Анастасија Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Анастасија, како знаш шта је истина? То је проблем и како то да ми мислимо да црквене власти проблеме не решавају на исправан начин, откуд то да ми мислимо да знамо боље или више од њих? Из којих извора? Ali DOKLe VIŠE da objašnjavam.Kačavenda ( homoseksualac nadam se da nije i pedofil, ucenjivao i navlačio mlađe muškarce na seksualne usluge),penzionisan iz zdravstvenih razloga.U saopštenju NI JEDNA reč o tome ZAŠTO, a to i vrapci na grani više znaju.Ni jedna reč IZVINJENJA za ponašanje nedostojno jednog vladike,već šturo saopštenje i pravljenje da ništa od toga NIJE istina.Meni je to kao verniku šamar u lice,omalovažavanje i čak gorda poruka " Ne tiče te se, KO si ti da te se to uopšte tiče?" A sa druge strane paljba na homoseksualnost i na parade sa veoma oštrim rečima na račun homoseksualaca.Licemerje na delu. +Pahomije.Zastareo slučaj, deca ućutkana i sve se svelo na to "pojeo vuk magarca" i NIŠTA nije istina ili mi pojma nemamo o čemi vi pričate. Mnogo pominjani preskupi automobili i jedan dvorac od zlataO, ima ih i te kako ih ima.U zemlji gde narod grca u bedi, gde jedva decu prehranjuju i prebrojavaju se za kartu za autobus.S druge strane Crkva čak na rečima teži da na tome da je siromaštvo dobro, jer jača duh,da je čovek na zemlji ne da uživa u materijalnim dobrima već da ovde stiče Večni Život.Izvini meni je i ovo licemerština na kub čak i bezobrazluk. Mилена КШ, Grizzly Adams, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Све сам рекла, да се не понављам. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Taj Kosovski zavet na glavu mi se popeo više,a i Kosovo, a i to večito busanje u grudi sa Kosovom i udaranje na emocije u vezi nacionalnog identiteta i UVEK je ta NACIJA Srpska IZNAD pravoslavlja a pravoslavlje mu dođe na drugom ili trećem mestu.Mnogi su pobrkali raspored u vezi toga.Ostalo nemam pojma šta si hteo da kažeš,to zavere, ameri mrzitelji Srba jer su Srbi supermegagiga duhovno moćni i njima je baš stalo da nas porobe jer smo pravoslavni...strvarno ne piju vodu a i brate ta priča UVEK dolazi od pravoslavaca koji su pobrkali redosled u životu ( srbin pa onda pravoslavac). Јеси ли ти чула за светог Саву? Е, у његово доба су дивљи крсташи напали и освојили лепу Кућу звану Цариград и опљачкали је... Баш као што су новокрсташи (читај: НАТО) напали и освојили нашу лепу Кућу на КиМ, опљачкали је и још је пљачкају... Тадашња Визајнтија се свела само у две малене области, али је наш Свети Сава ИПАК ишао да буде рукоположен за архиепископа у Никеји, а не у папском Риму, иако је тада у политичком и економском смислу Рим био као евРОПСКА Унија и ММФ. Шта хоћу рећи, Свети Сава нам је показао пут ВЕРТИКАЛНЕ СЛОБОДЕ, тј. пут Небеске Србије, а то је та ДИРЕКТНА веза једне аутокефалне Цркве са небеским Јерусалимом! и тада је српска нације постала потпуно пунолетна, и у државном и у духовном смислу. Он нам је поставио ОСНОВЕ за будућност Србије. Вертикална СЛОБОДА доноси сваку другу слободу, и кад би то, којим случајем, схватили Дачи и Вучи, схватили би да нама не треба странац тутор, нити нам треба новоЕвропска комунална Утопија, будућа крвопија... Дакле, Свети Сава се определио за војно и политички понижену и ослабљену Византију јер је у њој видео несаломиви дух Православља и окенуо је леђа тадашњој евРОПСКОЈ свемоћној унији, где су ускоро засмрделе прве инквизицијске ломаче, први будући наговештаји Аушвица и Јасеновца... (зар ломаче нису и у Наслову ове теме!)... Што јес'-јес', хашки суд мени врло личи на инкцизицију, а шта нам још следити... живи били па видели! П.С: Наравно, на теби је и на слободу ти је да мислиш шта год хоћеш и како год хоћеш, широко ти поље интернетско... а ја ћу да задржим моје право и моју слободу, да кажем моје мало голубије: гу, гу... за сад боље него: ав, ав! "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Ali DOKLe VIŠE da objašnjavam.Kačavenda ( homoseksualac nadam se da nije i pedofil, ucenjivao i navlačio mlađe muškarce na seksualne usluge),penzionisan iz zdravstvenih razloga.U saopštenju NI JEDNA reč o tome ZAŠTO, a to i vrapci na grani više znaju. Па лепо су рекли из ЗДРАВСТВЕНИХ разлога! Хомосексуалност је озбиљна болест, и кад се утврдило да је исти пати од исте... шта друго, рећи? Човек има озбиљну болест која никако не иде уз опис послова... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Ти брате мешаш свакакве бабе и жабе у том свом размишљању, па није ни чудо да долазиш до чудних закључака... NATO је војна алијанса. Рим је главни град Италије, а у њему се налази Ватикан где живи Папа који је римокатолички поглавар. Косово је део територије. Православље је вера, хришћанство. EU је економско-политичка унија европских држава. Просечан Амер не зна на карти да покаже већину претходно наведеног, а камо ли да га интересује о чему се ради. И тако даље... Значи, једно је вера, а ово остало су све неке друге ствари - о којима ја много волим да филозофирам и разговарам, али разликујем. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Ali DOKLe VIŠE da objašnjavam.Kačavenda ( homoseksualac nadam se da nije i pedofil, ucenjivao i navlačio mlađe muškarce na seksualne usluge),penzionisan iz zdravstvenih razloga.U saopštenju NI JEDNA reč o tome ZAŠTO, a to i vrapci na grani više znaju.Ni jedna reč IZVINJENJA za ponašanje nedostojno jednog vladike,već šturo saopštenje i pravljenje da ništa od toga NIJE istina.Meni je to kao verniku šamar u lice,omalovažavanje i čak gorda poruka " Ne tiče te se, KO si ti da te se to uopšte tiče?" A sa druge strane paljba na homoseksualnost i na parade sa veoma oštrim rečima na račun homoseksualaca.Licemerje na delu. +Pahomije.Zastareo slučaj, deca ućutkana i sve se svelo na to "pojeo vuk magarca" i NIŠTA nije istina ili mi pojma nemamo o čemi vi pričate. Mnogo pominjani preskupi automobili i jedan dvorac od zlataO, ima ih i te kako ih ima.U zemlji gde narod grca u bedi, gde jedva decu prehranjuju i prebrojavaju se za kartu za autobus.S druge strane Crkva čak na rečima teži da na tome da je siromaštvo dobro, jer jača duh,da je čovek na zemlji ne da uživa u materijalnim dobrima već da ovde stiče Večni Život.Izvini meni je i ovo licemerština na kub čak i bezobrazluk. Zašto bi se u saopštenju Crkva oglašavala o nečemu da bi zadovoljila medijske mediokritete?Jel tebi nije jasno šta vladika priča u ovom videu, koji je snimljen u februaru ove godine? http://www.youtube.com/watch?v=sleRO96OOyE&noredirect=1 Gordana . and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Не зна просечан Амер, али знају ''спаситељи света'' и хуманиратни чимбеници, који ти прво сруше кућу, а онда подигну шатор и њиховим просечним Америма приказују шатор као ударну вест на ТВу. Иначе, како би просечни Амери (про)гутали Босну, Косово, Авганистан, Ирак, Либију, Сирију... ускоро Иран и врагтепиташтасвене? nedeljko and Баба је реаговао/ла на ово 2 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 @@Golub, Golube, golubee... smanji malo gugutanje, sedi, popij malo vode, udahni jednom duboko (ili triput)... e tako... sad kad si se smirio... deder ti nama derane objasni KAKO i CIME je Ivanovic uvredio Lazara? Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Ничим, извини: Скривен иза облака... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Ђоловић Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Bilo bi bolje da Duh ne dopusti da slucaj zastari, kao sto je to Crkva uspela da izvede... A prozivka za pedere je sasvim na mestu zbog razlicitog reagovanja na pedere na ulici i na pedere u mantiji. Oni prvi se seku i u oganj bacaju, a za ove druge nismo sigurni, te ekstremni rakursi, te musava sociva, te penzija zbog narusenog zdravlja. Tamo na snimku je prozivka celokupnog posrnulog, pomodnog, menadjerskog, trange-frange drustva koje, nazalost, ima i svoje htone popove. Verovatno da se Crkva bori protiv ovih pojava za koje je prozivaju, verovatno da prima tesko ozbiljne prozivke, ali od onolikih crkvenih brada ocekuje se i da muski prime zezanje, ne kuknjava ko seka-perse neke, zlo ako su svi postali feminizirani. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 http://upodobljavanje.wordpress.com/ https://www.facebook.com/Upodobljavanje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Ничим, извини: Скривен иза облака... Ja te lepo pitam a ti manevrises odgovor, meni je to dovoljno da te diskredituje kao ozbiljnog sagovornika u temi... Klip nisam ni pokrenuo, ne gledam klipove duze od 30 sekundi (a da nisu pesme) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Eh, ta inkvizicija demokratskog drustva. U ranom hriscanstvu bili smo deca, nesigurna, poletna, misleci da je Hristos tu, jos koji dan pa eto ga na oblacima sa svojim angelima. Sada smo odrasli hriscani ljudi, ako ne i stari. umorni od cekanja. Samo ako smo stari, samo da nismo senilini, nek bude da smo u najsigurnijim starosnim godinama, onim kad se tek ode u penziju. Plasime sta ce biti kad od starosti hriscanstva izgubimo razum, izgubimo svest da smo hriscani i sta je uopste biti hriscanin. Ako u najboljim starosnm godinama nase vere, malo ko vidi sta se desava i kako se Hristova jedina najsvetija Crkva stidi od tamo nekih koji imaju moc, pa sta ce biti u poznoj starosti? Ja sebe smatram udom Crkve, nek budem i samo jedno krvno zrnce u njoj, i stidim se, place mi se, jer da takvih stvari nema, puno bi ljudi bilo ponosno da budu hriscani, puno ljudi bi trazilo da budu, dolazili bi masovno iz drugih religija. Ovako.. Pa nece je vrata ada savladati, makar bilo i hiljade Kacavandi i Pahomija i onih koji ih stite. Samo daj Boze, da se pokaju, da ne odu pred Boga, strave li na pomisao sta ce posle sa takvim pastirima biti. Лазар Нешић and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 П.С. Ивановић је црногорац A ni Šrek nije Jevrejin... što je već rečeno... ali pusti sad to... nije bitno... nemoj da joj kvariš konstrukciju... možda i tebe proglasi za Jevrejina... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 Анастасија, како знаш шта је истина? То је проблем и како то да ми мислимо да црквене власти проблеме не решавају на исправан начин, откуд то да ми мислимо да знамо боље или више од њих? Из којих извора? postoje problemi u crkvi kojima smo i sami svedoci, a i drugi su . . samo lakše je žmuriti i držati se utabane staze nego otvoriti oči,zavrnuti rukave i menjati ono što nije dobro. Да, Насловима нам намећу мишљење, и то адресирајући емотивни део наше личности. Зато ту нема објективности. Ми после заборавимо одакле нам "информација" јер и није информација, то је сервиран став. Има сигурно неких неправилности, али нису такве да би то мењало наш однос према цркви. Међутим, нама се првенствено намеће наш емотивни став према цркви. То су ти они наслови типа БРУКА СРАМОТА! Добијамо директиву да се срамимо наше цркве и многи су то почели да чине...због чега? Јер је тако утиснуто масним словима у подсвест. Лично ми је драго што се сада раздваја жито од кукоља, јер су још комунисти убацили своје агенте како би уништили цркву. Ево на пример, тај благајник који је крао новац из касе СПЦ...живео у делу где су станови полицијских службеника и у стану му нашли полицијске лисице. Да, и онда медији ту вест више нису развлачили толико... Ми можемо и треба да будемо поносни на своју цркву и да је бранимо, и дај Боже да сви свештеници и ми с њима возимо добра кола...та комунистичка завист ми иде на живце, извињавам се... niti gledam tv niti čitam novine,idem u crkvu i tamo se informišem o crkvi, tamo i vidim to što mi smeta zar je stvarno toliko neverovatno da neki vernici spc imaju svoje mišljenje i javno ga iznose,(nasuprot svim pravilima konformizma)? I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 15, 2013 Пријави Подели Написано Јун 15, 2013 А јел видите добро? Јел видите колико помажу другима, колико храмова обнављају и зидају? Колико топлих речи и конкретне помоћи? Не треба жмурити, напротив. Треба широм отворити очи и видети све. И учествовати. Јер толико је доброг да се о лошим случајевима не треба говорити као о генералном стању цркве. Ако ме разумете. https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука