Jump to content

Прешао из православља у протестантску деноминацију

Препоручена порука

Evo ga i Jasmin Milic bivsi pravoslavni bogoslov sada Kalvinista u Hrvatskoj,

svojevremeno se javljao i na forumu Verujem.org:

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

Што каже Нешић, јудео-хришћанство је заправо наша православна вера. Али бесмислено је разговарати о томе са неупућенима, а још горе са ,,препирачима'' - не мислим лично на тебе Михајло.

Јусто, мислим да у дијалогу са римокатолицима лежи кључна ствар за решење мноштва проблема. Да бисмо разрадили ту тему потребно је више простора. Биће других прилика, ту смо, хвала Богу.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Нишизава, шта Ти кажеш на ову тему?

Хммм...

На шта тачно?

На поступак нареченог студента - исто што и владика Василије Качавенда има обичај да каже кад му неко тражи канонски отпуст: Само иди, лафе, и ако нађеш негде да је боље - зови и мене...

Не знам који су били његови мотиви, ни шта га је навело на тај поступак, па не могу даље ни да коментаришем...

Што се тиче тога ко нам је ближи - мислим да бисмо пре свега морали да се договоримо око тога шта смо то и ко смо то ми, па ћемо онда лако око свега осталог...

А Михајлову аматерску теологију ме више и мрзи да коментаришем, будући да ни он сам нема појма о чему прича, већ само кукумавчи и тера инат...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

јудео Хришћанство је један цивилни назив

који је некада важио а јудео Хришћанске и гностичке скете...

мухамеданство, аријанство и многе друге...

али шта ја знам.,..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Хммм...

На шта тачно?

На поступак нареченог студента - исто што и владика Василије Качавенда има обичај да каже кад му неко тражи канонски отпуст: Само иди, лафе, и ако нађеш негде да је боље - зови и мене...

Не знам који су били његови мотиви, ни шта га је навело на тај поступак, па не могу даље ни да коментаришем...

Што се тиче тога ко нам је ближи - мислим да бисмо пре свега морали да се договоримо око тога шта смо то и ко смо то ми, па ћемо онда лако око свега осталог...

А Михајлову аматерску теологију ме више и мрзи да коментаришем, будући да ни он сам нема појма о чему прича, већ само кукумавчи и тера инат...

Па Брате...Ниши...

шта да радим..

Вл.Јефрем ми није дао благослов..

каже дуго ћу Грчки да полажем

онда би био професионални теолог...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Римска црква, за разлику од Македнонаца, нема архиепископа који је у јединству вере и љубави са Црквом. Када будете имали таквог епископа онда ћете бити део Цркве.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Evo ga i Jasmin Milic bivsi pravoslavni bogoslov sada Kalvinista u Hrvatskoj,

svojevremeno se javljao i na forumu Verujem.org:

Pogresio si ili si ga sa nekim pomesao.

Jasmin Milić rođen je 28. prosinca 1969. godine u Bijeljini, Bosna i Hercegovina. Studirao je teologiju u Osijeku na Evanđeoskom teološkom fakultetu, u Beču na Evanđeoskom biblijskom institutu, te u Novom Sadu na Teološkom fakultetu – Novi Sad. Na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku diplomirao je 1994. godine, te 1997. godine obranio magistarski rad (Cum Laude) pod vodstvom mentora prof. dr. sc. Davorina Peterlina, na temu: Povijesno-teološka analiza liturgije s kritičkim osvrtom na bogoštovnu praksu slobodnih evanđeoskih crkava u Republici Hrvatskoj. Na Teološkom fakultetu-Novi Sad obranio je 2005. godine doktorsku disertaciju (Summa cum laude) pod vodstvom mentora prof. dr. sc. Mihaela Kuzmiča na temu: Kalvinizam u Hrvata s posebnim osvrtom na reformiranu župu Tordinci 1862. – 1918.

Od 1993. do 1998. godine utemeljio je i uređivao Kršćanski radio program "Izvori vjere", te predavao i vodio izvanredni studij na Evanđeoskom teološkom fakultetu u Osijeku.

Rukopoložen (zaređen) je za pastorsku službu 30. ožujka 1995. godine, te za seniora 31. siječnja 1999. godine.

Sada je Superintendent Protestantske reformirane kršćanske crkve u Republici Hrvatskoj te župnik crkvenih općina u Tordincima i Osijeku.

Do sada je objavio devet knjiga: Reformirana župa u Tordincima (prošlost i sadašnjost), Tko je bio Jean Calvin, Povijesno-pravni razvoj reformiranih crkvenih općina u Hrvatskoj, Protestantska reformirana kršćanska crkva u Republici Hrvatskoj (prikaz ustrojstva, vjerovanja i djelovanja), Kalvinizam u Hrvata s posebnim osvrtom na reformiranu župu Tordinci 1862. – 1918. , Kalvinski kanoni iz Kneževih Vinograda, Povijesni pregled liturgije, Kalvinizam na optuženičkoj klupi te zbirku pjesama: "Ljubav si ti"Također je objavio na desetke znanstvenih i stručnih članaka objavljenih u domaćim i inozemnim časopisima.

Od akademske 2004./2005. godine predaje na Protestantskom teološkom fakultetu u Novom Sadu. Od 2008. godine na istom je fakultetu prodekan za znanost.

Upisan je u Upisniku znanstvenika Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske pod matičnim brojem: 258510.

Oženjen je suprugom Tamarom, rođenom Arvaj s kojom ima dvoje djece, sina Mihaela i kćer Ivanu.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Nadajmo se da će se pokajati!Bog neka mu se smiluje...

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Колега који је прешао у Англиканце је морална и дивна особа, верник и једна проста душа-бар га ја тако доживљавам и остао ми је једнако драг као и пре!

Овим путем се извињавам колеги што га на овај начин спомињем али он је само аларм за узбуну у Цркви која се одавно осјети...

Занимају ме ваша размишљања, ставови....

taj popa ko da nije englez ili ga ja nesto slabo razumem, imam nesto problema izgleda u poslednje vreme sa razumevanjem :lol: a stvarno su oficijelni :D

mozda je drugar otisao da im pomogne :)

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Pomaze Bog svima.

Da li ima nekog na ovom forumu da studira na PBF-u u Beogradu i da je skoro polagao ispit iz Uporednog Bogoslovlja?Interesuje me kako profesor pita i kakva su pitanja?

Hvala

Dobrodosla Bubamaro :D :D :D!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...