније је Вас ради...Да ли апостол Павле верује да ће кад умре да оде у ништавило до Васкрсења или да буде са Христом???

Naravno da vjeruje. Sam j rekao da će mu u onaj dan Isus dati vjenac života. A ne će ga dobiti kao duh. Ostati u tijelu nema veze sa besmrtnošću duše niti je dokaz iste.

Подели на овим сајтовима

Pa jeste svima ista taština, ljudi nisu bolji kada umru,a to ne znači da neće dobiti vječni život nakon vasksenja. Tebe koji su prevarili i dalje te varaju mene su varali oko 3 decenije možda i više. Al nije ni bitno. U nedostatku dokaza se hvataš za adven. JS itd. I ruši ti dogmu jer su svi od praha, i svi imaju isti duh. Tebi je neophodan duh da bi nekako dokazao svoju nauku, onda po tebi i životinje su besmrtne.

Tastina u prevodu znaci sujeta osobina nekoga ko istice sebe. Zato propovednik kaze da ljudi koji su tasti imaju isti duh kao zivotinje. To je otprilike kako kada bi u danasnje vreme nekome kazo zivotinjo jedna. Sto se tice adventista i JS ja samo iznosim sustu istinu,jer ti sve sto pises prepisujes od njih plus da ne zaboravimo sektas i prevarant Miroljub Petrovic.

Na sliku znači da je čovjek dobio neke osobine koje ima Bog, a to je duhovnost, slobodna volja, svijst o postojanju. A to nije dokaz da je duša besmrtna.

Odlicno znaci ti hoces da kazes da su sve te osobine materjalne a ne duhovne prirode.

Подели на овим сајтовима

Naravno da vjeruje. Sam j rekao da će mu u onaj dan Isus dati vjenac života. A ne će ga dobiti kao duh. Ostati u tijelu nema veze sa besmrtnošću duše niti je dokaz iste.

На другом месту он каже да би више волео да изађе из тела и да се настани код Христа као код куће ? Чиме ли ће се настанити тамо кад изађе из тела? Други Христов долазак означава васкрсење и сви ће имати тела, а Павле каже да ће без тела бити код њега...

Подели на овим сајтовима

Tastina u prevodu znaci sujeta osobina nekoga ko istice sebe. Zato propovednik kaze da ljudi koji su tasti imaju isti duh kao zivotinje. To je otprilike kako kada bi u danasnje vreme nekome kazo zivotinjo jedna. Sto se tice adventista i JS ja samo iznosim sustu istinu,jer ti sve sto pises prepisujes od njih plus da ne zaboravimo sektas i prevarant Miroljub Petrovic.

Odlicno znaci ti hoces da kazes da su sve te osobine materjalne a ne duhovne prirode.

19Jer zaista, kob ljudi i zvijeri jedna je te ista. Kako ginu oni, tako ginu i one; i dišu jednakim dahom, i čovjek ničim ne nadmašuje zvijer, jer sve je ispraznost Propovednik 3,19

Pa taština znači i ispraznost, a ne samo sujeta. breath (5), delusion (2), emptily (1), emptiness (2), fleeting (2), fraud (1), futile (1), futility (13), idols (7), mere breath (2), nothing (1), useless (1), vain (3), vainly (1), vanity (19), vanity of vanities (3), vapor (1), worthless (2).

Opet se hvataš za ASD i JS. Ovdje ne pričamo o njima. Sasvim je jasno da nemaš dokaza za svoje tvrdnje, nego kao papagaj ponavljaš advev. i JS. Dokaži svoje tvrdnje, a ostavi se nekih denominacija.

Подели на овим сајтовима

На другом месту он каже да би више волео да изађе из тела и да се настани код Христа као код куће ? Чиме ли ће се настанити тамо кад изађе из тела? Други Христов долазак означава васкрсење и сви ће имати тела, а Павле каже да ће без тела бити код њега...

To nema veze sa tim. Pavle rekao da ne živimo po tijelu, naravno tijelo znači grijeh. A ne da živimo kao duhovi.

2. Korincanima 5,6 Dobre smo dakle volje jednako, jer znamo da putujemo u tijelu, daleko od Gospoda. 2. Korincanima 5,7 Jer po vjeri živimo a ne po gledanju. 2. Korincanima 5,8 Ali se ne bojimo, i mnogo volimo otići od tijela, i ići ka Gospodu.

Što nisi dao sve stihove.

Stih 5,8 je nastavak stiha 5,6 Ovdje Pavle kaže da voli smrt jer smrt vodi u spasenje ko umre u Hristu. A ne da živi kao Kasper.

Ispada po tvome da je stih 5,8 u suprotnosti sa stihom 5,4 koji jasno govori o vasksenju.

2. Korincanima 5,4Jer budući u ovome tijelu, uzdišemo otežali; jer nećemo da se svučemo, nego da se preobučemo, da život proždere smrtno.

Подели на овим сајтовима

Da te pitam, sto je to bitno?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...