Jump to content

ПУТИН: Други своју децу не морају да штитe од геј-пропаганде, а Русија своју - хоће

Оцени ову тему

Препоручена порука

Кажеш , не могу слободно да изражавају сексуалну оријентацију . А парада ће то променити ? Мислим, прихвати оно што си... Тако ће увек и бити, колико год парадирали, нити ће хомосексуалвцима бити боље са парадом, нити ће им бити горе без параде.

Stvarnost te demantuje - postoji jaka korelacija sa slobodnim odrazavnjem gej parada, i smanjanja drustvene stigme prema gej populaciji.

На хомосексуалност се увек , у свакој култури ,гледало са презиром, чак и у старој Грчкој

Jel ovo argument za nesto?

I na inter-rasne parove se u vecini kultura gledalo sa prezirom... a i danas je to neretko slucaj.

Ако хоћеш да човек може слободно да изражава своју сексуални или било коју оријентацију, онда утичи на то да људи могу да очекују да ће  ако их неко претуче на улици, починиоц бити адекватно кажњен.Шта овако добијеш ? Разлупане улице, гомила повређених и још већи анимозитет. И да, хулигани ће једва чекати параду да би имали прилику да се туку са полицијом. И то је све , као, борба за нечија права.

Ja sumnjam da ce mrznja i zatucanost nestati sami od sebe, i da status quo odgovara samo onima koji ne zele da se stav drustva menja. Mislim da su uspesne parade kompatibilne sa tim ciljem, podsticu gejeve da se osecaju sigurnije i da otvorenije pricaju o svojoj orjentaciji, a sto za uzvrat povecava sanse da ljudi dodju u kontakt sa svojim homseksualnim komsijama. Mislim da je najefikasniji nacin za prevazilazenje predrasude susret sa stvarnim licnostima, a ne ovakve diskusije. Takodje, kao sto sam pomenuo, iskustva drugih drzava daju dobre indicije da parade ostavaruju zeljeni efekat na duze staze, kao sto su manja netrpeljivost , zakoni o brakoviima/partnerstvima...

Naravno mozda i gresim. A mozda je ono sto je efikasno u drugim drzavama ovde kontraproduktivno...

Ali meni se cini da je tvoja briga za ucnkovitost gej parade, lazna. Zapravo mi se cini iz tvog pisanja da i kada bi ti dokazao da gej parada smanjuje stigmu sa homo populacije, ti bi joj se i dalje protivio, jer smatras netrpeljivost u ovom slucaju opravdanom i pozeljnom.

Naravno, tvoje pravo, ali nije lepo da krijes iza batine kako bi nametnuo svoje misljenje.

И на све то, једини разлог који сам досад чуо због чега ту шараду треба одржати ,је," то тако треба јер је то демократија". Нема везе каква глупост је у питању, ако је ти забраниш, можда и теби забране да идеш у цркву, возиша ауто или се тушираш . Мислим, нек ми и забране ако је дотле дошло. Или , ако забраниш параду, шта је следеће, концентрациони логори, експерименти на људима или ко зна шта још .Смешно.

Banalizujes ideju... niko ne misli da je verovatno da ce neko da ti zabranjuje te stvari.

Ja samo kazem da niko nema pravo da ti ih zabrani, kao sto i ti nemas pravo drugima da zabranjujes. Dakle stavljam princip jednakih uslova za sve, iznad 'prava jaceg', za koji se ti ovde zalazes. Argumente iznad sile.

A to sto si ti rad da trpis nasilje drugih je tvoja stvar. Ja nisam, a mucenistvo me ne privlaci.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Za mene ne, ali pred drzavom nema razlike izmedju nekoga ko je pravoslavac i nekoga ko je gay.

Netacno. O tome sam vec govorio. Zakoni dozvoljavaju ogranicavanje ili cak ukidanje odredjenih prava u slucajevima remecenja javnog reda ili morala. Samo drzava treba da definise sta je za nju javni moral, i da li ga uopste ima ili svako moze da radi sta mu padne na pamet.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Upravo. Jos da objasnis kako to "Parada" remeti red i mir i da shvatis da javni moral nije isto sto i hriscanski moral.

Red i mir remeti jer izaziva huligane da zare i pale. A javni moral bi trebalo drzava da definise a ne da ostavlja da svako tumaci kako hoce. Ja se zalazem da javni moral bude = hriscanski moral. To je i normalno jer je 90% stanovnika hriscansko. DA zivimo u Saudijskoj Arabiji ili zemlji Pederastiji, onda ovo ne bih trazio.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Pa poljubac je izrazavanje seksualne orijentacije na jedan mnogo direktniji nacin nego sto to moze da bude bilo koja setnja sa parolama.

Moguce, ali ne provocira direktno nikoga. To je ok, ali lupanje u dobose i drzanje govora o "normalnosti" homoseksualizma ne dolazi u obzir.

Al' eto, neka bude da si i u pravu, ako ste dosledni sami sebi, onda treba zabraniti i one porodicne setnje koje organizuju "Dveri", jer su one isto tako promocija heteroseksualnih vrednosti. Je l' se zalazes i za to?

Ne zalazem jer sam ja za hriscanski moral a ne sektaski ili ateisticki.

Ja lepo rekoh: ako je seksualna orijentacija za cetiri zida, onda to primenite na sve, a ne da se vodite principom "kako mi se cefne".

Seksualna orjenacija je za svuda a promocija nemorala je za nigdje.

Подели на овим сајтовима

Pa liberalna demokratija upravo pociva na tome da su prava pojedinca neprikosnovena i zasticena od bilo koga, bez obzira na njegovu politicku moc ili brojnost. I upravo zato sto drzava postoji zbog SVIH gradjana (a ne grupe tvojih istomisljenika!) ne mozes da svoju argumentaciju za zabranu da zasnivas na principu rulje.

Pa i ti koji su odlucili koja su to ljudska prava su takodje grupa istomisljenika cije stavove ne dijele svi.

Подели на овим сајтовима

Ali meni se cini da je tvoja briga za ucnkovitost gej parade, lazna.

Нигде нисам рекао да бринем за њену учинковитост, само да сматрам да је неучинковита.

Zapravo mi se cini iz tvog pisanja da i kada bi ti dokazao da gej parada smanjuje stigmu sa homo populacije, ti bi joj se i dalje protivio, jer smatras netrpeljivost u ovom slucaju opravdanom i pozeljnom.

Бих, не спорим . Не мислим да нетрпељивост у било ком случају оправдана и пожељна . Једноставно сматрам да је геј парада штетна, не зато што мрзим хомосексуалце већ зато што сматрам да је геј парада још један метод уништења основне ћелије друштва тј. породице. 

Naravno, tvoje pravo, ali nije lepo da krijes iza batine kako bi nametnuo svoje misljenje.

Провалио си ме. Истина је, тучем гејове на свакој паради а и ван ње, а уз то сам и вођа навијача Рада .

Ма батаљујем ову тему док нисам постао вођа неонациста и оснивач стормфронта .

Подели на овим сајтовима

Провалио си ме. Истина је, тучем гејове на свакој паради а и ван ње, а уз то сам и вођа навијача Рада .

Ма батаљујем ову тему док нисам постао вођа неонациста и оснивач стормфронта .

Nisam na to mislio, imam mnogo bolje misljenje o tebi :).

Ali za mene, batina su i oni policajci koji se okupe da sprece neki skup.

Pazi princip kojim sa ja vodim kada bi nesto zabranjivao, misaoni eksperiment:

Zamislim da sutra nestane policija, i da zakon moram da uzmem u svoje ruke. Znaci ono sto rade policajci moram sada ja licno da zasucem rukave i uradim. I kad skinem tu indirektnost onda mi se iskristalise gde su granice odbrane moje slobode, a gde pocinje moja samovolja.

Nemam problema da se branim od, i kaznjavam ubice, silovatelje lopove... Ali je jasno da necu da se okupljam i rasturam litije, gej skupove ili na bilo koji drugi nacin da izigravam nasilnika.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Zamislim da sutra nestane policija, i da zakon moram da uzmem u svoje ruke. Znaci ono sto rade policajci moram sada ja licno da zasucem rukave i uradim. I kad skinem tu indirektnost onda mi se iskristalise gde su granice odbrane moje slobode, a gde pocinje moja samovolja.

Ово урамити.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Netacno. O tome sam vec govorio. Zakoni dozvoljavaju ogranicavanje ili cak ukidanje odredjenih prava u slucajevima remecenja javnog reda ili morala. Samo drzava treba da definise sta je za nju javni moral, i da li ga uopste ima ili svako moze da radi sta mu padne na pamet.

Na to sam ti vec odgovarao i to par strana ranije.

Prvo, javni red i mir ne remete homoseksualci pa da to bude dobar razlog za zabranu Parade.

A drugo, javni moral nije hriscanski moral. I ne moze svako da radi sta god zeli, jer postoje jasne granice: kad ugrozavas drugog, onda se vise ne radi o tvojim "pravima" nego o zloupotrebi slobode.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Red i mir remeti jer izaziva huligane da zare i pale. A javni moral bi trebalo drzava da definise a ne da ostavlja da svako tumaci kako hoce. Ja se zalazem da javni moral bude = hriscanski moral. To je i normalno jer je 90% stanovnika hriscansko. DA zivimo u Saudijskoj Arabiji ili zemlji Pederastiji, onda ovo ne bih trazio.

U ustavu piše da je Republika Srbija sekularna država ... kakav hrišćanski moral onda spominješ? 

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

Red i mir remeti jer izaziva huligane da zare i pale.

Pa za nerede su krivi huligani, a ne pederi. Sta, sutra da se huligani okupe i pocnu a unistavaju grad zbog Metallicinog koncerta, trebalo bi zabraniti koncert? Ne, nego drzava ima obavezu da garantuje bezbednost svojim gradjanima. To ukidanje prava se odnosi na situacije kad drzava zaista nema mogucnost da spreci da dodje do nasilja i slicnih situacija. A kad se radi o debilima koji lome grad u vreme odrzavanja "Parade", niko ne moze da me ubedi da drzava nije unapred imala informacije o tome sta se sprema.

Ja se zalazem da javni moral bude = hriscanski moral.

Stvarno cu se uzdrzati da te ne nazovem onim imenom koje ti najradije pristaje.

To je i normalno jer je 90% stanovnika hriscansko.

Ti se i dalje zamajavas tim brojkama? Ajde idi pitaj nekog od tih vrlih "hriscana" da li bi zeleli da zakonski bude regulisano kad, kako, koliko neko sme da pije, da se kocka, oblaci, ponasa itd... bas me zanima kol'ko ce milisekundi proci pre nego sto te svi kolektivno ne oteraju u tri lepe.

Jel? A kako je odluceno koja ce to biti ljudska prava i kako to da se u razlicitim drzavama nalaze razlicita ljudska prava?

Tako sto se polazi od ideje da su svi ljudi rodjenjem jednaki i da imaju odredjena prava.  Naravno, ne ocekujem da totalitaristicki um kao tvoj to skapira.

Moguce, ali ne provocira direktno nikoga.

Poljubac dva muskarca provocira i mnogi pederi bi zbog toga imali probleme.

To je ok, ali lupanje u dobose i drzanje govora o "normalnosti" homoseksualizma ne dolazi u obzir.

To je ok, ali lupanje u dobose i drzanje govora o "normalnosti" heteroseksualnosti ne dolazi u obzir.

Seksualna orjenacija je za svuda a promocija nemorala je za nigdje.

A sta je homoseksualnost nego seksualna orijentacija?

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...