Midrash Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Oprostite braćo - gledajući ovu buru i ovde ali i u narodu koja se podigla, možda bi ipak bila bolja varijanta da su poštovali onu: ako ćutiš sigurno nećeš da sagrešiš. Narod je užasno podeljen i sluđen. Nek su rekli šta su rekli, ali to neće da promeni situaciju, samo će da produbi podele - što se već se vidi i ovde na forumu. Uostalom, Crkva je već rekla šta je imala svojim saopštenjem - čemu ovo dolivanje ulja na vatru? Meni se čini da je u pitanju sindrom starijih koji su večno u vrhu vlasti (i zemaljske i crkvene) - e sad ću ja da im kažem! Crkva je tu da miri a ne da zavađa. РадиоКамчатка and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Мада може да се двосмислено схвати, не спорим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Али да се Митрополит на политичком скупу само мало моли за живе да их Господ упокоји и опрости им греxе... Људи ово није зезање.Поготово ако то ради Владика. Клетве нису никако хришћански модел размишљања и понашања.Клетва јесте желети зло другом и у директној је супротности са " Љуби непријатеље своје".Мислити некоме лоше или зло, оптерећивати себе и мучити себе таквим мислима, већ то је почетак лошег,а из таквих размишљања се долази до деловања у смислу бацити клетву на некога или му директно нанети зло, што не да само није хришћански, није човечански. Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Интересују ме његова и наша осећања према литургији, Nije ovde bila nikakva Liturgija, brate, nego - kao sto neko rece- obican moleban gde su pominjane srpske institucije na KiM koje se (ocigledno) definitivno i do kraja gase. Pa ne mislis valjda da bi 2 iskusna i ugledna arhijereja pali tako nisko? Inace, ne ulazeci za trenutak u to jesu li mitr. Amfilohije i v. Atanasije trebali tamo da budu ili ne, a glede cele ove teme - vidi se kako je mnostvo vas po kratkom postupku naselo na pisanje "medija"... Боривоје Марковић, antics, Srdjan and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Nije ovde bila nikakva Liturgija, brate, nego - kao sto neko rece- obican moleban gde su pominjane srpske institucije na KiM koje se (ocigledno) definitivno i do kraja gase. Pa ne mislis valjda da bi 2 iskusna i ugledna arhijereja pali tako nisko? Inace, ne ulazeci za trenutak u to jesu li mitr. Amfilohije i v. Atanasije trebali tamo da budu ili ne, a glede cele ove teme - vidi se kako je mnostvo vas po kratkom postupku naselo na pisanje "medija"... А значи уобичајено је да се читају заупокојене молитве за "институције"? Ево да зовем некога да ми прочита молитву када се буде гасио неки СТР или нека агенција, и то су институције? Или је ово ипак прављење политичког перформанса од молебана и молитве? Viktor Ljvovic, Justin Waters, РадиоКамчатка and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 А значи уобичајено је да се читају заупокојене молитве за "институције"? Ево да зовем некога да ми прочита молитву када се буде гасио неки СТР или нека агенција, и то су институције? Или је ово ипак прављење политичког перформанса од молебана и молитве? Ne znam sta bih ti rek`o... sasvim ocigledno je u pitanju prilicno jasna simbolika celog desavanja. Mozes to da nazoves i performans, ako ti tako drago... Srdjan је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Волео биx стварно да ми неко појасни, пошто ја још не могу од овога да се опасуљим. А од чега ти не можеш да се опасуљиш ? Од предаје и издаје Косова и Метохије која се дешава тако јасно и јавно или од онога што је у очима Б -92, Блица, режимлија и иних - починио Митрополит Амфилохије или рекао Владика Атанасије ? μαρὰν ἀθά and Лела је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 А значи уобичајено је да се читају заупокојене молитве за "институције"? Ево да зовем некога да ми прочита молитву када се буде гасио неки СТР или нека агенција, и то су институције? Или је ово ипак прављење политичког перформанса од молебана и молитве? Имаш молитве када се отварају "институције" (СТР, агенције), тако да вероватно можеш да зовеш попа када будеш затварао СТР, као што си га звао када си га отварао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Ne znam sta bih ti rek`o... sasvim ocigledno je u pitanju prilicno jasna simbolika celog desavanja. Mozes to da nazoves i performans, ako ti tako drago... Извини, али ја не разумем која то симболика треба да буде да би се зарад те симболике прочитала заупокојена молитва за правну фикцију, што свака институција јесте? Хајд ми појасни у којим то онда ситуацијама није у реду користити мокитву зарад политичког перформанса? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 А од чега ти не можеш да се опасуљиш ? Од предаје и издаје Косова и Метохије која се дешава тако јасно и јавно или од онога што је у очима Б -92, Блица, режимлија и иних - починио Митрополит Амфилохије или рекао Владика Атанасије ? Ја сам поставио своје питање врло конкретно. Ако га ниси укапирао, сконцентриши се и прочитај га опет. О осталом нећу да разговарам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Имаш молитве када се отварају "институције" (СТР, агенције), тако да вероватно можеш да зовеш попа када будеш затварао СТР, као што си га звао када си га отварао. Ајд ми нађи те заупокојене молитве кад ти пропадне посао. Посебно оне у којима се молиш за опроштење вољних и невољних сагрешења за те институције, ако су нешто згрешиле. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Али да се Митрополит на политичком скупу само мало моли за живе да их Господ упокоји и опрости им греxе... Ne znam sta bih ti rek`o... sasvim ocigledno je u pitanju prilicno jasna simbolika celog desavanja. Mozes to da nazoves i performans, ako ti tako drago... онда и ово да разумемо као својеврсни политички перформанс : "Апостол Петар тада изобличи Ананију и рече му: Ананија, зашто напуни сатана срце твоје да слажеш Духу Светоме и сакријеш од новца што узе за њиву. Кад је била у тебе, не бјеше ли твоја? И кад је продаде не бјеше ли у твојој власти? Зашто си дакле такову ствар метнуо у срце твоје? Људима нијеси слагао него Богу. И кад Ананија чу ове речи паде мртав." Њива (Црквена) је Косово. Ананија је власт (институција) која продаје Косово. да ли је ово што чини Апостол његова лична ствар и његов лични иступ иза којег не стоји Црква ? једну тежину има реч лаика а друга Владике... vesko3 је реаговао/ла на ово 1 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Ја сам поставио своје питање врло конкретно. Ако га ниси укапирао, сконцентриши се и прочитај га опет. О осталом нећу да разговарам. Ја се неограђујем ни од једне речи или поступка Митрополита Амфилохија или Владике Атанасија - свака им је на месту. Укапирао сам чим је хајка почела да је реч о скретању пажње са суштине - а то је предаја и издаја Косова и Метохије. Но свако одговара за своје поступке, речи и дела. vesko3, Боривоје Марковић and Batman је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
hansbrough Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 A možda je moleban održan za održavanje vanrednih izbora? :0104cheesy: The only normal people you know are the ones you don’t know very well. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 зарад политичког перформанса Nije ovo nikakav politicki performans, nego vapaj za istinom i istinoljubljem... Макрина, antics and Хелена Вујовић је реаговао/ла на ово 3 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука