Оља Написано Фебруар 1, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Фебруар 6, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2012 Патријарх Кирил: Од садржаја медија зависи будућност цивилизације 06понедељакфеб 2012 Posted by radiosvetigora Руско друштво треба заштити од негативног садржаја на интернету, изјавио је патријарх Московски и све Русије Кирил. „Интернет не може бити мјесто на коме ће се људи духовно и морално урушавати, не може бити сфера у којој ће се масовно деградирати личност, друштво и друштвени односи“, казао је Патријарх током сусрета са Министром за медије, г. Игором Шчегољевим. Он је рекао да Црква подржава оснивање Лиге за безбједан интернет уз зчешће министра. „Тема простора медија, њиховог садржаја, утицаја на људску душу, то је оно о чему највише размишљам и молим се, ту се Бог бори са ђаволом“, нагласио је предстојатељ Руске Православне Цркве. По његовим ријечима, савремени простор медија представља „најмоћнији фактор утицаја на човјека, његову свијест, душу, и од тог садржаја зависиће будућност не само Русије, већ и цијеле људске цивилизације“. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 МОСКВА, 6. фебруара – Руско друштво треба заштити од негативног садржаја на интернету, изјавио је патријарх Московски и све Русије Кирил. „Интернет не може бити мјесто на коме ће се људи духовно и морално урушавати, не може бити сфера у којој ће се масовно деградирати личност, друштво и друштвени односи“, казао је Патријарх током сусрета са Министром за медије, г. Игором Шчегољевим. Он је рекао да Црква подржава оснивање Лиге за безбједан интернет уз учешће министра. „Тема простора медија, њиховог садржаја, утицаја на људску душу, то је оно о чему највише размишљам и молим се, ту се Бог бори са ђаволом“, нагласио је предстојатељ Руске Православне Цркве. По његовим ријечима, савремени простор медија представља „најмоћнији фактор утицаја на човјека, његову свијест, душу, и од тог садржаја зависиће будућност не само Русије, већ и цијеле људске цивилизације“. Извор : Светигора прес “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 7, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Интернет је мјесто велике саблазани, али истовремено и велике користи. Све зависи како се користи. Шта је задатак "лиге за безбједан интернет"? Није ми јасно шта је став Патријарха Кирила? Да ли цензура интернета или шта? Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 7, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2012 Мене су лично веома обрадовале речи нашег Патријарха Иринеја на хиротонији Епископа ремезијанског Г. Андреја да нашој Цркви требају свештеници који ће се посветити мисији. Свакако да је руска Црква озбиљно схватила интернет као веома моћан медиј, ускоро и најмоћнији, и активно ради на усавршавању кадрова. Ми смо некако још далеко од тога, бар још код оних који одлучују. Но, сам сам свестан свега тога и схватам да треба још много да се ради да би се схватили медији озбиљно. И сами видите како се данас веома перфидно напада Црква преко медија а веома мало људи је спремно да стане у одбрану Цркве. Медији су препуни пљувачина. Свакако, ми треба свизаједно да се трудимо стварајући једну лепу страну интернета као веома корисног медија. Опасне и зле стране стоје, али како рече Зоки (Јустинијан) све зависи како га користимо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Фебруар 9, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 9, 2012 Ova vest je već objavljena u temi o Patrijarhu Kirilu, spojiću je. Naročito glavni u administraciji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 I prošla iz tog razloga sasvim nezapaženo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Vest je bila i odvojena kao posebna, jedno vreme. Postavljam ih pojedinačno, pa ih naknadno spajam, zbog velikog broja i sklapanja i teme. Pametovati treba tek kad raspolažeš informacijama, ili postoji opasnost da pomisle da si ili izlonameran ili smešan. Možda i pun sebe, a da to čak ni ne primećuješ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 да , доста је обавио хиротоније , само од сепрембра па до овог месеца обавио је најмање 25 хиротоније ! https://www.pouke.org/forum/topic/7135-%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D1%86%D1%80%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%85-%D0%B0%D1%80%D1%85%D0%B8%D1%98%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%98%D0%B0/page__st__768 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Eх, Марти, лепо сам рекла да си "жива енциклопедија". Свака част! Поставила сам и ја неке фотографије у теми поводом трогодишњице интронизације, али то није ни делић онога што смо могли путем вести да сазнамо. Мени је најинтересантнија била његова посета "Звезданом граду" и цркви у облику ракете, као и жеља за летом у свемир. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Фебруар 10, 2012 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 xexexexe хвала , тек има да убазим нове хиротоније - на основу онога што сам пратио у плану су најмање још 10 хиротоније , све је веома занимљиво - ватрен Патријарх ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Фебруар 10, 2012 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2012 Могао би епитет "Пламени" или "Огњени" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Патријарх Кирил упозорио на опасност идеја конзумеризма 27 понедељак феб 2012 Posted by radiosvetigora in Вијести ≈ Оставите коментар Русија ће изгубити свој суверенитет уколико на власт дођу снаге које дијеле идеје конзумеризма, сматра патријарх Московски и све Русије Кирил. „Постоји опасност да они који дијеле идеје високог конзумеризма, богатства, идеје да је отаџбина тамо гдје боље плаћају и гдје се лакше живи – да такве снаге могу доћи на власт у Русији. И шта ће то значити за нашу земљу? Каква слобода, каква независност? Изгубићемо свој суверенитет, статус велике и независне државе“, казао је у недељу патријарх на конгресу Руског националног фронта, добровољачког покрета за подршку војсци и морнарици и одбрану индустрије. „Молим се данас за будућност Русије, за све вас, да би се Господ смиловао нашем народу, оградио нас од искушења и саблазни, од лажљиве, клеветничке пропаганде, да би у људима сачувао снажан осјећај моралности, који једини може бити основа заједничке ствари. А наша заједничка ствар је будућност Русије“, закључио је Његова Светост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Март 2, 2012 Патријарх Кирил о информационој агресији 28 уторак феб 2012 Posted by radiosvetigora in Вијести ≈ Оставите коментар Патријарх Московски и све Русије Кирил сматра да се Русија налази у опасности од информационе агресије, како у земљи, тако и споља. „Морамо обучити човјека који ће се супротставити овој информационој агресији која се обрушава на нас. То је посебно важно за младе људе који још увијек немају утврђене животне принципе, увјерења, идеале, који трагају за нечим бољим, који уче“, казао је Патријарх на конгресу Сверуског народног фронта. По његовом мишљењу, ми данас „живимо у транспарентном и узајамно прожимајућем свијету“ и можемо изгубити слободу, суверенитет, независност. Он је примјетио да се Совјетски Савез распао без иједног испаљеног метка. „Данас се борба одвија на нивоу мисли, увјерења, погледа, схватања свијета. Данас нико не може регулисати проток информација зато што свако ко има компјутер у свој живот пушта мноштво погледа, увјерења, гледишта, саблазни. Тако је лако овладати знањем маса, тако је лако окренути их на ову или ону страну, ако се добро организована и координисана поплава информација усмјери против тих маса“, казао је патријарх. Овоме се можемо супротставити, сматра он, темељним вриједностима на којима је саздан многонационални руски народ, његова духовна, морална и културна снага. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука