Jump to content

Patrijarh: Ograđujem se od svake izjave i činjenja Amfilohija i Atanasija

Оцени ову тему

Препоручена порука

Šta se sa ovim čovjekom desilo?

Udarila ga vlast u glavu.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

То што се патријарх оградио је сасвим нормално. Лепо Недић рече да од тога не треба правити догматски проблем. Црква и не треба да има јединствен политички став, јер није политичка организација. Свако политичко иступање клира јесте лична ствар сваког појединог клирика, а не целине Цркве. То је то. Ипак, морам да приметим да је ово код патријарха ипак више мудрост него тек пуки конформизам. Црква је под нападом, јер буцко и кумови прелетачи (прелетели су са линије Карловац - Карлобаг - Огулин - Вировитица на линију којом је уоквирен београдски пашалук... способни момци, нема шта) чине све да спиновањем склоне пажњу јавности са две ствари. Прва је да су пукли као обланда, а друга је да смо МИ пукли с њима као обланда, јер настављају да воде лопострофалну економску политику ту с једним ликом што воли да свира гитару. 

Патријарх је проценио да воду треба смирити и то и ради. 

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Pa trebali su onda da obuku trenerke i patike a ne sve onako paradno sa krstovima i panagijama na grudima da drze konfuzne politicke govore.

O.K. ali reci to i za Patrijarha, jer je On danas komenatrisao njih dvojicu ne u trenerci , nego pod punom opremom čak tvrdeći da tako ne misli ni Sinod ni Crkva a to nije tačno.

Подели на овим сајтовима

Loša procjena.

Dok se Patrijarh bavi smirivanjem, paganski i komunistički kerovi napadaju sa svih strana.

Svana i iznutra.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

O.K. ali reci to i za Patrijarha, jer je On danas komenatrisao njih dvojicu ne u trenerci , nego pod punom opremom čak tvrdeći da tako ne misli ni Sinod ni Crkva a to nije tačno.

Ok, on moze u farmerkama ne mora u trenerci.

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Од целога народа САМО ДВА човека смеју нешто да кажу и обојица су монаси од преко 70 година, и сви их се одричу јер су некако превише...живахни, некако превише паметни и родољубиви. Копрца се живинче, не' да му одсеку главу!

И сви их осудише, онај народ који воле, којим се поносе, е тај исти народ им окреће леђа и стиди их се, гледа пут Тачија, Дачића и Брисела, то су му бољи и поузданији пријатељи.

Нека нам је Бог у помоћи, само он разуме шта је то што ми радимо.

Ја их се не одричем!!!

Ја их одувек волим, као Апостоле из српског народа, поготово су ми прирасли за срце данас, јер су показали да су АУТЕНТИЧНИ хришћани!

јер: ''autentican hriscanin sa jasnoscu razaznaje i uzaludnost ovoga svijeta, nepostojanost i prolaznost vremena, propadljivost materijalnog, zabludu zvanu "ovdje" i "sada", varvarizam ljudskih manira, okorjelost "ispravnog razuma". Upravo zbog toga neprestano zivi dimenzijom koja je "izvan i iznad vremena i prostora". "Na zemlji zivi, a gradjanin je neba". Umjesto "sada" zivi Carstvo Bozije, i umjesto ovim "ovdje" hrani se nebeskim dobrima. To njegovo dusevno nastrojenje hrani se bozanskom nadom. "Vjera, nada, ljubav: ovo troje".

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

Мудре речи Патријарха Српског. Не знам шта је данас оно требало +Амфилохију и +Атанасију? Заиста, речи недостојне црквених великодостојника њиховог ранга.

Подели на овим сајтовима

Није лепо да се сада и овде претерује, па да и ви спинујете и извлачите из контекста и представљате да се патријарх одрекао митрополита и владике. Није се то десило, немојте браћо. 

Один монах вошёл в склеп к покойникам и крикнул: "Христос воскресе!" А они ему все хором: "Воистину воскресе!"
--- / -.. --- -- .. -. . --..-- / -- .. ... . .-. . .-. .
http://www.srdjanantic.blogspot.com/

Подели на овим сајтовима

Мудре речи Патријарха Српског. Не знам шта је данас оно требало +Амфилохију и +Атанасију? Заиста, речи недостојне црквених великодостојника њиховог ранга.

Dostojne HRIŠĆANINA.

Možda za vas Crkvene političare imaju drugo značenje?

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

rece Artemije i eno ga u raskolu...

Hahaha, ako je Artemije zbog toga u raskolu, onda nije u raskolu.

Patrijarh nije Crkva.

Bez naroda nema Crkve.

A kako se pojedini ponašaju, ima i da ostanu bez naroda.

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Otkad to jedan patrijarh cini Crkvu?

Не чини је сам, сигурно. Али је Први. А Цркву не чине ни двојица епископа - а њих двојица су били у његовој епархији. Ово што су урадила двојица архијереја је недопустиво. Наноси штету самој Цркви. 

Подели на овим сајтовима

Ti ćeš da im odredjuješ rang, i šta smeju a šta ne smeju da kažu teolože

Нећу да им ја одређујем ништа, таман посла. Једино што је до мене јесте да се сложим или не сложим са реченим. Не слажем се и мислим да дебело нису у праву, а да данашњи речник представља праву бруку. Поготово оно што је рекао +Атанасије.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...