Jump to content

Ortoreksija!!!

Препоручена порука

Ima veze sa ishranom, a ishrana ima veze sa ortoreksijom koja je i u naslovu teme..... .smesko.

Možda sam malo i promenila mišljenje, pa sada mislim da je ortoreksija poremećaj ishrane, a ne bolest kao što sam rekla nekoliko puta... Može za posledicu da ima anoreksiju od koje se umire, tako da u samoj suštini nisam pogrešila mnogo...... .smesko.

Mislim da će i ovo da pomogne da jasno shvatimo problematiku....

http://www.superbeba.com/za-mame-i-tate/mama/zdravlje-i-kontracepcija/12-ortoreksija-novi-poremecaj-u-ishrani

:351780:

Подели на овим сајтовима

Sto se tice anoreksije, u pocetku bude samo da svedem ishranu na odredjenu izbalansiranu meru a kada se otme kontroli dodje u fazu kada postane splet odredjenih psihickih i gomilom fizickih problema odn. bolesti.

Daje simptome sizofrenije, psihoze, fobija, desava se da nevidi sebe u ogledalu i sl., mada je prati cesta promena raspolozenja ali i vrlo ubedljiv stav o svom ruznom izgledu dok se ne svede na 40-tak kilograma e tada nastupa ogromno zadovoljstvo sobom. 

Fizicki u organizmu nastane opsta uzbuna, mozak da bi normalno radio crpi svu energiju iz tela, tkiva se isusuju, misici trofiraju, zlezde prestanu da luce, srce zbog pada nivoa svih hranljivih i mineralnih materija pocinje da trpi veliki napor i konstantno je pod pretnjom od infarkta. Zeludac dobije izduzeni polozaj i kao takav fizicki je gotovo nesposoban za obradu hrane.

Dolazi i do pojave stenoza na tankom crevu koje prave komplikacije od ogromne stete za organizam. Samim tim sto je u pitanju suzenje one ne dozvoljavaju ne smetani prolazak hrane koja se zadrzava na tim mestima i posle izvesnog vremena hrana pocne da trune u crevimai onda dolazi do sepsi. 

Pored svih ovih simptoma preti i pojava ciroznog tkiva na gotovo svim zlezdanim tkivima (jetra, pankreas i sl)

Eto ukratko onoliko koliko znam iz iskustva , i samo da svima pozelim da se ne sretnete nikada sa ovakvom tipologijom bolesti, ma sa nikakvom u opste receno. Od Boga vam zdravlja zelim  drlove

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Ortoreksija je najnovija bolest ishrane.

A ne bude to jedina, gledajte šta je sve izraslo ovom kineskom mladencu

jer se trpao piletinom svuda po fast-foodovima. To je gotovi horror. Uřas!

http://tn.nova.cz/clanek/mladik-se-cpal-kurecim-z-fastfoodu-neuverite-co-mu-narostlo.html?utm_source=bleskcz&utm_medium=article_box&utm_campaign=detail

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...