зеленизуб Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Jesi ti siguran da se ne slažeš sa svetim Ocima koji tvrde da demoni nemaju vlast nad čovekom ako to čovek dobrovoljno ne prihvati? Не могу се ја упуштати у твоје бесконачне монологе, нити сам вољан да полемишем начином којим ми на питање одговараш питањем. Оно што могу да ти кажем отворено... Zeleni, svi smo mi to okusili pa i ti. Марко, фолираш к'о кечери. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Ипак бирам да верујем Павлу. Мислим да има више ''нивоа'' од дошаптавања до поробљавања, а не само та 2... Ne veruješ mu ja mu verujem! Šta je Apostol rekao? Da li nije dobio pomoć od Boga? Možda po tvom mišljenju pomoć nije dovoljna. Možda te buni to da je Apostol sve vreme pričao da sam ne upadne u greh i demonske kandže. Da li Apostol Pavle igde priča da demon može zavladati čovekom bez čovekovog pristanka? Prihvatio je ono što je od Boga već imao a to je blagodat Božja nije mu Bog ništa novo dao već ga je potsetio na ono što već ima. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Не могу се ја упуштати у твоје бесконачне монологе, нити сам вољан да полемишем начином којим ми на питање одговараш питањем. Оно што могу да ти кажем отворено... Марко, фолираш к'о кечери. Zeleni predstavi se imenom! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Niti jedan jedini tekst svetih Otaca niste dali kao argument več me jurite od prve stranice jer se ne uklapam u vaše Strašenje ljudi od demona i demonskih sila, tipa: Čovek tu gubi u startu. Podsetite se i vi kao Apostol blagodati koju već imate! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Da li Apostol Pavle igde priča da demon može zavladati čovekom bez čovekovog pristanka? Као што рекох: Мислим да има више ''нивоа'' од дошаптавања до поробљавања, а не само та 2... Сва ова прича о власти ми је нејасна... У сваком случају - одустајем од расправе, а слажем се са сваким Жељковим пост-ом. Толико. 8086.gif Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Zeleni predstavi se imenom! ( Радовића племе ) Крсмана кољено, Момчила Александар. 'Оћеш и шпил ринглова да делујеш убедљивије? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 'Оћеш и шпил ринглова да делујеш убедљивије? Brate zašto ti mene juriš i diskedituješ bez ijedne jedine rečenice koja je u vezi teme!? Ja sam bio ustvari malo prinudjen da te primetim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Као што рекох: Сва ова прича о власти ми је нејасна... У сваком случају - одустајем од расправе, а слажем се са сваким Жељковим пост-ом. Толико. 8086.gif Nemam nikakvu ja frku oko toga da ti misliš isto kao i Željko. Meni samo nisu jasne prozivke koje nemaju ni trunku poštovanja prema nekome, koji pri tom ne napišu ništa što bi mogli drugi da nauče. Željko Kane Milan nisu takvi i to je ono što pravoslavlje daje. Ne možeš očekivati da neko sve zna, niti da u sekundi promeni mišljenje ali naravno da ćeš se truditi i zbog drugih da napišeš kontra argument. Ja ne odustajem od toga da demoni i pored superiornije sile, mogu imaju moć probiti blagodat Božju koju besplatno imamo svi pa tako i Apostol Pavle. Meni onaj tvoj tekst o Apostolovom iskustvu ne govori o tome da je demon nadjačao čoveka no govori o tome da mi ponekad i ne znamo kakva je ogromna i nepobediva BLAGODAT BOŽJA KOJU SVI IMAMO.Bog ga je potsetio. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Brate zašto ti mene juriš i diskedituješ bez ijedne jedine rečenice koja je u vezi teme!? Ja sam bio ustvari malo prinudjen da te primetim. Не смета мени твоја гордељивост, немој да стекнеш погрешан утисак, нити сам нешто увређен. А и иначе читам пажљиво, па ми тако и писано из искуства не промиче. Самог себе си дискредитовао, на то сам ти одмах скренуо пажњу.Очигледно је да тематику којом се размећеш познајеш искључиво теоријски, и то, колико сам овде успео да приметим, поприлично лоше. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Грешиш, брате. Ево, само пар цитата из посланице Апостола Павла: ''И да се не бих погордио због мноштва откривења, даде ми се жалац у тијело, анђео сатанин, да ми пакости, да се не поносим. За њега трипут Господа молих, да одступи од мене; И рече ми: Доста ти је благодат моја; јер се сила моја у немоћи показује савршена. Зато ћу се најрадије хвалити својим немоћима, да се усели у мене сила Христова.'' Samo da se potsetim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Самог себе си дискредитовао, на то сам ти одмах скренуо пажњу. Ne! u mom prvom postu na ovo temu nisam najlepše pročitao naslov, nisam ukačio reč Prirodu! Posle sam pokušao da se ispravim sa drugim ili trećim odgovorom, kad sam spomenu smernicu : Pa tako sve unazad do mog prvog posta. Nisi mi ni dao šansu da ti to objasnim. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Очигледно је да тематику којом се размећеш познајеш искључиво теоријски, и то, колико сам овде успео да приметим, поприлично лоше. Još kad bi odgovorio na moje pitanje da li sveti Oci takodje ne poznaju tematiku i ne tvrde da djavo nema vlast nad čovekom? Šta opšte to vama govori: da nema vlast nad čovekom???????? Ja kad bi se našao u prostoriji sa djavlom ja bi se samo plašio da ne postanem kao on. Strašite se vi nije problem, ja se strašim samo za sebe jer Bogom dano od mene sve zavisi kakav ću biti i koliko ću ostati. Bog je tebe brate moj zaštitio od svega, ako to ne verujemo čemu ga koj m zovemo Otac? LISA је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Ne! u mom prvom postu na ovo temu nisam najlepše pročitao naslov, nisam ukačio reč Prirodu! Posle sam pokušao da se ispravim sa drugim ili trećim odgovorom, kad sam spomenu smernicu : Pa tako sve unazad do mog prvog posta. Nisi mi ni dao šansu da ti to objasnim. Ајде важи, и да се вратимо на питање: samo malo iskušenja čovek iako ih ne želi ima samo do granice došaptavanja Јеси ли ти сигуран у ово да је "samo do granice došaptavanja"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Ево само мало да вратим тему, поред Св. Кирила Јерусалимског,Св. Јована Касијана... Свети Оци уче да пали дуси и нечастиви, када виде чистоту настоје да је оскрнаве. Онима који су стекли врлине, зли дух завиди и труди се да украде то стечено богатство. Сугеришу да мислимо високо о себи, траже славу од људи, подстичу сујету и гордост, славољубље, гнев и свађу, среброљубље, блуд... дакле све оне окове којих се хришћанин тежи ослободити он има намеће. Ометају заједничку молитву, личну молитву... Свети Јован Касијан: "Морамо знати да сви демони не побуђују све страсти у људима, већ сваки порок подстиче посебан дух: једни побуђују на наслађивање нечистотом и оскврњење похотом, други наводе на богохуљење,трећи на бес и гнев, четврти на тугу... сваки убацује у људско срце ону страст од које сам пати али не сугеришу сви заједно све пороке..." Ово могу схватити као начин деловања и тачку нашег могућег пада у тој борби јер смо слаби, без Бога ништавни. Свети Дијадох Фотички: "Постоје две врсте злих духова: веома танани који војују на душу и веома груби који делују на тело. Када благодати нема у човеку, зли духови се слично змијама гнезде у дубини срца, не дајући души да упре поглед према жељи за добрим. А када је благодат настањена у њему, тада они као неки тамни облаци пролећу по деловима тела, претварајући се у греховне страсти и разноврсна маштања, да би кроз успомене и забављање маштом отргли ум од разговора са благодаћу." Такође у прилог томе да ко је у Богу (како Волим Сина Божијег понавља) или испуњен благодаћу јер живи са Богом, борбу може добити иако слаб, има заштиту, не од своје снаге већ Божију. Вероватно од нас зависи, колико смо јаки да истрајемо у тој борби и останемо на путу Божијем. Ако негде грешим, молим додајте јер знајући све ово, опет ништаван сам, само преносим писана искуства Св. Отаца. Када би Бог допустио, ђаволи би брзо све људе демонизовали. (Овде се види која је њихова моћ) Међутим, Он уједначава снаге оних који се боре и кроти јарост злих духова. Бог не допушта демонима да искушавају човека преко његових снага. У духовној борби Он даје снаге хришћанину да изађе као победник. Допуштајући демонима да чине зло, бог истовремено ограничава њихово погубно деловање и усмерава га на добро - на духовну корист људи, спасење душе, победу страсти, учвршћење у врлини, подвижнички живот, задобијање венца славе. Св. Исак Сирин: "Наш противник ђаво има обичај да против оних који почињу да се подвизавају лукаво уноси промене у своју борбу..." Колико су лукави и када говоре истину: "Ти си Христос Син Божији (Лк 4.41)" Њима је господ и тада заповедио да ћуте да не би заједно са истином сејали и лажи. Ако по речима светих, Анђелима созерцање Господа представља храну, онда демони добијају енергију вештачким путем, тј кроз човека, користећи његове енергије за своју храну. feeble, Дијана., Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 29, 2014 Пријави Подели Написано Јун 29, 2014 Ајде важи, и да се вратимо на питање: Jesam naravno da jesam, vidi malo unazad odgovor koji je dobio Apostol. Djavoimani ljudi su djavlu dopustili ili su se sami na svoju ruku upustili u borbu i te stvari deluju zaista zastrašujuće i prokleto. Ako hoćeš da razgovaramo o tome. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука