Тања1 Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 On 8/4/2016 at 13:38, Ignjatije рече ПУТИНЕ СРБИНЕ: Стигла је одлична вест из Москве, Србија добија систем „Бук“ Spoiler Стигла је одлична вест из Москве,Србија добија систем „Бук“. У Владу Србије јуче је стигао допис у којим Русија потврђује да ће нам испоручити ракетни систем „Бук“. Овај систем важи за једно од најмоћнијих руских оружја. Америчка ноћна мора,војска САД крајем 2015. године због „Бука“ престала је да лети на северу Сирије. Извор: Информер http://www.srbijajavlja.rs/2016/08/путине-србине-стигла-је-одлична-вест-и/ Јел ово нас неко зеза... Увек нас неко зеза, увек други крив, никад немамо пара, а без пара лопужана... Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 1 hour ago, Ignjatije рече STIŽU AVIONI IZ RUSIJE: Velikodušan poklon, ali samo pod OVIM uslovom (FOTO) Rusija bi Srbiji mogla da pokloni šest lovačkih aviona MiG-29. Jedini uslov koji bi morala da ispuni je da plati njihov remont, s obzirom na to da je reč o letelicama koje trenutno nisu u upotrebi. Srpska vojna delegacija je, kako kaže izvor iz Vojske Srbije koji je želeo da ostane anoniman, nedavno boravila u Rusiji gde su joj i pokazani avioni koji bi svoj radni vek trebalo da nastave u jedinicama srpskog ratnog vazduhoplovstva. Avioni na poklon, ali... "Tim avionima je neophodan remont. Pregovori o tome kakav će aranžman da bude sklopljen su u toku. Jedna od opcija je da avione dobijemo na poklon, ali da platimo njihov remont. Ako tako bude dogovoreno, naš je cilj da obezbedimo da se remont ne radi u Rusiji, već kod nas. Time bismo uposlili našu industriju, a istovremeno bismo ovladali i novom tehnologijom", kaže sagovornik. Sve je to, naravno, proces koji će dugo da traje. Cena remonta zavisila bi i od nivoa opreme koji bi se ugrađivao u avione. I tu su, takođe, moguće dve opcije - da avioni budu sa opremom ruskog proizvođača, ali i da u njih bude ugrađena oprema zapadnog porekla. Pet migova-29 srpskog vazduhoplovstva remontovano je u Rusiji od 2008. do 2010. godine. Cena ovog posla bila je 2,7 milijardi dinara, odnosno oko 27 miliona evra, prema tadašnjem kursu. Za jedan mig - 65 miliona evra Resursi četiri letelice ovog tipa (peti se srušio jula 2009. godine nedugo po povratku sa remonta) ističu 2018. godine. Za kupovinu novih aviona MiG-29 bilo bi, prema nekim procenama, potrebno izdvojiti oko 65 miliona dolara po komadu. Mnogo pre novih aviona, u Srbiju bi trebalo da stigne još novih helikoptera. Time bi bio nastavljen proces obnavljanja vazduhoplovnih jedinica koji je započet kupovinom dva helikoptera Mi-17, po ceni od 25,349 miliona evra, koji su 28. juna isporučeni Srbiji. Ovoga puta, međutim, u pitanju je nabavka zapadne tehonologije, odnosno helikoptera koje proizvodi francusko - nemačka kompanija “Erbas”. Trenutno se formira državna komisija za pregovore sa “Erbasom”, u čijem su sastavu i dvojica generala srpskog vazduhoplovstva. Šta Srbija još želi Srbija je, naime, zainteresovana za nabavku lakih helikoptera H -145M, koji mogu da služe i za borbu, ali i za transport 10 vojnika, odnosno oko 1.600 kilograma tereta. Helikopter može biti opremljen sedmocevnim ili 12-cevnim lanserima nevođenih raketa ili laserski vođenim raketama, topom kalibra 20 milimetara i mitraljezom 12,7 milimetara. O potrebnim količinama nadležni će tek da se izjasne, mada je ranije bilo reči o nabavci dva “erbasova” helikoptera. Tada se, međutim, spekulisalo sa nabavkom srednjih transportnih helikoptera tipa “super puma”, ali je prednost ipak data ruskim Mi-17. Izvor: Blic http://www.bktvnews.com/info/svet/stizu-avioni-iz-rusije-velikodusan-poklon-ali-samo-pod-ovim-uslovom-foto/50122 Озбиљност и истинитост ове вести је таман у складу са насловом, порталом који ју је објавио, илустрацијом на којој доминира Ф-16 са ознакама пољског РВ. Додуше у другом и трећем плану су пољска 29-ка и 21-ца. Ко зна, можда је ово скривена порука, у којој се каже да ће нам од Нове године, када престанемо да имамо ловачку авијацију, обавезе ерполисинга преузете укључивањем у програм "Отворено небо" за цену једног солидног ловца годишње, обављати управо Пољско војно зракопловство. Као што то за потребе Словеније чини РВ Италије, Бугарске и Македоније РВ Румуније, Црне Горе РВ Хрватске, Космета РВ Мађарске итд... И још једаред, у "Акционом плану" је тада поред 5 МиГ-ова, ремонтован и један АН-26 у Украјини и два Ми-8. Та два хеликоптера и 29-ке су ремонтовани КОД НАС, а не у Русији, како се због Путлерофилије и руске прдаљке већ годинама провлачи вест. Истина, јесу инжењери и техничари из МИГ концерна, заједно са нашима две године радили ремонт, али у "МОМИ" НА БАТАЈНИЦИ, А НЕ У "РСК МИГ". И јесте Станислав Горбунов МиГ-ов фабрички пробни пилот обавио све пробне летове након ремонта, а пре предаје јединици. Али се све дешавало у Батајници, а не у бази Твер Мигалово нпр. И када се каже да се авион срушио, обично се помисли на отказ технике, а у овом случају није тако. Раде Ранђеловић, покојни колега и мајор ловац је увежбавао програм за аеромитинг на Калемегдану који је 2009. године организовао Аеро клуб "Архангел Гаврило" и који је и требао да се одржи у јулу на дан Св.архангела. Неколико дана су трајале припреме и то јутро је уобичајено, изнад зоне аеродрома изводио фигуре и увежбавао програм. Међутим, наједном је прешао у лет "на боку" на екстремно малој висини, где себу тренутку "извлачења" са прирастом висине испред њега испречио хангар. Да би у делићу секунде избегао трагедију, нагло је ангажовао авион у оштар угао са прирастом брзине, што је довело до огромног оптерећења, физиолошких промена које су довеле до треутног губитка свести код пилота, који је тада изгубио и контрола над летелицом; код летелице је дошло до слома узгона и она се срушила неких 200 метар од тог хангара који је Раде покушао да избегне. Значи, узрок пада летелице је грешка посаде и превелико ангажовање човека и технике ван прописаних норми. За новине је довољно да је написано и несрећни случај. А не само- срушио се, што може да буде и злонамерно... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 24 minutes ago, Милан Ракић рече И још једаред, у "Акционом плану" је тада поред 5 МиГ-ова, ремонтован и један АН-26 у Украјини и два Ми-8. Та два хеликоптера и 29-ке су ремонтовани КОД НАС, а не у Русији, како се због Путлерофилије и руске прдаљке већ годинама провлачи вест. Истина, јесу инжењери и техничари из МИГ концерна, заједно са нашима две године радили ремонт, али у "МОМИ" НА БАТАЈНИЦИ, А НЕ У "РСК МИГ". И јесте Станислав Горбунов МиГ-ов фабрички пробни пилот обавио све пробне летове након ремонта, а пре предаје јединици. Али се све дешавало у Батајници, а не у бази Твер Мигалово нпр. Али која је разлика били они ремонтовани у Батајници или у бази Твер Мигалово, ако су сви наплатили свој рад? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 32 minutes ago, Тања1 рече Али која је разлика били они ремонтовани у Батајници или у бази Твер Мигалово, ако су сви наплатили свој рад? Па нема разлике, сем што се унижавају наши потенцијали. Не знам за друге, али за мене је то велика ствар. Suncokret54, АлександраВ and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 58 minutes ago, Милан Ракић рече Па нема разлике, сем што се унижавају наши потенцијали. Не знам за друге, али за мене је то велика ствар. Није то мала ствар. Хвала за другу перспективу. Suncokret54 је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Август 16, 2016 Пријави Подели Написано Август 16, 2016 51 minutes ago, Тања1 рече Није то мала ствар. Хвала за другу перспективу. Па наравно да није. Стицајем околности, био сам дежурни оперативни ВЗ "МОМА" те ноћи 25/26. март када је извршен напад на наш једини зракопловни завод од стране НАТО агресора. У 4 сата ујутро сам из Команде РВ добио наређење да уђем у круг Завода докле могу због рушевина и безбедности. Да известим о насталој штети, да зовем ватрогасце... Извештај нисам могао да предам одмах, јер када сам тамо ушао и видео шта сам видео, почело је нешто да ме гуши и сузе су саме текле. Не због неких испарења и сл. Није нико ни настрадао. Плакао сам јер је било срушено све што је било битно. Хангар монтаже/демонтаже авиона, ремонт мотора, пробни сто за испитивање авионских мотора са аеровагом и ваздушним тунелом, алатница итд... Јесу то све биле обичне зграде, али ми је то била прва емоција.... Истог тог 1999-ог лета је започела обнова Завода. Без икакве помоћи са стране. Нпр. нас 6 пробних пилота и 6 механичара смо сами себи озидали нашу кућицу на стајанци, у којој смо за време летачких дана седели, одмарали, пушили цигаре и чекали летење. На два колко се.сећам пробна лета једне Газеле којој су остала само летна испитивања и коју смо за време агресије сместили у хангар једне фирме у Пазови, ишао сам у неким прњама прљавим од креча и малтера, јер пошто не знам да зидам, радио сам на мешалици, а мрзело ме да облачим комбинезон... И тако читав Завод. До зиме 1999/2000, један део ремонта је нормализован. Враћене су машине и алати који су наравно били извучени пре агресије на сигурно. Током 2000/1/2 је сређен и зај огромни хангар за монтажу/демонтажу и један кутак је у њему одређен и за фарбару. Не онакву каква је била и диђензија прилагођених за фарбање нпр. неког мањег Ербаса, али довољно за рад. И зашто ово све пишем? Поента је дакле да је 1000 и кусур радника Ваздухопловног Завода "Мома" на а. Батајница. Цивила и старешина. Мајстора и техничара, помоћних радника и инжињера, пилота и технолога, администрације и сви буквално сви су са својих десет прстију, без ичије помоћи са стране, довеле "Мому" у стање да може наново да започне ремонт ваздухоплова за две године. Да комплетан круг буде затворен. Да се омогући напослетку и прихват тих 5 МиГ-29 од 16 колико је било пре бођбардовања. Да се направе екипе састављене од техничара и инжињера из "Моме" из 127. ловачке ескадриле којој су летелице и припадале и чији су их момци и одржавали, те од стручњака из РСК МИГ. И две године је то трајало. Радило се у две смене, а знам да су понекад и ноћу људи остајали. Поједини агрегати и склопови су првенствено због непостојања адекватних алата били слани у Русију, па су након ремонта враћани овде на монтажу. И углљвном, сами авионо нису напустили круг аеродрома Батајница. И уместо да се напише како је било, јер то није била никакава тајна. Чињеница да се изводи ремонт модерних авиона у једном Заводу који је буквално настао на згаришту старог, на десетине новинара ђубретара, занесених ликом и делом Владимира Владимировича, кад год се покрене ова тема, ваљда у заносу русољубља, јер не воле Србију- не видим други разлог, почну да пишу овакве пашквиле, као и овај дегенерик из Блица ил БК свеједно. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 КИНЕЗИ НАМ НУДЕ РАКЕТЕ ДОМЕТА 300 КМ: Ако их узмемо, нико нам више неће претити! 09/23/2016 09:21 Издвојено Србија Друштво Србија је добила сјајну понуду за модернизацију војске! Кинези Србији понудили ракете домета 300 километара! ФД-2000 (Фото: Синхуа) Пекинг је спреман да испоручи најмодерније крстареће ракете и ПВО ракетни систем ФД-2000, који је моћнији од руског С-300. Кинезима је стало да Балкан дугорочно буде стабилан. Процењују да је то могуће само ако је Србија војна сила. Народна Република Кина је заинтересована да учествује у најављеној модернизацији и опремању Војске Србије. Властима у Београду већ су достављене прве незваничне понуде у којима нам се нуде најмодерније крстареће ракете и ракетни системи, и то по ценама које су знатно ниже од тржишних. Пекинг је спреман да нам испоручи вишецевни ракетни систем са крстарећим ракетама домета од чак 300 километара, али и надмоћни ПВО ракетни систем ФД-2000, који је према речима стручњака моћнији од легендарног руског С-300! Та понуда је део међудржавне сарадње између Србије и Кине. Наоружање које нам је понуђено представља последњу реч кинеске војне технике. Ако бисмо те системе имали у свом арсеналу, нама више нико не би смео лако да прети. Колико су то озбиљни системи, говори податак да је Турска хтела да купи ФД-2000, али је под притиском Запада одустала. Нама се овај систем нуди под веома повољним условима. - Кинези су врло расположени за војну сарадњу са нама. Овај ПВО који нам нуде је можда бољи и од руског С-300. Турци су то хтели да купе од Кине, али су одустали у последњи час пошто су их притисли Американци...У кинеској понуди је веома интересантан и тај вишецевни ракетни систем домета од 300 километара који има крстареће ракете „земља-земља“. То колико знам нуде по најповољнијим условима, а спремни су и да се елементи ракета склапају у фабрикама наменске индустрије у Србији- закључује војни коментатор „Политике“, Мирослав Лазански. -Кинеска војна индустрија функционише између копирања страних технологија и стварања сопствене производње. Због тога Кина има јак интерес да нуди повољне услове озбиљним земљама, јер су им досад клијенти биле само сиромашне земље Азије и Африке. Они врло креативно решавају проблеме -сматра војни аналитичар Александар Радић. Извор: Информер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 23, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 7 minutes ago, grigorije22 рече Извор: Информер Пошто су исцрпели сво руско наоружање које само што нисмо добили, окренули се Кини. Неће имамо где све то да сместимо. RYLAH, obi-wan and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 23, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 23, 2016 Инвестиције су пробиле плафон Троше се кредити Свуда много параноје Сви су до грла у кризи А ми би хтели да будемо центар свијета Кинески синдром за многа љета Ignjatije and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 12, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 Novosti: Putin odobrio isporuku šest migova 29 Predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio je Srbiji isporuku šest aviona "mig 29" i kontigenta oklopnih vozila, pišu Večernje novosti u izdanju od petka. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=11&dd=10&nav_category=78&nav_id=1198123 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Новембар 12, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2016 6 minutes ago, Ignjatije рече Novosti: Putin odobrio isporuku šest migova 29 Predsednik Rusije Vladimir Putin odobrio je Srbiji isporuku šest aviona "mig 29" i kontigenta oklopnih vozila, pišu Večernje novosti u izdanju od petka. http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=11&dd=10&nav_category=78&nav_id=1198123 Сад још паре да ископамо однекуд. obi-wan, RYLAH and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 13, 2016 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 13, 2016 On 11/12/2016 at 15:17, -Владимир- рече Сад још паре да ископамо однекуд. Пусти паре сад. Мигови кренули, само што не стигну.... Много добар клип. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Новембар 13, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2016 On 11/12/2016 at 15:17, -Владимир- рече Сад још паре да ископамо однекуд. Će nam daju braća Rusi neki beskamatni kredit. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 13, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2016 9 minutes ago, Kratos рече Će nam daju braća Rusi neki beskamatni kredit. Па како ствари стоје, Руси и јесу колико сам упућен дали... Али су "цену" направили господа трговци... Које нема ко да истера... obi-wan, Ignjatije and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisha Написано Новембар 13, 2016 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2016 сви о каросерији 29ки....а шта је са опремом? ако буду на нивоу опреме ко оне пре и за време НАТО агресије,слаба вајда..(да се крију по Сурчину кад загусти) ил ће нам авијација служи само за акробатско летење'? RYLAH and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Спознај своју грешност у гордости и нетрпељивости, и смири се под јаку руку Божију, не кривећи никога осим себе. Тада ћеш видети помоћ Божију: како те Бог умирује и код оних који ти се супротстављају ствара наклонст срца према теби.Треба се прво очистити, а онда чистити,себе умудрити,а онда умудривати,постати светлост,а потом просветљивати,приближити себе Богу,па приводити,осветити, а онда освећивати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука