obi-wan Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Ortoreksija je vid zavisnosti od zdrave hrane i kao svaka zavisnost, užasno se teško leči. Osim sto je ova recenica oksimoron, tj. logicki apsurd, ja ne znam ni za jedan primer koji bi bio bar i blizu ovoga. Inace, kad se covek hrani zdravom hranom, onda on unosi upravo sve ono sto mu treba, tako da jednostavno ne postoji ni minimalna sansa da nakon toga bude bolestan. Osim toga, ne znam kako ti nije palo na pamet da je svaki covek prakticno "zavistan" od zdrave hrane ako zeli da zivi zdravo i normalno. Sve u svemu - smesna i besmislena prica... Таша је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Sve u svemu - smesna i besmislena prica... Možda je nekom smešna, meni nije. Da li je istinita? Mislim da jeste i da postoje ljudi kojima je način ishrane opsesija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Glavni problem kod hrane nije ni da li je ona zdrava, masna, posna, sveža, zamrznuta, da li je vegetarijanska ili mesina... Stvar je samo u količini i načinu hranjenja. Da li ćemo pojesti brdo hrane i da li ćemo je gutati. Nek bude hrana i sapunjara slanina, i kobajscinger, ali nek uz jedan šnit sapunjare ide i jedan šnit pardajiza ili nečeg zelenjavog. Nek se dobro sažvaće ta sapunjara i nek ne ode 200 grama, nego nek ode 50 gr. Ne mora 3 parčeta hleba, dosta je i pola. Znači sva nevolja sa hranom nastaje zbog greha prejedanja, ništa drugo. Sva hrana je dobra. Crveni Baron and ВИЛМА је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Ali kao prvo i osnovno mi ne znamo koja je hrana zdrava u aposlutnom smislu jer ne postoji objedinjena teorija metabolizma. O metobolizmu jos jako malo znamo u odnosu na to koliko tek treba da se otkrije. E kad budemo imali objedinjenu teoriju metabolizma onda cemo moci pricati koja je dijeta zdrava a koja manje zdrava. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Evo i mene, naravno, na ovoj temi. Da, slažem se da postoje ljudi koji opsesivno vode brigu o svojoj ishrani. Ali, to su ljudi skloni ekstremizmu. Znam kako je to. Oni se ,,zakače'' za jedan ideal, princip i forsiraju ga do krajnosti. Neki primeri su ekstremističke verske grupe, ekstremistički ateisti- antiteisti, ekstremistički borci za prava životinja/ljudi/Roma/manjina/žena/ Kineza i slično. Neki vegani su veoma, veoma ekstremistički nastrojeni. Ali, to je potpuno drugačija priča, ti ljudi su takvi, opsednuti. Zakačiće se za bilo šta, labilni su. Ja sam tolerantna, liberalna, takođe sam borac za pava životinja, vegetarijanac, ali nisam ekstremista. A, što se tiče hrane. Danas su ludi svi oni koji se trude da žive na neki način zdravo, mada je i to danas jako teško, i voće i povrće je prskano, organska hrana ne postoji, to su zablude- sem u malim poljoprivrednim domaćinstvima ali ti ljudi se obično bave time samo za svoje potrebe. Smatram da su apsulutno normalni ljudi koji ne jedu paštete, suhomesnato, prerađevine i slično. Sad, to što je to svuda đubre a u Srbiji delikates, to je druga priča. Jedno je kad neko osuši svoje domaće meso, pa napravi ,,sapunjaru'', čvarke, kobasice od tog praseta koje je sam odgajio. Ja to ne jedem, ali ko jede takve stvari- nije strašno. A drugo su Zlatiborac, Pipi i Gudi, Argeta, Patelina i slične gluposti. Mnogo znam o hrani i znam šta se gde stavlja, i razumem ljude koji takve stvari praktikuju. Razumem i one koji ne jedu kačkavalj, zdenka sir i slično. Ja kačkavalj jedem onda kad ga mi u kući napravimo. Drugi ne. Razumem i one koji ne piju koka kolu, sprajt, i slične gluposti, jer su pune aspartama. Bolje biti debeo nego trpeti posledice koje aspartam izaziva. Razumem i one koji ne jedu margarin. Stvarno ne treba da ga jedu. Moja porodica bez tih stvari sasvim lepo živi. Neću dalje da dosađujem, jednostavno nisam mogla da izdržim da ne napišem komentar. Tristatri, YOKA, Arsenija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Glavni problem kod hrane nije ni da li je ona zdrava, masna, posna, sveža, zamrznuta, da li je vegetarijanska ili mesina... Stvar je samo u količini i načinu hranjenja. da dodam: u logorima poput aušvica i sličnih, zarobljeni nisu imali problema sa avitaminozama, pa čak ni zbog kvaliteta hrane, već je su umirali (pored ostalog) zbog nedovoljne količine hrane. ... i možda je bolje ne priča o unošenju zdrave hrane nego o izbegavanju danas sve prisutnije na razne načine nezdrave ... obi-wan će reći da je prethodna rečenica takođe oksimoron i biće u pravu ... iron maiden Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Ja samo zdrave prasice konzumiram ... prvo sistematski pregled pa tek onda pod noz i na razanj ... i u obzir dolaze samo OGM-free prasici .... Izgleda da patim od ove ortoreksije ... Срђан Ранђеловић, YOKA and Arsenija је реаговао/ла на ово 3 Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tristatri Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 ... Razumem i one koji ne piju koka kolu, sprajt, i slične gluposti, jer su pune aspartama. Bolje biti debeo nego trpeti posledice koje aspartam izaziva ... i da najača je fora kad kupujemo kolu zero i tako kao izbegneš šećer, i uspeš u tome... ali te sačeka gore pomenuti zaslađivač ako morate pijte običnu ... na kojoj piše Vaterpolisti YOKA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Denci Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Ortreksija odnosi svoje žrtve,znači-postoji. da li ste čuli za ODD Kao sto ODD odnosi svoje zrtve tako i Ortreksija odnosi svoje zrtve. Samo kad biti gej nije bolest. To je ok, jer neko zeli da bude ok, ima koristi. Od Ortreksije i ODD ocigledno nema. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Ovako izgledaju posledice.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Denci Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Ovako izgledaju posledice.... Dokazi mi da ova posledica nije nastala od neke druge bolesti kao sto je tumor, nego bas od ortreksije. Da li mozes? Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Ne. Ali mi masovno obožavamo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Denci Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Ne. Sto znaci da: "Ortreksija odnosi svoje žrtve,znači-postoji." ne mora da bude tacno, znaci da si mozda sada prosirivala laz u cilju da se jedan psihijatar a zatim iza njega jedna farmaceutska kuca jos vise obogati. Ne može dobro stablo donijeti zlih plodova niti nevaljalo stablo dobrih plodova. Svako stablo koje ne rađa dobrim plodom siječe se i u oganj baca. Dakle: po plodovima njihovim ćete ih prepoznati. (Matej 7, 15) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 28, 2013 Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Možda je nekom smešna, meni nije. Da li je istinita? Mislim da jeste i da postoje ljudi kojima je način ishrane opsesija. 1) Na osnovu cega mislis da je istinita? 2) Gde su ti silni ljudi koji od ovoga navodno obolevaju? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2013 Sto znaci da: "Ortreksija odnosi svoje žrtve,znači-postoji." ne mora da bude tacno, znaci da si mozda sada prosirivala laz u cilju da se jedan psihijatar a zatim iza njega jedna farmaceutska kuca jos vise obogati. To nikako! Ne znam da li je baš ova devojka žrtva, to ne mogu da dokažem. Ali isto tako ne mogu ni da slikam pravog obolelog, pa da vam pokažem. Postoje sličnosti, samo da nam svima bude jasnije o čemu se ovde radi. Svrha ove teme je nešto što nema veze sa bogaćenjem i karijerom, već moja lična želja da o ovome čujem i tudje mišljenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука