Jump to content

Patrijarh: Ograđujem se od svake izjave i činjenja Amfilohija i Atanasija

Оцени ову тему

Препоручена порука

Изјава је несмотрена и бахата. У томе је проблем. Може се јако погрешно тумачити. Искрено се надам да ће се владика Атанасије извинути. Уме он то. Велики је то хришћанин и теолог.

Slazem se da je izjava malo nesmotrena, ali ne i da je bahata. Jednostavno je rekao ono sto misli i vecina vladika, samo sto nije koristio diplomatski recnik.

Jakov 3,2. Јер сви погрешујемо много пута. Али ко у речи не погрешује, онај је савршен човек, може зауздати и све тело.

A Atanasije nije ni pogrijesio u rijeci, pa ne znam za sta bi trebalo da se izvini.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Shvatam ja to, ali onda je trebalo da se ogradi u svoje ime ili u ime eparhije a ne citave Crkve.

Епископ (у овом случају Архиеписком Пећки и Митрополит Београдско-Карловачки) са својим свештенством, ђаконством и верним народом, у својој Епархији ЈЕСТЕ ЦЕЛА ЦРКВА. То су основе православне еклисиологије (учење о Цркви). 

Подели на овим сајтовима

А оно на Тргу није била Литургија...

Stavrno?

A koliko je 2+2?

Znam da nije bila Liturgija prepametni.

Samo sam pokušavao poentu da prikažem..

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Епископ (у овом случају Архиеписком Пећки и Митрополит Београдско-Карловачки) са својим свештенством, ђаконством и верним народом, у својој Епархији ЈЕСТЕ ЦЕЛА ЦРКВА. То су основе православне еклисиологије (учење о Цркви). 

E vidiš..taj Rimski stav..poimanja Crkve nas danas košta vijernika.

I to nisu učenja o Crkvi.

To su tumačenja pojedinih o Crkvi,

Ako smo izučavali istoriju Crkve, nećemo se složiti sa tim.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Игуман би могао мало из виртуелног да пређе у стварни свет. Осим компјутера и дворишта, једини излазак му је био када је вадио документа шиптара. Надам се да сада може да прича, ваљда се није превише шокирао.

A ti malo podeli sudbinu tog igumana pa onda nam reci sta treba da radi

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Није свака група одмах Литургија. Оно на Тргу није била никаква Литургија.

Odgovor na ovu konstataciju sam dao anticsovom advokatu.

Poenta...vidim da neki slabo skontaju ..jeste sljedeća:

Arhijereji i Sveštenstvo trebaju biti uz narod, jer su iz naroda, jer bez naroda nema Crkve, jer bez naroda nema ni Liturgije.

A narod mora da se složi sa svakim rukopolaganjem Sveštenika, Episkopa, Đakona...itd...

i da...

ono na trgu nije bilo ni rukopolaganje..gospon Rakiću.

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Mozda na tom prostoru, ali ne van njega. Zasto bi +Irinej mene kao  vjernika van njegove jurisdikcije svrstavao tamo i u moje ime se ogradjivao? Zamisli da se neko iz mitropolije crnogorsko-primorske ogradi u Irinejevo ime, a on u Beogradu stotinama kilometara daleko.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Znam da nije bila Liturgija prepametni

Ако ово "прпаметни" треба да схватим као комплимент, онда свакако хвала 138999  

Подели на овим сајтовима

Mitropolit Amfilohije nije sluzio opelo ljudima, nego vlasti, velika je razlika izmedju ta dva pojma

Vladika Atanasije nije pretio, nego upozorio, velika je razlika izmedju ta dva pojma

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Zasto se cudis? Sta je on to uradio a da nije trebao uraditi?

Ništa, brate, ako ti tako kažeš :D 

Je l' ti ono beše ne živiš u Srbiji?

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Ако ово "прпаметни" треба да схватим као комплимент, онда свакако хвала 138999  

Svako vidi ono što hoće. blessyou

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Mitropolit Amfilohije nije sluzio opelo ljudima, nego vlasti, velika je razlika izmedju ta dva pojma

Vladika Atanasije nije pretio, nego upozorio, velika je razlika izmedju ta dva pojma

Slava Bogu.

Upravo Brate.

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Ništa, brate, ako ti tako kažeš :D

Je l' ti ono beše ne živiš u Srbiji?

Ziveo sam u Srbiji dok je Milosevic jos bio tamo. A tada je bilo i Srba u Srbiji ... sada vidim retko koji se moze naci ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

E vidiš..taj Rimski stav..poimanja Crkve nas danas košta vijernika.

I to nisu učenja o Crkvi.

To su tumačenja pojedinih o Crkvi,

Ako smo izučavali istoriju Crkve, nećemo se složiti sa tim.

Хахаха, па римски став је управо супротан и, бојим се, да га и ти заступаш.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...