Jump to content

Римокатолички свештеник не признаје Републику Србију

Оцени ову тему

Препоручена порука

Да ли можда постоји неки видео запис или слично са те конфернције?

Можда је чоек мислио на централну Србију?

Ако није, онда је погрешио јер је најстарија католичка црква (данас капела) Св. Крижа у Вршцу.

А наслов је превише напунпан по мом мишљењу.

Можда је мислио и на Шумадију, али то је неважно. Рекао је на територији Србије, дакле онако како он Србију прихвата и у границама које су за њега важеће.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Ako još izjavi da je Guča najbolji festival muzike u Srbiji... onda je stvar jasna...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ako još izjavi da je Guča najbolji festival muzike u Srbiji... onda je stvar jasna...

Аутошовинисти као ти и теби слични би се највише обрадовали када Србија не би ни постојала. Ваљда бисте нашли нешто друго што би патолошки мрзели и исмејавали.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Мени то личи на погрешно изговорену мисао.

Рекао бих да је хтео да каже: Прва римокатоличка црква која је подигнута у Србији.

sa zeljom i cestitkama da Sebija bude bas takva

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Можда је мислио и на Шумадију, али то је неважно. Рекао је на територији Србије, дакле онако како он Србију прихвата и у границама које су за њега важеће.

Sto dozvolis da se pravdas od samog pocetka si bio jasan

Подели на овим сајтовима

Jedno znam sigurno, Stipo je po stažu najstariji rimokatolički sveštenik u Srbiji.

Posle Berlinskog kongresa, po odredbama je trebalo graditi prugu u Srbiji, zatim modernu topolivnicu u Kragujevcu, otvoriti rudnike, industrijalizovati zemlju. Iz tog razloga u Srbiju stiže veliki broj obrazovanih stručnjaka i naravno radnika sa iskustvom koji su katolici. 

Za njihove potrebe počinju i da se zidaju u tadašnjoj Srbiji prve katoličke crkve. Najpre je izgrađena u Kragujevcu, na mestu prozvanom kolonija, kasnije će tu doći i Rusi bežeći od boljševika i žive će tu i čuvena slikarka Olja Ivanjicki.

Kasnije u Nišu , Ravnoj reci i Kraljevu. Mnogo kasnije i u Beogradu će biti izgrađene dve naše crkve.

E sad šta je najstarije, to je već diskutabilno. Rimska crkva je postojala već u I veku na prostorima današnje Srbije, pa onda možemo da kažemo da smo najstarija hrišćanska crkva na ovim prostorima.

Sve te crkve po vojvodini koje oni nabrajaju su izgradili Nemci ili Mađari za vreme njihove vladavine tim prostorima. 

Ovo vam je kao sa mlekom i aflatoksinom, sve iz poznate kuhinje. Nije mi jasno zašto ovi iz DS ne puste malo da i ovi vladaju da ljudi osete razliku?

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Мени ово личи на врло "погрешан" текст, да не кажем злонамеран, а рек`о сам :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Аутошовинисти као ти и теби слични би се највише обрадовали када Србија не би ни постојала. Ваљда бисте нашли нешто друго што би патолошки мрзели и исмејавали.

Ne znam čemu takve kvalifikacije... ja sam prvo bio skeptičan ali si me ubedio... jer sam se setio da je osnovno sredstvo borbe svih separatista da u javnim nastupima iznose bizarne istorijski netačne podatke, koje može da primeti izuzetno mali broj ljudi, visoko obrazovanih patriota sa izuzetnim afinitetom za razotkrivanje zavera katolika, muslimana i ateista... to je (za separatiste) sjajan model borbe jer tako naprave razdor među nama, budući da običan narod ovim patriotama ne poveruje kada ukažu na opasnost, već ih smatra za najobičnije frustrirane idiote... ali bitno je istrajati u razotkrivanju istine... imaš moju punu podršku... takvi što iznose netačne podatke (kao ovaj sveštenik) su daleko opasniji od običnih separatista.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Ko zna na šta je čovek mislio,možda je imao neke geografske odrednice u glavi...

Ove katoličke crkve po vojvodini su iz hiljadu sedamsto i neke a kada je Vojvodina posatla sastavni deo srbije?

sad je vojvodina sastavni deo srbije i tu u srbiji se nalazi najstarija crkva ne verujem ti da ga ne razumes

Подели на овим сајтовима

Najstarije izgrađena naša crkva u Srbiji jeste u Kragujevcu, ukupno je izgrađeno u Srbiji  dve crkve, ta u Kragujevcu i u Nišu, ostalih pet koje su izgrađene u centralnoj Srbiji, izgrađene su neke za vreme KSHiS neke već u Kraljevini Jugoslaviji. 

Katoličke Crkve u Srbiji na teritoriji Vojvodine nisu nikad jurisdiktički ni pripadali nama, sve do dolaska nadbiskupa Hočevara koji uviđa nelogičnost da biskupije na teritoriji Srbije pripadaju Mađarima , Hrvatima i Makedoncima i praktično objedinjuje te biskupije, osnivanjem i Biskupske konferencije Srbije.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Najstarije izgrađena naša crkva u Srbiji jeste u Kragujevcu, ukupno je izgrađeno u Srbiji  dve crkve, ta u Kragujevcu i u Nišu, ostalih pet koje su izgrađene u centralnoj Srbiji, izgrađene su neke za vreme KSHiS neke već u Kraljevini Jugoslaviji. 

Katoličke Crkve u Srbiji na teritoriji Vojvodine nisu nikad jurisdiktički ni pripadali nama, sve do dolaska nadbiskupa Hočevara koji uviđa nelogičnost da biskupije na teritoriji Srbije pripadaju Mađarima , Hrvatima i Makedoncima i praktično objedinjuje te biskupije, osnivanjem i Biskupske konferencije Srbije.

i posle biskupa Hocevara gde se sad u srbiji nalazi najstarija RK Crkva?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...