Jump to content

Utemeljenost jektenija pomena i opela pravnom licu

Оцени ову тему

dragisa

Препоручена порука

Treba razgraniciti sta je politika a sta je stvar opstanka... jedan od najvecih svetaca Jovan Kronstatski se itekako mesao u "politiku", samo kazem, mnogi ne umeju da razgranice pojmove

Св. о. Јован, не владика Јован. ;)

Мада нисам ни за свештенство у политици. 

Ипак, мој акценат је на бирању правог начина преношења поруке. Мислим да је политички митинг који су организовале "те и те странке и организације" исто тако добра опција-начин преношења мишљења једног владике као и штрајк глађу (свака сличност са стварним ликовима је случајно намерна).

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Napisao sam svetac, sta god na to da dodam previse je ;)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Св. о. Јован, не владика Јован. ;)

Мада нисам ни за свештенство у политици. 

Ипак, мој акценат је на бирању правог начина преношења поруке. Мислим да је политички митинг који су организовале "те и те странке и организације" исто тако добра опција-начин преношења мишљења једног владике као и штрајк глађу (свака сличност са стварним ликовима је случајно намерна).

Ово није био страначки митинг, него вапај срба са Косова и Метохије, где су све странке уједињене око отпора бриселском споразуму. И демократи, и напредњаци, и спсовци, и дссовци, заједно са народом, стоје као један против споразума. Ту нема дилеме, тако преносе чак и ови пронатовски медији (провладини, прозападни).

Подели на овим сајтовима

... duh tog ataka na njih dvojicu od strane onih koji to ovih dana čine. ...

možda oboje, možda jedan od njih nije idealan... ali ove druge vodi gore pomenuti duh i to prizeman, održati se na vlasti (služeći zlima) radi materjalnih koristi po cenu života i sudbine onih koje izdaju.

Подели на овим сајтовима

Свети нису свети јер су били непогрешиви, већ зато што су "добар рат ратовали, трку свршили, веру сачували". Ми још трчимо ;)

Ово није био страначки митинг, него вапај срба са Косова и Метохије, где су све странке уједињене око отпора бриселском споразуму. И демократи, и напредњаци, и спсовци, и дссовци, заједно са народом, стоје као један против споразума. Ту нема дилеме, тако преносе чак и ови пронатовски медији (провладини, прозападни).

Да се разумемо, и ја сам против споразума, немам ништа против митинга народа и свих странака, али сам против учешћа црквених великодостојника на истима. Нека они окупе толико људи на свакој Литургији редом у местима која сам навео и послаће праву поруку Цркве, и то мнооого јачу него ову. А оваквих ствари сам се нагледао `99 кад сви вербално подржавају одбрану од НАТО-а а а реално 80% бежи од мобилизације, па и које су похватали и мобилисали мноштво њих или је хтело кући, или су добили повишен притисак, или су се саморанили или... Не говорим о онима који су се сами јавили, њима капа доле.

Реално, КиМ=страдање, а већина људи у нас није спремна нити жели даље да страда...

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Janko prestani da mi namigujes, osim ako nisi seoska namigusa :lol:

Sta god da kazes, svejedno je, verovatnoca da svetac naspram obicnog coveka pogresi je minimalna, i uvek cu pre slusati sta sveti covek kaze nego neko ko samo misli da zna sta prica tj sto trci.                                                      

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

idi...

a sta je vlada ako ne pravno lice?

vlada nije nikakvo lice, nego u ovom slusaju nalicje

Подели на овим сајтовима

porazna je cinjenica da vladike idu na skup gde su se ujedinile strukture koje su do nedavno a i dalje aktivno vrlo anticrkvene ili pseudocrkvene a u sustini opet anti crkvene samo sto nose tu masku "vernih ceda majke crkve"

uostalom culo se sve na samom mitingu.

ponavljam nisam protiv toga da vladike javno kazu i usprotive se sporazumu na nekom mitingu, ALI, da idu na miting zajedno sa direktno kontrolisanim "udruzenjima gradjana" za koje se zna ko su i cemu sluze to ne mogu da shvatim.

da stvar bude lepsa, moz misliti vaseljenska.com vrsi direktan prenos.....pametnom dosta (pogledajte ko je i sta pise ta ista vaseljenska o crkvi)

Everyone’s got a plan until they get hit.

Подели на овим сајтовима

bla bla vrljaj dalje po utemeljenosti kad nemas pametnija posla

Подели на овим сајтовима

Janko prestani da mi namigujes, osim ako nisi seoska namigusa :lol:

Sta god da kazes, svejedno je, verovatnoca da svetac naspram obicnog coveka pogresi je minimalna, i uvek cu pre slusati sta sveti covek kaze nego neko ko samo misli da zna sta prica tj sto trci.                                                      

Сеоска, него шта.

За ово се потпуно слажем, ако се угледамо чак и на њихове грешке (несвесно, ненамерно, јер не знамо да су грешке а угледамо се јер су они Свети), рачуница каже да се са таквим делом може завршити у Есхатону са десне стране. 

А сад "јерес": зато сам пре да се учи на факсу Догматика аве Јустина са свим напоменама о погрешкама (јер је Свети), него за Зизјуласову (макар сва била исправна-јер још трчи трку и Црква тек треба да да своје коначно критичко мишљење о његовом опусу тамо негде за ХУ година)-против које узгред буди речено немам ништа.

Него, да не спамујемо више тему.

Подели на овим сајтовима

Je l´ ovu jekteniju ili šta li već, napisao Njegova Svetost Patrijarh Pavle??

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...