Дијана. Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Kao sto je vec duhovno mudro i oprezno primijeceno, nije nam uputno da umujemo na ovu temu, a jos manje da se zanosimo kako smo mi toboze mocni u borbi protiv zlih andjela. Samo treba procitati tih nekoliko citata svetitelja, od Apostola do Sv.Serafima. Utjesno je to saznanje da ti duhovi, uzasno mocni i razjareni jer su protjerani u podnebesje (tj.kod nas), i kivni na nasu mogucnost spasenja, ipak ne mogu nista mimo Bozjeg dopustenja, tj. krecu se u od Boga zadatim im granicama. Korisno je ovo sto sam (opet) procitala ovde da uprkos svojim u odnosu na nase ogromno vecim mocima, oni nemaju sveznanje, ni svemoc, jer im je Bozijim dopustenjem moc ogranicena, pa ni ne mogu da ucine ni s nama ni sa svijetom kako bi oni htjeli, i da npr. ne znaju nase misli nego pogadjaju kao psiholozi i babe-gatare po nasem ponasanju ili rijecima kako i gdje da nas gadjaju. (ni andjeo-cuvar ne zna nase misli i nase buduce djelovanje, samo Sv.Duh) Nasa sloboda protiv njih je uglavnom u umu, mislima, tu jos nekako mozemo da se suprotstavimo. To je korisno znati da npr. kad dodje do njihovih strasnijih manifestacija i napada, da se moze Isusovim imenom odbraniti, makar misleno, ako tjelesne i dusevne sile budu paralisane. Medjutim, sto su Oci rekli, 'kad padne um, pada sve' - a pada kad ne mogu protiv nase svijesti i volje, preko demonskog specijaliteta - obmane - te je nama uputna opreznost, skrusavanje, carninikovo raspolozenje. Ako se trudimo da postujemo zapovijesti, postimo, molimo se, pricescujemo, treba jos vise da budemo na oprezu od napada 's desne strane', znaci preko gordosti, dodje prelest, i sto oci kazu, 'gordost jednim zamahom srusi kulu vrlina'. Vise puta sam iznosila zapazanje i saznanje iz citanja duhovnih knjiga - da je za nas opasan zanos, zelja za bogoslovstvovanjem, propovijedanjem s krovova, i takvo nastrojenje uvijek otkriva svoju duhovni izvor u tome sto unosi nemir i u nas i u odnose i komunikacije s ljudima. Demoni mogu da izadju na kraj sa svim nasim (umisljenim) vrlinama, narocito kad su izgradjene na oslanjanju na umisljeno 'pravo' na Boziju ljubav i milost, i nekakvo 'prisvajanje' blagodati, jer oni ljudi koji je najvise imaju, najmanje je se osjecaju dostojni, i najefikasnije sredstvo protiv demona je - smirenje... (Pobijedi ti nas, Makarije - ne ja, nego Hristos u meni)...Smirenoumlje, 'Drzi um svoj u adu i ne ocajavaj', uputstvo za nas... feeble, зеленизуб and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 brate moras ti kod miroljuba na isCerivanje demona Mislis na uterivanje :0102_laugh: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Kao sto je vec duhovno mudro i oprezno primijeceno, nije nam uputno da umujemo na ovu temu, a jos manje da se zanosimo kako smo mi toboze mocni u borbi protiv zlih andjela. Samo treba procitati tih nekoliko citata svetitelja, od Apostola do Sv.Serafima. Na temi je dosta rečeno ali ja nisam primetio da je iko rekao da smo mi moćniji u borbi protiv zlih andjela. Ovde je rečeno da i najslabiji čovek na svetu ukoliko ima blagodat, može postideti svaku demonsku silu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 ukoliko ima blagodat Za ovo nema objektivnog mjeraca, a subjektivna ocjena moze da bude jako varljiva. Ima jedna anegdota da je nekom ocu neko rekao 'taj i taj vidi andjele', a on je odgovorio 'to me ne cudi, ali bi me cudilo da on vidi svoje grijehe'. Ja sam inace dala opsti utisak ukupnog sadrzaja teme, kao neki presjek, dodirujuci vise upecatljivih misljenja,obicno to radim. Uglavnom ne ucestvujem u raspravama radi rasprave. Ovdje se i nema sta vise raspravljati, jer je tema iscrpljena Zeljkovim i Igorovim postovima. Cini mi se da ne razmatras nepristrasno sve sto se prica, vec samo svoje licno ucesce u perspektivi svoga JA 8086.gif Inace, nasa vjera je prvenstveno stvar srca, ne uma. Gospod viri da vidi kakvo nam je srce, a ne da li nam je um dosegao mudrost ili ucenost, i kako smo i koliko u stanju da filozofiramo i bogoslovstvujemo. Um je najteze popriste u duhovnoj borbi... feeble, Панарет, Џуманџи and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Za ovo nema objektivnog mjeraca, a subjektivna ocjena moze da bude jako varljiva. Ima jedna anegdota da je nekom ocu neko rekao 'taj i taj vidi andjele', a on je odgovorio 'to me ne cudi, ali bi me cudilo da on vidi svoje grijehe'. Ja sam inace dala opsti utisak ukupnog sadrzaja teme, kao neki presjek, dodirujuci vise upecatljivih misljenja,obicno to radim. Uglavnom ne ucestvujem u raspravama radi rasprave. Ovdje se i nema sta vise raspravljati, jer je tema iscrpljena Zeljkovim i Igorovim postovima. Cini mi se da ne razmatras nepristrasno sve sto se prica, vec samo svoje licno ucesce u perspektivi svoga JA 8086.gif Inace, nasa vjera je prvenstveno stvar srca, ne uma. Gospod viri da vidi kakvo nam je srce, a ne da li nam je um dosegao mudrost ili ucenost, i kako smo i koliko u stanju da filozofiramo i bogoslovstvujemo. Um je najteze popriste u duhovnoj borbi... Da, još samo kad bi uzeli kao objektivno ono što se zove besplatna blagodat i koju ima svaki Hrišćanin ako je ne izgubi svojom voljom i upadne u djavolske kanže. Proslaviti Boga u nemoći ljudskoj je veoma važna stvar i umovanje moje nije ništa do to. Nisam video suštinsku razliku u mojim postovima od postova koje spominješ,čak šta više IgorM je napisao nekoliko citata koji idu meni u prilog što je i napisao, budući da je on teolog verovatno mu nije promakla moja suština odgovora. Hvala mu naravno na tome. (mislim da su njegovi postovi i bili najkvalitetniji ovde jer su imali smirenje koje je recimo meni nedostajalo) Ako više volite da strašite ljude sa demonima a manje da proslavljate Boga koji kaže da nam je dovoljna blagodat(ljubav Božja) kako bi demonski napadi bili postidjeni to je vaše pravo, a da govorite kako je ispravno u sukobu sa onim što ja pričam onda već imamo dozu nerazumevanja. Jedina razlika koje je realno uočljiva je ta da ja svedočim sve vreme o ljubavi Božjoj koja ume da zaštiti čoveka iako upadne u napade "nespreman" koliko je to subjektivno ili objektivno za tebe ne znam ali činjenica je da tu besplatnu blagodat imamo svi. I ja se strašiti demona neću jedino ću se oduvek i zauvek bojati da demon sam ne postanem. Meni ja ta borba na takav način pomogla, drugima izgleda nije bila ni potrebna.Toliko oko svojeg JA. Ljubav Božja je jedina sila koje se čovek treba strašiti i plašiti ali samo zato, što smo i mi kao i pali andjeli podložni da je izgubimo i postanemo "demoni". Pa vas tako u tom pravcu sve pozdravljam.... Tu um meni samo pomaže da napišem svoj opit. LISA је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Ja ne znam gde vi učite pravoslavlje ali moram da vam ponovo napomenem. Čovekov pad se desio prihvatanjem djavolskog došaptavanja (i tad su imali adam i eva blagodat) a ne prirodnom nadmoću odnosno silom samog djavola. Djavo nema vlast nad čovekom niti će je ikada imati ako čovek sam ne prihvati demonsko došaptavanje. Натан је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 @@Volim_Sina_BozjegBrate, ja ne zamisljam ove rasprave kao nadmetanja ko je umniji i obrazovaniji, dalje odmakao u duhovnosti i vise pretplacen na 'besplatnu blagodat'. Uvijek se klonim takvih rasprava. Onaj ko ispadne pametniji, duhovitiji, ekstravagantniji, i pobijedi u raspravi ne osvoji ama bas nikakvu duhovnu korist. Cesto povrijedi ili sablazni druge, cime opet naskodi sebi. Cilj je da nam price budu na korist uzajamnu. Ne da tapsemo jedni drugima, ni da tapsemo po ramenu, nego nekad i dobronamjerno da upozorimo. Nekad i ostrija upozorenja ostra su samo u formi, a sadrzaj im je skroz ok. Ako ti neces da vidis dobronamjernost u mojim rijecima, kao i rijecima drugih, ja tu nista ne mogu. Igor je citirao svetitelje sto je bilo najispravnije. Ono u cemu se misao svetitelja poklopila sa tvojom pricom je odbijanje predloga (pomisli). Samo to, s tim da covjek treba da bi odbio predlog da bude svjestan da je to to; a duhovna borba sa tim dusima je mnogo vise i sire od toga. Lakse je odbiti predloge s lijeve strane tj. ono sto je otvoreno lose i znamo da je lose. Malo je teze odbiti te stvari 's desne strane', tipa 'bas sam uznapredovao', 'otkrilo mi se', 'imam blagodat', ''drugi to ne znaju' ' ne razumiju' ' nisu dobronamjerni' . i svi ih imamo, treba da budemo na oprezu. Kakva nasa blagodat... za nas je dovoljno da ne ocajavamo nad sobom i svime...Mislim da su svetitelji i govorili da ne treba da se strasimo, ali da demoni bjeze od cistote srca i smirenja, jedino od toga, a nikako od toga sta mi sami o sebi mislimo, jer to je cesto bas u njihovom domenu. Vecina proizvoda naseg uma je daleko od toga sto treba i bolje gaji gordost, gnjev i sl. Tako, da se ne strasimo, ali oprez je majka mudrosti. зеленизуб and feeble је реаговао/ла на ово 2 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 @@Volim_Sina_BozjegBrate, ja ne zamisljam ove rasprave kao nadmetanja ko je umniji i obrazovaniji, dalje odmakao u duhovnosti i vise pretplacen na 'besplatnu blagodat'. Uvijek se klonim takvih rasprava. Onaj ko ispadne pametniji, duhovitiji, ekstravagantniji, i pobijedi u raspravi ne osvoji ama bas nikakvu duhovnu korist. Cesto povrijedi ili sablazni druge, cime opet naskodi sebi. Cilj je da nam price budu na korist uzajamnu. Ne da tapsemo jedni drugima, ni da tapsemo po ramenu, nego nekad i dobronamjerno da upozorimo. Nekad i ostrija upozorenja ostra su samo u formi, a sadrzaj im je skroz ok. Ako ti neces da vidis dobronamjernost u mojim rijecima, kao i rijecima drugih, ja tu nista ne mogu. Igor je citirao svetitelje sto je bilo najispravnije. Ono u cemu se misao svetitelja poklopila sa tvojom pricom je odbijanje predloga (pomisli). Samo to, s tim da covjek treba da bi odbio predlog da bude svjestan da je to to; a duhovna borba sa tim dusima je mnogo vise i sire od toga. Lakse je odbiti predloge s lijeve strane tj. ono sto je otvoreno lose i znamo da je lose. Malo je teze odbiti te stvari 's desne strane', tipa 'bas sam uznapredovao', 'otkrilo mi se', 'imam blagodat', ''drugi to ne znaju' ' ne razumiju' ' nisu dobronamjerni' . i svi ih imamo, treba da budemo na oprezu. Kakva nasa blagodat... za nas je dovoljno da ne ocajavamo nad sobom i svime...Mislim da su svetitelji i govorili da ne treba da se strasimo, ali da demoni bjeze od cistote srca i smirenja, jedino od toga, a nikako od toga sta mi sami o sebi mislimo, jer to je cesto bas u njihovom domenu. Vecina proizvoda naseg uma je daleko od toga sto treba i bolje gaji gordost, gnjev i sl. Tako, da se ne strasimo, ali oprez je majka mudrosti. Dobro i sad ja krenem tebe da driblam na 10 strana da ti kažem kako pričaš koješta... pa se posle uključe još njih 10 pa krene simultanka mučenja:) Igor je čovek video suštinu, nije ga mrzelo da proveri ono što pričam, preneo je tekstove svetih otaca i došli smo do zaključka da ja znam šta govorim. I onda dodješ pa mi napišeš da nisam smiren pa stvarno brej Molim te samo da i ti malo razmisliš bolje pa proveriš šta je Božja blagodat. Ja se sa tim ne bi šalio niti umovao ko ima ko nema, jer jasno je da je imamo svi! Ne bi bilo loše sad da pokupiš sve proizvode mog uma na temi kad već umeš da pišeš o njima:) ma nije ni važno ja sam rekao suštinu. Djavo nikad neće imati vlast nad čovekom bez da čovek to samovoljno ne prihvati. Pa vi kako hoćete i praštajte molim vas što nemam svetiteljsko smirenje jer koliko vidim nemate ga ni vi .... Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 157. Писмо Тежаку Предрагу А.: О Три страха демонска Прочитао си негде причу из живота светога Јована Вострског. Једном кад је овај блажени Јован стајао на молитви отвори му се духовни вид, и он угледа демоне. Нити су се смели приближити човеку Божијем нити су се хтели далеко од њега удаљити. Видећи их обузете страхом упита их Јован, од чега се они највише плаше? Одговоре демони: од три ствари, од онога што ви хришћани носите о врату, од онога чиме се мијете у Цркви, и од онога што једете у Цркви. - Опет упита човек Божији: а од овога трога чега се највише плашите? Одговоре му грађани пакла: од онога што једете у Цркви. Зар ти ово није јасно? Оно што хришћани носе о врату јесте крст. Оно чиме се крштавају или кропе у Цркви јесте освећена вода. А оно што једу у Цркви јесте свето Причешће. Крст је знамење победе кроз страдање из љубави. Освећена вода чисти и означава чистоту духовну и телесну. Причешће је небеска трпеза, на којој се предлаже души за храну тело и крв Божија. Зар је, дакле, чудо, што паклене силе дрхте од овога трога? Оне дошаптавају људима сасвим супротне савете, и то: 1) да пошто пото избегавају свако страдање, чиме хоће да из срца људских искорене љубав и човекољубље; 2) да живе у нечистоти греховној, чиме хоће да учине људе својим поданицима и блиским сродницима и удаље их од пречистог Бога; и 3) да море и уморе душу своју глађу не дајући јој никакву божанску храну - за којом душа по природи чезне - но да се хране само земаљском храном као животиње. А причешћа се највише боје паклени духови због тога што је оно круна човековог узвишења до Бога и сједињења с Богом. Од Бога ти благослов и мир. http://svetosavlje.org/biblioteka/vlNikolaj/MisionarskaPisma/Nikolaj08010157.htm LISA and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Mislim da su svetitelji i govorili da ne treba da se strasimo, ali da demoni bjeze od cistote srca i smirenja, jedino od toga, a nikako od toga sta mi sami o sebi mislimo, jer to je cesto bas u njihovom domenu. Vecina proizvoda naseg uma je daleko od toga sto treba i bolje gaji gordost, gnjev i sl. Tako, da se ne strasimo, ali oprez je majka mudrosti. Nisam stigao ja da mislim o sebi to je bila privilegija zelenog zuba. praštajte ali meni su ovo vrlo važne teme. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 @@Volim_Sina_BozjegBrate, ja ne zamisljam ove rasprave kao nadmetanja ko je umniji i obrazovaniji, dalje odmakao u duhovnosti i vise pretplacen na 'besplatnu blagodat'. Uvijek se klonim takvih rasprava. Onaj ko ispadne pametniji, duhovitiji, ekstravagantniji, i pobijedi u raspravi ne osvoji ama bas nikakvu duhovnu korist. Cesto povrijedi ili sablazni druge, cime opet naskodi sebi. Cilj je da nam price budu na korist uzajamnu. Ne da tapsemo jedni drugima, ni da tapsemo po ramenu, nego nekad i dobronamjerno da upozorimo. Nekad i ostrija upozorenja ostra su samo u formi, a sadrzaj im je skroz ok. Ako ti neces da vidis dobronamjernost u mojim rijecima, kao i rijecima drugih, ja tu nista ne mogu. Ali to se ne radi tako! Upravo si uradila suprotno od onoga o cemu pricas i cemu stremis, ne, to se tako ne radi, ne smes da spomenes nijednu slabost jer ces joj dati na snazi, to se radi tako sto ces da potenciras samo ono sto je dobro sto i zelis. Ako me razumes Nema tapsanja, ali nema ni sudjenja. Obrati paznju kako Sveti Oci razgovaraju, to je savrseno izbalansirano, a ti kao pocetnik u smirenoumlju ne mozes tako, ali za pocetak mozes da ne gledas ono sto ne valja, nego samo na ono sto valja. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Nema tapsanja, ali nema ni sudjenja. Obrati paznju kako Sveti Oci razgovaraju, to je savrseno izbalansirano, a ti kao pocetnik u smirenoumlju ne mozes tako, ali za pocetak mozes da ne gledas ono sto ne valja, nego samo na ono sto valja. ovo ti nije loše opšte. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Pa ja ne vidim drugog nacina za pocetak, iako i taj nacin je tezak, i ja sam licemer, ali moram da kazem ono sto sam uvideo. U suprotnom ova pala priroda jel, ce da se opire (ego, ne volim tu rec), i to sto pricas, u vecini slucajeva, ce proizvesti kontraefekat, bez obzira sad na stupanj nerazumevanja, a posebno na internetu koji ima tu manu nepotpune komunikacije. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Evo da pojasnim, ovo je prepiska i osecam se slobodno da je prikazem: Ja: znas li koja sustina je u recima "Ne sudi"? Ja: mnogi je koriste i cestonesvesno zloupotrebljavaju Ja: mislio sam da otvorim temu mozda Ja: da se razjasni vise Ja: sustina je u motivu Ja: onoga kome se sudi Ja: onaj ko sudi nema pojma o motivima onoga kome sudi Ja: evo ekstremni primer Ja: hitler Ja: on je radio ono sto je radio jer je bio izbacen sa akademije umetnosti i ponizen Ja: posto je pao demon ga je preuzeo Ja: i otuda onda sva sranja Ja: a ustvari je povredjen covek Ja: a ti kad krenes da sudis usro si motku Ja: jer onda samo jos vise provoiciras zlo u nekome Ja: zavisi od procene i momenta ne kazem, ali u vecini slucajeva kad nekome sudis radis upravo suprotno od onoga sto treba da radis Ja: zlo se hrani zlom Ja: jedini nacin da pobedis zlo je Dobrim Ja: sad citam temu o demonima Ja: problem je taj sto tebe ljudi cesto ne razumeju Volim_Sina_Bozjeg: željko je meni sve vreme odgovarao ono što ja pišem njemu Ja: ti mislis na sustinu a oni vide formu Ja: da evo upravo gledam Volim_Sina_Bozjeg: pa kako ti možeš lepo da me pročitaš? Volim_Sina_Bozjeg: pa da Ja: ali radi se o tome da neke ljude kao sto si ti nije lako razumeti osim ako niste na istim frekvencijama Ja: pa zato sto i ja razmisljam i izrazavam se na taj nacin kao i ti Ja: meni je strano svo suvisno objasnjavanje Ja: pa me cesto ljudi ne razumeju Ja: misle da lupetam Ja: to su drugacija razumevanja Volim_Sina_Bozjeg: ajde ako te ne mrzi i ako stvarno vidiš to napiši molim te da ja ne želi formu no ne izlazim sve vreme iz suštine Ja: nekim ljudima je potrebno da u tancine objasnis Ja: ma nema potrebe pravdati se Ja: nekim ljudima je potrebno 10 informacija a nama samo jedna Ja: o tome se radi i onda bivamo pogfresno shvaceni Ja: ili neshvaceni Volim_Sina_Bozjeg: ja dopuštam sve vreme željku da mi kao tata objašnjava ono što sam ja pre njega napisao Ja: ma znam ali nije to bitno vidi vecina ljudi ne funkcionise kao ti i ja Ja: to je tako Volim_Sina_Bozjeg: pa kako je teolog igorM shvatio? Ja: pa zato sto je jednostavan Volim_Sina_Bozjeg: pa da Ja: a neki ljudi osecaju i sustinski tebe sta ti kazes Ja: jos jedan problem je Volim_Sina_Bozjeg: i zato što ga nije mrzelo da pročita šta ja mislim i proveri u svetim ocima Ja: taj Ja: sto ljudi su optereceni egom Ja: ne volim tu rec ali sad je na mestu Ja: i to ih sprecava da dublje razumeju Ja: sta recimo ti oces da kazes Ja: to nisu isti nivoi Ja: ali nije tvoj nivo iznad njihovog Ja: to je jednostavno tako Ja: to je vise plot Volim_Sina_Bozjeg: i svojim znanjem kojeg pakuju u taj ego i potpuno je svejedno ako ne ulaze u kontekst Ja: ali nema veze to Ja: to je prosto nerazumevanje Volim_Sina_Bozjeg: pa da Ja: vidis ima ljudi koji te razumeju a to je samno zato sto i razmisljaju na slican nacin kao ti tj na tom nivou frekvencije Ja: ali niti nas nivo niti njihov nije bolji Ja: jednako je samo je drugacije Ja: to je plot vise Ja: to je drugaciji nacin cesljanja na primer Ja: i zato neki ne razumeju Ja: pa znam kad sam bio u drustvu umnih ljudi Ja: jedno vreme Volim_Sina_Bozjeg: kažem ti ja i ne mogu napraviti nivo gde bi bio iznad ljudi ljud sam i toga sam svestan Ja: da nema tu iznad ispod Ja: kazem ti kad sam bio u drustvu svakodnevno sa umnim ljudima Ja: ja kazem jednu rec i sad ocekujem da oni mene razumeju Ja: e pa nije ne ide tako Ja: retko kad me razumeju Ja: i onda mi kazu da ja premalo pricam Ja: ali ja pricam i vise nego sto treba Ja: samo sto oni stvari kontaju treba im vise reci Ja: da bi razumeli Ja: recimo ja i ti dovoljno nam je da se sporazumemo sa p[ar reci Ja: ali njima treba vise recenica Ja: mi razmisljamo apstraktno naizgled Ja: ali nije Volim_Sina_Bozjeg: svi citirani oci govore ono što ja pričam svojim sikustvom i ne kapiraju me? Kako? i onda se još i pozivaju na te svete oce Ja: zato sto sveti oci pricaju univerzalno razumlj8ivim jezikom tako da mogu da shvate i oni koji razumeju sa par reci i onima kojima je potrebno vise recenica Ja: to je samo sklop Ja: to je ustvari empatija Ja: tj kako se kaze Ja: senzibilnost Ja: nisu svi ljudi iste senzibilnosti Ja: nekomke je dato vise Ja: nekome je dato manje Ja: nekom,e je dato ovo nekome je dato ono Ja: i jos, svako je unikatan Ja: kako ne postyoje dva identicna otiska prtiju tako ne postoji ni identican sklop svega Ja: mi smo redja sorta sto se tice tog razumevanja Ja: sa par reci Ja: jeste posebni smo Ja: ali nismo iznad Ja: nego smo svi u istom nivou sa razlicitim kakvocama Ja: e to ume da bude problem ali iz pukog nerazumevanja Ja: zato sto sagovornik koji nije na toj frekvenciji krene da tripuje nesto Ja: a forum je cesto tj vecinom egomanski sukob i samodokazivanje Ja: to je tako eto to je mana ovog vida konverzacije Ja: uzivo ti problemi ne bi bili Ja: i onda ce lakse prevagnuti protivrecenje nego slaganje ali iz nerazumevanja Ja: zbog ovog vida komunikacije Ja: uzivo kazem ti lakse bi se sporazumeo tj lakse bi shvatili Ja: ne bi bilo govora o toj kolicini oponiranja ne Ja: uzivo bi ti samo zamerili da premalo pricas i da te nije lako razumeti Ja: ali bi se vise trudili nego preko neta Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Pa ja ne vidim drugog nacina za pocetak, iako i taj nacin je tezak, i ja sam licemer, ali moram da kazem ono sto sam uvideo. U suprotnom ova pala priroda jel, ce da se opire (ego, ne volim tu rec), i to sto pricas, u vecini slucajeva, ce proizvesti kontraefekat, bez obzira sad na stupanj nerazumevanja, a posebno na internetu koji ima tu manu nepotpune komunikacije. Potpuno si u pravu i to je ono što sam želeo od samog starta da pričam.... Meni a ne samo meni kad je bilo najteže i kad vidiš da te demoni uzimaju jedan po jedan,(čitaj u daljem tekstu destruktivne strasti) i porobljavaju, barem kod mene je to bilo tako, dakle porobljavaju prvenstveno moju ljubav prema Bogu. To se manifestuju u tome da ti ustvari ne vidiš ono što je cilj demona i njihova najveća zamka i obmana a to je da ne vidiš više BOŽJU LJUBAV PREMA TEBI SAMOME. Ako vas dalje zanima moje iskustvo ja bi nastavio.... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука