Grizzly Adams Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Па сви би овде били пресрећни да нема и да је све то обична клевета. А ако је тако - где су онда реакције? Што сви нису стали уз оклеветаног брата? Јасно и гласно да се каже - клевета! Није крив и ми сви стојимо уз њега. Али не. Практично се све смуља и не каже се ништа. И шта нормалан човек да закључи из тога? Кад су оклеветали нашег о. Ивана сви смо скочили да га бранимо, бунили се, писали писма новинама. Шта би људи закључили да смо ћутали, сменили га са функције и предали сајт Дејану? Sara" and JESSY је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Фино ви то замишљате као се диже народ и покреће саборе, али то је било доба кад су људи на пијаци расправљали о догматским темама, а какво је стање данас ? А народ су и они монофизитски монаси који су упали на сабор 449. вичући да стреба сећи на пола , оне који деле Христову природу на двоје. Запамтите да су саборе сазивали цареви и да су силом царске власти њихове одлуке спровођене у живот. Зато су са слабљењем и пропашћу Византије престали њихови сазиви. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Je li? Onda smo mi zabludeli u debeloj zabludi. Oblačak proći će. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Да, тада је народ имао утицаја на јерархију. Данас верни народ нико ништа и не пита... Ћути и трпи. А орден св. Саве дајемо Владимиру Путину, Мирославу Мишковићу итд. Па св. Сава је вероватно спремио бејзбол палицу и само чека... JESSY, Анастасија and Sara" је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 More nije oblačak već oblačina. A da će proći, proći će, sve prolazi. Posledice samo ostaju. A one su nekad neizrecive. Mилена КШ је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sara" Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 То је било за прељубницу, не за Синедрион. Нико се овде не "баца камењем на грешника", него ми као верни народ, као Црква, тражимо одговорност и озбиљност. Ако ја клечим и плачем што сам погледао женско или опсовао комшију, онда очекујем бар исту реакцију за много веће ствари. Ово како се сада ради стварно нема смисла. И сви отупљујемо због тога, јер морамо да потискујемо разум ради "мира у Цркви". Па жива бића смо, нисмо роботи. Постоји нека граница... Значи, не може више овако. Некада је народ реаговао бурно, бунио се, расправљао, критиковао... То се сматрало за нормално. Арије је био обичан свештеник, Атанасије ђакон, па су нешто проповедали и народ се диг`о на ноге. Реаговали људи. Па се сазвао Сабор да се питање реши. То је долазило из народа. Нису сабор сазивале старешине зато што су хтели, него што су морали. Што каже песник - "ту кнезови нису ради кавзи, већ је рада сиротиња раја". И онда се питамо и чудом чудимо - што данас немамо велике православне саборе? Па немамо зато што смо се умртвили, што смо отупели, не реагујемо више ни на шта... Лаици морају да се покрену. Свака хијерархија, па и црквена - свидело се то нама или не - по природи ствари одржава status quo. Никада јој не одговара да се "таласа". Није то "непослушност" и "дизање побуне", него једна смирена, разумна и достојанствена реакција на догађаје. Мада неки догађаји заслужују пуно више од смирене реакције. brate Zvonko ala si dobio inspiraciju svaka ti je ka Svetog Petra II Cetinjskog Вера не значи да будеш глуп и наиван, па трпиш свакакве глупости. А најбољи људи нам одлазе из Цркве јер их је блам више од свега... Овај форум је више урадио за углед СПЦ него сви остали заједно. Али "мачка је изашла из џака" што кажу. Тек ћемо о свему да расправљамо. Нисам ја једини који све ово види и мисли, само сам најмање мудар да први кажем. "Budite plemenito iskreni u načinu na koji prilazite raspravi; jer to što kažete isto je što misli i ostatak hipokritičnog sveta, samo što oni to nisu u stanju priznati." Platon Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 I can't go back to yesterday because I was a different person then. Alice in Wonderland Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Незгодан сам кад попијем... (лимунаду) Golub, Sara" and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
florenntina Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Da opet ponovim svoj post od pre neki dan... "Говорећи о Кавасилином христоцентричном хуманизму, оно што непрестано понавља јесте то да је човек биће отворено, створено за живот, да непрестано учествује у животу, да живи, да се развија, да расте, да је у непрестаном динамичном покрету и богаћењу (стр. 90). Обожење је сједињење са Христом, али без ишчезавања, него са испуњењем у Христу, и живљење у пуноћи. Имамо вечну могућност за узрастање и напредовање, за пуноћу живота (стр. 95). Живот значи разрастање човека и учешће, непрестано општење, тј. могућност учешћа и општења све више и више. Само тако човек превазилази своје оквире (стр. 90). Религија, када није реч о живом Богу и живом човеку и њиховом сусрету, постаје идол (стр. 91). Човек је створен за живот, што значи за општење, то јест за љубав. Није створен да се затвори у себе, већ да непрестано превазилази себе дајући све силе своје (стр.93)." Jako lep tekst o jednom Velikom covek i Velikom duhovniku. Ovaj deo, na kome vl. Atanasije cesto insistira, mi se narocito dopada i mislim da je jako korisno da ga se podsecamo u ovim smutnim vremenima kada smo svi podlozni letargiji i pasivnosti. Trebamo se truditi da budemo uvek "budni" i razgranicavati mudro sta je poslusnost, sta "mutavost" a sta zlocin jer relativizovanje stvari je veliki korak ka grehu i promasaju. U tom smislu se slazem potpuno sa Zvonkom. Pozvani smo da reagujemo i slobodno iznosimo zamerke i misljenja. Sve ostalo je licemerstvo i nesloboda. A ljubavi nema bez slobode...Da ne smaram, vl. Atanasije je to mnogo lepse gore objasnio... Sophrosyne and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Ja ne kapiram da su se pojedini svestenici i tzv. laici pronasli u poslednjim dogadjajima i aferama u i oko SPC, ka nekakvi mucenici koje gone i napadaju zbog vere ili sta ti ja znam cega, a ne one koje u javnosti stavljaju na stub srama zbog pojedinaca u samoj Crkvi koji je godinama blate iznutra svojim ponasanjem. Polako bice vremena za pravo mucenistvo i istinsko gonjenje za veru! Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Да, тада је народ имао утицаја на јерархију. Данас верни народ нико ништа и не пита... Ћути и трпи. А орден св. Саве дајемо Владимиру Путину, Мирославу Мишковићу итд. Па св. Сава је вероватно спремио бејзбол палицу и само чека... Ma nije valjda i taj shishmish dobio orden? Pa to mi ni u najludjim snovima ne bi palo na pamet, jel moguce?! Ko mu je dodelio orden, taj zasluzuje orden, i to ne obican, nego poseban sa pravim dijamantima i od platine! To im je plata. Sveti Sava je zasigurno pripremio bezbol palicu, al' modifikovanu! :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Овде постало горе него сама керефека Ивана Ивановића. http://www.youtube.com/watch?v=Q2kkSFHqRfM verum est in beer је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Ma nije valjda i taj shishmish dobio orden? Pa to mi ni u najludjim snovima ne bi palo na pamet, jel moguce?! О да, наравно. И она његова лујка, не сећам се како се зове. Дали људи паре за нешто, ваљда онај храм који нећемо да завршимо до краја света. А Ивица Прасић је добио орден Белог Анђела... Све хришћанин до хришћанина. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Написала сам рат и мир и обрисала. Укратко- не дај Боже да нам И.И. Андрија Шрек и Пеђа цркву хвале. Добро је овако, чим су се раскокодакали мора да им нешто смета , хвала Богу. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 О да, наравно. И она његова лујка, не сећам се како се зове. Дали људи паре за нешто, ваљда онај храм који нећемо да завршимо до краја света. А Ивица Прасић је добио орден Белог Анђела... Све хришћанин до хришћанина. Pa znas sta, to je i sve sto mogu da dobiju... sto kazu Sveti spisi- ako ne preume. Gordana . је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Јун 12, 2013 Пријави Подели Написано Јун 12, 2013 Написала сам рат и мир и обрисала. Укратко- не дај Боже да нам И.И. Андрија Шрек и Пеђа цркву хвале. Добро је овако, чим су се раскокодакали мора да им нешто смета , хвала Богу. А тко су последња двојица? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука