коЖељ њацИ Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Ne grijesim. Vidis da je covjek dvolican? Kada je u pitanju Kosmet i Srbi koji tamo zive ili bi zeljeli da zive a ne mogu jer su im Albanci oteli imovinu, onda se nas Amerikanac poziva na hriscanstvo (kao da hriscanstvo uopste govori da treba aminovati otimacinu). Medjutim, kada je u pitanju njegova imovina, onda moze da je brani svim sredstvima. Tada "hriscanski principi" ne vaze. Па нама су управо на Косову отели приватну имовину а не државну. Цела Метохија је црквена земља, коју су комунисти конфисковали и дали Шиптарима. Погледај само колико је намастира на Косову сваки је имао и располагао са земљом кроз све државе и турске и српске и аустријске само не за време комунистичке, проблем је што је та комунистичка отимачина аминована од запада. И то само у случају Србаља. Јефимија Крунић, Gerhard, Ромејац and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Nije isto jer ti tako kazes. Kada je u pitanju tvoj interes, onda mozes i da ubijas, a kada je interes drugoga u pitanju, boli te du*e. Потпуно погрешно. Ја апсолутно подржавам право свих на својину - и Срба којима је одузета и свих других. Рекао сам да држава нема исто право на "територије" које има појединац на приватно власништво. Ако се грађани побуне против власти и траже своја права, држава нема права да "брани" "своју" територију од људи чија је та територија у ствари власништво. На пример, сада се Ниш побуни да су велики порези и престане да плаћа, држава Србија нема права да пошаље војску и окупира град Ниш. Мада је то код нас виша математика за већину грађана... А то је у ствари најбитније ако желимо да нешто поправимо. Као што рекох - мало је озбиљнија тема. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Па они окупираше и државу и приватну својину, али нисам ни једног тренутка видео да си био радикалан по питању отетих кућа, поседа, њива, фабрика, фирми на Косову и Метохији... А и баш ми је жеља да чујем како су некоме кршена права, а тај неко је имао већа права и привилегије него сваки Србин? Надам се када си већ у Америци, да ћеш свесрдно помоћи Тексашанима у њиховој намери. А и надам се да си се само шалио тиме. Наравно да сам против отимања кућа, поседа, њива, фабрика итд. То мора да се врати власницима. Да су имали већа права него Срби, то није тачно. Што се Тексаса тиче - подржавам и једва чекам. Чим се отцепе селим се тамо. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Наравно да сам против отимања кућа, поседа, њива, фабрика итд. То мора да се врати власницима А ако они не желе да врате а имају потпору власти на Косову коју наша држава,тј Дачић и Вучић, признаје као легитимне. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Потпуно погрешно. Ја апсолутно подржавам право свих на својину - и Срба којима је одузета и свих других. Рекао сам да држава нема исто право на "територије" које има појединац на приватно власништво. Ако се грађани побуне против власти и траже своја права, држава нема права да "брани" "своју" територију од људи чија је та територија у ствари власништво. На пример, сада се Ниш побуни да су велики порези и престане да плаћа, држава Србија нема права да пошаље војску и окупира град Ниш. Мада је то код нас виша математика за већину грађана... А то је у ствари најбитније ако желимо да нешто поправимо. Као што рекох - мало је озбиљнија тема. Rusenje ustavnog poretka je jedan od najtezih "grijeha" u pravnom smislu. To se svuda ostro osudjuje, tako da mi taj tvoj princip nesto nije u redu. Vise mi je komunisticki - revolucionaran. Po toj logici, nastao bi haos, anarhija. Ovo oko placanja poreza i pobune je cak u suprotnosti i sa Hristovim nacelima - "Bogu Bozje, caru carevo". Posto sada podrzavas pravo Srba na imovinu,onda bi druze moj, 90% Albanaca moralo da ode sa Kosmeta jer bi imovinu na kojoj zive morali da vrate CRKVI i Srbima-pojedincima. verum est in beer and Ромејац је реаговао/ла на ово 2 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Потпуно погрешно. Ја апсолутно подржавам право свих на својину - и Срба којима је одузета и свих других. Рекао сам да држава нема исто право на "територије" које има појединац на приватно власништво. Ако се грађани побуне против власти и траже своја права, држава нема права да "брани" "своју" територију од људи чија је та територија у ствари власништво. На пример, сада се Ниш побуни да су велики порези и престане да плаћа, држава Србија нема права да пошаље војску и окупира град Ниш. Мада је то код нас виша математика за већину грађана... А то је у ствари најбитније ако желимо да нешто поправимо. Као што рекох - мало је озбиљнија тема. Јел ти познат "експропријација" термин? Држава итекако има право да... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Као што рекох - мало је озбиљнија тема. A jel mozes za promenadu da prestanes sa samouzdizanjem putem potcenjivanja i nipodastavanja sagovornika? Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 А ако они не желе да врате а имају потпору власти на Косову коју наша држава,тј Дачић и Вучић, признаје као легитимне. Пази, ако се стање нормализује онда ће косовским властима бити веома тешко да чине отворену неправду. Одржавање ванредног стања њима у ствари омогућава да то раде јер онда свет не обраћа пажњу на ситне, свакодневне ствари. Док имамо сукоб на северу, нико неће ни чути за неку појединачну неправду на југу. Rusenje ustavnog poretka je jedan od najtezih "grijeha" u pravnom smislu. To se svuda ostro osudjuje, tako da mi taj tvoj princip nesto nije u redu. Vise mi je komunisticki - revolucionaran. Po toj logici, nastao bi haos, anarhija. Ovo oko placanja poreza i pobune je cak u suprotnosti i sa Hristovim nacelima - "Bogu Bozje, caru carevo". Posto sada podrzavas pravo Srba na imovinu,onda bi druze moj, 90% Albanaca moralo da ode sa Kosmeta jer bi imovinu na kojoj zive morali da vrate CRKVI i Srbima-pojedincima. Па не слажем се. Ево шта каже декларација независности САД: Ми сматрано ове истине очигледним: да су сви људи створени једнаки, да су обдарени од стране њиховог Творца одређеним неотуђивим правима, међу којима су живот, слобода и тежња за срећом. – У циљу обезбеђивања ових права, владе установљене међу људима, изводе своје законите моћи из сагласности оних над којима се влада. – Ако икада иједан облик владе постане препрека остваривању ових циљева, право је народа да га промени или укине, да установи нову владу, која ће лежати на темељима таквих начела, и организовати своје моћи тако да најбоље утиче на народну сигурност и срећу. Народ има права (у смислу етике, не правног система) да руши неправедан уставни поредак. На пример Нацизам, СССР и друге тираније/диктатуре. Исто тако, Христос је ту одговарао на "трик питање" фарисеја, није говорио да је сваки намет и харач који било каква власт наметне добар. Што се враћања имовине тиче, слажем се - све што је отето требало би да се врати. Само што је у Југославији било толико насиља и неправде да је питање да ли је уопште могуће расплести све то. Тј. јасно је да није могуће. Али никада ниси самоиницијативно то критиковао и писао о томе. Ипак ти је важније њихово право. Па чуди ме да не знаш да су многе фабрике због њих саграђене на Косову и Метохији, да нису плаћали многе дажбине, да им се подвлађивало у сваком могућем погледу. Није злато све што сија, тако није ни истина све што се погледа на cnn. Ја сам рекао да се надам да ћеш им помоћи, а не да се одселиш када они заврше посао. Слаб си ми ти сепаратиста, ти да други обаве, а ти после да убираш њихове плодове. Па ја стално пишем о приватној својини и колико је важна, а онда се опет сви обруше на мене како то не ваља... Што се мене тиче, подразумевам да је свуда важна - и у САД, и у Србији и на Косову. А да би дошли до решавања приватне својине прво морамо да расчистимо овај хаос и да се заведе ред. Тексашанима не треба помоћ веруј ми... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Јел ти познат "експропријација" термин? Држава итекако има право да... Познат ми је термин. Другачије се каже "пљачка". И држава нема право да... A jel mozes za promenadu da prestanes sa samouzdizanjem putem potcenjivanja i nipodastavanja sagovornika? Само сам рекао да је озбиљна тема... Никог нисам потцењивао. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Познат ми је термин. Другачије се каже "пљачка". И држава нема право да... Мислим да грешиш, није ( баш толико екстремно ), мада ја и немам знања да то тумачим па ћу се оградити цитатом са Википедије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Мислим да грешиш, није ( баш толико екстремно ), мада ја и немам знања да то тумачим па ћу се оградити цитатом са Википедије. Nije ekstremno osim ako nisi minarhista ili anarho kapitalista onda po toj etici jeste strasno i nemoralno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Па не треба неко велико знање - ако ја не желим да нешто продам, а неко ми "купује" силом онда је то пљачка. Како накнада може да буде "правична", ако пре свега ја уопште нисам желео да продам? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Па не слажем се. Ево шта каже декларација независности САД: Deklaracija SAD nigdje ne spominje nasilje. Народ има права (у смислу етике, не правног система) да руши неправедан уставни поредак. На пример Нацизам, СССР и друге тираније/диктатуре. Nema pravo da ga rusi nego da ga promijeni ili ukine. A to se postize na demokratski, zakonom dozvoljen nacin. Исто тако, Христос је ту одговарао на "трик питање" фарисеја, није говорио да је сваки намет и харач који било каква власт наметне добар. Poenta i nije da li je dobar nego da ga treba placati. Што се враћања имовине тиче, слажем се - све што је отето требало би да се врати. Само што је у Југославији било толико насиља и неправде да је питање да ли је уопште могуће расплести све то. Тј. јасно је да није могуће. Moze itekako. Neka se vrati Crkvi ono sto joj je oduzeto nakon 1945. pa da vidis kakve ce promjene da se dese. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Kosovsko pitanje je toliko kopleksno i nastojanja da je sve oteto opravdano stanjem na terenu a niko se ne zapita od kad ima toliko Albanaca na kosovu. Jedan iz Albanije ima licnu kartu na kosovu licnu kartu u makedoniji i svi vaskrsnu kad dodje do bilo kakvih glasanja na nasem delu teritorije koji se zove KiM. A kompleksno je zato sto vise ni kfor ni euleks ne veruju opste da cine pravu stvar i ucestvvuju u stvaranju jedna naj krimi drzave na svetu. Nije KiM jos izgubljena kako bi voleli ovi bajkoviti da se desi i onda ce nama med i mleko. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 14, 2013 Пријави Подели Написано Мај 14, 2013 Пази, ако се стање нормализује онда ће косовским властима бити веома тешко да чине отворену неправду. Као Хрватским на пример.И ако је већ тако куда онда журимо, зашто не сачекамо да се стање нормализује пре потписивања било чега. Знам да су ти намере добре али наивно је све то , као уосталом и тај твој либертаријанизам . Сваки уговор вреди само ако постоји неко са довољном снагом и ауторитетом ко би осигурао његово поштовање. Ако тај неко нема интерес да се тај уговор испуни , у руци нам остаје само бескорисно парче папира . Значи , једини разлог због чега ми признајемо Косово је огромна вера у добронамерност ЕУ, за шта досад нисмо видели још ни један једини доказ, па чак ни наговештај. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука