Jump to content

Vojska Srbije kupuje šest novih aviona "mig 29"

Препоручена порука

Gledao sam naime prosle godine na ,cinimi se , History kanalu emisiju koju su Ameri snimili o tome kako treniraju svoje pilote za potencijalni sukob sa Su 35 i bas su govorili kako im je bas ovo sto je ovaj tip napravio problem. Mislim da je ovo mozda Su 35 ali nisam siguran. Ti bolje znas! :good2:  

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Gledao sam naime prosle godine na ,cinimi se , History kanalu emisiju koju su Ameri snimili o tome kako treniraju svoje pilote za potencijalni sukob sa Su 35 i bas su govorili kako im je bas ovo sto je ovaj tip napravio problem. Mislim da je ovo mozda Su 35 ali nisam siguran. Ti bolje znas! :good2:  

Uzput F35 ovo nemoze. A i pisalo je ispod Mig 32

А занимљиво ми ово иначе... Тврдиш да Ф-35 не може вертикално да узлети, која тврдња повлачи за собом и неко познавање и инфомисаност о авијацији, а са друге стране ме питаш за МиГ-32, што би човек који резолутно нешто тврди, као ти у претходноом коментару, требао да зна да не постоји...

Но нема проблема, нисам ја неки свезнадар. А и са овим Су-35, сад сам већ уверен да ме хандриш, тако да, како год хоћеш... Твоја ствар друже...

Подели на овим сајтовима

А занимљиво ми ово иначе... Тврдиш да Ф-35 не може вертикално да узлети, која тврдња повлачи за собом и неко познавање и инфомисаност о авијацији, а са друге стране ме питаш за МиГ-32, што би човек који резолутно нешто тврди, као ти у претходноом коментару, требао да зна да не постоји...

Но нема проблема, нисам ја неки свезнадар. А и са овим Су-35, сад сам већ уверен да ме хандриш, тако да, како год хоћеш... Твоја ствар друже...

Neznam sta znaci rec handiras ali predpostavljam nesto u smilu mazes. Ne moje poznavanje avijacije je vrlo povrsno mada me interesuje. Ovo o F35 sam pomislio na osnovu ove emisije o kojoj ti pricam. Nemoras da mi verujes ne foliram nista samo pokusavam da nesto o tome naucim. Nisam imao namere da te uvredim.

"Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца."

Схиархимандрит Авраам

Подели на овим сајтовима

Neznam sta znaci rec handiras ali predpostavljam nesto u smilu mazes. Ne moje poznavanje avijacije je vrlo povrsno mada me interesuje. Ovo o F35 sam pomislio na osnovu ove emisije o kojoj ti pricam. Nemoras da mi verujes ne foliram nista samo pokusavam da nesto o tome naucim. Nisam imao namere da te uvredim.

У реду је. Нема проблема.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Ja cu samo da dodam, sa zakasnjenjem - MiG avioni se obelezavaju iskljucivo neparnim brojevima, tj. tako je bilo do sad.

Pa ko zeli da nauci nesto o tome, tako mu lakse da zapamti...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ja cu samo da dodam, sa zakasnjenjem - MiG avioni se obelezavaju iskljucivo neparnim brojevima, tj. tako je bilo do sad.

Pa ko zeli da nauci nesto o tome, tako mu lakse da zapamti...

Има ли неко објашење зашто ? :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Da ne bi lupio i da ti se ne smeju. :)

Не разумем чему овај коментар. Лепо сам питао, јер знам да иза сваког обележавања аута број или слово има неки смисао.

Например бмв е39 је 39 бмвов ауто по реду, е40 је 40ти ауто по реду, 525 је пета серија 25 - 2500 кубика. Мерцедес E je Einspritzmotor (бензински мотор) од тога је настала данашња е клса па рецимо е250 је ознака за лимузину  - бензински мотор са 250 кубика. 

Рачунам можд је нешто слично са авионима, а видим ти си из неког разлога дрзак... 

Подели на овим сајтовима

Има ли неко објашење зашто? :)

Nisam siguran, ali tako je kod njih od pocetka. Verovatno su tako zeleli da se malo izdvoje od ostalih proizvodjaca...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Nisam siguran, ali tako je kod njih od pocetka. Verovatno su tako zeleli da se malo izdvoje od ostalih proizvodjaca...

Значи нема неке везе са снагом или нечим другим. Добро хвала. :) 

Подели на овим сајтовима

Pa to ti je nesto kao kod BMW-a, k`o sto i sam kazes - "mi imamo specificne oznake prosto jer smo brend, i po tome smo prepoznatljivi"...

Подели на овим сајтовима

Pa to ti je nesto kao kod BMW-a, k`o sto i sam kazes - mi imamo specificne oznake prosto jer smo brend, i po tome smo prepoznatljivi...

Па да, само ме занимало, која је филозофија иза ознака, пошто код аутомобила свако има неку филозофију иза ознаке, неку логику. Можда миг прави још неке авионе које обележава парним бројевима итд. 

А можда су једноставно тако решили да "брендирају" па фурају само непарне, форе ради. :) 

Подели на овим сајтовима

А можда су једноставно тако решили да "брендирају" па фурају само непарне, форе ради. :)

Mislim da je ovo u pitanju...

Подели на овим сајтовима

Истине ради нису се "држали" они те непарне нотације одувек... Дакле, било је летелица на нивоу атрапе, па и предсерије...

МиГ-4

86009407.jpg

МиГ-6

stat29-15.jpg

МиГ-8

Mikoyan-GurevichMiG-8.jpg

Али пошто никада нису развијени до краја, односно нису оперативно експлоатисани, одатле их је биро вероватно "преместио" у експерименталне, а тамо се опет обележавају (у највећем брсју случајева) парним бројем...

Подели на овим сајтовима

• 6 months later...

Premijer najavio kupovinu dva MiG-a 29 i dva helikoptera Mi-17/171

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić tokom današnje posete 204. vazduhoplovnoj brigadi najavio “želju za kupovinom” dva aviona MiG-29 i hitnu nabavku dva nova helikoptera Mi-17/171.

DSFX1509-640x415.jpg

U povoljnim meteorološkim uslovima, na aerodromu Batajnica državni i vojni vrh najavio je danas“hitnu nabavku” dva helikoptera Mi-17/171 i opredeljenje oko 400 (+200) miliona dinara (oko 5 miliona evra) za nabavku rezervnih delova za “kompletnu lovačku avijaciju”.

DSFX1531-640x427.jpg

Premijer je takođe najavio i “želju za kupovinom” dva aviona MiG-29 do kraja 2016. godine. Naime, iako ni jedan medij to nije preneo niti istakao kao vest, Vučić je pored nabavke rezervnih delova pomenuo i da će flota aviona MiG-29 biti dopunjena:

– Već u četvrtak na sednici Vlade biće donešena odluka o nabavci rezervnih delova za kompletnu lovačku avijaciju,…, a želja je da  do kraja 2016. imamo četiri jednoseda i dva dvoseda. Govorim o MiG-u 29. Za sve ćemo, osim ovog poslednjeg (dvoseda?), u četvrtak na sednici Vlade obezbediti sredstva. – izjavio je Vučić.

DSFX1511-640x427.jpg

RV i PVO kada su lovci MiG-29 u pitanju trenutno ima 4 aviona u inventaru: 3 jednoseda MiG-29B i jedan dvosed MiG-29UB. Proizvedeni su 1987. godine, životni vek im je 25 godina a 2008. i 2010. 5 aviona je remontovano uz pomoć ruske firme RSK MiG kada su dobili produženje od 700 sati ili vremenski 10 godina upotrebe. Jedan avion se srušio 2009. godine.

Uskrs u 204. vazduhoplovnoj brigadi

Posle izjave Miroslava Lazanskog da je brigadni general Bandić naložio da na Batajnici avioni i helikopteri više ne lete i naknadnog demantija Generalštaba, danas je u 204. vazduhoplovnoj brigadi organizovana konferencija za medije. Po protokolu ovoga puta novinari nisu obišli lokaciju dežurne jedinice već je demonstrirano brzo reagovanje jednog lovca MiG-21.

11157251_10206324785777084_433418780_o-6

Sledeća tačka obilaska bila je demonstracija osposobljenosti 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva i njenog 1. raketnog diviziona. Premijer je tu rekao raketašima da će i u budućnosti imati zadatke na kojima neće biti ni bezbedno ni sigurno, ali da oni nisu manekeni, već vojnici.

DSFX1402-640x466.jpg

DSFX1403-640x427.jpg

Najave

Pored izjave da će Vlada Srbije na sednici u četvrtak izdvojiti sredstva za kupovinu dva nova helikoptera i pominjanja nabavke još MiG-ova 29, premijer je rekao da je sa generalima RV i PVO pričao i o rešavanju stanja Antonova 26, da su piloti bolje obučeni nego ranije i da više lete, da RV i PVO ima na raspolaganju 4 MiG-a 29 koje nisu hteli da dižu u vazduh danas i da će vojska nastaviti da spasava građane Srbije u slučaju hitnih situacija kao i do sada.

11096769_10206324856658856_212160142_o-6

Više detalja u našoj video reportaži:

Petar Vojinović, TangoSix

Foto: Dragan Trifunović

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...