Таша Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Ето,ти и твој драги сте поштеђени тога, отишли сте далеко од родитеља,те имате шансе сами да решавате проблеме ! Као друго, шта се ви трипујете ,да је мушкарац неки над-човек, који је предодређен да решава проблеме , и то је као доказ зрелости и одрастања?! Ocigledno ne razumes o cemu govorimo. O kompleksu koji se stvara jos u detinjstvu i koji kasnije formira licnost tj. muskarca, tako da to gde je mama i koliko je udaljena, da li je na ovom ili onom svetu ne igra puno. Mamin "duh" je uvek prisutan "Као друго, шта се ви трипујете ,да је мушкарац неки над-човек, који је предодређен да решава проблеме , и то је као доказ зрелости и одрастања?!" - Prosto ne znam da li si ozbiljan ili se zezas?! No comment. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 "Као друго, шта се ви трипујете ,да је мушкарац неки над-човек, који је предодређен да решава проблеме , и то је као доказ зрелости и одрастања?!" - Ne tripujemo se mi, nego vi, zene. .smesko. U nasoj je prirodi da vas zastitimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 већ да кажем да љубав мајке и сина не мора да буде КОМПЛЕКС (едипов или било који други) ! Ne mora, ukoliko mu ne stvara problem u drugim odnosima. Tipa, ne može da se oženi, pošto nijedna nije njegovoj mami dovoljno dobra. A ima i toga... ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Ne tripujemo se mi, nego vi, zene. .smesko. Super, onda nas ostavite na miru i preuzmite vaspitavanje dece, sporet, ves masinu, peglu .... posto niste predodredjeni da resavate probleme ( bez mame kao najboljeg enigmaticara) i nemojte se vise pitati "gde je zeni mesto u crkvi" jer ste upravo dali odgovor. ВИЛМА, Anette, Ayla and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Super, onda nas ostavite na miru i preuzmite vaspitavanje dece, sporet, ves masinu, peglu .... posto niste predodredjeni da resavate probleme ( bez mame kao najboljeg enigmaticara) i nemojte se vise pitati "gde je zeni mesto u crkvi" jer ste upravo dali odgovor. Ok, ako sad uzimamo samo negativne primere, nigde necemo stici. Mogu samo reci da je jadan muskarac koji i majku i zenu ne moze postaviti na svoje mesto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 А ја мислим да је ту основни проблем,што већина вас све гледа кроз дигитрон... Љубав према деци,мајци,девојци,мужу искључује економску филозофију. Мада многи па и сви ви мислите да се од љубави не живи, ја мислим да је она основ живота... Ne znam da li imas iskustva u braku, ali ti iz svog iskustva mogu potvrditi da se zivi pre svega od ljubavi ali i od novca. Jedno ne iskljucuje drugo vec je oboje potrebno za normalan zivot. O ekonomskoj samostalnosti sam pricala sa stanovista slobode. Ako zivis sa supruznikom kod roditelja, ti im na taj nacin indirektno ostavljas "otvorena vrata" da daju komentare, savete i sl. tj. da pocnu da ti se mesaju u zivot. Posle slede deca, babe i dede koje uvek "bolje znaju kako treba" itd... Mesanju nikad kraja... Zato je bolje od starta postaviti stvari na svoje mesto. Svako ima pravo na svoje sanse i promasaje u zivotu i ako ne uspete, bar ces znati da ti tj. vi niste uspeli a ne da se tripujes kao vecina razvedenih koje znam, da bi "sve bilo drugacije da im se nisu mesali" ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Ok, ako sad uzimamo samo negativne primere, nigde necemo stici. Mogu samo reci da je jadan muskarac koji i majku i zenu ne moze postaviti na svoje mesto. Shvatam kako muškarac ženu postavlja na svoje mjesto... snaga je čudo, još ako mu može biti... ali i nteresuje me kako se to majka postavlja na svoje mjesto? Da nije grubo rečeno? ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Ok, ako sad uzimamo samo negativne primere, nigde necemo stici. Mogu samo reci da je jadan muskarac koji i majku i zenu ne moze postaviti na svoje mesto. Sjajnu opservaciju je dao Juan Valdez pa cu je iskoristiti kao repliku "Кад смо код мајки, зашто многе свекрве у Србији патолошки мрзе снајке, а неке чак и мржњу претачу у праксу, па се труде да им колико је могуће загорчају живот? Када се то деси, муж који не стане уз жену и не нацрта мајци линију преко које не сме да пређе, је по мени тешка шоња. Многи су се разводи десили баш због тога." Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Знате како, ја сам се беспотребно разгаламио на овој теми, а нисам ни жењен, нити живим са мајком, значи самац, самоугађач и то у годинама, тако да ми је боље да више не лапрдам... :ph34r: "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Shvatam kako muškarac ženu postavlja na svoje mjesto...snaga je čudo, još ako mu može biti... ali i nteresuje me kako se to majka postavlja na svoje mjesto? Da nije grubo rečeno? Postavljanje majke i zene na svoje mesto nema nikakve veze sa snagom. Muskarac MORA biti taj koji nece dozvoliti ni najmanji konflikt izmedju njih. Ako se majka, na bilo koji nacin umesa u poslove, stavove, shvatanja... zene i samog braka, mora dejstvovati i nedozvoliti to. Ako se zena umesa u odnos majke i sina, trudeci se da izbaci majku iz odnosa i preuzme njeno mesto, opet mora reagovati. Ako dozvoli jednoj od njih da prevlada njime, i ne uspostavi prirodnu ravnotezu, izgubio je svoju muskost. SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Shvatam kako muškarac ženu postavlja na svoje mjesto...snaga je čudo, još ako mu može biti... ali i nteresuje me kako se to majka postavlja na svoje mjesto? Da nije grubo rečeno? lepo ..majka nema pravo da se mesa u moj licni odnos sa zenom...a ni zena nema pravo da se mesa u moj odnos sa majkom..kao sto i ja nemam pravo da se mesam u njen odnos sa njenom majkom....ili ocem......stvari izmedju nas resavamo izmedju nas..... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Postavljanje majke i zene na svoje mesto nema nikakve veze sa snagom. Muskarac MORA biti taj koji nece dozvoliti ni najmanji konflikt izmedju njih. Ako se majka, na bilo koji nacin umesa u poslove, stavove, shvatanja... zene i samog braka, mora dejstvovati i nedozvoliti to. Ako se zena umesa u odnos majke i sina, trudeci se da izbaci majku iz odnosa i preuzme njeno mesto, opet mora reagovati. Ako dozvoli jednoj od njih da prevlada njime, i ne uspostavi prirodnu ravnotezu, izgubio je svoju muskost. Muškost? Ne, već mudrost. Odbranio si se sa odgovorom...bar za ovaj komentar, prethodni nisam htjela komentarisati, suvišno bi bilo. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 ma zene sujetne oce da budu na prvom mestu.....i majka i snajka...zato mora se zna ko kosi ko vodu nosi.....zena kenja ja sam ti rodila decu, ja sam tvoja zena ,ja sam najbolja....a keva ja sam te rodila,ja sam te negovala,ja sam te hranila....ova druga....ja ti perem,peglam,kuvam.....i onda lepo uzmes lupis sakom o sto i kazes zene terajte se u tri pm....odo u planinu... greengrin Dragi је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Muškost? Ne, već mudrost. Odbranio si se sa odgovorom...bar za ovaj komentar, prethodni nisam htjela komentarisati, suvišno bi bilo. Upoznavanjem jednog muskarca, da li u njemu trazis muskost ili mudrost? Iskreno! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Таша Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Zoske je u pravu. Kad ti dođe omatorela majka i počne da pi*di i plače (i eventualno preti da se ubije), hajde reci Ne! I onda se treba pitati ko je ustvari nesposoban! A ja ako pojurim majci da je smirim ispadam da sam mamino dete i ovo i ono, ako pak kažem: "Hajde ubij se jednom, šta me stalno s tim maltretiraš" ispadam da sam čudovište bez duše itd. Nego starija generacija je propala - čast izuzecima - propala je fizički i psihički, pa se sad iživiljava nad mlađom generacijom. Ranije je radio lapot, danas ne smeš.. Ovo sto si napisao je klasican primer manipulacije majke nad detetom i to nije retkost. Imas i ono kada ne dobija dovoljno paznje odmah krene prenemaganje, razne bolesti je zadese, ziganja, visok pritisak, pomislis gotova je .... a onda zapuca na put od 1000 km i 22h voznje autobusom na "ekskuziju" kao tinejdzerka! I tako provede zivot u manipulaciji, usput pokvari jos ciji ... daj momci osvestite se malo. Nije bas majcinska ljubav uvek tako cista. Veoma cesto je izmesana sa egoizmom, potrebom za dominacijom nad sinom ( posebno snajki da se pokaze da je njen ) al' sve to u "svilenim rukavicama" da sin shvati da je ona zrtva tamo neke rospije, da hoce da ga odvoji od porodice ( misli na sebe kao porodicu ). Ima tu svacega. A najvise stradaju sinovi razvedenih zena, kada svoju neostvarenost u ljubavi prema muskarcu reflektuju na sina - o tome je pricao Jerotic, moram da pronadjem to predavanje. Juan Valdez, Милан Б, DankaM and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Sve sto dise neka hvali Gospoda ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука