w.a.mozart Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Nervira li vas da idete u hramove kad se prepune i kad dodju likovi koji ulaze u hram dva puta godišnje jer se tako valja... znam,znam... to je prilika da se misionari ali nešto nam to i ne ide baš najbolje... recimo, kod mene lokalni sveštenici stalno kukaju kako hramova treba da bude mnogo više i da ljudi ne dolaze u crkve a nikad se ne zapitaju gde su oni u svemu tome... na svećenju vodice i na -dobar dan, kako ste danas- kad se sretnu u crkvi sa parohijanima se ve završi... E zato sam ove godine rešio da Vakrs provedem u Ćirilovcu, sa izabranima keka, Justin Waters, kron and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Mozda nije pohvalno od mene ali me ta pojava nervira. Tih dana se krijem u pevnici jer obicno peva hor na galeriji. w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Nervira li vas da idete u hramove kad se prepune i kad dodju likovi koji ulaze u hram dva puta godišnje jer se tako valja... znam,znam... to je prilika da se misionari ali nešto nam to i ne ide baš najbolje... recimo, kod mene lokalni sveštenici stalno kukaju kako hramova treba da bude mnogo više i da ljudi ne dolaze u crkve a nikad se ne zapitaju gde su oni u svemu tome... na svećenju vodice i na -dobar dan, kako ste danas- kad se sretnu u crkvi sa parohijanima se ve završi... E zato sam ove godine rešio da Vakrs provedem u Ćirilovcu, sa izabranima да, морам бити искрена, то ми се никако не допада....и такође мислим да то уопште није добра прилика за мисионарење....такви доласци у цркву су само део фолклора....значи, потпуно супротан ефекат.... лично, волим да је четвртина људи у цркви, али да су то они који знају зашто су ту....и да у правом молитвеном расположењу проведем службу када су ти најзначајнији празници...овај празнични стампедо, како ти га ти назва, је вређање цркве а и не верујем да је Господу угодно.... а, већ знамо да велика већина свештеника не ради ништа у том правцу, да се стање поправи....тј, не раде свој посао како треба.... . keka and Иван Недић је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Trebalo bi blize da se objasni sta se podrazumeva pod vernim narodom. Dodje neko jednom u godini da pravi vecinu a ne zna ni da se prekrsti! Ajde objasnite sto treba da se pravi stampedo, recimo kad dolazi Episkop?U cemu je fora. da vidi glava da mu stado veliko? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Pa ja sam uvek u mojoj crkvi, tako da nikad nije prevelika guzva. I veceras cu biti tamo na pashalnom kanonu i liturigiji. edit: doduse, da budem iskren, ni ja u poslednje vreme nisam bas od onih koji stalno dolaze, tako da na neki nacin spadam u tu grupu, ali ipak mislim da bar malo znam zasto sam tu... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 A sta vas briga koliko puta neko dodje u crkvu? Gledajte svoja posla i manite se tudjih grijeha. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ДраганЈ Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Trebalo bi blize da se objasni sta se podrazumeva pod vernim narodom. Dodje neko jednom u godini da pravi vecinu a ne zna ni da se prekrsti! Ajde objasnite sto treba da se pravi stampedo, recimo kad dolazi Episkop?U cemu je fora. da vidi glava da mu stado veliko? Pa to mu dodje kao vazna utakmica - prosto te mami da pridjes i "bacis pogled" - tako sam poceo da kapiram "posetioce/slucajne prolaznike". Mislim, nisam imun na babin kuk, ali sam vremenom izvezbao strahovito nenormalan pogled koji stvara "atmosferu" i odbija nepozeljne zahvate Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 A sta vas briga koliko puta neko dodje u crkvu? Gledajte svoja posla i manite se tudjih grijeha. Pa znas kako, ako si ti dosao u crkvu da se molis, a dva lika ispred tebe pricaju tesko da moze da te ne bude briga (meni se desilo ove godine za Bozic). Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Mene nenervira to sto ljudi dodju u crkvu da bi se videli i porazgovarali i to za vreme sluzbe! uh koliko to ne volem! @, takodje "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
keka Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Pa znas kako, ako si ti dosao u crkvu da se molis, a dva lika ispred tebe pricaju tesko da moze da te ne bude briga (meni se desilo ove godine za Bozic). kakva slucajnos .smesko. Sherlock H. је реаговао/ла на ово 1 "Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ДраганЈ Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 A sta vas briga koliko puta neko dodje u crkvu? Gledajte svoja posla i manite se tudjih grijeha. Za malo si promasio problematiku.. moja posla nisu samo moja, a ni tvoj greh ne tice se samo tebe Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Pa znas kako, ako si ti dosao u crkvu da se molis, a dva lika ispred tebe pricaju tesko da moze da te ne bude briga (meni se desilo ove godine za Bozic). Ja sam govorio o dolasku u crkvu a ne pricanju u istoj. Mada, ni to kako neko stoji,prica ili se moli ne treba mnogo da nas interesuje jer cemo u tom slucaju biti osudjeni kao fariseji. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Ja sam govorio o dolasku u crkvu a ne pricanju u istoj. Pa kod mnogih ljudi koji dolaze u crkvu radi tradicije, dolazak + pricanje se podrazumeva. Mada, ni to kako neko stoji,prica ili se moli ne treba mnogo da nas interesuje jer cemo u tom slucaju biti osudjeni kao fariseji. Ne osudjujem, al' da smeta smeta... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 @@ДраганЈ, I te kako nas je briga ko koliko puta dolazi.Sve formalne vidljive radnje u hramu zahtevaju vezbanje. I to dugo vezbanje. Znaci ne smemo da gledamo da l je hram pun ili nije, vec da brinemo o kvalitetu. Na Liturgiji niko od nas nije posmatrac ! Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
@... Написано Мај 4, 2013 Пријави Подели Написано Мај 4, 2013 Мени највише смета кад дилери размењују добра на светом месту, остало ми ништа не смета. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Иначе, постоји посебан круг пакла за људе који мешају "ЈЕР" и "ЈЕЛ'" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука