Kolega2357 Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 da, to stvarno nejde sakrit, ni tako time, ahahahahahaha http://ambon.or.cz/ambon.pl?to=571 Nisam očekivao od tebe da budeš sarkastičan. Hteo sam da kažem da ga neće sakriti to da je sektaš i poglavar žute sekte. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Nisam očekivao od tebe da budeš sarkastičan. Hteo sam da kažem da ga neće sakriti to da je sektaš i poglavar žute sekte. joj što se vi volite ljepit etiketama, nevjerovatno nešto, čovjek se u budizmu rodio, tako živjeli svi njegovi preci dvije hiljade godina ili više a ni ne zanima ga nekakav drugačiji život ni vjera, njemu je hrišćanstvo ukradeno ko nama taoizam ili šintoizam, ni mi njima ne izgledamo ništa bolje nego oni nama pa nas opet ne zovu Džizaz sektom nekakvom i slično.. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Njegova sta god izigrava mirotvorca i bori se za nezavisnost Tibeta a malo je poznato da su Kinezi oslobodili Tibet od tiranije budistickih monaha . Tesko je da se zamilsi da je komunisticki rezim nekome bolje resenje od bilo cega drugog ali to zaista jeste tako. Malo se danas govori o teroru na dstanovnistvom od strane dalaj lamine sekte , o neorestanim silovanjim , otimzcini , nepostojanjai ikakvog zakona, nesto kao u vreme dahija u Srbiji . I sad ta njegova sta god hoce ponovo nezavisnost i da on bude tata svima . Bolje je Tibetu u Kini Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Njegova sta god izigrava mirotvorca i bori se za nezavisnost Tibeta a malo je poznato da su Kinezi oslobodili Tibet od tiranije budistickih monaha . Tesko je da se zamilsi da je komunisticki rezim nekome bolje resenje od bilo cega drugog ali to zaista jeste tako. Malo se danas govori o teroru na dstanovnistvom od strane dalaj lamine sekte , o neorestanim silovanjim , otimzcini , nepostojanjai ikakvog zakona, nesto kao u vreme dahija u Srbiji . I sad ta njegova sta god hoce ponovo nezavisnost i da on bude tata svima . Bolje je Tibetu u Kini Ma da, čitao sam ja dosta o tom a tamo im je sve tako kičavo i prikrašleno, sve puno boja, farebnog cvijeća, girlandi, pojanja monaha a ustvari je to bila obična apsolutistička monahokratska strahovlada. Jednostavno preskočili i prećutali to što im se nije baš hodilo do krama, što im se nije činilo zgodnim da javnost sazna. Bilo je tamo svašta, ko i svuda, mogu si to već predstavit kako je to tamo bilo lijepo. Živjeli su ko u tunelu, u rudniku ili šta, kad sam čitao te opise već sam padao u nesvijest od toga kakav krasan i komforan život su imali obični ljudu tamo. Oni najveći i najstrožiji naši hrišćanski kaluđeri i isposnici nisu u stanju ni zamisliti tako nešto kako se tamo svijetu i narodu normalno živjelo. Tamo nije bilo NIČEGA! Skoro da su živjeli ko na ledini pod ponjavom nekakvom. Bolje pitajte čega je tamo bilo, možda par stvari da je bilo, to čega nije bilo je malo duži spisak. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Aj, ne provaljuj se, gdje mu možeš reći "njegova ništavnost" kad sjedi i druži se s takvim i tolikim pravoslavnim patrijarsima, arhiepiskopima i episkopima? Daj malo diplomatije i kurtoaznosti u ophođenju i u taj svoj rječnik. Nisi ukapirao foru :0104_cheesy: Sara" је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 A nas katolike napadate za one Indijance Jukatanske, Maje, Acteke itd. Ali kad sam pročitao šta su oni konkvistadori tamo našli, pa i oni najotrlejši i najgrublji njihovi vojnici su padali u nesvijest od strahota koje su tamo zatekli i vidjeli. Tamo su na tim piramidama bile priređivane od strane njihove te žrecokratije takvi otresni masovni ritualni mordi i ubijanja na najbizarnije moguće načine, to su jednostavno bile ljudske mesnice i klaonice, rasčetvorena trupla i dijelovi tijela, povađene utrobe, razbijene lobanje i prosuti mozgovi i to sve redom mladih, lijepih ljudi, djevojaka i mladiča im se valjala svuda pod nogama kud god su pogledali. A sad prosipaju isto nekakvu priču ko i ti Tibetanci o svojoj bajnoj visokoj kulturi, civilizaciji, mudrosti itd. A provodili genocid nad svojim vlastitim narodom. To su baš bili vrlo mudri. A pročitao sam i objašnjenje zašto su to radili tako, što je svuda bilo toliko neopisive tiranije i najjezivijeg sadizma u tom njihovom društvu, nemam sad vremena to objašnjavat, htjelo bi to otvorit posebnu temu. I zbog toga što su bili pagani, ali ima i pagana koji nisu nimalo krvoločni, znači bio je i neki drugi razlog - taj je borba za moć i vlast tj. prevlast u državi. Pa zbog sličnih stvari su i evropski kraljebi braća, sinovi, očevi jedan drugom kopali oči i ubijali se međusobno ali su barem narod ostavljali na miru i po strani. A tamo ri nije bio slučaj, brutalnost tih međuvladarskih sukoba se na kraju sktšola i o obični narod. Ista stvar je i s tim Tibetancima kao i s onim Majama, oboji lažu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Nisam očekivao od tebe da budeš sarkastičan. Hteo sam da kažem da ga neće sakriti to da je sektaš i poglavar žute sekte. Tehnički Budizam nije sekta, mislim budizam kao budizam po sebi nije religija, ali nije ni sekta. Međutim ovi su napravili nekako religiju, nekada je verovatno, ne verovatno sigurno bila sekta, uostalom kao i svaka druga religija pa i Hrišćanstvo međutim više to nije i ovaj njihov budizam ne spada ni u jednu definiciju sekte. Sem naravno one vaše koja glasi da je svaka druga religija, ili učenje koje objašnjava svet i stvari drugačije od Hrišćanstva, sekta Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 A nas katolike napadate za one Indijance Jukatanske, Maje, Acteke itd. Ali kad sam pročitao šta su oni konkvistadori tamo našli, pa i oni najotrlejši i najgrublji njihovi vojnici su padali u nesvijest od strahota koje su tamo zatekli i vidjeli. Tamo su na tim piramidama bile priređivane od strane njihove te žrecokratije takvi otresni masovni ritualni mordi i ubijanja na najbizarnije moguće načine, to su jednostavno bile ljudske mesnice i klaonice, rasčetvorena trupla i dijelovi tijela, povađene utrobe, razbijene lobanje i prosuti mozgovi i to sve redom mladih, lijepih ljudi, djevojaka i mladiča im se valjala svuda pod nogama kud god su pogledali. A sad prosipaju isto nekakvu priču ko i ti Tibetanci o svojoj bajnoj visokoj kulturi, civilizaciji, mudrosti itd. A provodili genocid nad svojim vlastitim narodom. To su baš bili vrlo mudri. A pročitao sam i objašnjenje zašto su to radili tako, što je svuda bilo toliko neopisive tiranije i najjezivijeg sadizma u tom njihovom društvu, nemam sad vremena to objašnjavat, htjelo bi to otvorit posebnu temu. I zbog toga što su bili pagani, ali ima i pagana koji nisu nimalo krvoločni, znači bio je i neki drugi razlog - taj je borba za moć i vlast tj. prevlast u državi. Pa zbog sličnih stvari su i evropski kraljebi braća, sinovi, očevi jedan drugom kopali oči i ubijali se međusobno ali su barem narod ostavljali na miru i po strani. A tamo ri nije bio slučaj, brutalnost tih međuvladarskih sukoba se na kraju sktšola i o obični narod. Ista stvar je i s tim Tibetancima kao i s onim Majama, oboji lažu. Ovo što ću reći me toliko ubija, da to nije normalno, prosto malo mi fali da sam sebi opalim šamar, jer ću zvučati poput marka_13, ali: Zar vi katolici nekome da pričate o tiranijama nad spopstvenim narodom i o sadizmu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Tehnički Budizam nije sekta, mislim budizam kao budizam po sebi nije religija, ali nije ni sekta. Međutim ovi su napravili nekako religiju, nekada je verovatno, ne verovatno sigurno bila sekta, uostalom kao i svaka druga religija pa i Hrišćanstvo međutim više to nije i ovaj njihov budizam ne spada ni u jednu definiciju sekte. Sem naravno one vaše koja glasi da je svaka druga religija, ili učenje koje objašnjava svet i stvari drugačije od Hrišćanstva, sekta Nemoj me shvatiti pogrešno negde sam pročitao kako je Buda bio ateista jel to tačno? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Nemoj me shvatiti pogrešno negde sam pročitao kako je Buda bio ateista jel to tačno? Ne znam, nešto sam malo istraživao na tu temu nisam mnogo, za ovaj podatak ne znam. Ali sikreno meni se njegovo učenje sviđa (ne kao religija, nego kao filozofija), naravno sa nekim izmenama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ne znam, nešto sam malo istraživao na tu temu nisam mnogo, za ovaj podatak ne znam. Ali sikreno meni se njegovo učenje sviđa (ne kao religija, nego kao filozofija), naravno sa nekim izmenama. Imali budista u Srbiji ili sličnoga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Imali budista u Srbiji ili sličnoga? Neznam, ali veroatno ima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ima ih kolko neces, manje vise kod nas je to mix istocnjackih religija i filozofija, a neki se i ozbiljno bave time... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Ovo što ću reći me toliko ubija, da to nije normalno, prosto malo mi fali da sam sebi opalim šamar, jer ću zvučati poput marka_13, ali: Zar vi katolici nekome da pričate o tiranijama nad spopstvenim narodom i o sadizmu. Kad se sjetim nazi-komunističkih ateističkih genocida po cijelom svijetu imao bih se šamarat do sudnjeg dana, zar vi ateisti nekome da pričate o tiranijama nad sopstvenim narodom i o sadizmu? Hitler, Stalin & the Rest: "Atheist Genocide" Promoters? http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?188597-Hitler-Stalin-amp-the-Rest-quot-Atheist-Genocide-quot-Promoters Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јул 8, 2013 Пријави Подели Написано Јул 8, 2013 Kad se sjetim nazi-komunističkih ateističkih genocida po cijelom svijetu imao bih se šamarat do sudnjeg dana, zar vi ateisti nekome da pričate o tiranijama nad sopstvenim narodom i o sadizmu? Hitler, Stalin & the Rest: "Atheist Genocide" Promoters? http://www.twcenter.net/forums/showthread.php?188597-Hitler-Stalin-amp-the-Rest-quot-Atheist-Genocide-quot-Promoters LOL ne šamaram se što si ti to rekao nego zato što sam onom gore izjavom zvučio kao marko_13, a to je do danas za mene bilo nezamislivo. Da mi je neko pre par dana rekao da ću ovo da kažem i da ću da svojim komentarima ličim na njega, možda bi se i uvredio, ali šta da radim. Ja sam se samo nadovezao na tvoj komentar i ovako možemo do ujutru da nalazimo pojedince koji su vršili genocide i bili pripadnici različitih vera ili ateizma. Mada sa druge strane Hitler nije bio ateista, staljin kao i svi komunisti jeste (ukoliko komunizam ne smatramo za religiju, a ja je smatram da je više zaslužila mesto među religijama nego li budizam, koji smatram isključivo filozofijom), mada opet zločini su vrženi u ime komunizma i očuvanja svoje pozicije kao velikog i nepogrešivog vođe, a ne u ime ateizma, što se ne može reći npr za spaljivnje veštica i za npr Krstaške ratove. Ali ve ovo od tvog prvog, preko onog gore mog, pa do ovog tvog drugog komentara je čista generalizacija, a komentar sam postavio da bih skrenuo pažnju na to. Mada opet ponavljam u ime ateizma baš i nisu vršeni genocidi, jesu ih vršili ateisti, ali ne u ime ateizma velika razlika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука