Jump to content

SPC: Treba zabraniti abortus

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ne može se dozvoliti ubijanje čeda u svojoj posteljici, izuzev iz medicinskih razloga.

Pa oko ovoga je najveći problem jeste li taj skup ćelija čedo ili nije? To treba da utvrdimo, ali ste me sa ovim gay-abortus temama skroz smorili, pa ću malo da odmorim od ŽRU, na jedno par sati 

Подели на овим сајтовима

Pa oko ovoga je najveći problem jeste li taj skup ćelija čedo ili nije? To treba da utvrdimo, ali ste me sa ovim gay-abortus temama skroz smorili, pa ću malo da odmorim od ŽRU, na jedno par sati 

Ja preferirem sintagmu "tek zaceti deda" ili "tek zaceta baba".

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Мислим да сам превише пута употребио реч "човек". :)

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

A trenutno kakav je zakon po pitanju abortusa?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Sabor Srpske pravoslavne crkve je čuvateljica morala u našem narodu i prirodno je da se brine o svačijem životu.

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

Али пази, ово што се дешава није неко прекидање ту и тамо, него је редовна појава. Као киша или снег. Разумеш?

И није мени то аргумент за абортус, већ рекох да сам начелно против истог, већ се само питам зашто се и ти мали људи-ембриони не третирају као људи? Ето, већина је толико интелектуално лења да чак ни не знају за тај податак, а камоли да се нешто посебно потресају.

Vidi, embrion se posmatra kao ljudsko biće od začeća, ali Bog određuje da li će se roditi ili ne - ali ta odluka je na Bogu ne na ljudima. Bog ima svoje razloge za to, ali to što Bog ima svoje razloge da prekine trudnoću ili da ne dozvoli da se nastavi ne daje čoveku pravo na isto jer čovek NIJE tvorac, već stvorenje.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Sabor Srpske pravoslavne crkve je čuvateljica morala u našem narodu i prirodno je da se brinu o svačijem životu.

Pa nesto se sad bas ne pokaza sa Kacavednom .. :291291291:  Pahomija necu da pominjem....a bili su vrlo azurni kad je Artemije bio u pitanju.... .mislise.

Подели на овим сајтовима

A trenutno kakav je zakon po pitanju abortusa?

Колико ја знам дозвољен до одређеног времена у току трудноће и искључиво у болници.

Smorili ste mi brata Odavl;inga sa gej-abortus temama.. sFun_bat ..Crkva treba jasno i glasno da kaze da je abortus greh kao i homoseksualizam....a i da oce ne moze nista da zabrani....ali treba da iznese svoj stav po tim pitanjima......

Црква је то, колико ја пратим, јасно и гласно говорила у свакој прилици, и ту нема, што се Цркве тиче шта да се дода, мислим. Ја бих волео да се некако огласила и поводом последњих афера, да је јасно рекла да ли су оптужбе против вл. Василија тачне или нису, и ако јесу шта су предузели по том питању. Овако ми је остао много горак укус у устима.

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Dobro, nije to do Boga nego do prirodnih okolnosti.

Pa sad...da li to znači da Bog nema ništa sa "prirodnim okolnostima"? Ako su okolnosti takve da, po zakonima i odnosima koje je Bog uspostavio stvarajući stvoreno jednostavno embrion ne može da nastavi da se razvija, u krajnjoj liniji, Bog bi bio taj koji odlučuje. Naravno, ako se čovek tako ponaša da izazove ili poremeti sled stvari pa zbog njegovog ponašanja dođe do prekida, onda je to na čoveku ne na Bogu, odnosno - ide greh na glavu...recimo, majka koja se drogira, ali i trovanje životne sredine, da ne idemo dalje u ovom smeru. 

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Овако ми је остао много горак укус у устима.

Nije svima, sudeci po snimcima...

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Nije svima, sudeci po snimcima...

Е па сад, нисам гледао, иначе кажу у вестима, да се бранио како је у питању двојник, што није лоша одбрана, мислим колико је тешко наћи двојника проћелавом човеку са брадом и стомаком. :)

Подели на овим сајтовима

Zapocinje jedan biohemisjki proces na cijem se kraju nalazi covek, ako ga prekinemo coveka nece biti. Ali ne vidim da ima ikakvog smisla zacrtati coveka na pocetku procesa, jer on dolazi tek na 'kraju'

Подели на овим сајтовима

A je l´ Sabor svestan ovog problema, osecaju li vladike  krivicu zbog toga što:

Црква више није најомиљенија национална институција.

Први пут од 2000. године, опада број људи који имају позитивно мишљење о Српској православној цркви (СПЦ).

Црква тако више није институција од највећег значаја :(
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Sta-smanjuje-ugled-SPC-afere-ili-zavere.sr.html

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...