Golub Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Slazem se da to ne treba osudjivati.. Moja majka je imala dva odvojena karcinoma , dojke i jajnika. Tumor na dojki je zniran zraenjem, ali na zalost iako je operisala jajnike karcinom je metastazirao i umrla je u 45 godini. Sestra mi je umrla u 41 godini od karcinoma dojke, tetka mi je operisala dojku u 64 godini, a sestra od ujaka ima 39 godina i imala je vec postednu operaciju, hemoterapiju i zracenje iako je karcinom pronadjen na veme i ukapsuliran je. Obzirom da imam takvu porodicnu anamnezu redovno idem na snimanje kod jedne od vodecih radiologa u Srbji. Ona mi je predlozila da idem na genetsko ispitivanje , rekavsi da ako mi pronadju taj gen da cu 90% dobiti karcinom tokom zivota. Jos uvek se nisam odlucila na taj korak, bojim se rezultata, jer bih morala da donesem neku odluku. Nisam mlada imam 49 godina, ali se plasim, i volela bih da se javi neko ko je strucan iz oblasti genetike, ako imamo takvog na forumu da da svoje misljenje. Драга Јефимија, најновија истраживања у епигенетици говоре да 90% људи који оболе од рака је због начина живота, а не због генетике... имам у породици генетичара, замолићу га да ми да више података, о томе, за сада ево један видео на ту тему: Надам се да знаш енглески. Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Хвала на комплименту. Па види, човек некада мора да донесе тешке одлуке. Амери су мало рационалнији од нас. Она је размишљала овако - имам децу и 85% шансе да их оставим пре времена. Пошто волим своју децу, то значи да дуде морају да лете. Ћао дуде. То код нас није баш уобичајен начин размишљања, али у суштини је једна зрела и одговорна одлука. Код нас би било куку мени, депресија, ајде сутра ћу, а можда и нећу, помозите травари, ај` код св. Василија, ај` можда неће и тако годинама док не наиђе мука. А онда је касно. Сад да ли те "установе" лажу људе да би их опељешиле је друго питање. Она има превише пара да би се играла са непоузданим људима. Хвала Богу, брате Звонко, морам признати да код тебе највише плени добонамерност и (понекад), она дечија наивност.. Поменута Анђа је многе њене љубљене остављала знатно пре времена.. (два бивша мужа, оставила док си рек'о кекс!) и још к тому била и остала жива. Сад је нашла да прича о некаквој жртвеној љубави, према породици и подвргавању превентивним операцијама само због породице, жао ми је што не не могу да верујем у те холивудске срцепарајуће бозе, ту о правој љубави нема ни збора, нема... веруј мени Голубу, види се то одмах чим се погледа с' брда холивудског. Она можда и има некакву представу љубави, али то нема благе везе са ПРАВОМ љубављу... да има за ту њену операцију никада ни деца њена не би сазнала, а камоли да данас о томе бруји ЦЕО свет!!! Размисли мало... паметан си човек! и не буди толико наиван... и реци ми, молим те, кад би ти тако нешто урадио због своје деце, да ли би онда телалио на сва звона по белосвеЦким медијима?? "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Ovo je slicno onom bizarnom slucaju brace blizanaca, sto im je receno da postoji sansa da obole od neke bolesti, pa su se zivi i zdravi samoubili Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Мудри мој брате, ја нажалост не видим људске душе и не могу да судим о њеној љубави. Једино из искуства знам да би мајке све урадиле за своју децу, па сам некако повезао... А то што медији пишу је више њихов проблем. Ја сам писао о одлуци да се нешто предузме. ВИЛМА је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Glupa žena, kao i ljudi koji dozvole da im amputiraju neki ud samo zato što postoji neka veća verovatnoća da će umreti od sepse, gangrene i slično... kao da je neko nekad umro zbog verovatnoće... pih... Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Slušsjte 'vako: tih utvrđenih 87% šanse da će dobiti rak može da znači da će ga dobiti skoro pa sigurno. Ako se dobro sećam sa obuke za psi-podršku osobama obolelim od raka, ako provere na BRCA1 i BRCA2 gen pokažu prisustvo, i ako se uzmu razni drugi faktori u obzir, može da se odredi verovatnoća mogućnosti obolevanja od karcinoma DOJKE prilično tačno. Pošto je kod te vrste karcinoma nasledni faktor mnogo uplivniji nego kod nekih drugih vrsta. Znači, AKO se utvrdi prisustvo tog gena; ako se dobro sećam, nije nužno da on postoji, čak i ako u porodici ima slučajeva karcinoma dojke. Preventivna mastektomija je radikalna mera, ali ko se susreo sa rakom, zna i da je rak VEOMA radikalna bolest. To je MNOGO teška odluka za ženu, pošto su dojke jedan od atributa ženstvenosti i sve to mnogo utiče na sliku o svome telu, itd., i apsolutno razumem one kojima je takav korak ekstremno bolan. Ali iskreno, da sam na mestu nekog ko ima takve prognoze, rekla bih baj baj cice, lepo smo se družile, doviđence... I svejedno koji joj je motiv za to bio sebičan ili nesebičan, mada mi baš i nije jasno zašto osuđivati nekog ko želi da živi duže, pa makar i samo zbog sebe, to je legitimno pravo jedne žene: da odlučuje o svom telu. I treba da izađe u javnost sa tim, da se skrene pažnja na problem i na određene alternative koje su moguće u lečenju i prevenciji. I tako, cure moje, vodite računa o svome zdravlju: svakog meseca samopregled dojki, posle mesečnog ciklusa (može i uz asistenta gringrin pošto sam ne jednom čula da je partner prvi primetio promene na grudima svoje žene); periodični ultrazvuk, i ako treba, i mamografija. 4869 Драгана Милошевић, ВИЛМА, Avocado and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Милграмов експеримент је један од најпознатијих експеримената у психологији, али један и од најконтроверзнијих из етичких разлога. Кроз овај експеримент је психолог Милграм покушао да сазна колико је сасвим обичан човек способан да се покори ауторитету и колико је сасвим обичан човек способан да иде далеко у извршавању наредби. ''Постављањем овог једноставног експеримента хтео сам да откријем колико су били спремни да нанесу бол обични грађани само зато јер им то наређује научник. Показало се да ауторитет побеђује и најчвршће моралне вредности, као и осећај саосећања кад особа чује болне вриске и жели прекинути с наношењем боли другоме. Та екстремна спремност да се до краја следе нечије наредбе, макар се оне косиле с нашим уверењима, само зато јер их наређује особа која нам је наметнута као ауторитет је запањујућа ''- написао је Милграм у свом чланку из 1974. године под називом ''Опасности послушности''. https://plus.google.com/108118788176563530358/posts/YWJgYeTVU9J .mislise. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 @@ego, Dont miks grendmadrs end frogs "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Чист пример. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Чист пример. Naravno, potpuno identična stvar kao u Milgramovom eksperimentu... valjda je svima jasno da je Anđelina na ovaj način zapravo izvršavala naredbu nekog autoriteta i tako suprotno svojoj savesti nekom nanela bol... ko bi još mogao da pomisli da je u pitanju njena slobodna i racionalna odluka o njenom zdravlju, doneta na osnovu saveta onih koji su stručni u tom polju? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Прецењујеш их. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Doktorka Andželine Žoli: Svi detalji glumičine dvostruke mastektomije Jelena Milenković, Foto: arhiva, 15. 05. 2013. 12:20Komentara 0 | Preporuka 0 Kristi Fank, doktor koji je uradio dvostruku masektomiju glumici Andželini Žoli, otkrila je u svom blogu tok ovog hiruškog zahvata. Prema njenim rečima, potpuni oporavak glumice očekuje se za tri meseca. Andželina Žoli ponosna zbog hrabre odluke Smatram da je realno očekivati oporavak,Anđelina veruje da će se osećati bolje i da će biti aktivna. Četiri dana nakon njene masektomije, bila sam srećna da je pronađem u dobrom raspoloženju, sa dosta energije. Bila je u svojoj kući okružena scenarijem novog projekta koji će uskoro režirati. Dok mi se obraćala, šest ččevčica je visilo iz njenih grudi, po tri sa svake strane, pričvršene elsatičnim pojasom oko njenog struka- rekla je Kristi Fank i dodala da operacij nije jedini izbor, kao i da žene poput Anželine Džoli treba da budu upoznate sa svim svim mogućnostima lečenja. Dobitnica Oskara, humanitarna aktivistkinja i majka šestoro dece na dvostruku masektomiju odlučila se jer je otkrila da nosi gen BRCA1 koji kod žena naglo povećava rizik od razvoja raka dojke i jajnika. Odstranjivanjem obe dojke rizik od dobijanja kancera kod nje je smanjen od 87 do 5 odsto. - Nakon prve inekcije fiziološkog rastvora, počeo je proces kojim se postepeno pripremilo tkivo za završnu fazu operacija, rekonstrukcijom su otklonjena četiri od šest odvoda. Četiti dana nakon toga, poslednja dva odvoda su odstranjena i naredne četriri nedelje su bile teške- dodala je doktroka. Završna opercija se dogodila 27. aprila ove godine deset nedelja nakon masektomije. - Urađena je rekonstrukcija grudi implantantima čime je okončano njeno hiruško putovanje- nastavila je Kristi Fank. Ipak, i kada se utvrdi mogućnost operacija dojki se nameće tek kao treća faza lečenja. - Kada se sretnete sa ženom, koja joj je dijagonostikovan gen , onda upoznajete njenu porodičnu situaciju, da li je u stabilnoj vezi, da li želi decu, da li želi masektomiju- ispričala je Kristi Fank kako se odvija postupak sa osobama izloženim riziku od dobijanja kancera. Bred Pit bio je pored glumice tokom njenog lečenja, uvek uz nju kada bi se probudila iz anestezije. Povodom njenih operacija, glumac je izjavio sledeće: - Zahvaljujem se medicinskom timu na nezi i pažnji. Sve što želim je da na Andželina ima dug i srećan život sa mnom i sa našom decom. Ovo je srećan dan za našu porodicu - rekao je on. Andželina Džoli se za operaciju pripremala tri meseca. Njen otac Džon Vajt bio je iznenađen kada je saznao za odluku svoje ćerke. Poštuje što mu nije pričala o tome i ne krije ponos zbog njene hrabrosti. - Moja ljubav i divljenja prema mojoj ćerki ne mogu se opisati rečima. Bio sam iznenađen i dirinut ovom situacijom i potpuno je razumem- ispričao je glumac. Anđelina Džoli: Ne osećam se manje ženstvenom O svojoj operciji Andželina Žoli je u kolumni za Njujork Tajms napisala: - Odluka da uradim maesktomiju nije bila laka, ali sam veoma srećna zbog nje. Sada mogu reći deci da se ne plaše da će me zbog raka izgubiti. Ne osećam se manje ženom, već jako zbog ovog izbora koji nije umanjio moju ženstvenost. iZVOR: http://zena.blic.rs/PULS_poznatih/15379/Doktorka__Andzeline_Zoli_Svi_detalji_glumicine_dvostruke_mastektomije "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Obratite pažnju na boldovano, zanemarite čuvenu sliku sas nogu "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 15, 2013 Пријави Подели Написано Мај 15, 2013 Милграмов експеримент је један од најпознатијих експеримената у психологији, али један и од најконтроверзнијих из етичких разлога. Кроз овај експеримент је психолог Милграм покушао да сазна колико је сасвим обичан човек способан да се покори ауторитету и колико је сасвим обичан човек способан да иде далеко у извршавању наредби. ''Постављањем овог једноставног експеримента хтео сам да откријем колико су били спремни да нанесу бол обични грађани само зато јер им то наређује научник. Показало се да ауторитет побеђује и најчвршће моралне вредности, као и осећај саосећања кад особа чује болне вриске и жели прекинути с наношењем боли другоме. Та екстремна спремност да се до краја следе нечије наредбе, макар се оне косиле с нашим уверењима, само зато јер их наређује особа која нам је наметнута као ауторитет је запањујућа ''- написао је Милграм у свом чланку из 1974. године под називом ''Опасности послушности''. https://plus.google.com/108118788176563530358/posts/YWJgYeTVU9J .mislise. Pa da nauka je u sluzbi korporativnog biznisa..a ne za dobrobit covecanstva....to je Tesla odavno shvatio ....i batalio nauku....i verovatno sakrio otkrica od kaubojskih lesinara... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука