Grizzly Adams Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Ако се добро сећам то је написао Бајага: Благовесник је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 idi... a sta je vlada ako ne pravno lice? Ovo je rešio jedan moj drugar u osnovnoj školi, kada je u seminarskom iz istorije "prekrstio" vladu Cvetković-Maček (oni koji su potpisali protokol o pristupanjuTrojnom paktu, prim.Wiki) u Vladimira Cvetkovića-Mačeka Preveo ih lepo u fizičko lice... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 izgleda da ta jektenija za upokojenje vlade (ili bilo kog drugog pravnog lica) nikad i nigde nije postojala te prema tome nema je nigde ni zapisane A sta ako se posle svega ovoga ta jektenija uvede u trebnik and sluzebnik? .smesko. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Ne znam da li ste primetili, ali svi koji su i sami protiv bris. sporazuma savršeno razumeju vl.Amfilohija i Atanasija, a oni koji to nisu - prosto su jadni sablažnjeni i skandalizovani. Samo mi nije jasno zašto to i ne kažu, jer je to na kraju krajeva i bila suština dolaska, nastupa i svake (srećno ili nesrećno sročene) reči dvojice vladika, tog dana na tom mestu: mi smo protiv tog sporazuma, a i mi smo valjda neki deo Crkve, a ne samo info služba i td. Ja sam primetio to... ali to samo govori o nekom navijačkom i makijavelističkom pristupu ovom događaju i svim političkim događajima kod nas - ovog volim i slažem se sa njim, pa onda on može da uradi šta god hoće ako to služi ostvarenju Cilja. Zato nam političari i jesu takvi kakvi su, jer njihovi simpatizeri će im oprostiti svaki incident, dok se sa njima politički slažu. Oni i da su tog dana pevali ko slavuji izražavajući svoj stav, ili krasnogovorili angelskim glasovima, vi biste i dalje bili protiv toga, jer ste ZA briselski sporazum i da se razumemo, meni je to sasvim O.K. ali onda to i recite, a ne: jaoj, sablažnjen sam, sram ih bilo. mogli su to lepše, nežnije......šta ste vi bre, hor bečkih dečaka. Teško. Da su krasnogovorili, verovatno bi ovi drugi bili protiv toga, ali ne bi mogli da im zamere ono što im sada zameraju i sigurno ne bi bila ovakva frka... niti je smisleno braniti ih na ovak način, jer nisu krasnogovorili. Nekako realno bi valjda bilo očekivati da i oni koji jesu protiv tog sporazuma kažu: podržavam vladike u suštini ali nije trebalo baš onako da govore... pogrešili su što se toga tiče. To bi valjda bilo korektno i ne znam šta je strašno u tome... i vladike su ljudi i greše. I ranije sam ovde pisao da po mom mišljenju crkveni velikodostojnici ne bi trebalo da se bave politikom... ne da bi im trebalo zabraniti, već da to nije pametno i dobro. Ranijim razlozima koje sam navodio, može se pridodati i ovaj koji proističe iz ovog događaja: dele svoju pastvu. Zašto da se sad vi vernici (možda baš iz eparhija tih episkopa) raspravljate i delite po pitanju da li su +Grigorijevi politički stavovi ispravni ili da li su +Amfilohijevi politički stavovi ispravni? Da li su takve podele potrebne i dobre za vašu Crkvu ili su joj na štetu? Naravno da svako treba da ima svoj stav, makar i pogrešan ali SVOJ. Bolje da neko ima svoj stav suprotan mom stavu ali da je slobodan u tome, nego stav kao i moj ali da mu je nametnut Naravno da svako treba da ima svoj stav... međutim, postoje različiti načini da se stavovi iskažu... neki od tih načina su pristojiniji. Nisu građani Srbije kako ti reče "hor bečkih dečaka", ali to ne bi valjda trebalo da bude opravdanje da od javnih ličnosti ne zahtevamo da se lepše ophode u javnim nastupima. Uostalom, zar nije vaš Bog rekao da će krotki naslediti svet? dragisa је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука