зеленизуб Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Igor je čovek video suštinu Или те је лакомислено подржао у самољубљу, па сад кубури са смирењем, али је при том и богатији за искуство? i došli smo do zaključka da ja znam šta govorim То би ваљда требало и да се подразумева, ал' чак ни то нико није спорио, једино што ти је стављено до знања да срљаш, али и то је на крају ствар твог избора. Проблем је што си упоран, па лако може да се деси како ће се још неко повести недовољно упућен у тему на коју је иначе најмудрије ћутати. Ne bi bilo loše sad da pokupiš sve proizvode mog uma na temi kad već umeš da pišeš o njima Те твоје proizvode комотно можеш да патентираш, али искључиво као оне мудрости које не користе мудрима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Ja ću još jednom da zamolim javno administraciju da mi makne psihopatu sa grbače. Dakle da ponovim manijaku šta pravoslavlje govori o demonima! Djavo nema vlast nad čovekom ako mu čovek to sam ne dozvoli!!!! Ja se tebe zeleni zube plašim. Otkud ti znaš šta sad u ovom momentu misli IgorM? i kakav je to bezobrazluk. Dakle ja sam konstantno na temi a ti u svojem bolesnom mozgu na meni, pa da li si ti normalan više? Ne izlazim niti iz jednog citiranog teksta svetih otaca na ovoj temi a ti me šikaniraš. Molim administraciju barem malo da se čovek drži teme a ne mene. Aleksandre ovo su uvrede nisu nimalo naivne. Od dalje neću više smatrati ove uvrede kao igru. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Jesam naravno da jesam Немој бити у то сигуран, искушења нису "samo do granice došaptavanja", али то остављам неком ко је теолошки образован да ти објасни. Уколико је расположен, наравно, ја се за то не сматрам стручним. Ђаво саплиће хришћане на путу спасења: жалостима, невољама, бедама, немаштином, болестима, искоришћавајући наше страсти да уђе у душу и одвоји нас од Бога; преко мере разбуктавају човекове природне потребе за јелом, пићем, новцем, одећом, одмором; уваљују у страст стомакоугађања, блуда, пијанства, користољубља, частољубља, гордоумља, злопамћења; раслабљују срца лењошћу, немаром према вечном спасењу; и тиме гасе веру, наду и љубав и врлински живот у нама; подстичу тромост, сумњу, маловерје, неверје, подозривост, лукаве и хулне помисли, хладноћу срца према Богу и ближњима; ако никако другачије не могу да нам науде подижу према нама клевете како бисмо омрзли клеветника, и погубили душу своју. http://www.forumprijateljbozji.com/showthread.php?907-%D0%9E-%D1%83%D1%82%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%98%D1%83-%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D1%85-%D0%B4%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%99%D1%83%D0%B4%D0%B5&s=2664e9dd18fda41ad1edd94aaa6ef6a0 feeble and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Ђаво саплиће хришћане на путу спасења: жалостима, невољама, бедама, немаштином, болестима, искоришћавајући наше страсти да уђе у душу и одвоји нас од Бога; преко мере разбуктавају човекове природне потребе за јелом, пићем, новцем, одећом, одмором; уваљују у страст стомакоугађања, блуда, пијанства, користољубља, частољубља, гордоумља, злопамћења; раслабљују срца лењошћу, немаром према вечном спасењу; и тиме гасе веру, наду и љубав и врлински живот у нама; подстичу тромост, сумњу, маловерје, неверје, подозривост, лукаве и хулне помисли, хладноћу срца према Богу и ближњима; ако никако другачије не могу да нам науде подижу према нама клевете како бисмо омрзли клеветника, и погубили душу своју. Tačno i nema vlast nad tobom da to i prihvatiš! Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Ja ću još jednom da zamolim javno administraciju da mi makne psihopatu sa grbače. Dakle da ponovim manijaku šta pravoslavlje govori o demonima! Djavo nema vlast nad čovekom ako mu čovek to sam ne dozvoli!!!! Ja se tebe zeleni zube plašim. Otkud ti znaš šta sad u ovom momentu misli IgorM? i kakav je to bezobrazluk. Dakle ja sam konstantno na temi a ti u svojem bolesnom mozgu na meni, pa da li si ti normalan više? Ne izlazim niti iz jednog citiranog teksta svetih otaca na ovoj temi a ti me šikaniraš. Molim administraciju barem malo da se čovek drži teme a ne mene. Aleksandre ovo su uvrede nisu nimalo naivne. Od dalje neću više smatrati ove uvrede kao igru. Могао си и да не претераш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 lol dajte ljudi nemate pojma ni zasto ste se posvadjali a sad vidi naslov teme. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 Могао си и да не претераш. Mogao sam ali je stvarno tako. Čime sam to zaslužio zato što sam želeo samo o temi da razgovaram a ti isključivo o mojem pravopisu,koji ti daje argument da me diskvalifikuješ kao čoveka koji može da napiše ponekad i smisao? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Ja sam sve vreme želeo da napomenem Božju ljubav prema nama i kako sa Njegovom blagodaću za čoveka ne postoji opasnost superiornije prirode i nadmoćnije sile. Govorio sam da borba sa demonima,meni nije delotvorna u smislu da kreneš u direktnu bitku sa njima, već ima veći smisao i dejstvo kad se ustvari boriš u samom sebi kome ćeš se Carstvu privoleti,...zaštićen od Boga blagodaću moći ćeš u svojoj unutrašnjoj borbi sagledavati bolje i imaćeš vremena da svojevoljno odlučuješ gde će se tvoj život nastavljati i u kom pravcu će ići. Možeš sa demonima, možeš i bez njih. Najdelotvornija moja unutrašnja borba je bila tek onda kad sam bio ništa i kad je sam Bog progovorio u meni. Kao što sam već malo pre rekao, najveća demonska obmana je da ti zbog straha i navodne silne i jake demonske sile ne primetiš više Božju ljubav prema tebi. Tu je i početak i kraj, hvala Bogu da On to zna i daje ti šansu da smireno odlučiš gde je tvoj put. Veličanje Boga je bitka protiv demona a ne strah od demonske sile i prirode. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 зеленизуб, on 03 Jul 2014 - 01:51, каже Ђаво саплиће хришћане на путу спасења: жалостима, невољама, бедама, немаштином, болестима, искоришћавајући наше страсти да уђе у душу и одвоји нас од Бога; преко мере разбуктавају човекове природне потребе за јелом, пићем, новцем, одећом, одмором; уваљују у страст стомакоугађања, блуда, пијанства, користољубља, частољубља, гордоумља, злопамћења; раслабљују срца лењошћу, немаром према вечном спасењу; и тиме гасе веру, наду и љубав и врлински живот у нама; подстичу тромост, сумњу, маловерје, неверје, подозривост, лукаве и хулне помисли, хладноћу срца према Богу и ближњима; ако никако другачије не могу да нам науде подижу према нама клевете како бисмо омрзли клеветника, и погубили душу своју. Tačno i nema vlast nad tobom da to i prihvatiš! Kome ćeš se Carstvu privoleti, o tom Carstvu ćeš i silu njegovu spominjati. Tako ja vidim odgovore na ovoj temi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Kom Carstvu će se čovek prikloniti,tim Carstvom će i silu svoju svedočiti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Pravo da vam kazem, ja o demonima uopste ne razmisljam. Pored ove pale prirode, s t v a r n o mi na pamet ne padaju. Samo mi jos oni fale... Ko ima koliku silu, ko vecu, ko manju... meni su to pomalo glupava pitanja jer smo svi, sva stvorena bica, minorni naspram Boga...Svedrzitelja...koji je svuda prisutan i sve ispunjava...koji se raspeo za nas (a ne za demone!) u vreme Pontija Pilata...etc. Mislim da covek ima veliko dostojanstvo u odnosu na druga stvorenja, a to mu daje cinjenica da je Bog sisao na zemlju i postao Covek kako bi coveka spasao i svojom smrcu na krstu smrt coveka pobedio i otkupio. Mislim da je Sv. Nikolaj o tome lepo pisao. Kad se iskusenik, podviznik bavi borbom s demonima, to mogu da shvatim, na tom je nivou duhovnog razvoja i pretpostavljam da mu takva borba i sledi, ali sta mi mrcni mirjani da pricamo... pa nama ne trebaju demoni kad svakodnevno padamo na elementarnim zadacima! Mislim da nam je mnogo korisnije baviti se molitvnom i Bogom nego demonima. Hristos sa svima nama! feeble, Melhisedek88, Zero and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Kad se iskusenik, podviznik bavi borbom s demonima, to mogu da shvatim, na tom je nivou duhovnog razvoja i pretpostavljam da mu takva borba i sledi, ali sta mi mrcni mirjani da pricamo... pa nama ne trebaju demoni kad svakodnevno padamo na elementarnim zadacima! Mislim da nam je mnogo korisnije baviti se molitvnom i Bogom nego demonima. Hristos sa svima nama! Valjda si htela napisati Otstelnik,kaludjer....Mada i mnogi monasi ne zele borbu sa njima. Apsolutno se slazem da je do duhovnog nivoa. LISA је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 6, 2014 Пријави Подели Написано Јул 6, 2014 Такође у прилог томе да ко је у Богу (како Волим Сина Божијег понавља) или испуњен благодаћу јер живи са Богом, борбу може добити иако слаб, има заштиту, не од своје снаге већ Божију. Вероватно од нас зависи, колико смо јаки да истрајемо у тој борби и останемо на путу Божијем. Ако негде грешим, молим додајте јер знајући све ово, опет ништаван сам, само преносим писана искуства Св. Отаца. Када би Бог допустио, ђаволи би брзо све људе демонизовали. (Овде се види која је њихова моћ) Међутим, Он уједначава снаге оних који се боре и кроти јарост злих духова. Бог не допушта демонима да искушавају човека преко његових снага. У духовној борби Он даје снаге хришћанину да изађе као победник. Допуштајући демонима да чине зло, бог истовремено ограничава њихово погубно деловање и усмерава га на добро - на духовну корист људи, спасење душе, победу страсти, учвршћење у врлини, подвижнички живот, задобијање венца славе. Ja bi da se odjavim sa teme. Hvala Igore. ИгорМ and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nela555 Написано Август 2, 2014 Пријави Подели Написано Август 2, 2014 Imam pitanje tj. strah,ako moze pomoc.Kaze nasa crkva da demoni zaista postoje i da su svuda oko nas,ako bi ih ljudi videli umrli bi od straha,to sam citala i kako neki oci kazu.Pa nam ubacuju misli itd.Ja zelim da verujem,ali sada sam jos vise uplasena, jer sve to jako zbunjuje.Kako ja mogu normalno i bez straha da zivim ako se udubim u pomisao da su demoni svuda gde god da podjem,kako bez straha ubuduce da ostanem sama u kuci? kako da znam da sam ja JA a ne da je neki demon usao u mene i ubacuje mi misli? To znaci da nemamo slobodnu volju? Sama pomisao da demoni upravljaju nama mi je uzasna. Na primer,kada sam nesto besna,ljuta,imam lose misli kao i svi ljudi s'vremena na vreme,jel to znaci da je demon usao u mene ili sam ja takva zbog temepramenta i sto ne umem samu sebe u nekim trenutcima da iskontrolisem? Kada ljudi upadnu u grehove,da li je to jer su oni to odabrali ili je taj zao duh usao u njih? Malo mi je sve to opterecujuce,ne mogu se fokusirati na poslove,pa ako moze neko da mi objasni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Август 2, 2014 Пријави Подели Написано Август 2, 2014 Najbolja odbrana ti je da ne obracas paznju, i Isusova molitva. Иван Ивковић and Драган Јашић је реаговао/ла на ово 2 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука