Grizzly Adams Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Žene imaju slobodu da prekinu svoju trudnoću... ti želiš da im tu slobodu ukineš nametanjem nekakvog ugovora za koji one nikada nisu dale svoju saglasnost. Наравно да су дале сагласност када су добровољно ступиле у сексуални однос, исто као и отац. И немају сада да прекину "своју" трудноћу јер то није "њихова" трудноћа, већ живот једне нове особе. I tu si već demonstrirao da "pravo na život" kao i sva naša prava i slobode nisu apsolutne i bez izuzetaka... već da zavise od potreba i interesa društva, vrednosnih sudova, itd... Није ту ништа релативно, већ се ради - као и увек - о проблему насиља. Код силовања важи она твоја примедба изнад - да неко "није дао своју сагласност". То је етички веома тешка ситуација, али жена онда може да одлучи о томе. Плус што би силоватељ у том случају требало да буде оптужен и за убиство. Naprotiv, kad rešite taj problem, onda ćete mnogo lako da zabranite abortus... do tada se realno zalažete za to da i pojedincima i društvu napravite ogromne probleme iz razloga što vas boli tiba kad pomislite na nešto... Немам намеру да забрањујем абортус, то је контрапродуктивно и неизводљиво у пракси. Само би волео да људи буду мало одговорнији и зрелији и да схвате да неке ствари нису "за зезање". Не можемо вечито да будемо тинејџери без обавеза и одговорности. Аурор, Срђан Шијакињић and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Precesto ponavljam ali ako su za tebe jedan i jedan dva,mora biti i za druge,sa tim sto je abortus mnogo ociglednije od ove jednostavnog sabiranja. Ocajno lose pretpostavljas, mesajuci babe i zabe. Ako je za mene neka pesma lepa, ne mora biti i za tebe. Ako je za mene nesto san, ne mora biti i za tebe. Ako je za mene neka osoba prijatelj ne mora biti i za tebe. Kod abortusa nem nista ocigledno jer nema jasnog egzaktnog definisanja kada pocinje zivot jedne svesne osobe koja postoji u periodu trudnoce. Svako ko kaze da mu zivot pocinje zacecem - jednsotavno to je samo tvoj stav. Neko drugi moze da kaze da zivot pocinje izlaskom iz materice, treci moze da kaze da zivot pocinje kada se formiraju prvi organi. Jednostavno to nije egzaktna matematika, a vi pokusavate da pravite od toga 1 i 1 jednako je dva. Sto jednostavno nije tacno. Ja sam sposoban to sebi da priznam, ne znam da li si ti.. Ne znam ja jednostavno od tebe nisam nijedan stav video za sad da si rekao e ja tako mislim,nego je bilo ja tako mislim,pa se onda preoblacis u odelo ateiste,geja,cak norisa da bi rekao ali oni mozda imaju problem sa tim kako ja razmisljam. Ti imas veliki problem sa osudjivanjem i kategorisanjem ljudi npr - ateisti razmisljaju tako i tako, i moraju da razmisljaju tako i tako, vernici razmisljaju tako i tako i moraju da razmisljaju tako i tako. Nadji malo moralnog i intelektualnog integriteta budi covek na svoju ruku, a ne da ti stav slichnih diktira kako da razmisljas. Ti hipoteticki da nisi krsten i da treba da to obavis,ja kontam da bi rekao pa da vernik sam i treba da se krstim ali zapitajmo se kako cu okolini koja nije religioznih ubedjenja objasniti taj licni cin,oni ne veruju u to,njima je krstenje nesto bezveze itd itd itd. Karikiram,ali nadam se da sam jasan sta hocu da kazem. U svakoj stvari polazis a sta ce neko drugi reci. Silno gresis sinko. Ne polazim od toga sta ce drugi reci, nego polazim od toga sta su tudja prava. Naprimer odluka o mom krstenju je apsolutno moje pravo kao i moje religijsko ubedjenje i savrsheno me ne zanima sta ce drugi reci. Ja ne polazim od toga sta ce drugi reci nego uvazavam tudje pravo na drugacije misljenje posebno kod stvari koje nisu 1+1=2. Ti sa druge strane oces svima da nametnes tvoje jednoumlje. Ja ne volim to da radim, ja volim da postujem razlicite stavove povodom razlicitih pitanja. Dovoljno sam razlicitih stavova upoznao u zivotu i svaki ima svoje pozitivne i negativne argumente zasto da i zasto ne. A ono budi hrabar se odnosi da jednostavno ili budes neko ko ce iznositi svoj stav ma kakav god bio i ko nece se kriti iz "a sta bi rekli ovi ili oni". Moj stav je jasan, protiv sam abortusa ali sam i protiv zabrane abortusa. Drugim recima protiv sam toga da moja zena abortira ali sam i protiv zabrane da joj neko zabrani to da uradi ako hoce. Kapisko? Takodje je moj stav da abortus nije isto sto i cedomorstvo. Inace otkad sam ovde vecina poruka ti je bila onakva da je se ne bi zastideo ni pravo okoreli ateista,koji da crkva kaze "dobar dan" bi je prozivao i govorio da nije dobar dan. Navedi mi jednu poruku koja je protivna crkvenom ucenju?... Problem je sto ti izjednacavas gradjanska prava sa religioznim stavovima, to je tvoj veliki problem ne kapiras http://en.wikipedia.org/wiki/Separation_of_church_and_state ti kao i svaki drugi etnofilista izjednacavas crkvu sa nacijom i drzavom.... Nije tuzno sto ja vidim u svetu to lose,tuzno je sto je to zaista tako. I napisao sam da u pogledu toga jeste takav,nema potrebe izvrtati reci i baviti se demagogijom. U svetu ima loseg ali ima i dobro, a kada ti kompletan svet opises kao "jadan"... to je vec tuzno. Sto se borbe protiv abortusa tice,naravno da je prvo da svi koji su protiv to ne dozvoljavaju,da li zene,da li muskarci. Ali treba stati na rep stvarima i realnostima gde izvrsiti abortus je nesto najnormalnije,naprosto odes kao kod zubara koji ti sastruze karijes,ovde odes kod lekara koji ti izvrsi abortus i svima lepo. Sto za mene nije normalno ne mora da znaci da nije za druge. Ne znam sta ti tu nije jasno? Moja majka je isto izvrsila abortus,nazalost i ne mogu reci koliko mi je zao i krivo.Koliko puta sam se zapitao mnoge stvari,ali eto. Jel si joj rekao da mislis da je ubica? Posto - to mislis. Sam si rekao. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Nisam ja ništa ispitivala.A leba ti šta je ovde naivno.Većina ovdašnjih hrišćana su postali hrišćani u kasnijim godinama.Kad su bili mlađi sigurno nisu imali baš hriščanski pogled na život pa samim tim čisto sumnjam da su u brak ušli nevini.A sad bi da savetuju mlade da se ne upuštaju u odnose pre braka.a.Treba ih savetovati da ne menjaju parnere i da se zaštite od bolesti i neželjenog začeća,a ne da se suzdržavaju od seksa, pgotovo ako su u dužoj vezi ili žive zajedno. To me podseti na onaj članak s druge teme gde Dina Čolić sad kad je u penziji savetuje žene da ne treba da jure posao nego da budu smerne domaćice i da ih karijera uništava.A dok je ona bila mlada jurila je i karijeru i pokazivala noge na televiziji,sad kad je sve to prošlo i ona ostarila,setila se da savetuje. А у крајњој линији мислим да је бесмислено некога саветовати по том питању, јер да би се неко одлучио на такав начин живота којим се одриче не само потребе/ задовољства како год, већ се и издваја донекле од околине и креће једним знатно тежим путем грађења односа са другима (рецимо, колико је тешко уопште ући у нову везу ако смо на старту свесни да не желимо да имамо однос док не будемо сигурно да волимо ту другу особу, а притом имамо 28 лупам година, и треба да кажемо неком "е извини јесте да је прошло 3 месеца, али ја нисам баш сигуран да те волим, па оно..." ; о уздржавању пре брака да и не говорим) мора да осети јак разлог за то, да добро размисли о свему и тек онда да крене туда као израз најинтимније одлуке... Шта ту вреде нечије речи и савети... Највише што може да се каже, по мом мишљењу, је дођи и види, и кад видиш целу причу, заузећеш став по свим питањима, па и по том... Анастасија је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Опрости ми ако банализујем, али то ми стварно није намера : само ми реци каква је суштинска разлика (осим што нам је потребан јачи стомак да бисмо то урадили) између абортуса и убиства тек рођене бебе (прејаком анестезјом рецимо или на неки такав "чист" и безболан начин) за које нема места у сиротишту и која због тога "прави проблем друштву"? Već rekoh da su ti kriterijumi arbitrarni... i nisam to napisao braneći neku filosofsku ideju... neki suštinski i apsolutno primenjiv kriterijum, već čisto praktično - staviš na jednu stranu vage to da će pojedinci da budu malo srećniji ako zabraniš abortus (i to ne baš mnogo) a na drugu stranu to da će pojedinci da budu mnogo nesrećni, da ćeš imati gomilu nelegalnih abortusa, troškove policije, suda, zatvora, loše urađene abortuse sa trajno uništenim reproduktivnim sposobnostima žena i drugim zdravstvenim problemima, žene koje napuštaju školovanje zbog toga i na taj način "gube budućnost", pa samim tim ugrožavaju "budućnost" svoje dece... ... ... i odluka se sama nameće... Jedan misaoni eksperiment: sqny and drvce је реаговао/ла на ово 2 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рилски Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 @@Анастасија, Има се обавеза да се укаже шта је исправно а шта не .. А не .. ''просто научити децу да баратају куртонима'' То на конто ''промашивања теме'' ... Дакле као што их учиш да буду поштени, да буду добри другари, да не ''дувају'', да се не дрогирају.. тако их треба учити и ДА СЕ УЗДРЖАВАЈУ ..! Е сада ,да ли ћемо их и коликио научити то је друга ствар .. Али имамо обавезу ДА ИХ ТОМЕ УЧИМО .. Али авај .. и ми се поросто ''устручавамо'' да не кажем стидимо да поменемо коју против СЕКСУАЛНОГ ОДНОСА ... који је проитом ПОГУБАН за НЕЗРЕЛУ ЛИЧНОСТ ... . Многи од нас се плаше да кажу нешто против раних сексуалних односа... А прича о наивности ... пази сада, наивно је твоје веровање да већина младих има ране сексуалне односе .. НЕМА .. Има ЖЕЉУ да то чини .. Али је реализација веома мала.. међутим и на нашу жалост ... и ово се мења у корист негативне стране... а последице видимо .. Проблем је што не умемо да дигнемо глас против тога јер и сами робујемо својој промењеној свести која нам дошаптава да су рани - необавезни сексуални односи просто ''обавезна ствар'' и нешто против чега нити може нити сме нити има вајде борити се .. الحرية أو الموت Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Наравно да су дале сагласност када су добровољно ступиле у сексуални однос, исто као и отац. И немају сада да прекину "своју" трудноћу јер то није "њихова" трудноћа, већ живот једне нове особе. Samo što fetus nije osoba... već "potencijal" da bude osoba. Није ту ништа релативно, већ се ради - као и увек - о проблему насиља. Код силовања важи она твоја примедба изнад - да неко "није дао своју сагласност". То је етички веома тешка ситуација, али жена онда може да одлучи о томе. Плус што би силоватељ у том случају требало да буде оптужен и за убиство. Relativizuješ prava fetusa... tj. ukidaš mu prava za koja si već rekao da mu pripadaju, a iz razloga za koje se fetus (ukoliko mu dodeliš subjektivitet kao što činiš) ne može nikako kriviti ni kazniti. Немам намеру да забрањујем абортус, то је контрапродуктивно и неизводљиво у пракси. Само би волео да људи буду мало одговорнији и зрелији и да схвате да неке ствари нису "за зезање". Не можемо вечито да будемо тинејџери без обавеза и одговорности. Tu se potpuno i apsolutno slažemo. Mislim da sam već napisao da je ovo svakako veoma kompleksna i teška tema u kojoj svakako stvari nisu crno-bele... a nisu ni za zezanje... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Već rekoh da su ti kriterijumi arbitrarni... i nisam to napisao braneći neku filosofsku ideju... neki suštinski i apsolutno primenjiv kriterijum, već čisto praktično - staviš na jednu stranu vage to da će pojedinci da budu malo srećniji ako zabraniš abortus (i to ne baš mnogo) a na drugu stranu to da će pojedinci da budu mnogo nesrećni, da ćeš imati gomilu nelegalnih abortusa, troškove policije, suda, zatvora, loše urađene abortuse sa trajno uništenim reproduktivnim sposobnostima žena i drugim zdravstvenim problemima, žene koje napuštaju školovanje zbog toga i na taj način "gube budućnost", pa samim tim ugrožavaju "budućnost" svoje dece... ... ... i odluka se sama nameće... Jedan misaoni eksperiment: Уопште не спорим да је забрана лоша идеја, мада ни не тврдим, не знам просто да ли би више живота била уништено, што одраслих што дечјих, са или без забране... Добар је видео, ко је лик који прича? Само што је добар одговор на идиотски аргумент против абортуса... Као да је штета само ако се абортира нобеловац, а скроз је океј ако се абортира шефица смене у Волмарту. Golub је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ljubodrag Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Mislim da bi Crkva pre svega trebala da poradi na sopstvenom autoritetu i kredibilitetu ako hoće da misionari i spasava ljude. Срђан Шијакињић and obi-wan је реаговао/ла на ово 2 “If you can't, you must. If you must, you can.” A.R. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Samo što fetus nije osoba... već "potencijal" da bude osoba. Ako pustiš da stvari idu svojim tokom biće. Ali fora je što svakako ne možeš reći da je fetus čovek, a opet - nije da je baš ništa, ili neoplođena jajna ćelija... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Ako pustiš da stvari idu svojim tokom biće. Svoj tok podrazumeva nezivestnost, pa i spontani pobacaj. Lekari prate kako se odvija trudnoca da stvari ne bi otisle svojim tokom i kada se roditelji nadaju i zele decu. Smatram da je u redu umesati se i omoguciti plodu da opstane i ne pustiti ga da ide svojim tokom (pozeleo da se samoubije iz perspektive onih koji ga tretiraju kao osobu ili "vec zaceto dete"). Sloboda roditelja ispred slobode fetusa je moj stav. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Ocajno lose pretpostavljas, mesajuci babe i zabe. Ako je za mene neka pesma lepa, ne mora biti i za tebe. Ako je za mene nesto san, ne mora biti i za tebe. Ako je za mene neka osoba prijatelj ne mora biti i za tebe. Kod abortusa nem nista ocigledno jer nema jasnog egzaktnog definisanja kada pocinje zivot jedne svesne osobe koja postoji u periodu trudnoce. Svako ko kaze da mu zivot pocinje zacecem - jednsotavno to je samo tvoj stav. Neko drugi moze da kaze da zivot pocinje izlaskom iz materice, treci moze da kaze da zivot pocinje kada se formiraju prvi organi. Jednostavno to nije egzaktna matematika, a vi pokusavate da pravite od toga 1 i 1 jednako je dva. Sto jednostavno nije tacno. Ja sam sposoban to sebi da priznam, ne znam da li si ti.. Ti imas veliki problem sa osudjivanjem i kategorisanjem ljudi npr -ateisti razmisljaju tako i tako, i moraju da razmisljaju tako i tako, vernici razmisljaju tako i tako i moraju da razmisljaju tako i tako. Nadji malo moralnog i intelektualnog integriteta budi covek na svoju ruku, a ne da ti stav slichnih diktira kako da razmisljas. Silno gresis sinko. Ne polazim od toga sta ce drugi reci, nego polazim od toga sta su tudja prava. Naprimer odluka o mom krstenju je apsolutno moje pravo kao i moje religijsko ubedjenje i savrsheno me ne zanima sta ce drugi reci. Ja ne polazim od toga sta ce drugi reci nego uvazavam tudje pravo na drugacije misljenje posebno kod stvari koje nisu 1+1=2. Ti sa druge strane oces svima da nametnes tvoje jednoumlje. Ja ne volim to da radim, ja volim da postujem razlicite stavove povodom razlicitih pitanja. Dovoljno sam razlicitih stavova upoznao u zivotu i svaki ima svoje pozitivne i negativne argumente zasto da i zasto ne. Moj stav je jasan, protiv sam abortusa ali sam i protiv zabrane abortusa. Drugim recima protiv sam toga da moja zena abortira ali sam i protiv zabrane da joj neko zabrani to da uradi ako hoce. Kapisko? Takodje je moj stav da abortus nije isto sto i cedomorstvo. Navedi mi jednu poruku koja je protivna crkvenom ucenju?... Problem je sto ti izjednacavas gradjanska prava sa religioznim stavovima, to je tvoj veliki problem ne kapiras http://en.wikipedia.org/wiki/Separation_of_church_and_state ti kao i svaki drugi etnofilista izjednacavas crkvu sa nacijom i drzavom.... U svetu ima loseg ali ima i dobro, a kada ti kompletan svet opises kao "jadan"... to je vec tuzno. Sto za mene nije normalno ne mora da znaci da nije za druge. Ne znam sta ti tu nije jasno? Jel si joj rekao da mislis da je ubica? Posto - to mislis. Sam si rekao. Ti poredis pesmu i abortus. Znaci to nije nesto na sta trebaju ljudi da se odnose kao na fejsu like ili unlike. I van price o abortusu svako ko cini greh ili cini nesto lose,nacice milion stvari da sebe opravda. Tako da ja na to gledam tako,apropo toga da se ljudi spore kad zivot pocinje. Nemam problem ja sa kategorisanjem i osudjivanjem,jer ne misle svi ateisti isto i ja to znam. Ja imam svoj stav i ja bas zato prebacujem tebi da isti ne iskazujes da za tebe moze i ovo moze i ono,sve moze. Jedini stav si pokazao kad si pisao protiv nekih postupaka nasih episkopa ( da se ogradim a ja da sam video) Kao sto je odluka o krstenju tvoje pravo,isto tvoj stav je tvoje pravo. A da svet koji hita onome da komsija ne zeli da pogleda komsiju,gde je novac i jurnjava za istim glavna stvar,gde se trudnice otpustaju jer su hteli strasnu stvar da osnuju porodicu,gde su abortusi cesci nego odlasci kod zubara,gde porodica treba da postane ono sto nikad nije bila,on jeste jadan,ali sreca da ima mnogo dobrih stvari koji se takvom stavu odupiru,koliko mogu. A crkva je jedna od. Tako da ja nisam rekao da je kompletan svet jadan i ne znam gde si video,tacno sam oznacio stvari koje isti cini jadnim,ali to ne preovladava,bar ne jos. Mozda je moja majka sama svesna svog greha i sama se kaje za isti,a posto sam napisao kakav je njen stav danas,onda mislim da nema potrebe uopste to komentarisati. I opet dva pitanja za tebe,prvo da li si svestan koliko je lako uraditi abortus i koliko se cesto radi i da imas zena sa po 5,6 abortusa i da je to toliko ustaljeno da je postalo nesto najnormalnije? I drugo da li su svi ti ljudi,Boziji ugodnici,prepodobni oci,svetitelji slucajno imali jedan te isti stav o abortusu? I trece jos,da li ima i beba pravo na slobodu i pravo na zivot? Ili samo sebicni i samozivi ljudi imaju pravo i svoju slobodu pritom ukidajuci drugome (ovaj slucaj bebi)? Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Samo što fetus nije osoba... već "potencijal" da bude osoba. То је нека замена теза која се стално провлачи у оваквим дискусијама. Ја живот посматрам као биолошки процес - почиње зачећем онда пролази кроз разне фазе и завршава се смрћу. Без обзира у којој је фази - то је и даље живот. Нема човека који није био фетус и нема фетуса који - ако му се живот не прекине - неће постати човек. Relativizuješ prava fetusa... tj. ukidaš mu prava za koja si već rekao da mu pripadaju, a iz razloga za koje se fetus (ukoliko mu dodeliš subjektivitet kao što činiš) ne može nikako kriviti ni kazniti. Па рекли смо већ да је етички веома компликована ситуација. Слично као када је живот мајке у опасности - она има права да одлучи о томе. Овде опет жена има права да преузме обавезу или не, јер није добровољно пристала на то. Имамо конфликт, слобода једне особе наспрам живота друге. Ја би у сваком случају охрабрио жену да роди дете па га после да на усвајање ако не жели да га чува, али не могу да кажем да има обавезу на то. Tu se potpuno i apsolutno slažemo. Mislim da sam već napisao da je ovo svakako veoma kompleksna i teška tema u kojoj svakako stvari nisu crno-bele... a nisu ni za zezanje... Често се мислим - којим чудом се овако добра екипа окупила овде. Мора да је поп Иван нешто омађијао тамо... Срђан Шијакињић and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Уопште не спорим да је забрана лоша идеја, мада ни не тврдим, не знам просто да ли би више живота била уништено, што одраслих што дечјих, са или без забране... Добар је видео, ко је лик који прича? Random Youtube mračnjak... Ako pustiš da stvari idu svojim tokom biće. Kad postaneš malo stariji, pa kad budeš imao više uvida (preko drugarica a i tvoje izabranice) u to šta sve trudnoća danas podrazumeva, shvatićeš da je to sve osim puštanja da stvari idu svojim tokom... Ali fora je što svakako ne možeš reći da je fetus čovek, a opet - nije da je baš ništa, ili neoplođena jajna ćelija... Naravno, ponovih više puta da stvari u ovoj temi nisu jednostavne i "čiste"... crno-bele... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 Ја живот посматрам као биолошки процес - почиње зачећем онда пролази кроз разне фазе и завршава се смрћу. Без обзира у којој је фази - то је и даље живот. Нема човека који није био фетус и нема фетуса који - ако му се живот не прекине - неће постати човек. A, ja ako ne umrem, bicu undead u najgorem slucaju. Posle Twilight sage to bih dizbegnem. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Јун 5, 2013 Пријави Подели Написано Јун 5, 2013 То је нека замена теза која се стално провлачи у оваквим дискусијама. Ја живот посматрам као биолошки процес - почиње зачећем онда пролази кроз разне фазе и завршава се смрћу. Без обзира у којој је фази - то је и даље живот. Нема човека који није био фетус и нема фетуса који - ако му се живот не прекине - неће постати човек. Znam za taj tvoj stav... samo ja nisam upotrebio izraz "život"... taj pojam je mnogo komplikovan... ali valjda je nesporno da u 3-oj nedelji trudnoće ne govorimo o osobi tj. ličnosti? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука