Arsenija Написано Мај 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Ima veze sa ishranom, a ishrana ima veze sa ortoreksijom koja je i u naslovu teme..... .smesko. Možda sam malo i promenila mišljenje, pa sada mislim da je ortoreksija poremećaj ishrane, a ne bolest kao što sam rekla nekoliko puta... Može za posledicu da ima anoreksiju od koje se umire, tako da u samoj suštini nisam pogrešila mnogo...... .smesko. Mislim da će i ovo da pomogne da jasno shvatimo problematiku.... http://www.superbeba.com/za-mame-i-tate/mama/zdravlje-i-kontracepcija/12-ortoreksija-novi-poremecaj-u-ishrani Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Ali ako neko vodi računa o ishrani, čak i preterano, taj neko će valjda znati da izbalansira sebi obroke i neće doći do anoreksije. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
YOKA Написано Мај 29, 2013 Пријави Подели Написано Мај 29, 2013 Sto se tice anoreksije, u pocetku bude samo da svedem ishranu na odredjenu izbalansiranu meru a kada se otme kontroli dodje u fazu kada postane splet odredjenih psihickih i gomilom fizickih problema odn. bolesti. Daje simptome sizofrenije, psihoze, fobija, desava se da nevidi sebe u ogledalu i sl., mada je prati cesta promena raspolozenja ali i vrlo ubedljiv stav o svom ruznom izgledu dok se ne svede na 40-tak kilograma e tada nastupa ogromno zadovoljstvo sobom. Fizicki u organizmu nastane opsta uzbuna, mozak da bi normalno radio crpi svu energiju iz tela, tkiva se isusuju, misici trofiraju, zlezde prestanu da luce, srce zbog pada nivoa svih hranljivih i mineralnih materija pocinje da trpi veliki napor i konstantno je pod pretnjom od infarkta. Zeludac dobije izduzeni polozaj i kao takav fizicki je gotovo nesposoban za obradu hrane. Dolazi i do pojave stenoza na tankom crevu koje prave komplikacije od ogromne stete za organizam. Samim tim sto je u pitanju suzenje one ne dozvoljavaju ne smetani prolazak hrane koja se zadrzava na tim mestima i posle izvesnog vremena hrana pocne da trune u crevimai onda dolazi do sepsi. Pored svih ovih simptoma preti i pojava ciroznog tkiva na gotovo svim zlezdanim tkivima (jetra, pankreas i sl) Eto ukratko onoliko koliko znam iz iskustva , i samo da svima pozelim da se ne sretnete nikada sa ovakvom tipologijom bolesti, ma sa nikakvom u opste receno. Od Boga vam zdravlja zelim drlove Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 20, 2015 Пријави Подели Написано Јул 20, 2015 Ortoreksija je najnovija bolest ishrane. A ne bude to jedina, gledajte šta je sve izraslo ovom kineskom mladencu jer se trpao piletinom svuda po fast-foodovima. To je gotovi horror. Uřas! http://tn.nova.cz/clanek/mladik-se-cpal-kurecim-z-fastfoodu-neuverite-co-mu-narostlo.html?utm_source=bleskcz&utm_medium=article_box&utm_campaign=detail Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука