Jump to content

VIDEO: BESMRTNOST: Budistički monah umro 1927. i još uvijek je ŽIV!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Размислите, шта да сте рођени као будисти. 

Ti bi baš u krajnost da ideš.. Ja sam rođen kao nevjeran, pa sam opet postao vjeran. Ti si rođen sa vjerom kao nasleđem, a bio si grešan i nevjeran dok to nije doprelo do tebe.Dok nisi kršten Duhom.To je spralo Praroditeljski grijeh strasti, rođenjem. Rodim se kao Afganistanac i moje tijelo ne truli jer imam kontakt sa 'bogom' posredstvom čula i ispadanja iz stanja svjesti.. Da, ali Madagaskar je na drugoj strani. Ja budista i blejim u prirodu i nebo kao nedostižno, ograđujem od sebe Boga kao panteističku percepciju. Sa svim tim poukama i malverzacijama uzeo bih da uporedim Pravoslavlje i budizam i uočio bih zašto su netruležni Svetitelji 'dalekih religija' a naši budistički balsamovani nekim neobičnim i sličnim pojavama i fenomenima. Onda bih uzeo i uporedio objašnjenja njih za njih sa našima sa našim i naravno da bi doprelo do mene osenjivanje duhom Svetim kao nevjernog budiste i lansiralo me da podrobnije uzmem i izučavam Pravoslavlje ako baš za to imam evidentno vremena.

Подели на овим сајтовима

Ne vezano za budizam i sta on uopste uci...kako to da i kod njih imaju netrulezna tijela? Nema samo kod njih u svakoj religiji postoji ova pojava.

Е то и мене занима. Виђао сам да и муслимани имају мошти неких својих верних људи шта већ. Било је и онога о ратницима џихадистима који не труле, па то као онда доказ да се Џихад сме спроводити, то је нешто свето и слично. Има снимака, слика о томе много. 

Ti bi baš u krajnost da ideš.. Ja sam rođen kao nevjeran, pa sam opet postao vjeran. Ti si rođen sa vjerom kao nasleđem, a bio si grešan i nevjeran dok to nije doprelo do tebe.Dok nisi kršten Duhom.To je spralo Praroditeljski grijeh strasti, rođenjem. Rodim se kao Afganistanac i moje tijelo ne truli jer imam kontakt sa 'bogom' posredstvom čula i ispadanja iz stanja svjesti.. Da, ali Madagaskar je na drugoj strani. Ja budista i blejim u prirodu i nebo kao nedostižno, ograđujem od sebe Boga kao panteističku percepciju. Sa svim tim poukama i malverzacijama uzeo bih da uporedim Pravoslavlje i budizam i uočio bih zašto su netruležni Svetitelji 'dalekih religija' a naši budistički balsamovani nekim neobičnim i sličnim pojavama i fenomenima. Onda bih uzeo i uporedio objašnjenja njih za njih sa našima sa našim i naravno da bi doprelo do mene osenjivanje duhom Svetim kao nevjernog budiste i lansiralo me da podrobnije uzmem i izučavam Pravoslavlje ako baš za to imam evidentno vremena.

Лако је теби кад си био неверан прећи у верног. Шта да си муслиман? Муслимани су далеко више верујући од нас у смислу да се више моле, одлазе у џамију, поштују нека правила и слично. Срба све мање иде у цркву. Не кажем ја да је њихова вера права и да су они већи верници, него генерално они су више верујући. У муслиманским земљама је веома мали проценат атеиста. 

То сад тако причаш, јер ти делује тако. Ја ево да сам рођен као муслиман, остао бих муслиман зато што знам себе. Ја не могу да издам нешто. Ја сам доста веран неким стварима, тако и религији. Мислим да никад не бих могао прећи у другу религију или постати атеиста. Због тога могу да се захвалим Богу што ми је дао да будем православац. Опет зна да се јави сумња: А шта ако моја религија нија права? 

Ако сам ја преодређен да будем спашен јер сам хришћанин, што то не могу и муслимани и будисти? Много људи из тих религија су добри, чак бољи од хришћана и од мене. И што сад они да пропадну јер нису сазнали за Исуса Христа? Мени је то неправедно. 

Подели на овим сајтовима

I mene malo irititlra ta "gordost" ponekih pravoslavaca koji sve druge religije omalozavaju i demoniziju po difoltu.Ne mozemo tek tako podceniti milijarde ljudi u svetu koji ne dele istu veru sa nama i reci da su oni pod uticajem demona.Isto tako,neke stvari (cuda) koja se dogode u pravoslavlju su za veliko divljenje a iste te stvari u drugim religijama za maksimalnu osudu.

Koliko ima samo poboznih muslimana,budista,katolika itd koji su dostigli neko stanje smirenja i koji su nadvladali svoju prirodu i gordost u meru koju mnogi pravoslavni mogu samo da sanjaju.

Secam se kad je Vladeta Jerotic pominjao da protestanti neretko cine velika cuda pa i mrtve vaskrsavaju.To se desava uz pomoc demona.Ako isto to ucini pravoslavac(nebitne su ostale okolnosti),to je onda blagosloveno.Po meni,licemerje.

Подели на овим сајтовима

Е то и мене занима. Виђао сам да и муслимани имају мошти неких својих верних људи шта већ. Било је и онога о ратницима џихадистима који не труле, па то као онда доказ да се Џихад сме спроводити, то је нешто свето и слично. Има снимака, слика о томе много. 

Лако је теби кад си био неверан прећи у верног. Шта да си муслиман? Муслимани су далеко више верујући од нас у смислу да се више моле, одлазе у џамију, поштују нека правила и слично. Срба све мање иде у цркву. Не кажем ја да је њихова вера права и да су они већи верници, него генерално они су више верујући. У муслиманским земљама је веома мали проценат атеиста. 

То сад тако причаш, јер ти делује тако. Ја ево да сам рођен као муслиман, остао бих муслиман зато што знам себе. Ја не могу да издам нешто. Ја сам доста веран неким стварима, тако и религији. Мислим да никад не бих могао прећи у другу религију или постати атеиста. Због тога могу да се захвалим Богу што ми је дао да будем православац. Опет зна да се јави сумња: А шта ако моја религија нија права? 

Ако сам ја преодређен да будем спашен јер сам хришћанин, што то не могу и муслимани и будисти? Много људи из тих религија су добри, чак бољи од хришћана и од мене. И што сад они да пропадну јер нису сазнали за Исуса Христа? Мени је то неправедно. 

U stvari, nisam ja bio nevjeran. Ja sam bio neznabožan. A rođeni smo svi kao potencijalni prihvataoci Istine Božije. On recimo mnogim narodima u Starom Zavjetu nije otkrio Istinu ranije jer je znao da Ga neće poslušati oni koji su od Njega otpali i koji su nepravedni, osim pravednika, koji je upravo tad bio u 'izabranom' narodu Božijem, što se naravno odnosi na Jevreje. A to je Božija Promisao da će se pravednik očuvati samo unutar tog sjemena. Dakle, On je sve unapred znao. Sumnje su djelovi iskušenja sa kojim svaki normalan čovjek jednom mora da dođe u trvenje. I naravno, nisi ti predodređen da budeš spašen, niti je iko Pravoslavan. Oni samo znaju kako da se ispravno obraća Bogu, a to što je Ga time teže slediti jer se odričeš od sebe u ovom svjetu, to je stavka kojom će Bog da te bodri dalje. Svi ćemo mi u mračnije dubine pakla jednog dana ako sad ovu Istinu koja nam je data zloupotrebimo.. Oni će da dobiju pravednu platu od Gospoda, a spasenje im nije moguće ukoliko se nisu pridržavali uputstava. Ne može neko van zakona da bude uslišen, to je prosto nelogično.

Подели на овим сајтовима

To je ono što sam vam ja objašnjavao na onoj opskurnoj temi o tim nekim dva monasima što su ih bacili u neku pećinu na Atosu:

https://www.pouke.org/forum/topic/27497-samo-se-vi-smejte-i-nastavite-da-se-družite-sa-nama/?p=884619

Smrt nije kliknuti ili okretanje prekidača, nebojte se, on je mrtav da mrtviji ne može biti, to su samo ti hipobiotski ili anabiotski procesi koji su predmetom proučavanja i još sasvim neistraženi, ustvari se nalazimo tek na početku njihovih istraživanja. Oni su zaista ovladali tehnikom kako te anabiotske procese nastartovat a po svoj prilici kod njih se radi o "netipičnoj, atipičnoj" nestandardnoj smrti, smrti koja nema sve normalne faze i simptome, vrlo blisko dirigovanom ili mentalno kontrolovanom prehodu iz života u neživot ili bismo rekli laički nekog vrlo posebnog umijeća, tehnike tj. vrste samoubistva čija realizacija nam nije još sasvim jasna a koja je izgleda nužnim preduslovom nastartovanja tih anabiotskih procesa, nešto slično tome što rade David Coperfield i slični iluzionisti, mnoge iluzije su ustvari djelomično stvarne jer imaju za podlogu stvarne fiziološke procese koje mi ne znamo iz prostog razloga jer nam nikad nije palo na pamet takve stvari uraditi ili vježbati.

Ovo je cutat iz tog posta tamo.

Postoje još mnoga sporenja i među samim naučnicima, po tom pitanju, naravno da neće rasti vlas kose ako je iščupamo i stavimo u vodu pa čekamo da naraste dalje ali smrt nije trenutačni proces, koji se dešava kao kad neko pkrene prekidač za struju ili sijalicu, ja sam bio na veterini pa opet nešto o medicini znam, nije to tako jednostavno. Postoje hipobiotski kružni, ciklički, procesi koji se inercijiom nastavljaju i poslije smrti u redukovanoh mjeri i čim dalje slabe, usporavaju se dok nakon nekog vremena ne prestanu potpuno jer im za njihovo odvijanje nije potrebno toliko kiseonika. zato su o tome svemu još dosta podijeljena mišljenja. Rast jeste složeni proces koji u principu zahtijeva živo tijelo ali mnoga tkiva rastu vrlo različitim načinom. Moždanim ćelijama za funkcionisanje, rast i diobu treba strašno veliki kvantum kisika i energije a keratinoznim je potrebno minimalno. Dosta dugo vremena poslije smrti ovi se procesi odvijaju uporedo: destruktivni sve više jačaju a životni tj. bolje rečeno to malo što je preostalo od njih čim dalje sve više slabe dok sasvim ne nestanu. Odvija se tu saobraćaj kao na dvosmjernom autoputu.

https://www.pouke.org/forum/topic/27497-samo-se-vi-smejte-i-nastavite-da-se-družite-sa-nama/?p=884619

Подели на овим сајтовима

Ja imam neku teoriju da je neki od demona koji je otpao od Boga, koje je Lucifer povukao za sobom bio u stanju dok je još bio pravovjeran da iscjeljuje, odnosno da očuva nešto sa nebesa netruležnim to primjenio i na tijela ljudska, pa nije izgubio svoju primarnu osobinu ni kad se toliko udaljio od Boga. Tako se i dešavaju sve obmane van Pravoslavlja.

Подели на овим сајтовима

Ja imam neku teoriju da je neki od demona koji je otpao od Boga, koje je Lucifer povukao za sobom bio u stanju dok je još bio pravovjeran da iscjeljuje, odnosno da očuva nešto sa nebesa netruležnim to primjenio i na tijela ljudska, pa nije izgubio svoju primarnu osobinu ni kad se toliko udaljio od Boga. Tako se i dešavaju sve obmane van Pravoslavlja

To je sad malo komplikovanija stvar, to pitanja šta je obmana a šta nije. Sa gledišta jednog budiste sve je obmana a to naše hrišćanstvo posebno velika obmana, ili bilo koja druga slična religija, obmana u obmani, dupča obmana, sasvim svejedno koja to religija. budizam se ne oslanja na nikakvu exterestrijalnu nebesku ili Božiju objavu već isključivo samo na sposobnost čojeka da racionalizuje i obradi one informacije koje ima. Cijelo naše Jevanđelje ili Tora ili  Kuran su budistima samo dalja slična informacija, njima u suštini uopte nije bitno toliko o čemu se to tamo piše. Zato su oni u stanju recimo ovladat takvim nekim fiziološkim tjelesnim procesima jer se o to zanimaju i kad prema svim napšim hrišćanskim kriterijumima ustvari zapadaju do vrlo podle a ne baš pretjerano nešto lukave u rafinovane prelesti, zato što si previše gordo i oholo misle da o svemu sve znaju. A kod nas je to obrnuto, mi imamo Objavu koja je jedinim kriterijumom, ništa drugo okolo nas ne zanima toliko, za odnos s Bogom i duhovnim nam je smjerodatna samo ta Objava. Pa prvi hrišćani su ustvari u doba raspada Rimskog imperija i navale Huna, Avara, Gota itd. bili smatrani krivcima za to jer su smatrani bili neznabošcima i ateustima ili antiteistima, bogoborcima na prvi površan pogled skoro slični takvim danas satanistima zato što smo mi zavrgavali i odbacivali sve njihove kultove i sve njihove "bogove" i sve njihove mitove redom. Mislili su da smo sami đavli, satanisti i anarhisti koji se bire protiv svake države, civilizacije,religije i kulture, divljaci nekakvi ili šta. I da smo mi hrišćani tim koji smi u velikoj i teškoj obmani. Zato što nisu shvatali šta to znači imati Objavu a ne neki izmišljeni mit.

Подели на овим сајтовима

Crkvu ne djele i ne mogu, od Crkve samo mogu da otpadnu jer su sami sebe osudili na zajedničarenje sa nečastivim.

Moram da ti kažem da mi je veoma zanimljivo čitati tvoje postove, uvek me nasmeju. Evo zato kažem: "Hvala ti na tome"

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...