JESSY Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 ово је прави хорор.....ко смо ми....? шта смо ми....? куда ово све води.....? нека нам је Господ у помоћи..... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Osnovci pretukli profesora: Vikali su mi da sam gej! Najmanji od njih prišao mi je i pitao me da li znam nekog pedera. Kad sam mu odgovorio odrečno, on je viknuo „Ti si peder“, a svi dečaci su poleteli ka meni i počeli da me šutiraju i udaraju, priča Ivan Janeša NOVI SAD - Grupa osnovaca napala je Novosađanina Ivana Janeša dok je prekjuče oko 20.20 sati čekao ženu i dete u parku kraj Železničke stanice. Prema rečima ovog nastavnika matematike, dečaci stari između 12 i 15 godina napali su ga uz povike „ti si peder“, šutirali ga i udarali sve dok mu nisu naneli teške telesne povrede. Janeš priča da je izašao do obližnje pumpe kako bi naduvao gume na biciklu, za zatim je seo na jednu klupu u parku kako bi sačekao da mu se supruga i sin pridruže u vožnji. U jednom trenutku, prišla mu je grupa dečaka i pitala ga koliko je sati. Kada su čuli odgovor, mirno su nastavili još nekoliko koraka, gde su sačekali da im se pridruži još nekoliko osnovaca, a zatim se vratili do Janeša. „Najmanji od njih, rekao bih da ide u šesti razred, prišao mi je i pitao me da li znam nekog pedera. Kad sam mu odgovorio odrečno, on je viknuo „Ti si peder“, a svi dečaci su poleteli ka meni i počeli da me šutiraju i udaraju“, priča ovaj nastavnik. Prema njegovim rečima, pomislio je da se brani, ali je zaključio da su u pitanju deca, i pokušao je da pobegne. Međutim, obesni maloletnici su ga srušili sa bicikla i nastavili da ga tuku vičući „Pusti, hoću i ja ga šutnem u glavu“. Koliko dugo, ne može da odredi, ali kada su završili, ostao je da leži sa brojnim kontuzijama i slomljenim nosem. Portparolka Kliničkog centra Vojvodine Jelena Jurišin potvrdila je da je Janeš primljen na odeljenje otorinolaringologije, da su mu povrede sanirane i da je nakon toga pušten na kućno lečenje. Janeš navodi da ga je policija iste večeri pozvala na prepoznavanje dvojice momaka, ali su oni, prema njegovim rečima, bili znatno stariji od onih koji su ga napali. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Да, ово је слика те деце како се она осећају изнутра, тако кад награде изостану, баш за све их боли уво. Замислите сад "проблематично дете" од 12 година код лекара и овај га кажњава вађењем органа. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Да, ово је слика те деце како се она осећају изнутра, тако кад награде изостану, баш за све их боли уво. Замислите сад "проблематично дете" од 12 година код лекара и овај га кажњава вађењем органа. Ovu decu naći, pa u odma strpati u dom, na duže vreme. A posle roditelje debelo novčano kazniti i oduzeti im decu zato što su nesposobni. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Ovu decu naći, pa u odma strpati u dom, na duže vreme. A posle roditelje debelo novčano kazniti i oduzeti im decu zato što su nesposobni. Ако мислите да браним тему (децу) зато што је део мог личног искуства (насиље), варате се, немам никаква удела у "насиљу". Одрасли (наставници) су разлог понашања деце (пишемо на тему). Радња се одвија у учионицама. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Taj park je poznat po tome da je sastajaliste gayova, pa su verovatno mislili da ceka partnera... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Свако у овој земљи сноси део одговорности у вези са проблематичним и девијантним понашањем код младих...први проблем су родитељи, па сама држава и њен одвратно конципиран и никако вреднован образовни систем, али и поједини лоши професори. Међутим сваљивати кривицу искључиво на професоре јесте најобичнија небулоза. Радим 11 година као професор и нагледао сам се како дивне и предивне деце, добрих професора који се максимално жртвују за децу, тако и појединих лоших професора, и размажених, тврдоглавих и бахатих средњошколаца којима су, од њих још гори родитељи, усадили мисао да свет постоји искључиво зарад њих и њихових себичних потреба...исправити такав став није немогуће, али је веома, веома, веома тешко, сходно постојећим нормама и узусима којима се, жалосно је рећи али је истинито, већина руководи у животу.. На жалост, такве деце, као верне слике целокупног друштва са свим његовим аномалијама, све је више и више...кривица је присутна у свакоме од нас и нико не може бити амнестиран од ње...а понајмање родитељи, држава, сам деца која нису глупа и знају за елементарно разликовање добра и зла (али га многи међу њима свесно пренебрегавају), па и поједини професори. Лидија Миленковић, DYNABLASTER, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 E pazi da ne bude zabune, kada sam sve ovo pisao nisam mislio na većinu učenika, već na ove izuzetke koje se pominju po novinama i čije je ponašanje, pa problematično. Što se ostatka tiče u potpunosti se slažem sa topom, ali sa ovim "problematičnim", ne treba da se rvu nastavnici i profesori, već razni psiholozi i socijalna lica, a kod njih kada dođu (zajedno sa roditeljima) treba da bude kao kod doktora, fali vam to, to, to i to. Ма, ја и не верујем у ове напумпане цифре, јасно ми је да у чланку има велике пропаганде и политике. Не пише се то само ради бриге и неге око родитеља и детета (породице), то се најмање ради, него ако могу још нешто да упропасте. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Свако у овој земљи сноси део одговорности у вези са проблематичним и девијантним понашањем код младих...први проблем су родитељи, па сама држава и њен одвратно конципиран и никако вреднован образовни систем, али и поједини лоши професори. Прво држава, па родитељи. Јер је њен "одвратно" Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Прво држава, па родитељи. Јер је њен "одвратно". Не слажем се...родитељи сносе највећу и примарну одговорност за (не)васпитање свог детета или деце...колико год лоша ситуација била у којој живимо. Лидија Миленковић, nana, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Не слажем се...родитељи сносе највећу и примарну одговорност за (не)васпитање свог детета или деце...колико год лоша ситуација била у којој живимо. Ја где живим... родитељи не виђају своју децу од 6 ујутру до 17 -18. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Ја где живим... родитељи не виђају своју децу од 6 ујутру до 17 -18. Верујем да је тешко, али нема суштинског оправдања за неваспитање своје деце. Лидија Миленковић, obi-wan, Тања1 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Верујем да је тешко, али нема суштинског оправдања за неваспитање своје деце. Овако. Једна недеља састоји се од 168 сати. Од тих 168 деца треба да спавају 70 сати ( 7x10) да би били разумно одморни. Ако родитељи морају на посао у 8, разумно је да ће дете предати институцији у 7 и 30. Типично се ради око 8 сати (укључујући пола сата паузе за ручак). То значи да ће дете покупити око поднева 16 и 30. Дете је на тај начин без утицаја родитеља 45 сати недељно А то изгледа овако: 168 сати/ недељно - 70 сати сна/недељно - 45 сати са без родитељима /недељно = 53 сати са родитељима недељно Подела буђења детета између институције и родитеља: Код родитеља: 53 сати/98 сати= 0,54 -> 54% У установи: 45 сати/98 = 0,46 -> 46% Тако можемо да разумемо родитељску пуну одговорност за подизање детета. Тако да не намећем држави да едукује. Да ли ме разумете? Него које вредности и норме се упумпавају у децу. Ко поставља вредности и норме система? Ko каже да је кажњавање боље од награде? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Nije bitan kvantitet sati... Porodica jasta, a drzava bi trebalo da kaznjava roditelje. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 10, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2013 Nije bitan kvantitet sati... Porodica jasta, a drzava bi trebalo da kaznjava roditelje. Уф,уф ко ће да ме кажњава. Прелазим у либерале. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука