Grizzly Adams Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 9 minutes ago, Paradoksologija рече Pritom su se za neke konkretne stvari upravo žene praktično organizovale - ali kao zajednica, solidarno, a ne na individualnom nivou - pa skupile novac, otvorile sigurne kuće i savetovališta za žrtve, zalagale se da se nasilje u porodici stavi van zakona, i dalje se zalažu da se ozbiljno shvata i kažnjava. Što je teško kad je čitava kultura ogrezla u nasilje kao dokaz da si baja, pa su mnogi policajci među poznatim nasilnicima u sopstvenim porodicama koje niko ne dira. А кад је то насиље било "по закону"? Истовремено, жене се залажу за бесмислене законе које нормалне мушкарце онемогућавају да се боре против насиља и иду на руку насилницима. Феминисти покушавјау да наметну некакву "кастрирану културу", ваљда замишљају да ако "уклоне узроке насиља" свет ће одједном постати Дизниленд где ће све сви држати за руке и играти на цвећу... Не разумеју да ће свет увек бити зло место. И да природна мушка "агресивност" има своју позитивну улогу на том свету - да се том злу супротстави. Јер другог решења нема. Бар не док не дође Газда. Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 17 minutes ago, Дијана. рече Nemaju svi tatu i brata spremnih da ih zastiti. Ali svaka žena ima nogu koju može da plasira po sred familije tako da stvar je stava i karaktera.Treba valjda prvo da zna sama sebe da štiti. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 3 minutes ago, Paradoksologija рече Pritom su se za neke konkretne stvari upravo žene praktično organizovale - ali kao zajednica, solidarno, a ne na individualnom nivou - pa skupile novac, otvorile sigurne kuće i savetovališta za žrtve, zalagale se da se nasilje u porodici stavi van zakona, i dalje se zalažu da se ozbiljno shvata i kažnjava. Što je teško kad je čitava kultura ogrezla u nasilje kao dokaz da si baja, pa su mnogi policajci među poznatim nasilnicima u sopstvenim porodicama koje niko ne dira. Kod nas u Bosni to je uglavnom uticaj stranih organizacija koje su osnazile NVO sektor, zene se zaista organizovale, ali i soc.radnici, u BL je sigurna kuca napravljena kao projekat NVO, (kao i skloniste za djecu, i komuna za lijecenje narkomana, izmedju ostalog). Medjutim taj socioloski aspekt, stereotipi, predrasude, su tako jaki, da policija ni iz daleka ne postupa tako kako ti zakoni nalazu. Sabotiraju. Bez jednog cijelog sistema prevencije, pocevsi od ucenja komunikacije i neagresivnog rjesavanja konflikta KOD UCITELJICE, preko osnazivanja, ekonomskog, pa onda psiholoskog, pa zalaganja suda, da se stvarno sprovodi zastita, kao i kazne, sve ce to ici sporo i vise na individualnom nivou. U svemu tome promjena kulturnih obrazaca, vaspitanje, skola je kljucna. Soc.radnik u skoli (moja mantra). Augustinus је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 Управо сада, Kratos рече Ali svaka žena ima nogu koju može da plasira po sred familije tako da stvar je stava i karaktera.Treba valjda prvo da zna sama sebe da štiti. E moj bratac, takve zene niko ni ne maltretira. Maltretiraju se 'zrtve po karakteru'. Dokazano psiholoskim studijama. Prije stotinjak godina, ili barem 60, jedna takva hajduk-zena je rekla svom muzu, uzevsi sjekiru 'takni me i zaklacu te'. NIkad je nije udario. Ona se nije mislila razvoditi, niti je razvoda tad bilo. Ja sam i rekla u prvom postu, da se obrasci odnosa uspostavljaju jos u vezi. Postoji eksplicitni ili implicitni dogovor da je nasilje, ili nije, dozvoljeno. Sanja Т., АлександраВ, Natasa. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 11 minutes ago, uros рече Ima tu i ovoga: Obrazovanje i inteligencija nisu u obrnutoj korelaciji sa pojavom bracnog nasilja. Mnogo ima nasilja medju obrazovanim, bogatim svijetom, gdje klasicne teorije frustracije kao izvora agresivnosti i kulturoloskog uticaja ne piju vodu. Nasilnici su mnogi fizicki radnici, ali i mnogi profesori univerziteta, doktori, inzinjeri i sl. aliluja, ВИЛМА and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 19 minutes ago, Grizzly Adams рече Само што ти тај образац не можеш да промениш. Могу и ја да закључим да Бред Пит изгледа боље од мене, али је то потпуно небитан податак. Ако прочиташ шта сам претходно написао, мој став је десет пута више ЗА жене и ЗА женска права него твој. Ево сад, претпоставимо да нека жена - жртва насиља у породици, чита ову нашу расправу. Шта ће практично закључити из твог писања? Ништа... Само је збуњујете и подстичете да измишља некаква оправдања за насилника. А шта може да види из мог писања? Get the f**k out! Практично. Конкренто. Решење. Одмах. Иди одатле и не враћај се никад. Насилника сам осудио без икакве дискусије. Јер ту нема шта да се дискутује. ОДЛАЗИ ОДАТЛЕ. Ali ti brate samo projektujes svoje stavove i svoje osobine. Ne mozes da shvatis da postoje takvi muskarci, i da postoje takve situacije, strasne situacije. Ti zelis da osnazis i ohrabris, i to je ispravno. Previdio si sta sam napisala u prvom postu i prvom mom komentaru: Nemojte da mislite da se to nece desiti, nemojte oprostiti prvi samar, i jasno to stavite do znanja jos u vezi. Znam vise primjera takvih porodica, gdje otac zlostavlja zenu, djecu, i sve njih, i kad djeca odrastu. Strah je cudo. Troje odraslih ljudi nisu u stanju da se usprotive, da ga samelju, da ga prijave... Jedno od to troje odraslih je student socijalnog rada. Na sugestiju da treba prijaviti, kaze, 'on ce nas pobiti' Sta kazes na to. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 22 minutes ago, Ayla рече Mislim da prvenstveno žena treba da štiti sebe. Sigurna sam da ista ona bi pokazala snagu da zaštiti svoje dijete...isto mora pokazati da zaštiti sebe. Draga Ajla, upravo ima zena, i one su najvise zlostavljane, koje nisu u stanju da zastite ni sebe ni djecu. Nisu. 'zrtve po karakteru'. Znam da ti je tesko da to shvatis tj.prihvatis, ali je tako. Sve sto sam pisala ovde su uglavnom zapazanja o stvarnim dogadjajima i stvarnim porodicama, uz malo teoretskih objasnjenja. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 5 minutes ago, Дијана. рече Draga Ajla, upravo ima zena, i one su najvise zlostavljane, koje nisu u stanju da zastite ni sebe ni djecu. Nisu. 'zrtve po karakteru'. Znam da ti je tesko da to shvatis tj.prihvatis, ali je tako. Sve sto sam pisala ovde su uglavnom zapazanja o stvarnim dogadjajima i stvarnim porodicama, uz malo teoretskih objasnjenja. Zašto misliš da mi je teško shvatiti...ili prihvatiti? ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 Shvatiti u smislu prihvatiti, jer si prije toga izvela zakljucak da bi svaka majka zastitila dijete. Ne, ne bi. Ne moze. NIje u stanju, dijete 'stiti nju'. Neke se razvedu bukvalno kad djeca odrastu i ohrabre ih da se razvedu. Jednostavno, u ovakvim emocionalno zaokupljujucim temama ljudi uvijek projektuju svoju prirodu, otuda generalizacije... ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 Uzela si za primjer "neke". Ja se pitam, da li su te neke uopšte majke? Dozvoliti sebi takav život, i na kraju izaći iz svega nakon podrške djeteta, je slabost, a žrtve su ne ona, već njena djeca. Svaka od nas ima urođenu potrebu da brani i osigura svoj porod. Samo one koje idu linijom manjeg otpora, spremne su žrtvovati svoj porod, mira radi. Ja nisam govorila oslanjajući se na teoriju. Baziram se na iskustvo, kako svoje, tako i iskustvo okruženja. Ne žalim i ne opravdavam one koji trpe jer ne može drugačije. 22 minutes ago, Дијана. рече Na sugestiju da treba prijaviti, kaze, 'on ce nas pobiti' Sta kazes na to. ...i treba trpiti jer neko prijeti? Postoje (bar) dva načina. Ili vezati, ili liječiti. Za oba postoje službe koje su obavezne da urade svoj posao. Ako ne pomognu one... neka pomognu sami sebi. Biću surova ako nastavim, jer rekoh već, ne podržavam liniju manjeg otpora. ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 21 minutes ago, Дијана. рече Bez jednog cijelog sistema prevencije, pocevsi od ucenja komunikacije i neagresivnog rjesavanja konflikta KOD UCITELJICE, preko osnazivanja, ekonomskog, pa onda psiholoskog, pa zalaganja suda, da se stvarno sprovodi zastita, kao i kazne, sve ce to ici sporo i vise na individualnom nivou. U svemu tome promjena kulturnih obrazaca, vaspitanje, skola je kljucna. Soc.radnik u skoli (moja mantra). Ма све светске проблеме решиће учитељице... 12 minutes ago, Дијана. рече Ali ti brate samo projektujes svoje stavove i svoje osobine. Ne mozes da shvatis da postoje takvi muskarci, i da postoje takve situacije, strasne situacije. Само ти објашњавам да те ситуације феминизам и социјала не могу да реше. Решава песница у главу. 14 minutes ago, Дијана. рече Znam vise primjera takvih porodica, gdje otac zlostavlja zenu, djecu, i sve njih, i kad djeca odrastu. Strah je cudo. Troje odraslih ljudi nisu u stanju da se usprotive, da ga samelju, da ga prijave... Jedno od to troje odraslih je student socijalnog rada. Na sugestiju da treba prijaviti, kaze, 'on ce nas pobiti' Sta kazes na to. Проблем је што сте се ви женске деценијама трудиле да нормалним и разумним мушкарцима одузмете свако средство да се супротставе злу. И тиме чините услугу таквим мајмунима јер они знају да нико не сме да им се супростави. На једног таквог идиота има бар сто нормалних мушкараца који би били спремни да помогну. Ал` сте има одузели могућност... Уздате се у учитељице и "институције". Знаш како инстутиције "помажу"? Дођу на увиђај да усликају леш. Комшија може да помогне, ал` њега смо кастрирали. Међуљудска одговорност и солидарност је уништена, јер природна контрола насиља је управо мужевност, јунаштво. У ствари оно што вам се свиђа код мушкараца. Спутавањем мужевности ви хоћете да потпуно растурите природну људску заједницу и могућност да људи сами уређују и решавају односе. Све би да пренесете на "институције" - које су безличне и незаинтересоване. А тако се уништава друштво. Јелена011 and Аурор је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 27 minutes ago, Grizzly Adams рече Проблем је што сте се ви женске деценијама трудиле да нормалним и разумним мушкарцима одузмете свако средство да се супротставе злу. И тиме чините услугу таквим мајмунима јер они знају да нико не сме да им се супростави. На једног таквог идиота има бар сто нормалних мушкараца који би били спремни да помогну. Ал` сте има одузели могућност... Да, у Србији је то сигурно случај. Хајде да видимо пример земље у којој су жене заиста спровеле "кастрацију". На пример Холандија. "Кастрирани" мушкарци и нема насиља ни близу као на "мужевном" Балкану. Дакле? То је зато што нема рата против дроге? P. S. Наравно да нико није кастриран, већ се мушкост не исказује кроз агресивност као на Балкану. Само користим Гризлијеву терминологију. Ronald and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 14 minutes ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече То је зато што нема рата против дроге? Па кад су сви надувани... Кратос and Ronald је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Октобар 25, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 25, 2016 Spoiler 2 hours ago, ☺︎ Juan ☺︎ рече Не можеш, на пример, кривити депресивног човека што је депресиван. Ako moze starac Tadej, to je onda legitiman potez. ...mali intermeco u temi... Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 26, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 26, 2016 11 hours ago, Grizzly Adams рече Ма све светске проблеме решиће учитељице... Само ти објашњавам да те ситуације феминизам и социјала не могу да реше. Решава песница у главу. Проблем је што сте се ви женске деценијама трудиле да нормалним и разумним мушкарцима одузмете свако средство да се супротставе злу. И тиме чините услугу таквим мајмунима јер они знају да нико не сме да им се супростави. На једног таквог идиота има бар сто нормалних мушкараца који би били спремни да помогну. Ал` сте има одузели могућност... Уздате се у учитељице и "институције". Знаш како инстутиције "помажу"? Дођу на увиђај да усликају леш. Комшија може да помогне, ал` њега смо кастрирали. Међуљудска одговорност и солидарност је уништена, јер природна контрола насиља је управо мужевност, јунаштво. У ствари оно што вам се свиђа код мушкараца. Спутавањем мужевности ви хоћете да потпуно растурите природну људску заједницу и могућност да људи сами уређују и решавају односе. Све би да пренесете на "институције" - које су безличне и незаинтересоване. А тако се уништава друштво. Sad tek vidim zasto se raspravljas sa mnom. Svrstao si me u grupu 'feministkinje'. Kolosalni promasaj, da se okoristim rabljenim a tacnim izrazom. Na ovakvu raspravu dalje necu odgovarati. Molim te da me izostavis iz price sa 'kastriranjem, pesnicama u glavu, pistoljima pod grlo' i sve u licnom obracanju, gdje ja pricam o opstim stvarima koje uopste nemas interesa da cujes, cak niti kad ti neko drugi (kao npr.Huan) ukaze na to. Sto se tice institucija, ti zivis u drzavi u kojoj institucije itekako funkcionisu, policija, sud koji nalaze mjere i stvarno stiti djecu i porodicu. Pocevsi od soc.radnika u skoli sto je prevencija. Za sprdnju na racun uciteljice nemam komentar. To sam samo spomenula kao doba kod uciteljice, kad treba djelovati, a pozeljno je u vrticu. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука