marko_13 Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Преузето са фејсбук профила Теолошки фрагменти: http://www.facebook.com/dijalogpdlj РИМОКАТОЛИЧКИ СВЕЋЕНИК НЕ ПРИЗНАЈЕ РЕПУБЛИКУ СРБИЈУили, како у окупираним медијима Србије „Председник Републике изражава државно јединство Републике Србије.“(Члан 111. Устава Републике Србије)То што Томислав Николић има нападе религиозности неодређеног типа изазване тренутним политичким интересима је његово право засновано на Уставу Републике Србије.То што Томислав Николић по сопственом, ничим изазваном, признању крши Устав на који се заклео 31.05.2012. је кривично дело које ће пре или касније бити санкционисано.То што Томислав Николић у међувремену служи као отирач свакој шуши и тмуши је слика окупације под којом смо и слика њега као номиналног а не стварног Председника РС.Томислав Николић је себи дозволио да у свом задњем нападу религиозности о римо-католичком ускрсу 2013. присуствује миси коју је служио извесни župnik Stipo Vinojčić. Куриозитет се састоји у томе да он не признаје Републику Србију и то јавно. Наиме пре мисе, župnik Stipo је дао изјаву новинарима (дакле у питању је конференција за штампу, за јавност Србије) у којој рече да је crkva Josipa Zaručnika BDM у Крагујевцу најстарија римо-католичка црква у Србији. И наведе да је изграђена 1883.Ако знамо као што знамо да су најстарији римо-католички храмови у Србији из 1720.(Вршац) или 1722.(Панчево) или из 1787.(Бачка Паланка) на пример – остаје нам питање за župnika Stipa а и за његовог ускршњег госта Томислава Николића који је случајно и Председник Србије:- На коју сте то Србију мислили госн жупниче?- У којим границама?- Из ког времена бившег или будућег по Вама?На ову постојећу и важећу Србију свакако нисте мислили.У Србији, у којој се под режимом СНС-СПС о Србима са КиМ говори као о "српској заједници" тамо негде иза седам гора и мора а не као о једном јединственом народу државе Србије, није се чудити да ова скандалозна изјава једног римокатоличког свећеника (па још у присуству човека који би требао да изражава јединство државе на чијем се челу налази бар номинално) буде медијски умножена небројено пута у дану римокатоличког ускрса.Да ли ће Камерон Мантер инсталирајући регионални огранак CNNa за Балкан, нигде другде до у Београду, увести имало професионалности у јавне медије Србије који су листом под шапом Империје?НЕ.Да ли ћемо ми узети ствари у своје руке?Не зна се још.Остаје да се надамо да ће се у потлаченим грађанима Србије јавити глас савести који гласи:НИКАД ГРАНИЦА – КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! keka, gago.m and filotej је реаговао/ла на ово 3 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Pogrešno naveo koja je katolička crkva najstarija???? :291291291:Uzas! Odmah spaliti... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Ко год мисли да овакав тип греши или је глуп или наиван. gago.m and zuti car је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Ko god od izjave koja je katolička crkva u Srbiji najstarija napravi neku dramu... ... ... hmmm... ne znam koje ili-ili da postavim a da oba ne budu mnogo uvredljiva... Млађони је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Не знам, Марко. И мени се ово чини као нека врста маније, неоправданог страха, виђења непријатеља свуда и свагда. Једноставно, из приложене реченице никако не следи нужан закључак да дотични РК свештеник не признаје РС. Мислим да је то у глави коментатора. Justin Waters, Manolis and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Не знам, Марко. И мени се ово чини као нека врста маније, неоправданог страха, виђења непријатеља свуда и свагда. Једноставно, из приложене реченице никако не следи нужан закључак да дотични РК свештеник не признаје РС. Мислим да је то у глави коментатора. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Ko zna na šta je čovek mislio,možda je imao neke geografske odrednice u glavi... Ove katoličke crkve po vojvodini su iz hiljadu sedamsto i neke a kada je Vojvodina posatla sastavni deo srbije? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Vojvodina je sada deo Srbije i nije bitno kada je njen deo postala. Kada se kaze koja je najstarija skola u Srbije ne misli se na one iz centralne Srbije. Dakle, on odlicno zna koja je najstarija rimokatolicka crkva na teritoriji Republike Srbije i kada kaze da je to ova u Kragujevcu ocigledno da druge delove ne smatra sastavnim delovima Republike. zuti car and gago.m је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Не знам, Марко. И мени се ово чини као нека врста маније, неоправданог страха, виђења непријатеља свуда и свагда. Једноставно, из приложене реченице никако не следи нужан закључак да дотични РК свештеник не признаје РС. Мислим да је то у глави коментатора. Која је најстарија гимназија на територији Србије? Чак и Чанакова странка то разуме у границама садашње Србије, иако се може помешати са Кг, као што је овде реч: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/LSV-Cija-je-gimnazija-najstarija.html Дакле, сматрати ово безазленом грешком је јако, јако наивно и нема везе са тим како интерпретира овај ко је објавио, већ о чему се заправо ради. Посебно што један ркц свештеник не може направити такву грешку. gago.m је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Vojvodina je sada deo Srbije i nije bitno kada je njen deo postala. Kada se kaze koja je najstarija skola u Srbije ne misli se na one iz centralne Srbije. ona je po toj logici Tesla zaista rodjen u Hrvatskoj a ne na teritoriji današnje Hrvatske. filotej and keka је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан К. Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Svako moze da misli sta hoce... E, sad, da li je to bas tako kao sto misli...pitanje je... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Април 2, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Април 2, 2013 ona je po toj logici Tesla zaista rodjen u Hrvatskoj a ne na teritoriji današnje Hrvatske. Тесла је рођен на територији данашње Републике Хрватске, исто као што у Републици Србији није најстарија рк црква у Крагујевцу. Осим за оне који АП Војводину не сматрају саставним делом Републике Србије. gago.m је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Мени то личи на погрешно изговорену мисао. Рекао бих да је хтео да каже: Прва римокатоличка црква која је подигнута у Србији. filotej and Manolis је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Наиме пре мисе, župnik Stipo је дао изјаву новинарима (дакле у питању је конференција за штампу, за јавност Србије) у којој рече да је crkva Josipa Zaručnika BDM у Крагујевцу најстарија римо-католичка црква у Србији. И наведе да је изграђена 1883. Да ли можда постоји неки видео запис или слично са те конфернције? Можда је чоек мислио на централну Србију? Ако није, онда је погрешио јер је најстарија католичка црква (данас капела) Св. Крижа у Вршцу. А наслов је превише напунпан по мом мишљењу. filotej је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 2, 2013 Пријави Подели Написано Април 2, 2013 Тесла је рођен на територији данашње Републике Хрватске, исто као што у Републици Србији није најстарија рк црква у Крагујевцу. Осим за оне који АП Војводину не сматрају саставним делом Републике Србије.znači da NA teritoriji DANAŠNJE Srbije ona u Kragujevcu nije najstarija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука