Golub Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Црква је Тело Христово. Удови смо ми СВИ, и сваки је, МНОГО важан. Замисли Саро, да ти је твоја десна нога непослушна, тј. да твоја десна нога, мало, мало па нагази на неки зарђао ексер ... па се, мало, мало, стварају гнојне ране. Да ли би ти тако бескомпромисно, одмах и намах, да осудиш ту твоју ногу, или би је чак одсекла, рецимо, после треће-чертврте грешке... или, би, пак, покушала да ту непослушну ногу лечиш, залечиш, све у нади да ћеш је једног дана потпуно излечити од тих гнојних рана... И наравно, као добар лекар, Црква одсеца своје удове само кад ''мора'', кад више не постоји ниједан могући лек... Ало! људи, није Црква политичка партија! а ми нисмо чланови партије па да се бавимо ''критиком и самокритиком'' и ''морално политичком подобношћу'' ко за време Грозоморне, пардон Брозоморне диктатуре пролетеријата!? Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 @Sara Случајно видех да сте ме прозвали.Ни најмање не волим да попујем и да моралишем нити да икога набеђујем,те тако ни Вас,нисам таквих схватања.Само,ова тема ми је бесмислена и изазива огорченост и тугу.Зачарани круг. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 @@Golub, О чему ти причаш брате? Не разумем стварно такве коментаре, осим ако неко не жели да намерно изокрене шта смо рекли и поквари разговор. Пази ти њега, "Црква Тело Христово"... Јок ти си. Кад год неко нешто `оће културно да пита и лепо да поразговара избацују се неке фразе које су као одговор на све. Само немој неко "незгодно" питање да се постави, псссссст. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 .Само,ова тема ми је бесмислена и изазива огорченост и тугу.Зачарани круг. А може да изазове и премештај у неку селендру па да породица испашта... Разумемо ми све то. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 Како, ти мислиш, брате Звонко да решиш нешто у неком начелном разговору са владиком? на овом форуму? Ти и ја као верници можемо и има начина (онако како је Црква ''прописла'') да укажемо, и да учествујемо равноправно, ако хоћемо у свим евентуалним проблемима, првенствено у нашим парохијама, и нико нам ништа не брани... нити нам је шта недоступно! Е, сад што би неки да лично учествују у раду САБОРА, то је већ друга ствар... тако не бива. Не разумем ја вас? Ако ти и Сара имете конкретних проблема у вашим парохијама, да ли сте уопште пробали да их решавате? Ако је све у вашим парохијама ОК, а жуља вас стање у некој другој парохији, да ли сте и шта сте урадили да промените конкретну ситуацију? Нпр. поп Спира узео сиромашном парохијану за ''Исаије ликуј'' 250 евра, а поп Ћира наплатио опело 380 долара... па ви, оловку у руке, пресавили табак писмо епархијском намеснику, ако не оговори, онда Епископу, па ако владика не одговори, онда писмо даље, како све иде, не знам ни сам... или можете, све прескочити, па ако се ради о заиста озбиљним стравима директно патријарху или Синоду... и нико вас никад не услиши и неудостоји ни одговора онда бих разумео ваше конструктивне ''партијске'' критике по форумским темама. Овако, џаба кречите! (попут ИИ) П.С. Прво, збиља, прочитајте шта је члан Црквено школске општине, тј. парохије дужан да ради. "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јун 13, 2013 Пријави Подели Написано Јун 13, 2013 @@Golub, О чему ти причаш брате? Само немој неко "незгодно" питање да се постави, псссссст. Мислим да уопште не постоји незгодно питање. Лоших верника, ђакона, попова и владика има. Али МНОГО више има дивних и добрих верника, ђакона, свештеника и Владика! На сваког једног лошег набројаћу ти најмање тројицу изврсних у свим служабама! И набројаћу ти двадесетак дивних владика, који су чисти Божији дар српском народу, и на стотине предивних свештеника и не зна се ко је бољи од кога!!! Заиста вас не разумем? "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Ма овде се ради о много већим стварима од "попа који је наплатио 300 евра". СПЦ је као целина у бедном стању. Само што то изгледа већина то тек треба да укапира. Мислим, мене баш брига. Сувише сам матор да би се секирао због тих ствари, гледам у Христа и други ме не интересују. Али за СПЦ неће бити добро никако. Анастасија је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 stari je to lisac Па ваљда зна да жене у Цркви треба да ћуте... Зато ћу ја да им будем портпарол. jes bre kad se pojavim uvece mrtva umorna forumu moram ujutru da izanaliziram sta sam se sinoc nalupetala:) Broken је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 @Sara Случајно видех да сте ме прозвали.Ни најмање не волим да попујем и да моралишем нити да икога набеђујем,те тако ни Вас,нисам таквих схватања.Само,ова тема ми је бесмислена и изазива огорченост и тугу.Зачарани круг. pojavilo mi se vaše ime na profilu pa rekoh malo da se našalim na konto nekih ranijih komentara. nemojte da me shvatate pogrešno,namera mi nije zla ni najmanje samim prisustvom na ovoj gorkoj i tužnoj temi pokazali ste da se ne osećate prozvanim niti ste prozvani ni vi ni otac Ivan naprotiv takvi ljudi ,koji se trude i koji su u interakciji sa narodom i jesu svetlost svetu mi se ovde (bar ja) opominjemo onih drugih,koji "ne daju života" ni sveštenstvu ni vernicima deluju mi kao neke tekovine prošlih,bezbožnih vremena,za koje je došlo vreme da se iskorene poznajem više dobrih nego loših sveštenika a i dalje oni uslovno rečeno loši uspevaju da isteraju svoje i da nametnu volju ostalima ja mislim da mi ovde o tome pričamo I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Мислим да уопште не постоји незгодно питање. Лоших верника, ђакона, попова и владика има. Али МНОГО више има дивних и добрих верника, ђакона, свештеника и Владика! На сваког једног лошег набројаћу ти најмање тројицу изврсних у свим служабама! И набројаћу ти двадесетак дивних владика, који су чисти Божији дар српском народу, и на стотине предивних свештеника и не зна се ко је бољи од кога!!! Заиста вас не разумем? isti odgovor kao i ocu Aleksandru niko ovde ne proziva te divne ljude,nego one druge,manje divne. to da se žalimo vladikama mi je malo preterano,nisam nikad bila cinkaroš ( ne daj Bože da svedočim nečemu toliko strašnom da bih morala da se obraćam višim instancama) kad mi se pruži prilika reagujem otvoreno i iskreno i kažem na licu mesta šta smatram za negativno a ovo je forum,da malo razmenimo mišljenja, I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Broken Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Ако је следеће питање скретање са теме слободно га игноришите. Мене занима у којој мери је кандидат за свештеника, у годинама кад треба да буде рукоположен, свестан огромне одговорности коју та служба са собом носи ? Сматрам да бивају рукоположени нешто мало по завршетку Богословије. Ако неко други са 20 година промаши професију, види да нешто није за њега кад мало сазри, може да је мења...а овде то баш и није тако лако, чини ми се. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Да ли би ти тако бескомпромисно, одмах и намах, да осудиш ту твоју ногу, или би је чак одсекла, рецимо, после треће-чертврте грешке... или, би, пак, покушала да ту непослушну ногу лечиш, залечиш, све у нади да ћеш је једног дана потпуно излечити од тих гнојних рана... Zasto bi to radila? Pa i bog je Adamu presudio po kratkom postupku, nije ni pokusao da zaleci "bolesnu nogu" nego je na prvi simtom bolesti samo odseko... nema zuti, odma crveni karton... hansbrough and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Ма овде се ради о много већим стварима од "попа који је наплатио 300 евра". СПЦ је као целина у бедном стању. Само што то изгледа већина то тек треба да укапира. Мислим, мене баш брига. Сувише сам матор да би се секирао због тих ствари, гледам у Христа и други ме не интересују. Али за СПЦ неће бити добро никако. Да не знам да су ово размишљања ткз. " пинк " православца помислио бих да читам ткз. " артемита ". По свему судећи сем " артемита " и ови " пинк - новотари " поседују способности достојне једнога џедаја те виде оно што већина не види нити ће видети. То што већина још увек није укапирала да се СПЦ налази у " бедном " стању није одраз њиховог слепила већ замагљеног погледа мањине која је умислила да све види све чује и све зна - те тако и види и чује оно и чега нема. Те сходно томе долази до тако више него жалосног закључка о стању у СПЦ и то ни мање ни више него у " целини ". Разлике између једних и других из дана у дан су све мање - приметне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Zvone, mi smo pink, hipi pravoslavci.Samo nam Niši nedostaje.Razmišljala sam o odeći koja bi nas jasno razdvojila od dark pravoslavaca Grizzly Adams and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 14, 2013 Пријави Подели Написано Јун 14, 2013 Odeca je adekvatna svetskim otpalim popovima koji bi voleli da shljashte poput onih koji si dozvoljavaju da daju dijagnozu SPC. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука