Лазар Нешић Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Nadam se da se sada razumemo! Можда бих имао да додам и по коју схолију на ово, али разумемо се и слажемо Trifke and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Ни ја не волим Двери, ал` баш да их затварамо мислим да је претерано... Лазар Нешић, Crveni Baron and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Ни ја не волим Двери, ал` баш да их затварамо мислим да је претерано... Malo samo Trifke and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Neki Sveti su ziveli u pustinama i primili Tajne samo nekoliko puta. Ajd sad da cujem? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Neki Sveti su ziveli u pustinama i primili Tajne samo nekoliko puta. Ajd sad da cujem? Sta to objasnjava? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Da tvoja jednostranost nije dobra. Seti se samo Marije Egipcanke. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Da tvoja jednostranost nije dobra. Seti se samo Marije Egipcanke. Sta sa njom kakva jednostranost. procitaj malo sta ti je napisano. Moze covek da se sjedini sa Bogom i van liturgije ali na liturgiji bez pricesca nikako. Nisu te dobro naucili tvoji duhovnici. A i ona je morala da se pricesti pa da umre! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Poslusnost je iznad molitve!Jel si ovo rekao sarkasticno ili si ozbiljan? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Jel si ovo rekao sarkasticno ili si ozbiljan? To je citat od velikog broja otaca. Konkretno gde god da sam se nasao pitao sam da li mogu da se pricestim, ako su mi dozvolili pricestio sam se ako ne ne. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 To je citat od velikog broja otaca. Konkretno gde god da sam se nasao pitao sam da li mogu da se pricestim, ako su mi dozvolili pricestio sam se ako ne ne.Verum je u međuvremenu odgovorio није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Па тренутна послушност је да сви могу да присуствују Литургији.Pamentnome dosta није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Pamentnome dosta Poslusnost kome? I ko je to rekao? "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Па тренутна послушност је да сви могу да присуствују Литургији. Kome ? Mozda tvom "duhovniku"! Moj episkop kaze da se i pricescujemo redovno! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Kome ? Mozda tvom "duhovniku"! Moj episkop kaze da se i pricescujemo redovno! Nekada ste baš "agresivni" vi koji se stalno pricescujete B) verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Nekada ste baš "agresivni" vi koji se stalno pricescujete B) Da mi nekada a vi uvek! "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука