Jump to content

SPC: Treba zabraniti abortus

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 4. 6. 2013. at 15:47, Odahviing рече

Tehnički kada abortiraš ti ne ubijaš čoveka, jednostavno je isto kao da recimo prst odsečeš, samo u većni sločajeva bez trajnih oštećenja (što kad dsečeš prst nije slučaj)

Ja mislim da svako ima pravo da sa svojim telom ima pravo da radi šta hoće. Sa druge strane što smatram da je sasvim nepotrebno vršiti takve stvari i kada bih imao neki uticaj i ja bih apelovao da se ne radi sem kada nema drugog. Ali opet ne mogu i neću da zabranjujem nekome da sa svojim telom radi šta got hoće. 

Ako pustis da se taj u zeni zaceti zivot razvije, `oce li zena da rodi paradajz ili coveka?

To sto raste i razvija se nije zenino telo, niti je njegov deo, nego sasvim drugi organizam, drugi covek, kome majka - gle cuda - sluzi kao oslonac i izvor zivota, kao hranitelj i odbrana od svih losih uticaja, dok god ne bude dovoljno jak da moze da izadje u ovaj svet.

I inace, kad razmislis lepo - pa i prst se ne sece tek tako, nego samo ako je toliko bolestan da ne moze da se leci, a preti da smrtno ugrozi ostatak organizma. A jedan ceo ljudski zivot koji treba da se razvije u telu majke, ne tretira se danas ni kao ovaj prst, a kamoli nesto bolje od toga.

I uopste, po pitanju abortusa vlada jedna tako pakleno lukava zamena teza, da je to prosto neverovatno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2013. at 19:44, obi-wan рече

Ako pustis da se taj u zeni zaceti zivot razvije, `oce li zena da rodi paradajz ili coveka?

To sto raste i razvija se nije zenino telo, niti je njegov deo, nego sasvim drugi organizam, drugi covek, kome majka - gle cuda - sluzi kao oslonac i izvor zivota, kao hranitelj i odbrana od svih losih uticaja, dok god ne bude dovoljno jak da moze da izadje u ovaj svet.

I inace, kad razmislis lepo - pa i prst se ne sece tek tako, nego samo ako je toliko bolestan da ne moze da se leci, a preti da smrtno ugrozi ostatak organizma. A jedan ceo ljudski zivot koji treba da se razvije u telu majke, ne tretira se danas ni kao ovaj prst, a kamoli nesto bolje od toga.

I uopste, po pitanju abortusa vlada jedna tako pakleno lukava zamena teza, da je to prosto neverovatno...

А знаш ли да већина ембриона бива уништено пре него што жена сазна да је трудна? Зашто их онда црква не третира као људе?

P.S.

Ја сам против абортуса осим у пар изузетака, само се не слажем нимало са тим аргументом око почетка живота.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ех када би имали само мало више слуха да чујемо и мало више љубави и вере...Једно могу поделити са вама, знам особу која читав живот тугује за батом или секом коју су њени родитељи ''одбацили'' на овај начин. Опитно је као дете осетила која топлина излази из мајчиног стомака, каква ношена  радост у души детета које је тек закорачало у живот, када је сазнала да је мајка у благословеном стању. . А онда једног дана хладноћа, страшна хладноћа зрачи из њој те најмилије особе, мајке, која је такође тешко пропатила кроз живот, након тога. Велика је њена бол и патња, која се са годинама увећава, не само за бебом већ и због њених родитеља, бригом, са чим ће отићи из овога живота.  Да нам Господ свима дарује познање и покајање.

Подели на овим сајтовима

Ja ne razumijem kakva ovolika polemika oko toga? Pa normalan čovjek, n+bio on vjernik ili ateista zna da je abortus ubistvo! Ko normalan je za ubistvo? Ponavljam-normalan? Sad da li se razvija iz ćelije, iz ovog ili onog- uopšte se ne razumijem u biologiju,  razvija se živo biće, beba, dijete koje je jednog dana čovjek, kao svi mi... Kako bismo se mi osjećali kada bismo npr. saznali da su nas majke možda htjele pobaciti? Vjerujem da bi se onda i pristalice abortusa zapitale o nekim stvarima...

"Данашњи људи не мисле о вечности. Нису схватили дубљи смисао живота. Нису никада осетили оне друге, небеске радости."

Старац Пајсије Светогорац

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2013. at 19:54, Juan Valdez рече

А знаш ли да већина ембриона бива уништено пре него што жена сазна да је трудна? Зашто их онда црква не третира као људе?

Znaš kako se ono kaže...što je dopušteno Bogu nije volu.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2013. at 20:23, Midrash рече

Pa znaš kako, Bog je stvorio, može i da prekine...Čovek nije tvorac - ne daje život, nema pravo ni da ga uzme.

Али пази, ово што се дешава није неко прекидање ту и тамо, него је редовна појава. Као киша или снег. Разумеш?

И није мени то аргумент за абортус, већ рекох да сам начелно против истог, већ се само питам зашто се и ти мали људи-ембриони не третирају као људи? Ето, већина је толико интелектуално лења да чак ни не знају за тај податак, а камоли да се нешто посебно потресају.

Подели на овим сајтовима

Већина људи умире па не легализујемо убиство.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Izvini, o cemu pricas?

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2013. at 19:44, obi-wan рече
I inace, kad razmislis lepo - pa i prst se ne sece tek tako, nego samo ako je toliko bolestan da ne moze da se leci, a preti da smrtno ugrozi ostatak organizma. A jedan ceo ljudski zivot koji treba da se razvije u telu majke, ne tretira se danas ni kao ovaj prst, a kamoli nesto bolje od toga

Pa i ja to kažem ni ja ne bih niti sekao prst niti išao na abortus, ali nemogu naše želje i naši stavovi da odlučuju iza druge ljude, tako pustimo svakog da odluči šta želi.

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2013. at 20:17, Midrash рече

Znaš kako se ono kaže...što je dopušteno Bogu nije volu.

Dobro, nije to do Boga nego do prirodnih okolnosti.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2013. at 15:30, Срђан Шијакињић рече

Зашто би уопште било "назадно" и "талибански" залагати се за забрану абортуса, осим из медицинских разлога? Како се уопште родила идеја да је то назадно, не знам којим сулудом логиком се дошло до тога да је залагање за право на живот сваког човека назадно.

Nije to neka ideja... samo konstatovanje da kad pogledaš unazad vidiš određene tendencije u regulisanju te materije i vidiš da se ide u određenom pravcu (napred)...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 4. 6. 2013. at 20:33, Odahviing рече

tako pustimo svakog da odluči šta želi 

Ne može se vise tolerisati ubijanje čeda u svojoj posteljici, osim u slučajevima kada se to ubistvo vrši iz medicinskih razloga.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...