Баба Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Него био ми јуче покварен компјутер Иначе стварно више чему овакве теме? Што сте ви анационални толико оптерећени нацијом ? Рилски је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Треба бити веома опрезан да се народ "повезује са Христом". Јевреји су од Авраама до Христа били изабрани народ . За све то време нису ни један други народ привели старозаветној Цркви. Па какво је то изабрање? Циљ њихове старозаветне религије и ние био да друге народе приводе вери. У неком смислу и супротно - једини циљ био је да сачувају у свом народу веру у долазак Месије. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Него био ми јуче покварен компјутер Иначе стварно више чему овакве теме? Што сте ви анационални толико оптерећени нацијом ? Знаш онај виц - пустио би ја њих, ал` не пуштају они мене. Баба је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Сила Бога не моли Срби силу не воле !!! Воле и те како... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Што сте ви анационални толико оптерећени нацијом ? А што си ти комуниста толико оптерећен либерализмом? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Треба бити веома опрезан да се народ "повезује са Христом". Циљ њихове старозаветне религије и ние био да друге народе приводе вери. У неком смислу и супротно - једини циљ био је да сачувају у свом народу веру у долазак Месије. Ето видиш. Значи знаш одговор, сад га кажи Николићу . Хахахаха... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 А што си ти комуниста толико оптерећен либерализмом? А,ха,ха. Прво нисам комуниста. Друго више сам оптерећен Чедом и Чанком него правим либерализмом, али пошто ово двоје имају у имену својих странака либерал онда ето због њих. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Смешно, сем неколико вас нико то тако не гледа. Израз je симбол повезаност српског народа са Христом кроз векове. Нико, никад није говорио да је српски народ из неког разлога "одабран" . Sio mu ga Djura... ne postoji nikakva povezanost srpskog naroda sa Hristosom. Знам ко су ,одкле су и где су живели , а с обзиром да си Младен а не Хасан, и твоји су. Kada kazes tvoji preci misli se na nekog sa kim si u direktnoj krvnoj vezi. Sto se mene tiche i moje i tvoje pradede su u to vreme mogli da 'rane svinje.. u tom periodu...to sto su bili na teritoriji Srbije nista ne znaci... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Воле и те како... Па да. То су и доказали кроз целу своју историју, само се не сећају па си зато ти ту да нас подсетиш. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Јевреји су од Авраама до Христа били изабрани народ . За све то време нису ни један други народ привели старозаветној Цркви. Па какво је то изабрање? Izabrani narod su samo zbog toga sto se Hristos pojavio kod njih. Na neki nacin njihovo izabranje je trebalo biti i da Jevreji budu prvi koji ce primiti Hrista u cjelosti i onda propovjedati drugima. Ovo drugo se malo izjalovilo, pa je samo nekolicina prznala Hrista. Nisu imali zadatak da drugima propovjedaju Jahvea. Dok je starozavjetna era bila era ogranicavanja, strktini zakoni prizivanje jednog naroda, jedna zemaljska crkva, jedno mjesto molitve i prinosenja zrtvi....u novozavjetnoj eri ogranicenja postaju bezgranicenja, prizvanje je svim narodima, crkva nije samo jednonarodna vec univerzalna, mjesto prinosenja zrtve i moltiva je na svakom mjestu i u svako vrijeme, potencijalno su izabrani svi ljudi, stvarno oni koji se krste i povjeruju. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Sio mu ga Djura... Kada kazes tvoji preci misli se na nekog sa kim si u krvnoj vezi. Sto se mene tiche i moje i tvoje pradede su u to vreme mogli da 'rane svinje. Ali izgleda tebi trebaju neki apstrakti preci da se "mangupiras" kako si ti i narod kojem pripadas na neki poseban nacin povezani sa Hristom. I ja zato ne uzimam da su to MOJI preci... jer ja ne znam sta su moji preci radili u tom trenutku, a ne zelim da prihvatam TUDJE zasluge, cak i da je neko moj bio u pitanju. Ти си стварно комплексаш, шта фали ранити свиње? Ти оно као неволеш роштиљ, не једеш шунку, и згађаваш се на маст? Ма иди... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Па да. То су и доказали кроз целу своју историју, само се не сећају па си зато ти ту да нас подсетиш. Једино што треба да те подсетим је да ”сила” не мора само да дође с поља. То си изгледа заборавио. Теби је сила ако нас протегне неки Турчин или Амер, али није сила ако ти притегнеш мене. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Izabrani narod su samo zbog toga sto se Hristos pojavio kod njih. Na neki nacin njihovo izabranje je trebalo biti i da Jevreji budu prvi koji ce primiti Hrista u cjelosti i onda propovjedati drugima. Ovo drugo se malo izjalovilo, pa je samo nekolicina prznala Hrista. Nisu imali zadatak da drugima propovjedaju Jahvea. Dok je starozavjetna era bila era ogranicavanja, strktini zakoni prizivanje jednog naroda, jedna zemaljska crkva, jedno mjesto molitve i prinosenja zrtvi....u novozavjetnoj eri ogranicenja postaju bezgranicenja, prizvanje je svim narodima, crkva nije samo jednonarodna vec univerzalna, mjesto prinosenja zrtve i moltiva je na svakom mjestu i u svako vrijeme. Прво сводити Богизабраност Јевреја само на месијански период и чекање месију је погрешно. Јер месијански период је трајао свега око 200 година после разорења Соломоновог Храма савремени Јудеји више нису у месијанској еуфорији, а пре тих 200 година такође то нису били. Дакле није истина да су Јевреји Богом изабрани народ само због рођења Месије. И нема код Бога да се нешто изјаловило, има само план и програм. Ако мислиш да је само својствено Старом Завету то што нису мисионарили другим народима, вараш се. Ми смо у Новом Завету већ 2000 година, од тога смо имали активну хришћанску мисију само 1000 година, где је православна мисија последњих 1000 година ? Првих 1000 година Хришћанства су скоро сви народи крштени којима је проповедано јеванђеље а који су и данас Хришћански народи . Где је рецимо мисија у Монголији? Где у Африци? Ради се ту и тамо ово и оно , све је то ситно и незнатно у односу на мисију која је остварена првих 1000 година Хришћанства. Зашто је то тако? Е... па за то даље треба мало познавати историју није довољно само натуцати о истој. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Ма ја уопште нисам "анационалан", напротив. Волим свој народ. Проблем је што се овде претерује са нацијом, посебно када је у питању вера. И онда ко не жели да прихвати то претеривање прогласи се за "анационалног" и тиме "дисквалификује". Е па неће да може тако. Посебно не може да неко квари хришћанство национализмом. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Дакле није истина да су Јевреји Богом изабрани народ само због рођења Месије. Истина је. Једина сврха као "изабраног народа" била је да се међу њима роди Месија. Ништа више. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука