Avocado Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Какав ће стравичан шок доживети када умре. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Површно и емотивно...као да прича о свом деди а не о Богу... Поготово није разумео причу о паклу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Поготово није разумео причу о паклу. A ko tu priču razume ispravno? Samo u okviru pravoslavlja imaš na desetine tumačenja od kojih su neka potpuno nepomirljiva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Површно и емотивно...као да прича о свом деди а не о Богу... Поготово није разумео причу о паклу. Imaš li i neku primedbu koja nije potpuno paušalna? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Imaš li i neku primedbu koja nije potpuno paušalna? Баш ту коју сам и навео...он схвата пакао као неку "установу", да не кажем затвор а не као стање душе...покајање схвата као неправду а не као дар од Бога... Са друге стране, не доживљава себе као део Божанске енергије веђ му је Бог неки ванземаљац, супер компјутер који зна све о њему и сходно томе очекује од њега неке логичне поступке. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Баш ту коју сам и навео...он схвата пакао као неку "установу", да не кажем затвор а не као стање душе... Kao što je Ivica već ukazao, različite denominacije hrišćanstva imaju različite koncepcije pakla... i unutar pravoslavlja postoje različite koncepcije pakla... a ti njemu zameraš što nije uzeo u obzir baš tvoju koncepciju a ne onu koju mu predočavaju hrišćani sa kojima on obično komunicira... a ova tvoja ateistima inače i ne deluje kao naročit "pakao"... meni je sasvim ok sa svojom "dušom" i bez Boga sve ovo vreme... покајање схвата као неправду а не као дар од Бога... Ovaj deo nisam razumeo... ne sećam se ni da je govorio bilo šta o pokajanju... Са друге стране, не доживљава себе као део Божанске енергије веђ му је Бог неки ванземаљац, супер компјутер који зна све о њему и сходно томе очекује од њега неке логичне поступке. A kako bi trebalo da doživljava sebe nego kao zaseban entitet od Boga? Zašto od Boga ne bi trebalo da očekuje da zna sve o njemu i da postupa logično, pravedno i empatično? (Pri čemu odgovara na kraju i na mogućnost da Bog ne postupi logično, pravedno i empatično) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 meni je sasvim ok sa svojom "dušom" i bez Boga sve ovo vreme... То је да ти мало буде лепо, па да се после вечно патиш, како и приличи сваком зликовцу твог калибра. Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 То је да ти мало буде лепо, па да се после вечно патиш, како и приличи сваком зликовцу твог калибра. Teško mi je da prihvatim ideju Boga koji je takav sadista... :bleh: RYLAH је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Teško mi je da prihvatim ideju Boga koji je takav sadista... :bleh:Није Бог садиста, ал мора да пружи награду верницима који трпе одрицања а не знају што. Е сад, ожда су верници садисти кад се ложе на такве ствари и не контају због чега се одричу својих лоших нагона, ал то је већ друга прича...Углавном, ти си га нахебо! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Е сад, ожда су верници садисти кад се ложе на такве ствари и не контају због чега се одричу својих лоших нагона, ал то је већ друга прича... Predpostavljam da si mislio mazohisti.... пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Kao što je Ivica već ukazao, različite denominacije hrišćanstva imaju različite koncepcije pakla... i unutar pravoslavlja postoje različite koncepcije pakla... a ti njemu zameraš što nije uzeo u obzir baš tvoju koncepciju a ne onu koju mu predočavaju hrišćani sa kojima on obično komunicira... a ova tvoja ateistima inače i ne deluje kao naročit "pakao"... meni je sasvim ok sa svojom "dušom" i bez Boga sve ovo vreme... Ништа ја њему не замерам...он може по свом избору...исто ко и ти...а и Јуан...само што се мене тиче греши дебело...а имам ваљда право да прокоментаришем, без да се ико вређа... Ovaj deo nisam razumeo... ne sećam se ni da je govorio bilo šta o pokajanju... Причао је како он цео живот може да буде пристојан и да оде у пакао а да неки убица после покајања може да наследи рај... A kako bi trebalo da doživljava sebe nego kao zaseban entitet od Boga? Zašto od Boga ne bi trebalo da očekuje da zna sve o njemu i da postupa logično, pravedno i empatično? (Pri čemu odgovara na kraju i na mogućnost da Bog ne postupi logično, pravedno i empatično) Какве везе ово има са оним што сам ја написао? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Predpostavljam da si mislio mazohisti.... Не, садисти. Нек цркну и комшија и његова крава, то ће да ми буде награда што се мучим оволко и уздржавам се да не крадем и не убијам. Пусти то просветљење и те смисле живота, види да порадиш нешто да га гледам како стење од муке, то да доживим па ми ноједна мука није тешка. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Ништа ја њему не замерам...он може по свом избору...исто ко и ти...а и Јуан...само што се мене тиче греши дебело...а имам ваљда право да прокоментаришем, без да се ико вређа... Ma niko se ne vređa... razmenjujemo mišljenja... Причао је како он цео живот може да буде пристојан и да оде у пакао а да неки убица после покајања може да наследи рај... Sad kontam... ali zar to nije onda nepravda, pored toga tj. bez obzira na to što je "dar od Boga"... da ujedno odgovorim i na onu Rylahovu poruku... entitet koji kao nagrađuje sledbeništvo a ne vrline, mene više podseća na vođu bande nego na entitet vredan poštovanja. Какве везе ово има са оним што сам ја написао? Možda te nisam dobro razumeo? GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Авокадо, Надам се да конташ да сам био саркастичан и да сам заправо причао о појединим верницима? Avocado је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Септембар 27, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 27, 2014 Sad kontam... ali zar to nije onda nepravda, pored toga tj. bez obzira na to što je "dar od Boga"... da ujedno odgovorim i na onu Rylahovu poruku... entitet koji kao nagrađuje sledbeništvo a ne vrline, mene više podseća na vođu bande nego na entitet vredan poštovanja. Како може бити неправда кад је сваком дато право од Бога...неко се искрено покаје за своје недело и Бог му опрости а овај други, не сматрајући за потребно, због личног уверења, падње за три пута мањи грех... Овај остатак ти је Риле већ одговорио...али да додам да искрено покајање не може бити само следбеништво али врлина итекако...душа има ту потребу да се умири, а то не може без покајања... Možda te nisam dobro razumeo? Ствар је у томе да се он не саживљава и не сједињује са Богом ни на који начин и зато му је Он увек далек и хладан, иако му додуше приписује неке атрибуте бића љубави... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука