marko_13 Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Ово што сте написали је веома некоректно. Инославни имају право студирати на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, али се мора тражити благослов надлежног православног епископа, као и његовог бискупа. Дакле, Факултет као и сваки други има аутономију да уређује свој рад. Осим ако ви не мислите да је ПБФ нека разбојичка пећина у коју може да бане како ко хоће. И када праволсавни студирају на другим факултетима, од њих се захтева да испуне одређене услове. Знам из личног искуства. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Superintendent Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Ово што сте написали је веома некоректно. Инославни имају право студирати на Православном богословском факултету Универзитета у Београду, али се мора тражити благослов надлежног православног епископа, као и његовог бискупа. Дакле, Факултет као и сваки други има аутономију да уређује свој рад. Осим ако ви не мислите да је ПБФ нека разбојичка пећина у коју може да бане како ко хоће. И када праволсавни студирају на другим факултетима, од њих се захтева да испуне одређене услове. Знам из личног искуства. Nisam imao namjeru biti nekorektan već sam samo naveo određene primjere. Naravno da će fakultet učiniti kako smatra da treba. Ja mislim da bi bilo u redu da mu se ne dira u njegov studentski status. Ali naravno, to je samo moje mišljenje. Ne vidim zašto je nekorektno? Jesam vrijeđao koga? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Не, него начин на који сте представили ситуацију. Његов статус је неупитан ако су исупњени правни услови. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Superintendent Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Не, него начин на који сте представили ситуацију. Његов статус је неупитан ако су исупњени правни услови. Samo sam iznio svoje mišljenje. Istina, ne poznajem pravnu stranu... Fakultet naravno ima pravo da se ravna po svojim odredbama. Daleko od toga da smatram da je PBF hajdučka pećina. Ja sam teolog, doktor teoloških znanosti i kao takav duboko cijenim svaku teološku instituciju. Krivo ste me razumijeli. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 23, 2012 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Ja sam zaključio i da ga Vi oče lilno poznajete. Pa zašto ga nepitate? I dalje smatram da je nekorektno da o njemu razgovaramo dok on nema mogućnost da kaže svoje... Наравно да има могућност, као што и Ви говорите овде у његово име. Слободно нека дође, овде ће бити дочекан као брат, као што сте и Ви дочекани. Не, не познајем га лично. Нажалост. Но, имао сам прилику да разговарам са његовим пријатељима јер сам често на факултету и познајем доста људи са факултета. Наравно, најбоље је да он сам одговори о чему се ради, а и не мора. Није он дужан никоме да се правда. Нарочито не на форуму. Опет, читава ситуација оставља простор за полемику. Зар не? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Наравно. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Јануар 23, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2012 Заиста срамота! Нека служи поменутом господину на част да на тај начин представља своју цркву и промовише идеал хришћанске љубави. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Superintendent Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Заиста срамота! Нека служи поменутом господину на част да на тај начин представља своју цркву и промовише идеал хришћанске љубави. Ne shvatam ovaj komentar? Jesam šta krivo kazao ili nekoga uvrijedio? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Јануар 24, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2012 Ако би применили и у овој ситуацији Свето Јеванђеље, а мишљења сам да га треба примењивати увек и свуда, и сетили се речи гледања ивера у оку брата свог, не видевши брвно у сопственом, као и свих речи које нас упућују на неосуђивање, можда би било упутно истовремено са размишљањем о разлозима који су овог младог човека навели на одлуку, која је овде тема, размишљати и о томе да ли и на самом факултету постоји ишта што би неког иницирало на исти потез. Некако ми је отужно да баш ниједан коментар није имао ни зрно сумње да га је окружење, или настава, или однос са предавачима, иницирао да учини то што јесте, већ су сви коментари "обојени" интересовањем шта је то у том младом човеку "кврцнуло", па је донео такву одлуку. Лично, једино имам мотива да се усрдно молим Господу, како за све људе, тако и за овог младог човека, без жеље да износим било какаве коментаре. Mironosica, Дијана. and Sherlock H. је реаговао/ла на ово 3 "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Јануар 25, 2012 Пријави Подели Написано Јануар 25, 2012 Meni izgleda sasvim logicno da je presudan licni faktor, vjerovatno nesvjesno, zbog razocarenja i sablaznjenosti postupcima licnosti koje predstavljaju crkvu i mozda na fakultetu. Kao student bogoslovije, on je mozda i nasao neku racionalizaciju i intelektualizaciju zasto je neka druga konfesija bolja; a u stvari, samo su, po njemu, negdje drugo ljudi bolji. Kao sto su mnoge duse nazalost tako odlutale, i kao sto veliki dio naroda nije crkven i to pravda sablaznjenoscu licemjerjem i srebroljubljem (nekih) predstavnika crkve. To je stvarni problem, a ne zasto je jedan pojedinac odstupio, odlutao, zalutao... Stvarni jad kojim treba da se pozabavimo, da se izlijecimo sami... Jakov Edeski је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Jedan kolega teolog me zove pre neki dan kaze mi resio sam da promenim veru ,mislim ja sali se .Vidi ovako ljudi iz XXXXXXXXXXXXXX Crkve mi nude posao ,i to veroucitelja i govornika (pastora)sam znas da vec godinama radim kao fizicki radnik i nocni cuvar i pored diplome fakulteta i cinjenice da sam studije zavrsio u roku ,mog konstanog navaljivanja ,nisam uspeo da nadjem angazman u SPC Koliko sam samo puta molio vladiku da mi da bar posao crkvenjaka ali nista .Koliko mi je samo trebalo da dodjem do vladike ,jednostavno nisam podoban ( voleo bih da znam zasto pa bi mi bilo lakse ali nas ima samo u mom gradu preko 40 sa istim problemom) Elem Zajednica koja ne nalazi da njeni clanovi trebaju da rade i od rada da zive i nije bas na liniji zar ne . Kazem mu ja sacekaj malo mozda ce biti ,a on meni kaze cekam 6 godina ,verouciteljska mesta dobijaju nesvrseni studenti ,parohije neki ljudi kojima samo Bog moze da sudi i da ih spase ,mi porodicni ljudi bez oca svestenika i strica arhimandrita nemamo bas nikakve sanse . Stoga ja detetu ne mogu reci jedi sutra ili sledeceg meseca ,kicma mi popusta ,neispavan sam godinama (radi i noci i danji) zaradjuem jedva za osnovno . Reci mi da li sam u pravu ? Ja ucuto argumentovano me porazio i pogodio ,boli me ovo . Ko je kriv ,ja ili neko treci ja mu nemogu pomoci ,ko moze znam . Ode covek tj kompletna porodica (ovo nije prodaja vere za veceru vec primoravanje) Strasno liliana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Kako je ovo tužno..imamo mi ovde na sajtu veliki broj izvrsnih teologa,koje narod voli da čita ali u realnom životu on su u SPC na samim marginama. Jedna je čak rekao,ne želim više da se bavim misionarstvom,imam osećaj da dovodim ljude u vučiju jazbinu... Ne možeš reći da nije u pravu. Миљан Крстић, RYLAH, Лазар Нешић and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Vidi ovako ljudi iz XXXXXXXXXXXXXX Crkve mi nude posao ,i to veroucitelja i govornika (pastora)sam znas da vec godinama radim kao fizicki radnik i nocni cuvar i pored diplome fakulteta i cinjenice da sam studije zavrsio u roku ,mog konstanog navaljivanja ,nisam uspeo da nadjem angazman u SPC Жао ми је тог човека што је у таквој ситуацији. Ипак, бити веручитељ нечега у шта не верујеш ми је нелогично. Значи у Православној Цркви нема за њега посла и егзистенције, али је зато има у протестантској. Људи мој на какве смо то гране спали. Сачувај Боже. Црквена организација одавно вапи за променама. Олимп and liliana је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Jedan kolega teolog me zove pre neki dan kaze mi resio sam da promenim veru ,mislim ja sali se .Vidi ovako ljudi iz XXXXXXXXXXXXXX Crkve mi nude posao ,i to veroucitelja i govornika (pastora)sam znas da vec godinama radim kao fizicki radnik i nocni cuvar i pored diplome fakulteta i cinjenice da sam studije zavrsio u roku ,mog konstanog navaljivanja ,nisam uspeo da nadjem angazman u SPC Koliko sam samo puta molio vladiku da mi da bar posao crkvenjaka ali nista .Koliko mi je samo trebalo da dodjem do vladike ,jednostavno nisam podoban ( voleo bih da znam zasto pa bi mi bilo lakse ali nas ima samo u mom gradu preko 40 sa istim problemom) Kako to misliš "nije podoban"?Ovo zvuči kao nešto iz doba komunističke partije.Ko to određuje,ne razumem? Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nebojsa Написано Април 8, 2013 Пријави Подели Написано Април 8, 2013 Pa podobni dobiaju verouciteljska mesta i parohije u podobne spadaju clanovi porodica donora ,deca svestenika rodjaci politicara itd .Ukoliko to niste ne razmisljajte o angazmanu u Crkvi . Zavrsene studije i naucni radovi su cisto tu zbog vas ,od posla u SPC nista . Ali to tako treba prihvatiti samo unapred pre pocetka Bogoslovije predociti to javno svim kandidatima ,jednostavno u SPC ni pod kakvim uslovima necete dobitit posao ,ako zelite studirajte Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука