Tristatri Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Malo sam istraživao i skontao koje Михаило. To ne bi mogao biti niko drugi do Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Koji si ti car, u istu grupu ubrajas sv.Savu, Mojsija, Avramai Hristosa care Па добро мого сам да кажем и св. Кирила и Методија, али сам изабрао Св. Саву јер је разумљивије Србима, да сам писао на неком пољском форуму рекао бих света браћа Кирило и Методије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 А Михаило ће доћи само треба чекати... DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 9, 2013 Пријави Подели Написано Мај 9, 2013 Ne treba cekati ono sto je neminovno..Hristos je kao smrt...sigurno dolazi.....ali je treba znati docekati..... greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Kako ne znate ko je Mihailo? Ne citate prorostva Gavrila iz Bosnjana? Osloboditelj Srbije, Rusije i Grcke. Car koga ce sam Gospod uzvisit silom i koji ce unistiti Ameriku, i omoguciti Rusima da postanu globalna sila broj 1, osloboditi Carigrad od Turaka i vratiti malu Aziju Grcima, protjerati siptre sa Kosova, pripojiti Krajinu i Srpsku Srbiji i uspostaviti Veliku Srbiju. Zaviorice se trobojka onda na tad, Krusevac ce biti glavni grad Velike Srbije, i proplakace svi iz MMF, NATO, Brisela, State Departmenta, i Bundestaga sto su kinjili i patili narod Boziji svo ovo vreme. Uspostavice se svjetska pravda pravoslavlje ce se objaviti cijelom svijetu predvodjeno Rusijom , moralne pouke kako treba zivjeti i biti cist dusom, svako ce tad znati. Vlada ce 1000 godina mir, dok se za kratko ne pojavi antihrist, i onda ce se pojaviti Hristos i poraziti antihrista i donijeti sud svijetu. Od svetog Save do Mihaila, jedno 1000 godina. Znaci do 2200 godine bice ovakvo stanje kakvo jeste. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Kako ne znate ko je Mihailo? Ne citate prorostva Gavrila iz Bosnjana? Osloboditelj Srbije, Rusije i Grcke. Car koga ce sam Gospod uzvisit silom i koji ce unistiti Ameriku, i omoguciti Rusima da postanu globalna sila broj 1, osloboditi Carigrad od Turaka i vratiti malu Aziju Grcima, protjerati siptre sa Kosova, pripojiti Krajinu i Srpsku Srbiji i uspostaviti Veliku Srbiju. Zaviorice se trobojka onda na tad, Krusevac ce biti glavni grad Velike Srbije, i proplakace svi iz MMF, NATO, Brisela, State Departmenta, i Bundestaga sto su kinjili i patili narod Boziji svo ovo vreme. Uspostavice se svjetska pravda pravoslavlje ce se objaviti cijelom svijetu predvodjeno Rusijom , moralne pouke kako treba zivjeti i biti cist dusom, svako ce tad znati. Vlada ce 1000 godina mir, dok se za kratko ne pojavi antihrist, i onda ce se pojaviti Hristos i poraziti antihrista i donijeti sud svijetu. Od svetog Save do Mihaila, jedno 1000 godina. Znaci do 2200 godine bice ovakvo stanje kakvo jeste. Заправо више сам се базирао на старијем пророку Тарабићу : U to vrijeme pomora, u ruskim dalekim gorama pojavice se mladi coek po imenu Mijajlo. Imace svijetlo lice i sav lik ce mu milostan biti. Ljudi ce mu se cuditi kako koraca nebom, a on ce otici do prvog namastira i zazvoniti na sva namastirska zvona. Narodu koji se budne okupijo oko njega ce kazati: "Zaboravili ste ko sam i da nijesam umro, nego ziv otiso u nebo." A ljudi koji ga budu gledali ce reci: "Nijesmo, nijesmo, ti si svijeti Arhandjel Mijajlo." Na te njiove rijeci on ce se blago nasmijati, govoreci im: "Razapeli ste Bogocovjeka i Sina Bozijeg, a Bog vam je dao pamet da njome mislite i ljubite sve oko vas. Postali ste zvijeri i covjekoubice! Nijesam dosao da vas ceram da se plasite i sa stravom vjerujete, vec sam medju vama da vas urazumim! Nema vise bogatog ni siromaha, a vi se jopet mrzite, glozite i ubijate. Zaboravili ste na dusu svoju!" Ondakar ce za Mijajlom poci svi narodi i zemlja ce postati prava rajska basca. Hrana ce iznicati svudje, i u rijekama, morima i sumama. Oni, koji se ondaj rode zivjece srecno i dugovjecno da ce i zaboraviti kada su se rodili. Mijajlo ce bivati svudje, a ponajvise u Carigradu, sve dok ljudi ne progovore jednim jezikom i jednom vjerom. Poslje ce jopet zadovoljan otici u nebo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Видим, ништа вам није јасно... Oglo је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Ma tarabice su zakon zbog komsija jasno je to Баба је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Мај 10, 2013 Пријави Подели Написано Мај 10, 2013 Заправо више сам се базирао на старијем пророку Тарабићу : U to vrijeme pomora, u ruskim dalekim gorama pojavice se mladi coek po imenu Mijajlo. Imace svijetlo lice i sav lik ce mu milostan biti. Ljudi ce mu se cuditi kako koraca nebom, a on ce otici do prvog namastira i zazvoniti na sva namastirska zvona. Narodu koji se budne okupijo oko njega ce kazati: "Zaboravili ste ko sam i da nijesam umro, nego ziv otiso u nebo." A ljudi koji ga budu gledali ce reci: "Nijesmo, nijesmo, ti si svijeti Arhandjel Mijajlo." Na te njiove rijeci on ce se blago nasmijati, govoreci im: "Razapeli ste Bogocovjeka i Sina Bozijeg, a Bog vam je dao pamet da njome mislite i ljubite sve oko vas. Postali ste zvijeri i covjekoubice! Nijesam dosao da vas ceram da se plasite i sa stravom vjerujete, vec sam medju vama da vas urazumim! Nema vise bogatog ni siromaha, a vi se jopet mrzite, glozite i ubijate. Zaboravili ste na dusu svoju!" Ondakar ce za Mijajlom poci svi narodi i zemlja ce postati prava rajska basca. Hrana ce iznicati svudje, i u rijekama, morima i sumama. Oni, koji se ondaj rode zivjece srecno i dugovjecno da ce i zaboraviti kada su se rodili. Mijajlo ce bivati svudje, a ponajvise u Carigradu, sve dok ljudi ne progovore jednim jezikom i jednom vjerom. Poslje ce jopet zadovoljan otici u nebo." Da nisu odatle adventisti i jehovini svedoci zakljucili da je Hristos ustvari arhangel Mihajlo, koji je vrhovni komandant andjelima i koji se javio Mojisiju u zbunu. Kakva nebuloza, ta i slicna prorocanstva se protive Otkrivenju, i Hristovim recima, da prvo treba da dodje sin pogivli i ratovi i nesrece. A kolko meni zdrav razum govori tesko da ce doci do bilo kakvog zlatnog doba od hiljdau godina. Pogotovo u ovo globalno vreme, kada su izozovi daleko opsezniji nego ikada u istoriji covecanstva. Sv Sarafim je prorokovao da ce dogadjaji pred drugi Hristov dolazak biti oslobadjanje Konstntinopolja od strane Rusa, ciji ce broj u to vreme biti 180miliona, a sad ih je 140m. Sta znam, bese prozorljiv, predvideo je ubistvo Cara Nikolaja, jos dok se ovaj nije rodio. A mi mozda zamisljamo to oslobadjanje kao neko predivno, bezbolno, pod anestezijom. Ko zna kakve ce okolnosti biti. A sto se tice milijarde godina, intergalatickih putovnja, robokapa, sazivota sa tudjinima itd, to su uspavanke za one koji zele da veruju da Gospod odlaze svoj drugi dolazak kako bi covecanstvo jos vise usavrsilo svoje znanje za naucne discipline i otkrilo masine koje ce imati brzinu svetlosti u svom pohodu u druge galaksije. I veruju oni koji misle da Bog stvorio i druga bogolika stvorenja od praha neke druge planete, kako bi se mi jednog dana sastali i druzili i caskali i delili preostalu floru i faunu na maticnim planetama. A ustvari nece da skapiraju da Bog ovo odlaganje cini zbog malog stada istinski verujucih, skrusenh i krotkih, i zbog svih onih koji ce da prime veru. Ali sigurno nece jos milion godina, a za jos hiljadu godina da li ova planeta ima snage? Tristatri, Дијана. and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 A sto se tice milijarde godina, intergalatickih putovnja, robokapa, sazivota sa tudjinima itd, to su uspavanke za one koji zele da veruju da Gospod odlaze svoj drugi dolazak kako bi covecanstvo jos vise usavrsilo svoje znanje za naucne discipline i otkrilo masine koje ce imati brzinu svetlosti u svom pohodu u druge galaksije. I veruju oni koji misle da Bog stvorio i druga bogolika stvorenja od praha neke druge planete, kako bi se mi jednog dana sastali i druzili i caskali i delili preostalu floru i faunu na maticnim planetama. A ustvari nece da skapiraju da Bog ovo odlaganje cini zbog malog stada istinski verujucih, skrusenh i krotkih, i zbog svih onih koji ce da prime veru. Ali sigurno nece jos milion godina, a za jos hiljadu godina da li ova planeta ima snage? Eto sad znamo ko od forumasa ima direktan uvid u Boziju promisao. Kakvo fantasticno otkrice. Баба and Sir Oliver је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Мај 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 A kolko meni zdrav razum govori tesko da ce doci do bilo kakvog zlatnog doba od hiljdau godina. Pogotovo u ovo globalno vreme, kada su izozovi daleko opsezniji nego ikada u istoriji covecanstva. a pax romana? Moguće je da utihne oružje i da celo čovečanstvo doživii dug period sreće i prosperiteta, pogotovo kad tome teži danas većina čovečanstva, u stvari danas je to moguće više nego ikad. Sestro, ma koliko mi simpatično bilo tvoje izlaganje nisi u pravu što se tiče teološke postavke njegove (kao što uvaženi Akvilius ističe). Niko od hrišćana ne zna ni dana ni časa... Kad ga nije znao ap. Pavle zašto bi bilo ko drugi to znao? Ja samo ističem da ako se to ne desi uskoro, sve ovo što si navela u poruci postaće moguće. A i drugo, moraš napraviti razliku između vere i znanja. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Ima nesto sto se zove Licni odnos sa Bogom. Naprimer za nekog je dugotrpljivi za drugog mnogo milostivi i sve ono sto On Jeste ali nerazumevanje nastaje kad se neko u Bogopoznanju popeo na 12 lestvicu i prica odatle a ja naprimer stojim na prvoj lestvici i ne verujem da Bog jeste jos bolji od onoga kako ga ja dozivljavam. Pogotovo to vazi pre svega za veru i poznanje Puta kome smo prizvani bez zloupotrebe logike i nauke koja ogranicava Bogopoznanje. Ne znamo cas Drugog dolaska Isusa Hrista ali nam je on ostavio znake po cemu cemo moci da prepoznajemo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Da nisu odatle adventisti i jehovini svedoci zakljucili da je Hristos ustvari arhangel Mihajlo, koji je vrhovni komandant andjelima i koji se javio Mojisiju u zbunu. Kakva nebuloza, ta i slicna prorocanstva se protive Otkrivenju, i Hristovim recima, da prvo treba da dodje sin pogivli i ratovi i nesrece. A kolko meni zdrav razum govori tesko da ce doci do bilo kakvog zlatnog doba od hiljdau godina. Pogotovo u ovo globalno vreme, kada su izozovi daleko opsezniji nego ikada u istoriji covecanstva. Sv Sarafim je prorokovao da ce dogadjaji pred drugi Hristov dolazak biti oslobadjanje Konstntinopolja od strane Rusa, ciji ce broj u to vreme biti 180miliona, a sad ih je 140m. Sta znam, bese prozorljiv, predvideo je ubistvo Cara Nikolaja, jos dok se ovaj nije rodio. A mi mozda zamisljamo to oslobadjanje kao neko predivno, bezbolno, pod anestezijom. Ko zna kakve ce okolnosti biti. A sto se tice milijarde godina, intergalatickih putovnja, robokapa, sazivota sa tudjinima itd, to su uspavanke za one koji zele da veruju da Gospod odlaze svoj drugi dolazak kako bi covecanstvo jos vise usavrsilo svoje znanje za naucne discipline i otkrilo masine koje ce imati brzinu svetlosti u svom pohodu u druge galaksije. I veruju oni koji misle da Bog stvorio i druga bogolika stvorenja od praha neke druge planete, kako bi se mi jednog dana sastali i druzili i caskali i delili preostalu floru i faunu na maticnim planetama. A ustvari nece da skapiraju da Bog ovo odlaganje cini zbog malog stada istinski verujucih, skrusenh i krotkih, i zbog svih onih koji ce da prime veru. Ali sigurno nece jos milion godina, a za jos hiljadu godina da li ova planeta ima snage? " Kad miris iziđe iz poljskog cvijeća, kad milost iziđe iz čovjeka, kad rijeke izgube svoje zdravlje... Ondakar će nastupiti najveći opšti rat..." "Biće i onijeh predjela đe će žene od panjeva mišljeti da su ljudi te će ih jadne grliti i ljubiti." "Kad izbije ovaj ljuti rat, teško onijem vojskama koje budnu uzlećale u nebo, a blago onijem vojnicima koji budnu vojevali po zemlji i po vodi" "Mi u tom ratu nećemo vojevati, ali će se drugi biti preko našijeh glava" "U vazduhu iznad Požege s neba će užareni ljudi padati na zemlju" "Ja mili Bože, kume proto, čudesnih čuda što će se desiti! Vidiš li koliko je ovo Požeško polje? Jednog dana biće puno zapaljenih ljudi koji će buktati kao luč i padati ozgo s neba" "Samo jedna zemlja na kraju svijeta, opasana velikijem morima, velikačka ko ova naša Jevropa, biće mirna i spokojna brez nedaća i nesreće... Na nju ni preko nje nijedno tane neće puknuti" "Oni koji budnu pobjegli i sklonili se u tri krstata gore, tamo će nači svoj spas te će poslije živjeti u ilju i izobilju, sreći i ljubavi, jerbo rata više nikad biti neće..." "Pošlje ovog rata na prijestolje svijeta doći će jedan "plemenit i dobrodušan" riđi čovjek" "Blago onima koji to dožive, jerbo će taj riđokosi svijem ljudima donijeti sreću, on će biti duga vijeka i vladaće sve do svoje smrti od Boga date" "Za vrijeme njegovo ni pošlje njega ratova više nikad biti neće, ali će tamo u ko zna kojem vremenu i vijeku za ljude, zbog njiovijeh gluposti nastupit velika omraza ljudska" "Vidiš kume, kade ljudski rod pošlje Opštega rata stane da živi u miru i izobilju, sve će to biti jedan grki privid ljudskijeh zabluda, jerbo će mlogi zaboraviti na Boga, pa će se klanjati svojoj ljudskoj pameti" "Otići će čoek i do drugijeh svjetova i tamo zateći prazninu i pustoš, ali će jopet smatrati da sve bolje zna, nego li, Bože prosti , sam Bog" "Tamo sem mira Božijeg ništa viđeti neće, ali će srcemi dušom osjetiti svu Božiju ljepotu i snagu. Ljudi će se kolima voziti i po mjesecu i po zvjezdama. Oni će tamo tražiti drugi život ali tamo života vakog kakav je u nas biti neće. Biće ga ali oni neće umijeti da razumiju da je to život nakav kakav jeste" "No što se gođ više budne znalo, manje će se ljudi među sobom voljeti i paziti. Nastaće taka omraza da će im razna sokoćala biti preča od svojijih najbližih" "Čoek će više vjerovati svom sokoćalu, nego svome prvom komšiji" "Oni koji budnu čitali i pisali razne knjige s numerama smatraće se da najviše znaju. Ti ljudski mudraci će sve prepustit ovijem nizovima te nako kako im numera reče, tako će živjet i radit. Među tijem mudracima biće dobrijeh i rčina" "Oni rčinasti činiće razne zle marifetluke. Trovaće vazduh i vodu i puštati kijamete po morima sinjim, rijekama i zemlji, te će ljudi naglo umirati od nekakvijeh boleščina" "Ondakar će ljudi bježati iz varoši u sela i jopet tražiti planine i tri krstate gore da tamo u njima, dišu i piju vodu. Mlogi će da bi jeli i najeli se trpati sve u usta, te će od toga odmah umrijeti" "Onaj koji budne postioi ispostio, taj će ostati živ, jerbo će ga Sveti Duh čuvati i biće bliže Bogu" "U to vrijeme pomora, u ruskim dalekim gorama pojaviće se mladi čovjek po imenu Mijajlo. " Резиме: 1. општи рат 2. Крај општег рата 3. На светски престо долази "племенит и добродушан" риђи чоек. Али на престо света !!! 4. Горки привид људских заблуда и безбожништво 5. Време помора. 6. Долазак Михаила Где се ово разилази од приче о апокалипси и доласку "племенитог и доброћудног антихриста" ? Једино у томе што не предвиђа дефинитивни крај света по свему томе, него говори и о даљем току истрорије. Шта знам , мени је ова тарабићева прича логичнија од неког напрасног краја без икаковг смисла и циља. SHADOWS OF THE LIGHT and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 Ima tezine Tarabic... .mislise. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Мај 11, 2013 Пријави Подели Написано Мај 11, 2013 "Samo jedna zemlja na kraju svijeta, opasana velikijem morima, velikačka ko ova naša Jevropa, biće mirna i spokojna brez nedaća i nesreće... Na nju ni preko nje nijedno tane neće puknuti Ovo mi lici na Ameriku....il mozda Australiju.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука