Jurodiv Написано Јун 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Многоговореније - то је грех Ти то знаш сигурно ! Mnogoslovlje je nešto drugo.A mnogomislije je udešeno ranije,skladano kao po loju. Ako sam počinio grijeh,javiće Bog.Ako ne,obrazložiće čovjek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Mnogoslovlje je nešto drugo.A mnogomislije je udešeno ranije,skladano kao po loju. Ako sam počinio grijeh,javiće Bog.Ako ne,obrazložiće čovjek. Наравно ! Многословиш много ! То је велики грех није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Pa,u pravu si,red je.Izlazim sam,prošetam,druženje mi se svodi na klince okolo,mada i to sad izbjegavam.Izađem do manastira,pa prošetam gradom,vratim se,nekad negdje sjednem..Ali pazi ovo,u fenomenima današnjice nema nikakvog suočavanja sa unutrašnjim sopstvom,ne postoji revolt prema 'aktivnostima' koje svakodnevno upražnjavamo.Ili neki prezir ka modifikaciji,uzgred rečeno,primesi hobija i sklonostima ka tendenciji ugođaja,nesmeteno da obavljaš svoje svakodnevne aktivnosti,recimo bavljenje sportom i slično sa satisfakcijom preguranog dana,da nam brže prođe..Za mene je sve to multiplikacija obesmišljavanja Hrišćanina u nama.Bjeg od realnosti,adrenalinska manipulacija u najnižim vrijednostima impulsivne reakcije i interakcije,nešto poput insistiranja na tome da se dođe do prezentacije 'zamjenskog' samom Bogu u tom bjegu.Dakle,izmišljamo neku realnost i realni smo na takav način da prilivamo više pohotljivi defile i želju za ostvarivanjem u perspektivi te gladi za dokazivanjem,nego li formiranje identiteta u suočavanju sa samim sobom,jer će realnost da ispliva kad-tad.A na toj površini raste vegetacija uvrijede sopstvenom oboženju,relativizovanje percepcije,napuštanje tradicionalne fleksibilnosti za prizmu sagledavanja iz svih mogućih uglova duhovnosti ljudske duše..Neću da držim predavanje o tome,ali ovo prepisujem iz sveske u koju zapisujem svoja svakodnevna opažanja.Ne bi da ispadne preopširno,da podletim pod zanos,sociološki problem izlaska je ipak besmislenost i val potiskivanog morala i savjesti osnovanog na Istini Otkrivenja. A mi neprimjetno opkoljavamo sebe 'novom duhovnošću',kojoj ne znamo uzrok.Kako očuvati cjelokupnost i njegu tog što nas jedino danas razdvaja od konvergentnog poturanja univerzalne nepristupačne sile koju samo ako pružimo malo ruku,dohvatićemo je.Nešto kao piše svima na čelima,ali svo čoječanstvo nije samoistančano.Nema singularnost da sadejstvuje u toku entropije duša..Srozavanja mentalne tvrđave svih samostalnih individua koji sebe podnose Bogu,račun korpus-delikti.. Mislim,kako sam ovo poslednje napisao u zapažanju,isprepletana kultivacija konglomeratske protivteže zavodljivosti krvi i tla,personifikovana meta koju tako pogrdno privezuju šale radi za oklope mladića svezanih očiju,raspuštenih da se kolebaju po truloj dasci satkanoj u česticama udisanja enormne zagušljivosti između života i smrti. Možda nas fantazija spaja,ali era primitivizma cvjeta,sveopšte otpadništvo i zamor,krvna osveta nepristrasne matrice mnogostranog univerzuma konačnog 'duhovnog' opredjeljenja. Kad da izađemo kad je nedotupavo da djevojke sjede po kućama,a kad izađu odnesu sav šarm u eksplicit?Kome da se narugamo ako ne samoodrživosti prilikom goruće kompatibilnosti?Kad da prošetam dok je moja rezervisanost u punom jeku,da se ne upletem u ovozemaljsko,je li padalo ikome na pamet šta da iznese pred Hrista dok je ovdje? Сунце ти пољубим!!! Ни Aquilius Cratus не би две речи разумео... Таша, bgpj, distancirana and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Ja izađem povremeno na pivo ili na koncert a najbolje je kad u pivnici svira živa muzika. Ovo je koncert cimbalke iz mog mjesta, od prošle godine, nije u pivnici već u bivšoj crkvi koja služi za razne muzičke koncerte. Imamo ovdje i poznatu tvornicu orgulja Rieger-Kloss koja tamo držo ukazkove ili prezentacijske koncerte itd. Poslije vam pokažem i neku pivnicu ako nađem i s muzikom, mislim da sam neka takva videa zapazio. Krnovska cimbalka Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Izlazim u tri obliznja parkica sa decom, vozimo bicike po nekad kada nema snega i kise, po nekad u supermarket i tako ... Пг, Grizzly Adams, Драшко and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 ...највише волим да одем на разне духовне трибине......у шетње, и да попијем капућино са најбољом пријатељицом.... ...црква и манастир су увек у оптицају..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Izlazim u tri obliznja parkica sa decom, vozimo bicike po nekad kada nema snega i kise, po nekad u supermarket i tako ... Што су ми ова места позната... .mislise. Да се нисмо негде среле :0104cheesy: Таша је реаговао/ла на ово 1 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 @Jurodiv Brate, stvarni nigde nikad ne izlaziš sa društvom, mislim ne izlazim ni ja nešto mnogo verovatno dosta manje od proseka ali kad izlazim napisao sam gde izlazim. A ne valja ti to, ustvari ne znam koliko godina imaš, ali izlasci u grad, pa na kraju krajeva i ne moraš alkohol da piješ imam par drugova koji ne piju, ali ipak druženje. Nevalja ti to.... PS. Ajde molim te posle tačke, zareza itd. stavi razmak, počelo je da mi smeta. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 @Jurodiv Brate, stvarni nigde nikad ne izlaziš sa društvom, mislim ne izlazim ni ja nešto mnogo verovatno dosta manje od proseka ali kad izlazim napisao sam gde izlazim. A ne valja ti to, ustvari ne znam koliko godina imaš, ali izlasci u grad, pa na kraju krajeva i ne moraš alkohol da piješ imam par drugova koji ne piju, ali ipak druženje. Nevalja ti to.... PS. Ajde molim te posle tačke, zareza itd. stavi razmak, počelo je da mi smeta. U redu, aperitivi.. Ne konzumiram alkohol. Viski i opojne droge.. Nije ti to presudno da bi izlazio. Ne sablažnjava druženje samo po sebi, ali te pomete da se usredsrediš na obaveze i dužnosti koje ispostavljaš Bogu kao dosledan u nošenju zvanja Hrišćanina. Društvo je prevaziđeno, nova forma je na pomolu, samo trebamo da joj prepoznamo recept ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Ne sablažnjava druženje samo po sebi, ali te pomete da se usredsrediš na obaveze i dužnosti koje ispostavljaš Bogu kao dosledan u nošenju zvanja Hrišćanina. Društvo je prevaziđeno, nova forma je na pomolu, samo trebamo da joj prepoznamo recept ! a zajednica? a ljubav? i ne postoje obaveze prema Bogu. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jurodiv Написано Јун 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 a zajednica? a ljubav? i ne postoje obaveze prema Bogu. Ne postoje ako ti tako ne osjećaš, a pošto ja psjećam drugačije, suočavanje sa samim sobom je lojalnost koju trebamo da iskažemo Bogu. Ta odanost je perfektna izolacija od zla u kojem leži sav ovaj svjet. Povremeni susreti pobuđuju one koji sačinjavaju društvenu nijansu druželjubivih koje ne možeš naprosto oterati kad se 'oslobode' i počnu da integrišu neke besmislene apozicije,usput, čovjek jeste biće zajednice,ali ne kulta prinudnog zajedničarenja sa onima koji ne uzrastaju u Hristu.. Protivrječnosti u slabostima da im se odupremo jer nemamo šanse protiv idiotizacije koja nam se servira na svakom ćošku, to je samovolja koju ne sankcionišu oni sami. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 t5511 drvce, Mironosica, Juan Valdez and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 A ljeti kod nas počinju ove razne muzičke i folklorne svečanosti, ovo su naši Grci, ima ih tu mnogo u Češkoj, pobjegli za građanskog rata još za vrijeme T.G. Masaryka pa ostali ovdje, najviše ih je baš ovdje kod mene u Krnovu. Al sasvim su se već počešili, ni po čemu se ne razlikuju od Čeha, samo ih poznaš da su Grci kad ih vidiš na nekakvoj grčkoj zabavi, hahahaha: Krnov: Řecké dny 2008_2 Taneční soubor Antigoni - Krnov 2008 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 t5511 Ne! Promenicu pol, pocupacemo se, ja cu te pobediti i trofejno cu se udati za Jurodivog! bgpj је реаговао/ла на ово 1 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Јун 29, 2013 Пријави Подели Написано Јун 29, 2013 Ne! Promenicu pol, pocupacemo se, ja cu te pobediti i trofejno cu se udati za Jurodivog! Ma, predajem se u startu. Bio bi bolja zenska od mene kada bi promenio pol, verujem :P Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука