Jump to content

Stiven Hoking: "Za Veliki prasak nije potreban Bog"

Препоручена порука

pročitao sam Ćirkovićev tekst i dopao mi se... mada mi je, ovako laički, najbliži stav Hajzenberga

Prvi gutljaj iz čaše prirodnih nauka učini te ateistom ali na dnu čaše čeka te Bog.

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Рећи да је нешто уређено и сложено настало спонтано је прилично ирационално. Космос јесте узрокован. Е сад, да ли је тај узрок Бог, па ако јесте да ли је Он Личност или имамо безлични тизам, или пак тај узрок чине несазнајне природне законитости, друго је питање. Узрок постоји. То је много рационалнији закључак од бемсилица које, нажалост, чујемо и од паметних људи.

Подели на овим сајтовима

pročitao sam Ćirkovićev tekst i dopao mi se...

Наравно да ти се допао. Одлика правих интелектуалаца је отвореност ума. Ћирковић је један од њих.

Подели на овим сајтовима

Prvi gutljaj iz čaše prirodnih nauka učini te ateistom ali na dnu čaše čeka te Bog.

У реду, али тог Бога ти не може открити наука. Када је хришћанство у питању, познање Бога је последица његовог слободног откривања. Никада Га не бисмо познали да се није открио. Зато, између осталог, треба водити рачина о границама и непреклапању вере и науке. Наука нити може доказати нити негирати Бога. Поготово не библијског Бога, који је трансцендентан те као такав недоступан научном испитивању и знању. Бог кога би наука доказала и показала не би био библијски Бог. То би био некакав идол, а не Бог у којег хришћани верују.

Подели на овим сајтовима

Нема наука ништа са тим. Сцијентизам није наука. А он јесте идол. 

ma mislio sam na ono naucnici kazu tako i tako i svi odma to usvajaju.....dakle dovoljno samo da se navede to da je neko naucnik i odmah dobija kredibilitet kod prosecnog coveka.....

Подели на овим сајтовима

Zadivljujuće je kad naučnik tog kalibra ne shvata da on sam nije slučajnost, da zakoni u univerzumu ne mogu da nastanu sami od sebe...To samo govori da jedna vrsta pameti ne uklanja glupost na egzistencijalnom nivou.

Objasnite mu, ne razume on to...

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Objasnite mu, ne razume on to...

shvatice ...ima vremena......jer kao sto jedna obicna stolica ne moz da nastane sama od sebe.....tako ni nesto sto je tako kompleksno kao sto je kosmos i zakoni koji u njemu vladaju ne mogu da nastanu samo od sebe..vec su posledica inteligencije....jer ako je hoking u pravu onda je i ovaj forum koji smesan ko bioskop u odnosu na jedan cvet u prirodi.....nastao sam od sebe....to je otprilike hokingova logika....

Подели на овим сајтовима

Наравно да ти се допао. Одлика правих интелектуалаца је отвореност ума. Ћирковић је један од њих.

" Srpsko drustvo je duboko bolesno, a jedan od glavnih patofizioloskih faktora je maligni tumor nereformisane SPC, u kojoj caruju korupcija, pedofilija i nemoral svake vrste."  - Ć.

Подели на овим сајтовима

" Srpsko drustvo je duboko bolesno, a jedan od glavnih patofizioloskih faktora je maligni tumor nereformisane SPC, u kojoj caruju korupcija, pedofilija i nemoral svake vrste."  - Ć.

Не смета ми да неко критикује СПЦ (јер, нажалост, умногоме ми хришћани дајемо повода за то). И даље мислим да је Ћирковић човек отвореног ума.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Gde je to Ćirković rekao? 

The only normal people you know are the ones you don’t know very well.

Подели на овим сајтовима

.jer ako je hoking u pravu onda je i ovaj forum koji smesan ko bioskop u odnosu na jedan cvet u prirodi.....nastao sam od sebe....to je otprilike hokingova logika....

Ne, to je tvoja logika ili da "otprilike" uzmemo bas, ali bas siroko. Spontano nastajanje smesnog foruma ili poljskoga ljiljana iz kvantnog vakuma nije jos zabelezeno. I ovaj forum i bilo koji cvet imaju uzrok.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...