Анастасија Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Odeca je adekvatna svetskim otpalim popovima koji bi voleli da shljashte poput onih koji si dozvoljavaju da daju dijagnozu SPC. A, vi kako te? “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 A, vi kako te?U Telu sam. dumres ne bi znala:) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 U Telu sam. dumres ne bi znala:) I kakvo je vreme u Telu? “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 I kakvo je vreme u Telu?Nema vise vremena srecom. Pogotovo nema vise jurnjave za zlim popovima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Nema vise vremena srecom. Pogotovo nema vise jurnjave za zlim popovima. O, pa Vi ste već u Eshatonu,spašeni!O, umudreni, pomjani me u molitvama da se đžaba ne posipam pepelom i čađu. Vaša duša je tako proćišćeno čista i ništa loše ne vidi, niti išta loše čuje.Mi ovozemaljski još muku mučimo sa plotima,ponekim zlim mislima i ponekim "zlim" popovima.Seti nas se u molitvama Vašim... “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 O, pa Vi ste već u Eshatonu,spašeni!O, umudreni, pomjani me u molitvama da se đžaba ne posipam pepelom i čađu. Vaša duša je tako proćišćeno čista i ništa loše ne vidi, niti išta loše čuje.Mi ovozemaljski još muku mučimo sa plotima,ponekim zlim mislima i ponekim "zlim" popovima.Seti nas se u molitvama Vašim... Losa dijagnoza. Kao izmedju ostalog da se SPC nalazi u bednom stanju. ti ne reagujes ja reagujem. Izgleda da svako svoje popove ima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Losa dijagnoza. Kao izmedju ostalog da se SPC nalazi u bednom stanju. ti ne reagujes ja reagujem. Izgleda da svako svoje popove ima. Ne nalazi se u bednom stanju.Nama pink pravoslavcima se priviđaju i stanja i stvari.Biće da je to od one pink trave u dvorištu. A pošto smo pink ne znam kako to da ne vidimo sve pink i lepo i poletno i savršeno?Mora da smo opet promašili boju naočara.Al šta ćeš, kriza, ove su jeftinije.Kineske. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Ne nalazi se u bednom stanju.Nama pink pravoslavcima se priviđaju i stanja i stvari.Biće da je to od one pink trave u dvorištu. A pošto smo pink ne znam kako to da ne vidimo sve pink i lepo i poletno i savršeno?Mora da smo opet promašili boju naočara.Al šta ćeš, kriza, ove su jeftinije.Kineske. Ne prividjaju vam se dobro vidite da je to mali broj za takvu velicinu SPC. Jedino zamerate nama koji od toga ne prave shljashtece tv programe. Imamo dobre popove losih se ne dosecamo samo onda kad ih vi spomenete u nekim vasim dosetkama. Gordana ., Баба and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Анастасија and Млађони је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Уопште се овде не разговара о "појединцима " који "праве испаде". Врати се уназад па прочитај о чему смо писали. СПЦ је изгубила своју праву мисију, бавимо се више политиком, нацијом и традицијом него хришћанством, свештенике смо понизили да морају да иду около и обављају обреде незнабошцима да би преживели, скандали на све стране, "саопштења" су на нивоу бивше КПЈ итд. Очигледно да не виде сви то тако, али ко не види тај треба да скине "пинк наочаре" па ће видети. Здрав разум не може да штети вери, може само да је ојача. А те форе како треба само ћутати и гледати у патос продајте неком другом. Ја сам два`ес година ћутао и гледао у патос па видим да је само све горе. И то све пишем из љубави према Цркви. Не да би се некоме ругао или понижавао, већ зато што ми је стало. Ал` очигледно да никог није брига, тако да нема шта да се секирате... Анастасија and Vockica је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 S tobom sam malo ćaskala, jer imaš običaj da "upadneš" u temu s rečenicama koje nemaju mnogo veze sa samom temom.Ni na jednoj temi te uopšte ne razumem šta hoćeš da kažeš i da li uopšte nešto hoćeš da kažeš.I ovde se ne raspravlja o pojedincima već generalnim stanjem gde se crkva sve manje bavi duhovnim a mnogo više ovozemaljskim stvarima, sve manje vernim narodom, a sve više oni sami sobom i svojim ( ovozemaljskim) potrebama. Pink mi je u duši, ali nije na razumu.Razuma imam dovoljno da vidim, procenim i ocenim. Ali, neka bude da je sve suuupeeeeeriška.Meni je jasno da nikog nije briga za to, a najmanje one koje i te kako treba da bude briga. Vockica је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Е моја пинк сестро, ал` стварно смо смешни и наивни ми... Пази мене - да дође владика да прича са нама. 0102_laugh ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Е моја пинк сестро, ал` стварно смо смешни и наивни ми... Пази мене - да дође владика да прича са нама. 0102_laugh Pa evo ja sam se u to ime malo "uKlOVNila" To sa vladikom jes malo naivno, kad sam pročitala pomislila sam" Ju,jel Zvone ozbiljan?Pa od tog "posla" nema ništa! Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Pa evo ja sam se u to ime malo "uKlOVNila" To sa vladikom jes malo naivno, kad sam pročitala pomislila sam" Ju,jel Zvone ozbiljan?Pa od tog "posla" nema ništa! То је више било "реторичко питање" - да се неко можда замисли како би у ствари све то могло да изгледа. И да неко дође вероватно би само упропастио форум, али је јасно да од тога нема ништа па је било безбедно поменути у едукативне сврхе... Важно само да пробијемо лед. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 @Zvonko M Звонко то за шта се залажете је позив на обнову наше Цркве која укључује обнову Епископата, свештенства али и вас лаика.То се не може постићи свађама на сајтовима,можете овде само да дајете идеје и предлоге.Потребна је поново обнова у богословијама као и литургијско-теолошко -врлинска обнова код парохијског свештенства.Али то је процес.Нећете добити обнову ако регулишете наплаћивање треба путем ослањања на народ,у смислу колико ко да.Такве приче су потпуни промашај.Нећете ни путем увођења плата свештеницима, као у Грчкој.Намера вам је исправна,али метод и начин-путем ћаскања на сајту, је промашај.То вам говори презвитер који је -нека будем и нескроман-обновио читаво једно место-градић које никада није имало цркву нити било какав литургијски живот, - ево за ових 15 година свештенства колико их имам.Свест народа, менталитет,навике,и то што нас гледају као сервисере, нећете никада укинути у једном делу српског народа,па макар били старац Порфирије у сваком погледу.Другим речима Ви постављате неки идеал само Вама знан који сте сами исконструисали,повређени пре свега неморалом у једном делу наше Цркве.На основу тога не можете то пројектовати на целу СПЦ.То се не решава нервозом и бесним свађалачким писањем,заједљивим тоном и саркастичним спуштањем анонимним саговорницима.Ревност за веру није падање у ватру и распиривање ломаче за попове.Може вам се вратити на главу, јер ко је на попа лајао тај се кајао-проверена српска пословица.То ради сајт Борба за веру и слични.Нећете доћи до решења на овој теми,јер се само вртите у круг и позлеђујете и себе а и друге. Vockica, nedeljko, Gordana . and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука