Milan Nikolic Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Ових дана чућемо ту одлуку. По мени, требало би прекинуту ову агонију са ЕУ и опростити се од уласка у њу. Постоји велика вероватноћа да кроз коју деценију ЕУ доста ослаби - углавном економски, што повлачи политичке последице. Међутим, исто толико ме брине понашање Русије и Кине који никада неће конкретно стати у нашу заштиту. Ми немамо ни једног савезника у овом свету интереса и политичких манипулација. Треба знати да економски нећемо напредовати шта год да се деси. Постоји једино нада у помоћ Божију. Оно што је нама немогуће Богу је могуће. Лидија Миленковић, Golub, Slobodan Milošević and 14 осталих је реаговао/ла на ово 17 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Bog hoce da pomogne ali je potrebno pokajanje bez toga nista Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Ashton oštro poručila Srbima: Promijenite mišljenje u 96 sati ili zaboravite na EU! http://www.dnevno.hr/vijesti/regija/83264-ashton-ostro-porucila-srbima-promijenite-misljenje-u-96-sati-ili-zaboravite-na-eu.html DYNABLASTER, Crveni Baron and Ignjatije је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/23086-путин-поручио-американцима-доста-оставите-срб/?p=769519 Sve ostalo su prazne price! Аурор, Juan Valdez, Милан Ракић and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 https://www.pouke.org/forum/topic/23086-путин-поручио-американцима-доста-оставите-срб/?p=769519 Sve ostalo su prazne price! A to, napraviti Singapur od Srbije ...to je LSD... Doduse onda bi Justinijan i drustvo liberala mogli da otvaraju racune po bankama do mile volje .... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 A to, napraviti Singapur od Srbije ...to je LSD... Doduse onda bi Justinijan i drustvo liberala mogli da otvaraju racune po bankama do mile volje .... Pa naravno kad Srbija nije drzava nego mafijska ludnica. Kad jednom postane drzava nece vise biti LSD ova opcija nego sasvim realna mogucnost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Pa naravno kad Srbija nije drzava nego mafijska ludnica. Kad jednom postane drzava nece vise biti LSD ova opcija nego sasvim realna mogucnost. Znaci i ti si ga ugasio .... Pricali sa nekim Amerom, ekonomistom, crnogorci na TV, i jedan mlatnuo nesto tog tipa, mogla bi Crna Gora postati drugi Singapur ... ovaj Amer se upisao od smeha ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Pricali sa nekim Amerom, ekonomistom, crnogorci na TV, i jedan mlatnuo nesto tog tipa, mogla bi Crna Gora postati drugi Singapur ... ovaj Amer se upisao od smeha ... A koliko si ti "upaljen" se vidi po tvojim "vrlo" povezanim i smislenim replikama. No, ja sam mirniji dok vidim da drombuljas, znam da je sve u redu. Crveni Baron, Млађони, Аурор and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 A koliko si ti "upaljen" se vidi po tvojim "vrlo" povezanim i smislenim replikama. No, ja sam mirniji dok vidim da drombuljas, znam da je sve u redu. *bilbijaš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 УВОДНИК Драган Бујошевић Одлука Да ли је Србији остало још само 72 часа до одлуке бити или не бити. Најбољи одговор на ово питање даје историја – учитељица живота. Да ли је било бити или не бити 1172. када се Стефан Немања потоњи Свети Симеон Мироточиви предао византијском цару Манојлу Комнину или 1389, 1804, 1914, 1941, 1995, 1999. године... Увек је изгледало да је бити или не бити и увек је било и бити и не бити. Увек се, дакле, нешто добијало и нешто губило. Никада се није све добило или све изгубило. Зато је Србија и у овом часу пред избором колико добијам, а колико губим. Ужасна математика, јер је реч о људским животима. Али посао политичара јесте доношење одлука. Садашњи политички врх је одлучио да скрати време доношења одлуке о Космету онога трена када је решио да техничке преговоре Београда и Приштине претвори у политичке разговоре на највишем нивоу. Када је у јесен 2002. године Зоран Ђинђић, убијени премијер Србије, одлучио да пресече косметски чвор радио је то зато што је схватио да не може ни камен да баци док не постигне са Западом договор око територије коју је Србија Слободана Милошевића ставила формално-правно под управу Уједињених нација, а стварно под командну палицу НАТО-а. Можда је нова власт, са људима чије су тадашње партије 1991. године увеле Србију у рат са светом, видела да не може да реши ниједан проблем Србије све док не затвори проблем Космета. Можда је израчунала да сукоб на Космету не може да буде „замрзнут”, јер је Албанцима бескрајно широко поље да насиљем мењају етничку слику од Пећи до Лепосавића. Можда је наивно помислила да ће добити нешто што Запад није хтео да поклони Војиславу Коштуници или Борису Тадићу. Можда су још наивније помислили да ће неког од западних савезника косметских Албанаца претворити у савезника Срба и Србије? Сада није важно шта је био кључни разлог за одлуку да се са Приштином разговара на највишем нивоу, битно је само да је нова власт одлучила да одлучи о Космету. Суштински, то јесте рационална одлука, јер време не ради за Србе на Космету и Србију. Оно ради за Албанце. Стратешка предност нове власти у односу на Бориса Тадића и његову коалицију јесте што има дебелу већину у Скупштини Србије и што је највећи део опозиције не оптужује за издају, као што је до јуче СНС оптуживао ДС, него је подржава у одлуци да одлучи о Космету и свакако неће подбуњивати народ и ако одлука буде да се прихвати Тачијево „ништа”. Ако не прихвати лоше решење за Србе на северу Космета, власт ће се наћи у позицији – ни Косово ни Европа. Та одлука носи ризик излагања Срба јужно од Ибра великом таласу албанског насиља које ће остати некажњено као што је некажњено 17. марта 2004. године. Није искључен ни насилни притисак на Србе северно од Ибра, који их може покренути на нову сеобу са Косова. Истовремено Европска унија, најважнији економски партнер Србије, може лако да изазове крах овдашње економије која не може преко ноћи да нађе нова тржишта за своју робу, ни нове инвеститоре, нити нове даваоце помоћи. Ако прихвати лоше решење за Србе на северу Космета, власт ће сачувати економску сламку спаса. Остаће у игри и моћи ће сталним захтевима да јача позицију Срба на целом Космету. Биће у прилици да покаже да може Заједницу српских општина да учини снажном и просперитетном и да временом за њу избори већа права од оних које ће добити у овом тренутку. Уосталом, сви знамо како су снажила права аутономија. Нема разлога да то не важи и за заједницу српских општина. Могућност за утицај Србије на Космету расла би са њеним приближавањем ЕУ. Коначно, Космет не би био уписан као још једна територија на којој су Срби некада живели а то су сада румунски Банат, Сент Андреја, Книн, западна Херцеговина... Томислав Николић, Ивица Дачић и Александар Вучић сада морају да направе историјски рачун добитака и губитака који носе у себи две лоше понуде које им је сервирао Тачи у улози гласноговорника Запада (пре свега Немачке и САД). Ако не одлуче до уторка, неће дуго бити у прилици да поново доносе одлуку, претварајући Србију у ону „црну рупу” о којој је говорио и Николић. А ако се и догоди да их икада ико позове да поново одлучују – избор ће им бити драматично скучен, толико да никаквог избора неће бити. Извор Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Април 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Стварно је претерано помињати Сингапур. Осврните се прво на историју тог места и његовог геостратешког положаја. Они можда имају више бродова него што ће нас бити. Било би лепо да се развијемо слично њима, али за то би нам била потребна некаква свемирска технологија. Ми смо сада умртвљени и безнадежни народ. Sudija је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 *bilbijaš Ma jok ... dogodine u Singapuru ( srpskom ) .smeha. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Ова ситуација са Северном Корејом може допринети да косовски проблем буде споредан за нато и Еу, а ако не дај Боже полете Абомбе, онда је то почетак краја за све ове бајке о економско-сингапурско-либералној идили,јер ће кило пшенице и литар чисте воде,вредети више него све мултинационалне компаније у свету... Драган Јашић, Crveni Baron and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 Стварно је претерано помињати Сингапур. Осврните се прво на историју тог места и његовог геостратешког положаја. Они можда имају више бродова него што ће нас бити. Било би лепо да се развијемо слично њима, али за то би нам била потребна некаква свемирска технологија. Ми смо сада умртвљени и безнадежни народ. Ne pratis redosled. Ne postize se prosperitet nikakvom svemirskom tehnologijom nego se "svemirska tehologija" postize uspesnom ekonomijom za sta su u nasem slucaju potrebne korenite reforme. Za pocetak drzava naspram lopurdije sto podrazumeva nultu toleranciju kradje i apsolutni integritet privatne svojine. To za pocetak. To je nesto osnovno sto cini drzavu a posle cemo videti koliko se mozemo pribliziti Singapuru. Ja sm siguran da bi mogli da im se pristizemo jer ima jos uvek dosta ljudi koji zele da rade. Cak i ako nisu u vecini. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 4, 2013 Пријави Подели Написано Април 4, 2013 To za pocetak. To je nesto osnovno sto cini drzavu a posle cemo videti koliko se mozemo pribliziti Singapuru. Ja sm siguran da bi mogli da im se pristizemo jer ima jos uvek dosta ljudi koji zele da rade. Cak i ako nisu u vecini. Ma mozemo kako da ne, evo Justinijan je vec bio tamo zna covek kako je tamo, samo njega da pitamo i za 6 meseci eto Singapura na Balkanu ... A mozemo i jedan Monte Karlo da napravimo negde kod Palickog jezera a meni sa dusu i dva-tri San Marina ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука